Foto: Marko T Wramén

S:t Pauli kyrka

S:t Pauli kyrka i Malmö är en rundkyrka som invigdes 1882 och ligger på en bred boulevard mitt i blickfånget på det trädkantade breda promenadstråket Kungsgatan. Arkitekt Erik Langlet ritade in demokrati, jämlikhet och modern teknik i kyrkans arkitektur. Idag är S:t Pauli kyrka en plats med ett pulserande församlingsliv, men den är även en arena för musiker, föreläsare, debattörer, konstnärer och utställare som på olika sätt lyfter frågorna om hur det är att vara människa i en föränderlig värld. S:t Pauli kyrka tillhör S:t Johannes församling. Övriga kyrkor som ingår i S:t Johannes församling är S:t Johannes kyrka, S:t Matteus kyrka och S:ta Maria kyrka.

Torsdagar i Pauli

Varje torsdag är det full aktivitet för alla åldrar i Pauli församlingshus med start torsdagen den 14 september. Var med en stund eller hela dagen. Det är kostnadsfritt att vara med i aktiviteterna.

Skogsglädjeturer till Skrylle och Törringelund

Anmäl dig till någon av höstens två Skogsglädjeturer som äger rum fredag 29 september och fredag 27 oktober. Första tillfället går bussen till naturreservatet Skrylle och andra tillfället går bussen till skogsreservatet Törringelund. Enklare fika och lunch ingår i de kostnadsfria turerna. Anmälan öppnar 18 september.

REGNBÅGSCEN med Gabriel Eurell och Niclas Öjebrandt 7 oktober kl. 17 i S:t Pauli kyrka

Ett samtal om kyrka och teologi med frågan: Kan jag leva som Hela jag, som HBTQIA+ person och kallad till tjänst i (fri)kyrkan? Fika och mingel från kl. 16.00. Fri entré. Varmt välkommen!

Queerteologiskt bibelstudium

I samarbete med EKHO är det under hösten Queerteologiskt bibelstudium vid några onsdagskvällar i S:t Pauli kyrkas församlingshem. Här ges möjlighet att läsa texter ur bibeln ur ett queerteologiskt perspektiv, samt att försöka frigöra sig från tradition och fördomar. Vad är det det står egentligen?

Nyhetsbrev för september från S:t Pauli kyrka

Här kommer höstens första nyhetsbrev med bland annat höstens musikhändelser, torsdagar i Pauli, rytmik och pyssel för de yngre, körer för barn och vuxna, utflykter, pilgrimsvandringar i Pildammsparken och mycket annat. Välkommen till att dela en spännande höst i S:t Pauli där vi alla behövs!

Nattvard

Fira gudstjänst i S:t Pauli

I S:t Pauli kyrka firar vi mässa på söndagar kl. 16 och morgonmässa kl. 08.30 på onsdagar.

Musik i S:t Pauli kyrka

Bänka dig i S:t Pauli kyrka för spännande musikaliska äventyr! Det är fri entré till samtliga konserter.

Barn och familj

S:t Paulis kyrka jobbar för att alla barn ska känna sig värdefulla och älskade. Det genomsyrar all barnverksamhet; från babykafé för de yngre barnen till barnkörerna Vox Kids och Vox Nova samt pysselverkstad för de något äldre barnen.

En äldre kvinna i kortklippt mellanblont hår och röd stickad tröja och svart stickad väst ler mot någon till höger om kameran. Hon sitter vid ett bord tillsammans med andra i hennes ålder och dricker kaffe och äter en bakelse.

Mötesplatser

Genom att se och bekräfta varandra helas vi. I S:t Pauli kyrka finns det många möjligheter att mötas. För dig som är dagledig och pensionär: stickkafé, soppa, snickarverkstad och trädgårdsgrupp i församlingshuset på torsdagar i Pauli. För barn och familj: babykafé, barnkör och pysselverkstad.

Paulis garderob

Fynda dam-, barn- och herrkläder, bijouterier, skor och leksaker gratis. Har du kläder du inte vill ha, lämna in dem och låt någon annan få glädje av dem.

Telefonikon, kartikon och e-postikon

Kontakta S:t Pauli kyrka

Du når expeditionen på 040-27 91 00. Bokning av dop, bröllop och begravning görs på 040-27 90 01 vardagar kl. 9-15, lunchstängt kl. 12-12.30. Kyrkogårdsförvaltningen når du på 040-27 92 00.

En kvinna med grön diakonskjorta ler mot någon vid bordet som skyms bakom en kvinna i grön stickad tröja. En äldre man i ljusbrun stickad tröja och rutig skjorta sitter bredvid och lyssnar intresserat på samtalet.

Få stöd av kyrkan

Kyrkan kan ge dig stöd när du behöver det, vart du än befinner dig i livet. Det kallas diakoni. I S:t Pauli kyrka kan du kontakta diakon eller präst om du vill prata med någon.

Ett järnvägsspår som vid en växel blir två.

Så leds S:t Pauli kyrka

S:t Pauli kyrka är en del av Svenska kyrkan Malmö. Kyrkan leds av folkvalda förtroendevalda i kyrkofullmäktige, kyrkoråd och församlingsråd.

Boka dop

Alla är välkomna att döpas – barn, unga och vuxna. Dopet är en gåva och ett löfte om att Gud alltid har omsorg om dig. Det är en fest för att välkomna livet. Här kan du boka dop i Svenska kyrkan Malmö via webbokningen.

Prenumerera på S:t Pauli kyrkas nyhetsbrev

Få senaste nytt om vad som är på gång i S:t Pauli kyrka

Svenska och finska flaggan bredvid varandra.

Sverigefinskt församlingsarbete

Sverigefinskt församlingsarbete, Ruotsinsuomalainen seurakuntatyö är Svenska kyrkans egen verksamhet. Den bedrivs huvudsakligen på finska men delvis även tvåspråkigt. Arbetet syftar till att främja kristen tro och församlingsliv hos människor med finsk bakgrund eller anknytning. I Malmö är verksamheten centrerad till Kirsebergskyrkan.

Texten Prata hjälper mot gul bakgrund och närbild på medelålders man med skägg och mustach

Boka samtal med en diakon

Svenska kyrkan Malmö erbjuder samtalsstöd för alla, oavsett ålder, sexualitet eller religion. Det är helt kostnadsfritt och utan journaler. Du väljer själv om samtalet ska ske digitalt, via telefon eller som fysiskt möte. Ingen fråga är för stor eller för liten.

Personer samtalar kring ett bord

Stöd i sorgen

Det finns en läkande kraft i att få dela sin sorg med andra som befinner sig i samma eller liknande situation. Svenska kyrkan Malmö anordnar regelbundet sorgegrupper för vuxna, barn och ungdomar.

Vi tror på alla människors lika värde. Vi gör skillnad.

Bli medlem

AKTUELLT FRÅN S:T PAULI KYRKA

S:t Pauli kyrka på instagram

Logotyp för instagram

Följ S:t Pauli kyrka på instagram; www.instagram.com/st_pauli_kyrka