Bild på snedden där en flaggstång med rödgul flagga, klocktorn och kyrkofasad syns.
Foto: Ajan Gendel

S:t Andreas kyrka

S:t Andreas kyrka är en modern arkitektonisk pärla. I kyrkan finns konstverk av några av 1900-talets mest uppskattade konstnärer. Kyrkan ligger vid Fridhemstorget i Malmöstadsdelen Slottsstaden. S:t Andreas och S:t Petri utgör tillsammans S:t Petri församling.

Höstens konserter i S:t Andreas

Här finns samlat höstens konserter med S:t Andreas körer och musiker samt flera fina gästspel. Att se fram emot är bland annat de älskade mästerverken Mozarts Requiem och Brahms Ein deutsches Requiem.

Glad blond kvinna i hästsvans klädd i grönmönstrad blus sitter avslappnat mot en gråvit vägg.

Föräldrafrukost med Cajsa Tengblad

Är du småbarnsförälder och har svårt att få ihop alla delar i livet? Lördag 21 oktober kommer Cajsa Tengblad, själv fyrabarnsmamma, och delar med sig av sina erfarenheter och livsstrategier. Anmälan krävs. Entré 50 kr.

Tecknad bild som visar en vitklädd skäggig man som går på en strand förbi krabbor och två män vid en båt.

Bilder ur Barnens Bästa Bibel

Kom och upplev Bibelns berättelser på nytt sätt! Under några veckor i oktober tar S:t Andreas kyrka emot en vandringsutställning, som visar illustrationer av Marcus-Gunnar Pettersson ur Barnens Bästa Bibel.

Händer från två personer klädda i gröna nyanser i närbild.

Samtalsgrupper i S:t Andreas

Att få dela tankar om livet tillsammans med andra människor är en stor gåva. I S:t Andreas kyrka erbjuder vi flera möjligheter till detta genom olika smågrupper/ samtalsgrupper. Kanske finns det en grupp för dig också.

Två unga tjejer på en strand som med sina armar bildar ett hjärta.

Du är viktig – engagera dig ideellt

Tillsammans vill vi forma kyrkans liv utifrån de gåvor och möjligheter som Gud utrustat oss var och en med. Därför behövs du. Som en av S:t Andreas kyrkas ideella får du göra en viktig insats för andra människor och vara en del av ett sammanhang.

En gul rykande kaffekopp.

Mötesplatser

I S:t Andreas kyrka finns många öppna mötesplatser där du kan umgås och prata med andra, fika, ta del av underhållning, handarbeta, fynda secondhandkläder eller helt enkelt bara vara.

Kyrkobesökare i kyrkbänkarna lyssnar på prästen som predikar.

Fira gudstjänst i S:t Andreas kyrka

Många människor samlas till gudstjänst i S:t Andreas kyrka varje vecka och här finns rum för ännu fler. Välkommen att fira högmässa, morgonmässa, middagsbön, kvällsmässa, våga vara-mässa eller familjegudstjänst.

Barn framför väggmålning med bibliska scener klädda i olika färger sedda bakifrån, de sträcker armarna uppåt.

Öppet hus samt körer för barn och unga

Välkommen att vara med i våra olika grupper för barn och unga. Öppet hus för dig som är hemma med barn och körer för olika åldrar.

Telefonikon, kartikon och e-postikon

Kontakta S:t Andreas kyrka

Du når expeditionen på 040-27 90 72. Diakonimottagningen når du på 040-27 90 78 eller 040-27 90 79. Bokning av dop, bröllop och begravning görs på 040-27 90 01 vardagar kl. 9–15, lunchstängt kl. 12–12.30. Kyrkogårdsförvaltningen når du på 040-27 92 00.

S:t Andreas kyrkoblad hösten 2023

Kyrkoblad för S:t Andreas kyrka med reportage, höstens konserter och evenemang samt alla verksamheter.

Nyheter S:t Andreas kyrka

Du är viktig – engagera dig ideellt

Samtalsgrupper i S:t Andreas

Föräldrafrukost med Cajsa Tengblad