Foto: Marko T Wramén

S:t Pauli kyrka

S:t Pauli kyrka i Malmö är en rundkyrka som invigdes 1882 och ligger på en bred boulevard mitt i blickfånget på det trädkantade breda promenadstråket Kungsgatan. Arkitekt Erik Langlet ritade in demokrati, jämlikhet och modern teknik i kyrkans arkitektur. Idag är S:t Pauli kyrka en plats med ett pulserande församlingsliv, men den är även en arena för musiker, föreläsare, debattörer, konstnärer och utställare som på olika sätt lyfter frågorna om hur det är att vara människa i en föränderlig värld. S:t Pauli kyrka tillhör S:t Johannes församling. Övriga kyrkor som ingår i S:t Johannes församling är S:t Johannes kyrka och S:t Matteus kyrka.

Toppnyheter

Sommarkafé med fika och sommaraktiviteter för barn och vuxna i S:t Pauli trädgård

Måndagar och tisdagar kl. 10-12 den 3-4, 10-11 och 17-18 juni 2024.

Torsdagar i trädgården vid S:t Pauli kyrka

Fyra torsdagkvällar kl. 17-19 i sommar blir det en högtidsstund med lite grillat för 20 kr, underhållning och förhoppningsvis även sol i S:t Paulis trädgård vid S:t Pauli församlingshem på Kungsgatan 17.

Musik i S:t Pauli kyrka

Bänka dig i S:t Pauli kyrka för spännande musikaliska äventyr! Det är fri entré till samtliga konserter.

Följ med S:t Pauli kyrka på sommarutflykter

Detta år erbjuder vi två turer, en som går till Helsingborg och den andra som går mot Österlen.

Svenska kyrkan på Malmö Pride

Mellan den 3 och 6 juli pågår Malmö Pride och Svenska kyrkan Malmö är i vanlig ordning med och arrangerar flera programpunkter under veckan.

Hjälp ett barn i Malmö till nya sommarminnen

Alla familjer har inte möjlighet att lämna stan och bara en dagsutflykt kan göra stor skillnad. Nu har du möjlighet att swisha ett bidrag till ett sommarkort för buss och tåg så att dessa familjer kan skapa nya upplevelser i Skåne.

Anmälan till konfirmation 2024/2025

Tänk dig att få fundera över livet och Gud tillsammans med andra. Att vara konfirmand i Svenska kyrkan är en sådan möjlighet. Du får spännande upplevelser och nya perspektiv på livet. Välj den konfirmandgrupp som passar dig. Valet är ditt och helt fritt.

Ny ungdomsgrupp för unga med intellektuell funktionsnedsättning

Hösten -24 startar ungdomsgruppen för dig med IF och som är född 2010 eller tidigare. Välkommen precis som du är.

Händer i S:t Pauli kyrka

Nyhetsbrev för sommaren 2024 från S:t Pauli kyrka

Här kommer ett nyhetsbrev med det senaste om vad som händer i S:t Pauli kyrka under sommaren. Karin Elmblad är ny biträdande församlingsherde och inleder med en sommarhälsning. Sommarmusik, sommarkafé, sommarträdgård, ja, läs mer om detta och mycket annat. Ha det så bra!

Nattvard

Fira gudstjänst i S:t Pauli

I S:t Pauli kyrka firar vi Paulimässa på söndagar kl. 16 och morgonmässa kl. 08.30 på onsdagar.

Musik i S:t Pauli kyrka

Bänka dig i S:t Pauli kyrka för spännande musikaliska äventyr! Det är fri entré till samtliga konserter.

Barn och familj

S:t Paulis kyrka jobbar för att alla barn ska känna sig värdefulla och älskade. Det genomsyrar all barnverksamhet; från babykafé för de yngre barnen till barnkörerna Vox Kids och Vox Nova samt pysselverkstad för de något äldre barnen.

Mötesplatser

Genom att se och bekräfta varandra helas vi. I S:t Pauli kyrka finns det många möjligheter att mötas. För dig som är dagledig och pensionär: stickkafé, soppa, snickarverkstad och trädgårdsgrupp i församlingshuset på torsdagar i Pauli. För barn och familj: babykafé, barnkör och pysselverkstad.

Paulis garderob

Fynda dam-, barn- och herrkläder, bijouterier, skor och leksaker gratis. Har du kläder du inte vill ha, lämna in dem och låt någon annan få glädje av dem.

