Hitta kyrka i Malmö

Svenska kyrkan är representerad i hela Malmö med 22 kyrkor och kapell, Sjukhuskyrka, Universitetskyrka och Fängelsekyrka.

Röd tegelkyrka omgiven av träd.

Bunkeflo kyrka

Bunkeflo kyrka i sydvästra Malmö invigdes 1898. Kyrkan är byggd i tegel från Minnesbergs tegelbruk utanför Svedala. Teglet och fogarna är idag i så dåligt skick att kyrkan är stängd för allmänheten sedan 2017.

Flygbild över Bunkeflo Strandkyrka, en vit trelängad byggnad med rött tegeltak.

Bunkeflo Strandkyrka

Bunkeflo Strandkyrka ligger centralt belägen i Malmöstadsdelen Bunkeflostrand. Kyrkan har en stor och välbesökt barnverksamhet och ett rikt gudstjänstliv. Bunkeflo Strandkyrka tillhör Limhamns församling. Övriga kyrkor som ingår i Limhamns församling är Bunkeflo kyrka, Limhamns kyrka, Tygelsjö kyrka och Västra Klagstorps kyrka.

Vitkalkad landsortskyrka

Fosie kyrka

Fosie kyrka ligger i södra Malmö. Hit hör stadsdelarna Lindängen, Hermodsdal, Nydala, Gullviksborg, Gullvik, Almvik, Kastanjegården, Högaholm och Östra Söderkulla. Det är en kyrka med 800 år gammal historia och för många en familjekyrka sedan generationer. Fosie kyrka tillhör Fosie församling. Övriga kyrkor som ingår i Fosie församling är Glostorps kyrka, Heliga Trefaldighetskyrkan, Oxie kyrka och Västra Skrävlinge kyrka.

Vita väggar med en brits med blått madrassöverdrag, enkelt skrivbord i ljust trä med tillhörande sittpall. Fönster med galler.

Fängelsekyrkan

Fängelsekyrkan finns på varje häkte och kriminalvårdsanstalt i Sverige. I Malmö finns Fängelsekyrkan på häktet och på Kriminalvårdsanstalterna i Fosie och i Tygelsjö. Fängelsekyrkan erbjuder häktade och intagna samtalsstöd, gudstjänster och andakter. De finns också som ett stöd för personalen.

Bild på Heliga Trefaldighetskyrkan

Heliga Trefaldighetskyrkan

Heliga Trefaldighetskyrkan ligger i stadsdelen Eriksfält, vid södra infarten till Malmö, precis intill köpcentret Mobilia. Heliga Trefaldighetskyrkan tillhör Fosie församling. Övriga kyrkor som ingår i Fosie församling är Fosie kyrka, Glostorps kyrka, Oxie kyrka och Västra Skrävlinge kyrka.

Vitputsad kyrka med röda tegeldetaljer omgiven av en lummig kyrkogård.

Glostorps kyrka

Glostorps kyrka ligger i Malmös sydöstra del och tillhör Fosie församling. Gudstjänst firas regelbundet i kyrkan och det går bra att boka kyrkan för dop, bröllop och begravning. Under sommarmånaderna hålls ofta konserter i kyrkan under rubriken Musik i sommarkväll. Glostorps kyrka tillhör Fosie församling. Övriga kyrkor som ingår i Fosie församling är Fosie kyrka, Heliga Trefaldighetskyrkan, Oxie kyrka och Västra Skrävlinge kyrka.

Husie församlingshem och Syster Astrids kyrka

I Husie, en stadsdel med blandad bebyggelse i form av villor och lägenheter och med närhet till både stad och natur, hittar du Husie församlingshem. Församlingshemmet är mötesplatsen där du kan fira söndagens mässa i Syster Astrids kyrka, besöka kafé och loppis som drivs av ideella medarbetare eller vara med i aktiviteter som erbjuds för alla åldrar. Husie församlingshem och Syster Astrids kyrka tillhör Husie församling. Övriga kyrkor som ingår i Husie församling är Husie kyrka, Kirsebergskyrkan och Södra Sallerups kyrka.

Vitkalkad kyrka med torn med trappstensgavel ligger uppe på en kulle. Runt om finns gravstenar, gräs och grusgångar.

Husie kyrka

Husie kyrka tillhör Husie församling. Kyrkan är en populär dop– och vigselkyrka. Här firas också gudstjänst vid kyrkliga högtider som advent, jul och påsk. Husie kyrka tillhör Husie församling. Övriga kyrkor som ingår i Husie församling är Syster Astrids kyrka, Kirsebergskyrkan och Södra Sallerups kyrka.

Hyllie kyrka

Gemenskap, enkelhet och sång präglar verksamheten i Hyllie kyrka. Här är trösklarna låga och alla är välkomna. I församlingen finns stora kontraster mellan socialt utsatta och socialt välmående områden och den diakonala insatsen är stor. Verksamheten Moment 22 är en del av den. Hyllie kyrka tillhör Hyllie församling, här ingår även S:t Mikaels kyrka och mötesplatsen The Room.

