S:t Matteus kyrka

S:t Matteus kyrka i Malmö ligger i stadsdelen Annelund i direkt anslutning till parken Enskifteshagen. Arkitekten Sten Samuelson har inspirerats av detta och låtit träden symboliskt fortsätta in i kyrkan som invigdes 1983. Söndagens gudstjänst är i centrum och fortsätter i måltidens gemenskap, barnens vandring med Kristus och andlig fördjupning ut till alla verksamheter som finns här.

Musik i advent och jul i S:t Matteus kyrka

Kom i julstämning i S:t Matteus kyrka med Malmökören -64, VOS, kyrkans barn- och ungdomskörer, S.t Matteus Gospelkör, S:t Matteus Vokalensemble och många andra!

Barnkyrkan Musik i S:t Matteus kyrka

Ny musik från Barnkyrkan i S:t Matteus

Ny bok av diakon Marie Bernéli: Den inkarnerade kärleken. Tankar om diakoni.

Trettio års erfarenhet har nu blivit en bok av Marie Bernéli, som är diakon i S:t Matteus kyrka här i Malmö.

Att åldras med Gud - samtalsgrupp i S:t Matteus kyrka för dig som är 65+

En samtalsgrupp om åldrandets gåvor och utmaningar våren 2023

Söndagsskola för vuxna - anspråkslösa samtal om kristen tro i S:t Matteus kyrka

Sista söndagen i månaden träffas vi efter gudstjänsten och samtalar kring ett tema.

Telefonikon, kartikon och e-postikon

Kontakta S:t Matteus kyrka

Du når expeditionen på 040-27 92 43. Bokning av dop, bröllop och begravning görs på 040-27 90 01 vardagar kl. 9-15, lunchstängt kl. 12-12.30. Kyrkogårdsförvaltningen når du på 040-27 92 00.

En kvinna med grön diakonskjorta ler mot någon vid bordet som skyms bakom en kvinna i grön stickad tröja. En äldre man i ljusbrun stickad tröja och rutig skjorta sitter bredvid och lyssnar intresserat på samtalet.

Diakonernas samtalslinje 040-27 92 48

Under pågående coronapandemi har diakonerna i Malmö öppnat en telefonlinje dit du som behöver prata är välkommen att ringa. Telefonlinjen är öppen vardagar kl. 10-12 och kl. 13-15 samt helger kl. 13-15.

Man scrollar på mobiltelefon

Boka dop på nätet

Se alla lediga doptider i Malmös kyrkor och preliminärboka en tid när det passar dig.

Prenumerera på S:t Matteus kyrkas nyhetsbrev

Få senaste nytt om vad som är på gång i S:t Matteus kyrka. Här hittar du även det senaset och tidigare nyhetsbrev.

Vi tror på alla människors lika värde. Vi gör skillnad.

Man med gitarr och kvinna vid piano.

Nykomponerad musik lyfter Psaltarens texter

I höst var det premiär för albumet Allt är NÅD, som består av nykomponerad musik till ett urval av psaltarens texter. Musiken är skriven av David Ivarsson, präst i S:t Matteus kyrka i Malmö, och arrangerad för kör och instrument av Jenny Bergner, organist i Lackalänga-Stävie församling. Musiken premiärspelades den 17 oktober i S:t Matteus kyrka.

Aktuellt från S:t Matteus kyrka

KONSERT Can You Hear The Angels Sing? Julgospel med S:t Matteus Gospelkör 3 december kl. 17 i S:t Matteus kyrka

Publicerad:

tillsammans med Martin Berggren, piano, Anders Carlsson, bas, Stefan Blomdahl, trummor och Anders Frostin, körledare

Att åldras med Gud - samtalsgrupp i S:t Matteus kyrka för dig som är 65+

En samtalsgrupp om åldrandets gåvor och utmaningar våren 2023

Ny bok av diakon Marie Bernéli: Den inkarnerade kärleken. Tankar om diakoni.