Foto: Magnus Aronsson

Kultur i Svenska kyrkan Malmö

Svenska kyrkan Malmö har en viktig plats på Malmös kulturscen. Varje vecka, året om kan du ta del av olika musik- och kulturevenemang - allt från musikgudstjänster och storslagna konserter med kör, orkester och orgel - till konstutställningar, samtalskvällar och föreläsningar. Kyrkan erbjuder också cirka 80 olika körer för dig som gillar att sjunga. Oavsett vilken ålder du är i och vilka förkunskaper du har, finns det en kör som passar dig. Scrolla ned till kalendern.

Kulturannons 3-10 oktober

Gränsland hösten 2023

Varje onsdag klockan 18:00 är det Gränsland i S:t Johannes kyrka, en kulturscen för samtal och musik där aktuella ämnen lyfts i kyrkorummet. Kvällen inleds med en enkel kvällsmässa klockan 17:30.

Lovsångsgudstjänst kl. 18 och tacobuffé kl. 17 den 6 oktober i S:t Matteus kyrka

Gudstjänsten är i ekumenisk anda och för alla åldrar. Tacobuffé i församlingssalen kl. 17, innan vi går in i kyrkan för att fira gudstjänst kl. 18. Hoppas att vi ses!

Barnkörkonsert

Kom och lyssna på konsert med barnkörer söndag 8 oktober kl 16.00 i S:t Mikaels kyrka.

Till Olle och Lisa

Söndag 8 oktober kl. 17 kommer Lunds akademiska kör och Sofia Thelin till S:t Johannes kyrka.

Installationen Föreställningar

9 september - 9 oktober visas installationen Föreställningar av Maria E Harrysson i S:t Johannes kyrka. Installationen har vernissage 9 september kl. 15 under Kulturlördagen.

Lunds stifts musikpodd

Du har väl inte missat Lunds stifts musikpodd? Varje program tar upp ämnen med anknytning till Lunds stifts musikliv. Ta på dig hörlurarna, lyssna och njut!

Kultur i Svenska kyrkan

Se människan-scenen på Bokmässan, med Eva Dahlgren i boksamtal.

Kultursatsning 2020

Svenska kyrkan är en av samhällets största kulturaktörer. För många människor är kulturen en samtalspartner för att reflektera över existentiella frågor. I film, litteratur, sångtexter, konst, dans och teater finner vi både igenkänning och andra erfarenheter att spegla våga egna liv och dilemman i.

Orkester med dirigent spelar i kyrka.

Konserter i Svenska kyrkan

Slå dig ner och lyssna till musiken som fyller salen. Eller ta del av en konsert digitalt, från någon av Svenska kyrkans församlingar som sänder på nätet.

Vi tror på alla människors lika värde. Vi gör skillnad.

Bli medlem