Vitputsad landsortskyrka
Foto: Jens C Hilner

Södra Sallerups kyrka

Södra Sallerups kyrka tillhör Husie församling. Kyrkan är en populär dop– och vigselkyrka. Här firas också gudstjänst vid kyrkliga högtider som advent, jul och påsk.

Gudstjänster firas, men verksamheten finns i Husie

Det är samma personal som arbetar i Södra Sallerups kyrka och i Husie kyrka och församlingshem. Verksamheten är förlagd till Husie församlingshem. Här hittar du allt från öppna mötesplatser till körer, barn- och ungdomsverksamhet och diakon och präst.

Anmäl dig till digitalt nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrev från kyrkorna i Husie

Anmäl dig här så får du det digitala nyhetsbrevet en gång i månaden.

Aktuellt från Södra Sallerups kyrka

Advent i Husie kyrkor

Publicerad:

Fira advent i Husie kyrkor. Sjung in advent, gå på mässa, lyssna till stämningsfull musik i julkonserterna. I kalendern hittar du allt som händer under adventstiden.

Vitputsad landsortskyrka omgiven av grönskande träd.

Södra Sallerups kyrkas historia

Södra Sallerups kyrka i östra Malmö har anor från 1100-talet, men har förändrats flera gånger från medeltiden och framåt. Sitt nuvarande utseende fick kyrkan vid en om- och tillbyggnad 1863–64 under ledning av C G Brunius.