Kirsebergskyrkan

Välkommen till Kirsebergskyrkan, den lilla vitkalkade kyrkan i lantlig stil som ligger i östra delen av Malmö, i stadsdelen Kirseberg. Kirsebergskyrkan erbjuder många mötesplatser, en mångfald av körer, ett orangeri där det odlas egna altarblommor och grönsaker. Ledorden är diakoni, musik och miljö. Kirsebergskyrkan tillhör Husie församling. Övriga kyrkor som ingår i Husie församling är Husie kyrka, Husie församlingshem och Syster Astrids kyrka och Södra Sallerups kyrka.

Limhamns kyrka sedd från kyrkogården med träd och buskar i förgrunden.

Limhamns kyrka

Limhamns kyrka finns där havet möter staden. Här bor gemenskap, omtanke och trygghet. En öppen mötesplats för tro, hopp och kärlek som inte gör skillnad på människor. Limhamns kyrka tillhör Limhamns församling, där även Bunkeflo kyrka, Bunkeflo strandkyrka, Tygelsjö kyrka och Västra Klagstorps kyrka ingår.

Vit 1800-talskyrka i strålande sol, omgiven av lummiga träd.

Lockarps kyrka

Lockarps kyrka i sydöstra Malmö är från 1880-talet, men har medeltida anor. Kyrkan används inte längre.

Oxie kyrka

Oxie kyrka sydost om Malmö härstammar från 1100-talets senare del. Mitt emot kyrkan, på andra sidan gatan ligger församlingsgården där du hittar många av kyrkans verksamheter. Oxie kyrka tillhör Fosie församling. Övriga kyrkor som ingår i Fosie församling är Fosie kyrka, Glostorps kyrka, Heliga Trefaldighetskyrkan och Västra Skrävlinge kyrka.

Stort vitt hus med rött tegeltak

Sjukhuskyrkan

Oavsett om du är patient, närstående eller personal, troende eller icke-troende, är du alltid välkommen att kontakta Sjukhuskyrkan på Skånes Universitetssjukhus i Malmö. Sjukhuskyrkan finns när du behöver någon att prata med.

Röd tegelkyrka mitt i ett bostadsområde

S:ta Maria kyrka

S:ta Maria kyrka på Södervärnsgatan 8 vid Möllevången är ett diakonalt center i Malmö. Här finns bland annat Café Maria och Maria klädförråd. S:ta Maria kyrka tillhör S:t Johannes församling. Övriga kyrkor som ingår i S:t Johannes församling är S:t Johannes kyrka, S:t Matteus kyrka och S:t Pauli kyrka.

Bild på snedden där en flaggstång med rödgul flagga, klocktorn och kyrkofasad syns.

S:t Andreas kyrka

S:t Andreas kyrka är en modern arkitektonisk pärla. I kyrkan finns konstverk av några av 1900-talets mest uppskattade konstnärer. Kyrkan ligger vid Fridhemstorget i Malmöstadsdelen Slottsstaden. S:t Andreas och S:t Petri utgör tillsammans S:t Petri församling.

Röd tegelkyrka tidig sommarmorgon. Solen på väg upp bakom kyrkan och en  gulvit rosbuske i förgrunden.

S:t Johannes kyrka

S:t Johannes kyrka är en utpräglad citykyrka mitt i Malmö vid Triangelns station. Det är en öppen plats dit du kan komma in för en stunds tystnad och ljuständning, besöka någon av de dagliga gudstjänsterna, eller för att lyssna till musik. S:t Johannes kyrka tillhör S:t Johannes församling. Övriga kyrkor som ingår i S:t Johannes församling är S:t Matteus kyrka, S:t Pauli kyrka och S:ta Maria kyrka.

S:t Matteus kyrka

S:t Matteus kyrka i Malmö ligger i stadsdelen Annelund i direkt anslutning till parken Enskifteshagen. Arkitekten Sten Samuelson har inspirerats av detta och låtit träden symboliskt fortsätta in i kyrkan som invigdes 1983. Söndagens gudstjänst är i centrum och fortsätter i måltidens gemenskap, barnens vandring med Kristus och andlig fördjupning ut till alla verksamheter som finns här. S:t Matteus kyrka tillhör S:t Johannes församling. Övriga kyrkor som ingår i S:t Johannes församling är S:t Johannes kyrka och S:t Pauli kyrka.

S:t Mikaels kyrka

S:t Mikaels kyrka invigdes 1978 och kallas även Ljusets kyrka. I byggnaden finns kyrka och församlingslokaler samlade under ett tak. Kyrkan är belägen mitt i ett bostadsområde, med närhet till det mesta. Stort fokus läggs på barnverksamheten och för dig mitt i livet. S:t Mikaels kyrka tillhör Hyllie församling, här ingår även Hyllie kyrka och mötesplatsen The Room.