Telefonikon, kartikon och e-postikon

Kontakta S:t Pauli kyrka

Du når expeditionen på 040-27 91 00. Bokning av dop, bröllop och begravning görs på 040-27 90 01 vardagar kl. 9-15, lunchstängt kl. 12-12.30. Kyrkogårdsförvaltningen når du på 040-27 92 00.

En kvinna med grön diakonskjorta ler mot någon vid bordet som skyms bakom en kvinna i grön stickad tröja. En äldre man i ljusbrun stickad tröja och rutig skjorta sitter bredvid och lyssnar intresserat på samtalet.

Få stöd av kyrkan

Kyrkan kan ge dig stöd när du behöver det, vart du än befinner dig i livet. Det kallas diakoni. I S:t Pauli kyrka kan du kontakta diakon eller präst om du vill prata med någon.

Ett järnvägsspår som vid en växel blir två.

Så leds S:t Pauli kyrka

S:t Pauli kyrka är en del av Svenska kyrkan Malmö. Kyrkan leds av folkvalda förtroendevalda i kyrkofullmäktige, kyrkoråd och församlingsråd.

Reteat och vandring Svenska kyrkan Malmö

Skogsglädjeturer till Törringelund och SKrylle

Två fredagar i försommaren kan man anmäla sig till Skogsglädjeturerna som kommer att gå till Törringelund respektive Skrylle. Bussturerna är gratis och inkluderar enklare fika och lunch. Anmälan öppnar måndag 15 april.

Dop och medlemsskap

Boka dop

Alla är välkomna att döpas – barn, unga och vuxna. Dopet är en gåva och ett löfte om att Gud alltid har omsorg om dig. Det är en fest för att välkomna livet. Här kan du boka dop i Svenska kyrkan Malmö via webbokningen.

En kvinnlig diakon sitter och pratar med ett gäng ungdomar.

Bli medlem i Svenska kyrkan

Välkommen att bli medlem i Svenska kyrkan. Skicka din intresseanmälan via formuläret så tar vi kontakt med dig.

Dopet – livets första fest

Allt du behöver veta om dopet

Samtalsmottagning och stöd i sorgen Svenska kyrkan Malmö

Texten Prata hjälper mot gul bakgrund och närbild på medelålders man med skägg och mustach

Boka samtal med en diakon

Svenska kyrkan Malmö erbjuder samtalsstöd för alla, oavsett ålder, sexualitet eller religion. Det är helt kostnadsfritt och utan journaler. Du väljer själv om samtalet ska ske digitalt, via telefon eller som fysiskt möte. Ingen fråga är för stor eller för liten.

Porträttbild på en tårögt leende kvinna i en kyrka.

Stöd i sorgen

Det finns en läkande kraft i att få dela sin sorg med andra som befinner sig i samma eller liknande situation. Svenska kyrkan Malmö anordnar regelbundet sorgegrupper för barn, ungdomar och vuxna. Du är inte ensam i sorgen.

Leva-vidare-grupper i S:t Johannes församling

Ett par gånger per år startar vi leva-vidare-grupper i S:t Johannes församling. Det är samtalsgrupper där man pratar om sorgen och saknaden efter någon som man har förlorat och om hur livet förändras. Grupperna träffas vid sju tillfällen, kvällstid, och det är kostnadsfritt att vara med .

Sverigefinskt församlingsarbete

Svenska och finska flaggan bredvid varandra.

Sverigefinskt församlingsarbete

Sverigefinskt församlingsarbete, Ruotsinsuomalainen seurakuntatyö är Svenska kyrkans egen verksamhet. Den bedrivs huvudsakligen på finska men delvis även tvåspråkigt. Arbetet syftar till att främja kristen tro och församlingsliv hos människor med finsk bakgrund eller anknytning. I Malmö är verksamheten centrerad till Kirsebergskyrkan.

Nyhetsbrev och mobilappen Kyrkguiden

Anmäl dig till digitalt nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrev

Flera lokala kyrkor har digitala nyhetsbrev som du kan prenumerera på och få information om vad som händer direkt till din e-post. Här hittar du information om hur du gör för att prenumerera.

En hand håller i en mobil med skärmbild om kyrkguiden som visar adressen för kyrkan.

Appen Kyrkguiden

Appen Kyrkguiden hjälper dig hitta till våra kyrkor. I kalendern finns gudstjänster, konserter och andra evenemang. Appen är gratis och finns för både iPhone och Android.

Vi tror på alla människors lika värde. Vi gör skillnad.

Bli medlem

S:t Pauli kyrka på instagram

Logotyp för instagram

Följ S:t Pauli kyrka på instagram; www.instagram.com/st_pauli_kyrka