S:t Matteus kyrka

S:t Matteus kyrka i Malmö ligger i stadsdelen Annelund i direkt anslutning till parken Enskifteshagen. Arkitekten Sten Samuelson har inspirerats av detta och låtit träden symboliskt fortsätta in i kyrkan som invigdes 1983. Söndagens gudstjänst är i centrum och fortsätter i måltidens gemenskap, barnens vandring med Kristus och andlig fördjupning ut till alla verksamheter som finns här.

Följ med på församlingsdag till Höllviksstrand lördagen den 8 oktober

Följ med på S:t Matteus kyrkas församlingsdag till Höllviksstrand 8 oktober

Följ med på familjeläger till Höllviksstrand lördag och söndag 8-9 oktober

Följ med på S:t Matteus kyrkas familjeläger för familjer med barn i alla åldrar till Höllviksstrand 8-9 oktober

En hand håller en kompass vars gröna spets står mot söder. Personen har ett par bruna sneakers.

Rum för samtal

Här i S:t Matteus kyrka i Malmö finns det en söndagsskola för vuxna med anspråkslösa samtal om kristen tro; 28 augusti, 25 september, 30 oktober och 27 november. Vi ses i biblioteket efter 11-gudstjänsten. Det är bara att dyka upp.

Ny bok av diakon Marie Bernéli: Den inkarnerade kärleken. Tankar om diakoni.

Trettio års erfarenhet har nu blivit en bok av Marie Bernéli, som är diakon i S:t Matteus kyrka här i Malmö.

Siluetten av två personer som sitter runt ett bord. En fruktkorg står på bordet.

Livsmod - fokus för det diakonala arbetet

Vad är livsmod, på vilket sätt är det relevant och hur kan man känna livsmod i vår tid? Att tro att man klarar de problem som kommer i ens väg, och att man är värd att göra det. I två år framöver är livsmod temat för kyrkans diakonala arbete och på den här sidan kommer vi att samlat det arbete som pågår under perioden. Du kan bland annat ta del av berättelser från människor i Malmö som har gått från missmod till livsmod.

Anna-Lotta (diakon) och Thomas (pastorsadjunkt) i S:t Matteus kyrka

Åtta nya diakoner

Söndagen den 4 september vigdes följande till diakoner i Lunds stift: Anna Brade, Anna-Lotta Hirvonen Nyström, Anne Puronen, Camilla Prenning, Christine Dahlberg, Ida Gynning, Miranda Herrlin Iacobi och Veronika Dunér. Thomas Hansson, tidigare vigd för EFS sänds ut som pastorsadjunkt.

Telefonikon, kartikon och e-postikon

Kontakta S:t Matteus kyrka

Du når expeditionen på 040-27 92 43. Bokning av dop, bröllop och begravning görs på 040-27 90 01 vardagar kl. 9-15, lunchstängt kl. 12-12.30. Kyrkogårdsförvaltningen når du på 040-27 92 00.

En kvinna med grön diakonskjorta ler mot någon vid bordet som skyms bakom en kvinna i grön stickad tröja. En äldre man i ljusbrun stickad tröja och rutig skjorta sitter bredvid och lyssnar intresserat på samtalet.

Diakonernas samtalslinje 040-27 92 48

Under pågående coronapandemi har diakonerna i Malmö öppnat en telefonlinje dit du som behöver prata är välkommen att ringa. Telefonlinjen är öppen vardagar kl. 10-12 och kl. 13-15 samt helger kl. 13-15.

Man scrollar på mobiltelefon

Boka dop på nätet

Se alla lediga doptider i Malmös kyrkor och preliminärboka en tid när det passar dig.

Prenumerera på S:t Matteus kyrkas nyhetsbrev

Få senaste nytt om vad som är på gång i S:t Matteus kyrka. Här hittar du även det senaset och tidigare nyhetsbrev.

Vi tror på alla människors lika värde. Vi gör skillnad.

Man med gitarr och kvinna vid piano.

Nykomponerad musik lyfter Psaltarens texter

I höst var det premiär för albumet Allt är NÅD, som består av nykomponerad musik till ett urval av psaltarens texter. Musiken är skriven av David Ivarsson, präst i S:t Matteus kyrka i Malmö, och arrangerad för kör och instrument av Jenny Bergner, organist i Lackalänga-Stävie församling. Musiken premiärspelades den 17 oktober i S:t Matteus kyrka.

Aktuellt från S:t Matteus kyrka

Följ med på församlingsdag till Höllviksstrand lördagen den 8 oktober

Följ med på S:t Matteus kyrkas församlingsdag till Höllviksstrand 8 oktober

Följ med på familjeläger till Höllviksstrand lördag och söndag 8-9 oktober

Publicerad:

Ny bok av diakon Marie Bernéli: Den inkarnerade kärleken. Tankar om diakoni.