S:t Matteus kyrka

S:t Matteus kyrka i Malmö ligger i stadsdelen Annelund i direkt anslutning till parken Enskifteshagen. Arkitekten Sten Samuelson har inspirerats av detta och låtit träden symboliskt fortsätta in i kyrkan som invigdes 1983. Söndagens gudstjänst är i centrum och fortsätter i måltidens gemenskap, barnens vandring med Kristus och andlig fördjupning ut till alla verksamheter som finns här.

Ny bok av diakon Marie Bernéli: Den inkarnerade kärleken. Tankar om diakoni.

Trettio års erfarenhet har nu blivit en bok av Marie Bernéli, som är diakon i S:t Matteus kyrka här i Malmö.

Sommarmusik med grillkväll i S:t Matteus kyrkas park

Sommarmusik tre torsdagar kl. 18. Efter musiken fortsätter gemenskapen med grilltallrikar och aktiviteter i Matteusparken utanför kyrkan. Fri entré. Välkommen!

Anmäl dig till konfirmation 2022/2023

Tänk dig att få fundera över livet och Gud tillsammans med andra. Att vara konfirmand i Svenska kyrkan är en sådan möjlighet. Du får spännande upplevelser och nya perspektiv på livet. Välj den konfirmandgrupp som passar dig. Valet är ditt och helt fritt.

Några grässtrån på en klippa vid vattnet.

Konfirmation i S:t Matteus kyrka 2022-2023

Vi åker på sommarläger på västkusten med salta bad, sol, värme och härlig  gemenskap. Genom samtal, kreativa aktiviteter, gudstjänst och andakt utforskar vi livets stora frågor och centrala teman i den kristna tron. Dessutom träffas vi vid några tillfällen under höst och vårterminen för att lära känna varandra innan sommarlägret börjar.

Följ med på församlingsdag till Höllviksstrand lördagen den 8 oktober

Följ med på S:t Matteus kyrkas församlingsdag till Höllviksstrand 8 oktober

Följ med på familjeläger till Höllviksstrand lördag och söndag 8-9 oktober

Följ med på S:t Matteus kyrkas familjeläger för familjer med barn i alla åldrar till Höllviksstrand 8-9 oktober

Telefonikon, kartikon och e-postikon

Kontakta S:t Matteus kyrka

Du når expeditionen på 040-27 92 43. Bokning av dop, bröllop och begravning görs på 040-27 90 01 vardagar kl. 9-15, lunchstängt kl. 12-12.30. Kyrkogårdsförvaltningen når du på 040-27 92 00.

En kvinna med grön diakonskjorta ler mot någon vid bordet som skyms bakom en kvinna i grön stickad tröja. En äldre man i ljusbrun stickad tröja och rutig skjorta sitter bredvid och lyssnar intresserat på samtalet.

Diakonernas samtalslinje 040-27 92 48

Under pågående coronapandemi har diakonerna i Malmö öppnat en telefonlinje dit du som behöver prata är välkommen att ringa. Telefonlinjen är öppen vardagar kl. 10-12 och kl. 13-15 samt helger kl. 13-15.

Man scrollar på mobiltelefon

Boka dop på nätet

Se alla lediga doptider i Malmös kyrkor och preliminärboka en tid när det passar dig.

Prenumerera på S:t Matteus kyrkas nyhetsbrev

Få senaste nytt om vad som är på gång i S:t Matteus kyrka. Här hittar du även det senaset och tidigare nyhetsbrev.

Man med gitarr och kvinna vid piano.

Nykomponerad musik lyfter Psaltarens texter

I höst var det premiär för albumet Allt är NÅD, som består av nykomponerad musik till ett urval av psaltarens texter. Musiken är skriven av David Ivarsson, präst i S:t Matteus kyrka i Malmö, och arrangerad för kör och instrument av Jenny Bergner, organist i Lackalänga-Stävie församling. Musiken premiärspelades den 17 oktober i S:t Matteus kyrka.

Aktuellt från S:t Matteus kyrka

Följ med på församlingsdag till Höllviksstrand lördagen den 8 oktober

Följ med på S:t Matteus kyrkas församlingsdag till Höllviksstrand 8 oktober

Följ med på familjeläger till Höllviksstrand lördag och söndag 8-9 oktober

Publicerad:

Ny bok av diakon Marie Bernéli: Den inkarnerade kärleken. Tankar om diakoni.

Sommarmusik med grillkväll i S:t Matteus kyrkas park