S:t Matteus kyrka

S:t Matteus kyrka i Malmö ligger i stadsdelen Annelund i direkt anslutning till parken Enskifteshagen. Arkitekten Sten Samuelson har inspirerats av detta och låtit träden symboliskt fortsätta in i kyrkan som invigdes 1983. Söndagens gudstjänst är i centrum och fortsätter i måltidens gemenskap, barnens vandring med Kristus och andlig fördjupning ut till alla verksamheter som finns här. S:t Matteus kyrka tillhör S:t Johannes församling. Övriga kyrkor som ingår i S:t Johannes församling är S:t Johannes kyrka och S:t Pauli kyrka.

Toppnyheter

Fasadrenovering av S:t Matteus församlingshem

Församlingshemmet kommer att genomgå en stor renovering från och med hösten 2023 till och med sommaren 2024. Hela fasaden ska bytas ut och även många av fönsterpartierna.

Sommaraktiviteter för barn och familj i Matteusparken

med vattenlek, familjerytmik och grillat ti, on och to 18 juni – 4 juli, vecka 25-27 2024. Hoppas att vi ses!

Svenska kyrkan på Malmö Pride

Mellan den 3 och 6 juli pågår Malmö Pride och Svenska kyrkan Malmö är i vanlig ordning med och arrangerar flera programpunkter under veckan.

Sommarmusik och grillkväll med gruppen TRENNE 15 augusti kl. 18 i S:t Matteus kyrka

Eget flerstämmigt sväng på svenska. Grilltallrik till självkostnadspris efter musiken. Fri entré.

Sommarmusik och grillkväll med Duo Bergh 22 augusti kl.18 i S:t Matteus kyrka

Grilltallrik till självkostnadspris efter musiken. Fri entré.

Sommarmusik med grillkväll med Saliveja 29 augusti kl.18 i S:t Matteus kyrka

Grilltallrik till självkostnadspris efter musiken. Fri entré.

Minnesrum vid S:t Matteus kyrka

Hösten 2023 planerades en ny utformning av minnesrummet vid S:t Matteus kyrka. Hösten 2024 invigs minnesrummet.

Matteusdagen 21 september kl. 9.30-16.30 i S:t Matteus kyrka

Välkommen till en dag av gemenskap! OBS! Anmälan och avgift.

Hjälp ett barn i Malmö till nya sommarminnen

Alla familjer har inte möjlighet att lämna stan och bara en dagsutflykt kan göra stor skillnad. Nu har du möjlighet att swisha ett bidrag till ett sommarkort för buss och tåg så att dessa familjer kan skapa nya upplevelser i Skåne.

Anmälan till konfirmation 2024/2025

Tänk dig att få fundera över livet och Gud tillsammans med andra. Att vara konfirmand i Svenska kyrkan är en sådan möjlighet. Du får spännande upplevelser och nya perspektiv på livet. Välj den konfirmandgrupp som passar dig. Valet är ditt och helt fritt.

Ny ungdomsgrupp för unga med intellektuell funktionsnedsättning

Hösten -24 startar ungdomsgruppen för dig med IF och som är född 2010 eller tidigare. Välkommen precis som du är.

Händer i S:t Matteus kyrka

Nyhetsbrev för sommaren 2024 från S:t Matteus kyrka

Här kommer nyhetsbrev med sommarens händelser i S:t Matteus kyrka. Vad sägs om sommaraktiviteter för barn och familj i Matteusparken, sommarmusikkvällar med grillning efteråt, försommarkonsert med S:t Matteus Gospel och sommargudstjänster! Läs även om samverkan BID Malmö, Kyrkan på Malmö Pride anmälan till konfirmation och en särskild dag i september då S:t Matteus församlingsdag går av stapeln den 21 september. Skön sommar!

Fira gudstjänst i S:t Matteus

Vardag och söndag möts människor till gemensam bön och lovsång i vackra S:t Matteus kyrka i Malmö i morgonbön, laudes, onsdagsmässa, taizéinspirerad bön och högmässa. I alla livets skiften öppnar gudstjänsten sin famn och omsluter både vana och ovana. Gudstjänstgemenskapen är något att växa in i och ger efterhand livet ett större sammanhang.

Musik, kör och kultur

I S:t Matteus kyrka är gudstjänsten och det levande församlingslivet i centrum och i allt det finns uttrycken som musik, ord, berättelser, bilder - allt som är till hjälp för att tolka livet och andligheten i en kyrka för och med barn, unga och vuxna. Här finns det körer för barn, unga och vuxna, för såväl nybörjare som vana.

Barn och familj

Upplev livet i S:t Matteus kyrka i Malmö genom babykafé, Legoklubben, barn- och ungdomskörer, babyrytmik, familjerytmik, barnkyrka, Upptäckarna och gudstjänster.

Ungdom

Få spännande upplevelser och nya perspektiv i S:t Matteus kyrka i Malmö som konfirmand, bli en av våra unga ledare, var med i ungdomsgruppen WWJD, sjung i Matteus ungdomskör.

Text insprängd i asfalten.

Andlig fördjupning

Gud är oändlig. Det finns alltid mer att utforska, upptäcka och fördjupa sig i. Dels när det gäller Bibeln, dels i dig själv och din relation till Gud. S:t Matteus kyrka i Malmö erbjuder dig möjlighet att utforska kristen tro genom bibelgrupper, katekumenatet, rum för samtal, bön och meditation, enneagrammet, retreat och andlig fördjupning och vägledning. I S:t Matteus kyrka finns även Lilla kommuniteten, som stöd till församlingens arbete på olika sätt.