S:t Nicolai kapell är en röd tegelbyggnad med en kyrkklocka på framsidan

S:t Nicolai kapell

S:t Nicolai kapell invigdes 1969 och ligger vid Sjömansgården ett stenkast från Malmö Live och Malmö centralstation. Kapellet är litet och intimt och här hålls kyrkliga handlingar som dop, vigslar och begravningar.

S:t Pauli kyrka

S:t Pauli kyrka i Malmö är en rundkyrka som invigdes 1882 och ligger på en bred boulevard mitt i blickfånget på det trädkantade breda promenadstråket Kungsgatan. Arkitekt Erik Langlet ritade in demokrati, jämlikhet och modern teknik i kyrkans arkitektur. Idag är S:t Pauli kyrka en plats med ett pulserande församlingsliv, men den är även en arena för musiker, föreläsare, debattörer, konstnärer och utställare som på olika sätt lyfter frågorna om hur det är att vara människa i en föränderlig värld. S:t Pauli kyrka tillhör S:t Johannes församling. Övriga kyrkor som ingår i S:t Johannes församling är S:t Johannes kyrka och S:t Matteus kyrka.

Flygbild över S:t Petri kyrka under en klarblå himmel och med Turning Torso i bakgrunden.

S:t Petri kyrka

S:t Petri kyrka ligger i hjärtat av Malmö. En plats där Gud och människa möts mitt bland kultur och kommers. I denna vackra kyrka med rötter tillbaka till 1300-talet förenas tradition med förnyelse i vardag och i högtid. S:t Petri och S:t Andreas utgör tillsammans S:t Petri församling.

Vitputsad landsortskyrka

Södra Sallerups kyrka

Södra Sallerups kyrka tillhör Husie församling. Kyrkan är en populär dop– och vigselkyrka. Här firas också gudstjänst vid kyrkliga högtider som advent, jul och påsk. Södra Sallerups kyrka tillhör Husie församling. Övriga kyrkor som ingår i Husie församling är Husie kyrka, Husie församlingshem och Syster Astrids kyrka och Kirsebergskyrkan.

Röd tegelkyrka omgiven av träd.

Tygelsjö kyrka

Tygelsjö kyrka ligger i sydvästra Malmö. Det är kyrkan mitt i byn, med Klagshamn och havet i väster och staden i norr. Här möter du en öppen, levande och varm gemenskap, något för både den som tror och den som tvivlar. Tygelsjö kyrka tillhör Limhamns församling. Övriga kyrkor som ingår i Limhamns församling är Bunkeflo kyrka, Bunkeflo Strandkyrka, Limhamns kyrka och Västra Klagstorps kyrka.

Två kvinnor bakom ett podium täckt av regnbågsflaggan.

Universitetskyrkan - för dig som är student eller anställd vid Malmö universitet

I Universitetskyrkan vid Malmö universitet arbetar en präst från Svenska kyrkan Malmö och en pastor från Equmeniakyrkan. Båda finns tillgängliga för samtal för dig som är student eller anställd vid universitetet, oberoende av din tro, kön eller sexuell läggning.

Vitt kyrktorn och ett huvudskepp i rött tegel.

Västra Klagstorps kyrka

Västra Klagstorps kyrka ligger i byn med samma namn och tillhör Limhamns församling. Gudstjänst firas regelbundet i kyrkan och det går bra att boka kyrkan för dop, bröllop och begravning. Västra Klagstorps kyrka tillhör Limhamns församling. Övriga kyrkor som ingår i Limhamns församling är Bunkeflo kyrka, Bunkeflo Strandkyrka, Limhamns kyrka och Tygelsjö kyrka.

Flygfoto över Västra Skrävlinge kyrka i vårljus.

Västra Skrävlinge kyrka

Mitt emellan Rosengård och Almgården och mitt emellan Islamic Center och den romersk-katolska kyrkan St:a Maria i Rosengård ligger Västra Skrävlinge kyrka. Västra Skrävlinge kyrka tillhör Fosie församling. Övriga kyrkor som ingår i Fosie församling är Fosie kyrka, Glostorps kyrka, Heliga Trefaldighetskyrkan och Oxie kyrka.

RELATERAD INFORMATION

Kyrkorum med upplysta valv, i centrum av bilden ett triumfkrucifix.

Upptäck kulturarvet

Kyrkor och begravningsplatser är fulla av historia och rymmer olika slag av berättelser. Samtidigt är rummen och platserna inte museala utan används än idag, ett levande kulturarv.

Appar

Här kan du läsa om några av Svenska kyrkans appar. Kyrkguiden som hjälper dig hitta kyrkor och evenemang, Kyrkan – en interaktiv app för barn i förskoleåldern och utlandskyrkans app.