S:t Matteus kyrka

S:t Matteus kyrka i Malmö ligger i stadsdelen Annelund i direkt anslutning till parken Enskifteshagen. Arkitekten Sten Samuelson har inspirerats av detta och låtit träden symboliskt fortsätta in i kyrkan som invigdes 1983. Söndagens gudstjänst är i centrum och fortsätter i måltidens gemenskap, barnens vandring med Kristus och andlig fördjupning ut till alla verksamheter som finns här.

Närbild på knäppta händer vid en ljusbärare.

Så stödjer Svenska kyrkan Malmö krigsdrabbade från Ukraina

Vi är många som tänker på och starkt berörs av allt som händer i Ukraina. Kyrkorna i Malmö är öppna för den som vill tända ett ljus, be en bön eller prata med någon. Det finns möjlighet att bidra till Act Svenska kyrkans humanitära insatser och insamling "Nödrop för Ukraina" genom att swisha till 900 1223. Skriv AKUT i meddelandefältet. På bönewebben kan du även be en bön och tända ett digitalt ljus.

Närbild på knäppta händer vid en ljusbärare.

Så stödjer Svenska kyrkan Malmö krigsdrabbade från Ukraina

Anmäl dig till konfirmation 2022/2023

Tänk dig att få fundera över livet och Gud tillsammans med andra. Att vara konfirmand i Svenska kyrkan är en sådan möjlighet. Du får spännande upplevelser och nya perspektiv på livet. Här finns utrymme för dig och dina tankar. Här hittar du alla konfirmandgrupper i Malmö. Valet är ditt och helt fritt. Välj den grupp som passar dig.

Några grässtrån på en klippa vid vattnet.

Konfirmation i S:t Matteus kyrka 2022-2023

Vi åker på sommarläger på västkusten med salta bad, sol, värme och härlig  gemenskap. Genom samtal, kreativa aktiviteter, gudstjänst och andakt utforskar vi livets stora frågor och centrala teman i den kristna tron. Dessutom träffas vi vid några tillfällen under höst och vårterminen för att lära känna varandra innan sommarlägret börjar.

Församlingsresa till Taizé i augusti

Följ med på en församlingsresa till klostret i Taizé i Frankrike den 6 – 15 augusti 2022.

Insamling till Sankt Matteus stora vårloppis 26 maj 2022

Fram till den stora vårloppisen 26 maj 2022 har S:t Matteus kyrka löpande insamling av grejor som man inte längre behöver.

Telefonikon, kartikon och e-postikon

Kontakta S:t Matteus kyrka

Du når expeditionen på 040-27 92 43. Bokning av dop, bröllop och begravning görs på 040-27 90 01 vardagar kl. 9-15, lunchstängt kl. 12-12.30. Kyrkogårdsförvaltningen når du på 040-27 92 00.

En kvinna med grön diakonskjorta ler mot någon vid bordet som skyms bakom en kvinna i grön stickad tröja. En äldre man i ljusbrun stickad tröja och rutig skjorta sitter bredvid och lyssnar intresserat på samtalet.

Diakonernas samtalslinje 040-27 92 48

Under pågående coronapandemi har diakonerna i Malmö öppnat en telefonlinje dit du som behöver prata är välkommen att ringa. Telefonlinjen är öppen vardagar kl. 10-12 och kl. 13-15 samt helger kl. 13-15.

Man scrollar på mobiltelefon

Boka dop på nätet

Se alla lediga doptider i Malmös kyrkor och preliminärboka en tid när det passar dig.

Prenumerera på S:t Matteus kyrkas nyhetsbrev

Få senaste nytt om vad som är på gång i S:t Matteus kyrka. Här hittar du även det senaset och tidigare nyhetsbrev.

Man med gitarr och kvinna vid piano.

Nykomponerad musik lyfter Psaltarens texter

I höst var det premiär för albumet Allt är NÅD, som består av nykomponerad musik till ett urval av psaltarens texter. Musiken är skriven av David Ivarsson, präst i S:t Matteus kyrka i Malmö, och arrangerad för kör och instrument av Jenny Bergner, organist i Lackalänga-Stävie församling. Musiken premiärspelades den 17 oktober i S:t Matteus kyrka.

Aktuellt från S:t Matteus kyrka

Strejken avblåst - all verksamhet igång igen i Svenska kyrkan Malmö

Publicerad:

Svenska kyrkans arbetsgivarorganisation och de fackliga organisationerna är överens om ett nytt avtal för kyrkans medarbetare, därmed är strejken avblåst. All verksamhet pågår som vanligt igen.

Församlingsresa till Taizé i augusti

Insamling till Sankt Matteus stora vårloppis 26 maj 2022