Telefonikon, kartikon och e-postikon

Kontakta S:t Matteus kyrka

Du når expeditionen på 040-27 92 43. Bokning av dop, bröllop och begravning görs på 040-27 90 01 vardagar kl. 9-15, lunchstängt kl. 12-12.30. Kyrkogårdsförvaltningen når du på 040-27 92 00.

En kvinna med grön diakonskjorta ler mot någon vid bordet som skyms bakom en kvinna i grön stickad tröja. En äldre man i ljusbrun stickad tröja och rutig skjorta sitter bredvid och lyssnar intresserat på samtalet.

Få stöd av kyrkan

Den diakonala verksamheten, som bland annat innebär att på olika sätt få stöd av kyrkan i Möllevången och Sofielund, är geografiskt främst knuten till S:ta Maria kyrka på Möllevången i Malmö.

Ett järnvägsspår som vid en växel blir två.

Så leds S:t Matteus kyrka

S:t Matteus kyrka tillhör S:t Johannes församling som i sin tur är en av sex församlingar i det som kallas Malmö pastorat. Kyrkan leds av folkvalda förtroendevalda i kyrkofullmäktige, kyrkoråd och församlingsråd.

Utgivet!

Man med gitarr och kvinna vid piano.

Nykomponerad musik lyfter Psaltarens texter

Hösten 2021 var det premiär för albumet Allt är NÅD, som består av nykomponerad musik till ett urval av psaltarens texter. Musiken är skriven av David Ivarsson, präst i S:t Matteus kyrka i Malmö, och arrangerad för kör och instrument av Jenny Bergner, organist i Lackalänga-Stävie församling. Musiken premiärspelades den 17 oktober 2021 i S:t Matteus kyrka.

Barnkyrkan Musik i S:t Matteus kyrka

Musik från Barnkyrkan i S:t Matteus.

Ny bok av diakon Marie Bernéli: Den inkarnerade kärleken. Tankar om diakoni.

Trettio års erfarenhet har nu blivit en bok av Marie Bernéli, som är diakon i S:t Matteus kyrka här i Malmö.

Retreat och vandring Svenska kyrkan Malmö

Skogsglädjeturer till Törringelund och SKrylle

Två fredagar i försommaren kan man anmäla sig till Skogsglädjeturerna som kommer att gå till Törringelund respektive Skrylle. Bussturerna är gratis och inkluderar enklare fika och lunch. Anmälan öppnar måndag 15 april.

Dop och medlemskap

Boka dop

Alla är välkomna att döpas – barn, unga och vuxna. Dopet är en gåva och ett löfte om att Gud alltid har omsorg om dig. Det är en fest för att välkomna livet. Här kan du boka dop i Svenska kyrkan Malmö via webbokningen.

En kvinnlig diakon sitter och pratar med ett gäng ungdomar.

Bli medlem i Svenska kyrkan

Välkommen att bli medlem i Svenska kyrkan. Skicka din intresseanmälan via formuläret så tar vi kontakt med dig.

Dopet – livets första fest

Allt du behöver veta om dopet

Samtalsmottagning och stöd i sorgen Svenska kyrkan Malmö

Texten Prata hjälper mot gul bakgrund och närbild på medelålders man med skägg och mustach

Boka samtal med en diakon

Svenska kyrkan Malmö erbjuder samtalsstöd för alla, oavsett ålder, sexualitet eller religion. Det är helt kostnadsfritt och utan journaler. Du väljer själv om samtalet ska ske digitalt, via telefon eller som fysiskt möte. Ingen fråga är för stor eller för liten.

Porträttbild på en tårögt leende kvinna i en kyrka.

Stöd i sorgen

Det finns en läkande kraft i att få dela sin sorg med andra som befinner sig i samma eller liknande situation. Svenska kyrkan Malmö anordnar regelbundet sorgegrupper för barn, ungdomar och vuxna. Du är inte ensam i sorgen.

Leva-vidare-grupper i S:t Johannes församling

Ett par gånger per år startar vi leva-vidare-grupper i S:t Johannes församling. Det är samtalsgrupper där man pratar om sorgen och saknaden efter någon som man har förlorat och om hur livet förändras. Grupperna träffas vid sju tillfällen, kvällstid, och det är kostnadsfritt att vara med .

Sverigefinskt församlingsarbete

Svenska och finska flaggan bredvid varandra.

Sverigefinskt församlingsarbete

Sverigefinskt församlingsarbete, Ruotsinsuomalainen seurakuntatyö är Svenska kyrkans egen verksamhet. Den bedrivs huvudsakligen på finska men delvis även tvåspråkigt. Arbetet syftar till att främja kristen tro och församlingsliv hos människor med finsk bakgrund eller anknytning. I Malmö är verksamheten centrerad till Kirsebergskyrkan.

Nyhetsbrev och mobilappen Kyrkguiden

Anmäl dig till digitalt nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrev

Flera lokala kyrkor har digitala nyhetsbrev som du kan prenumerera på och få information om vad som händer direkt till din e-post. Här hittar du information om hur du gör för att prenumerera.

En hand håller i en mobil med skärmbild om kyrkguiden som visar adressen för kyrkan.

Appen Kyrkguiden

Appen Kyrkguiden hjälper dig hitta till våra kyrkor. I kalendern finns gudstjänster, konserter och andra evenemang. Appen är gratis och finns för både iPhone och Android.

Vi tror på alla människors lika värde. Vi gör skillnad.

Bli medlem

S:t Matteus kyrka på instagram

Logotyp för instagram

Följ S:t Matteus kyrka på instagram; www.instagram.com/st.matteus.malmo