Vitputsad landsortskyrka
Foto: Jens C Hilner

Södra Sallerups kyrka

Södra Sallerups kyrka tillhör Husie församling. Kyrkan är en populär dop– och vigselkyrka. Här firas också gudstjänst vid kyrkliga högtider som advent, jul och påsk. Södra Sallerups kyrka tillhör Husie församling. Övriga kyrkor som ingår i Husie församling är Husie kyrka, Husie församlingshem och Syster Astrids kyrka och Kirsebergskyrkan.

Vitputsad landsortskyrka omgiven av grönskande träd.

Södra Sallerups kyrka är vinterstängd

Kyrkan beräknas öppna på Kristi himmelsfärdsdag 9 maj

Gudstjänster firas, men verksamheten finns i Husie

Det är samma personal som arbetar i Södra Sallerups kyrka och i Husie kyrka och församlingshem. Verksamheten är förlagd till Husie församlingshem. Här hittar du allt från öppna mötesplatser till körer, barn- och ungdomsverksamhet och diakon och präst.

Anmäl dig till digitalt nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrev från kyrkorna i Husie församling

I nyhetsbrevet hittar du aktuella händelser i de kyrkor som tillhör Husie församling det vill säga Syster Astrids kyrka i Husie församlingshem, Husie kyrka, Södra Sallerups kyrka samt Kirsebergskyrkan. Anmäl dig här så får du det digitala nyhetsbrevet en gång i månaden.

Aktuellt från Södra Sallerups kyrka

Orgelkonsert med Anna Holm lördag 16 mars i Husie kyrka kl. 16

Publicerad:

I denna orgelkonsert möter vi olika danser från olika tidsepoker och i vitt skilda stilar. Allt från Jean Phillippe Rameaus franska operor till Astor Piazzollas intensiva och uttrycksfulla tangos.

Södra Sallerups kyrka är vinterstängd

Publicerad:

Kyrkan beräknas öppna på Kristi himmelsfärdsdag 9 maj

Vitputsad landsortskyrka omgiven av grönskande träd.

Södra Sallerups kyrkas historia

Södra Sallerups kyrka i östra Malmö har anor från 1100-talet, men har förändrats flera gånger från medeltiden och framåt. Sitt nuvarande utseende fick kyrkan vid en om- och tillbyggnad 1863–64 under ledning av C G Brunius.