Röd tegelkyrka tidig sommarmorgon. Solen på väg upp bakom kyrkan och en  gulvit rosbuske i förgrunden.
Foto: Therese Riandebäck

S:t Johannes kyrka

S:t Johannes kyrka är en utpräglad citykyrka mitt i Malmö vid Triangelns station. Det är en öppen plats dit du kan komma in för en stunds tystnad och ljuständning, besöka någon av de dagliga gudstjänsterna, eller för att lyssna till musik. S:t Johannes kyrka tillhör S:t Johannes församling. Övriga kyrkor som ingår i S:t Johannes församling är S:t Matteus kyrka, S:t Pauli kyrka och S:ta Maria kyrka.

The StART of being human

Söndag 28 april kl. 17 i S:t Johannes kyrka blir det en unik performancekonsert med Malmömusiker och två dansare. Tisdag 23 april kl. 12 - 13 och kl. 13 - 14 samt onsdag 24 april kl. 13 - 14 framförs projektet The StART of being human som en vandringskonsert - utan egentlig början eller slut. Du är fri att stanna så länge det passar dig.

Konstutställningen Feels like home

Måndag 1 april - måndag 22 april visas konstutställningen Feels like home i S:t Johannes kyrka. Utställningen är skapad av aktiva ungdomar inom Svenska kyrkan Malmö och ger svar på frågorna: Var känner jag mig trygg? När känner jag mig hemma? När och hur får jag bara vara? Vernissage söndag 7 april kl. 12.15 i S:t Johannes kyrka.

Konserter och kultur i S:t Johannes kyrka

Här hittar du information om alla våra konserter och kulturevenemang som ordnas i S:t Johannes kyrka.

Gränsland våren 2024

Varje onsdag klockan 18:00 är det Gränsland i S:t Johannes kyrka, en kulturscen för samtal och musik där aktuella ämnen lyfts i kyrkorummet. Kvällen inleds med en enkel kvällsmässa klockan 17:30.

Vi behöver din hjälp!

Vill du hjälpa till i S:t Johannes kyrka som konsertvärd, kyrkvakt, gudstjänstvärd eller fikaansvarig? S:t Johannes kyrka söker dig som skulle vilja bli en del av det aktiva församlingslivet och hjälpa till att fortsätta utveckla det. Läs mer om de olika uppdragen och anmäl dig!

Skogsglädjeturer till Törringelund och SKrylle

Två fredagar i försommaren kan man anmäla sig till Skogsglädjeturerna som kommer att gå till Törringelund respektive Skrylle. Bussturerna är gratis och inkluderar enklare fika och lunch. Anmälan öppnar måndag 15 april.

Fika och gemenskap på Café Johannes

Tisdag 6 februari kl. 12.15 - 14 öppnar Café Johannes för vårterminen. Kom och fika, få en pratstund, läs en bok eller pyssla varje tisdag till och med 4 juni. Café Johannes ligger i bottenplan i församlingshemmet på Kapellgatan 6.

Leva-vidare-grupper i S:t Johannes församling

Ett par gånger per år startar vi leva-vidare-grupper i S:t Johannes församling. Det är samtalsgrupper där man pratar om sorgen och saknaden efter någon som man har förlorat och om hur livet förändras. Grupperna träffas vid sju tillfällen, kvällstid, och det är kostnadsfritt att vara med .

Aprils nyhetsbrev från S:t Johannes kyrka

Glad påsk och så var april här och så även månadens nyhetsbrev! Här hittar du information om de kommande Skogsglädjeturerna till Törringelund och Skrylle, gudstjänsterna, Gränsland och konserterna. Nu i april kommer du bland annat att kunna testa på ett performance - en form av vandringskonsert, läs mer under The StART of being human. Och glöm inte att prenumerera på nyhetsbrevet så att du inte missar det som kommer i maj 🌸

Anmäl dig till digitalt nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrev från S:t Johannes kyrka

Anmäl dig här för att få ta del av det digitala nyhetsbrevet några gånger per år.

En hand håller i en mobil med skärmbild om kyrkguiden som visar adressen för kyrkan.

Appen Kyrkguiden

Appen Kyrkguiden hjälper dig hitta till våra kyrkor. I kalendern finns gudstjänster, konserter och andra evenemang. Appen är gratis och finns för både iPhone och Android.

Boka dop

Alla är välkomna att döpas – barn, unga och vuxna. Dopet är en gåva och ett löfte om att Gud alltid har omsorg om dig. Det är en fest för att välkomna livet. Här kan du boka dop i Svenska kyrkan Malmö via webbokningen.

Få stöd av kyrkan

Vi kan alla hamna i lägen då livet känns tufft och man är ledsen, orolig eller rädd. Genom diakonin i kyrkan kan du få stöd. S:t Johannes kyrka samarbetar med S:ta Maria kyrka där det bland annat finns diakoner som erbjuder samtal, Maria klädförråd och juridisk rådgivning. Där finns det också möjlighet att duscha. När det gäller samtal kan du även kontakta präster och diakoner i S:t Johannes kyrka.

Telefonikon, kartikon och e-postikon

Kontakta S:t Johannes kyrka

Du når S:t Johannes expeditionen på 040-27 91 50. Bokning av dop, bröllop och begravning görs via pastorsexpeditionen 040-27 90 01 vardagar kl. 9–15, lunchstängt kl. 12–12.30. Kyrkogårdsförvaltningen når du på 040-27 92 00.

Dopet – livets första fest

Allt du behöver veta om dopet

AKTUELLT FRÅN S:T JOHANNES KYRKA

Vandra in våren med Pilgrim Malmö i Pildammsparken

Publicerad:

Varannan tisdag med start 6 februari till 28 maj kan du pilgrimsvandra tillsammans med Pilgrim Malmö i Pildammsparken. Samling kl. 10.50 framför S:t Johannes kyrka. Ingen anmälan.

Vi behöver din hjälp!

Publicerad:

Vill du hjälpa till i S:t Johannes kyrka som konsertvärd, kyrkvakt, gudstjänstvärd eller fikaansvarig? S:t Johannes kyrka söker dig som skulle vilja bli en del av det aktiva församlingslivet och hjälpa till att fortsätta utveckla det.

Fasadrenovering av S:t Johannes kyrka

Publicerad:

Från måndag 9 januari 2023 och cirka fem år framåt kommer stenfasaden på S:t Johannes kyrka att renoveras. Arbetet kommer att ske i olika etapper, och kommer att påverka kyrkan på olika sätt vid olika tidpunkter. Kolla gärna in videosen om hur arbetet går till!

Fasadrenovering av S:t Johannes kyrka

Från måndag 9 januari 2023 och cirka fem år framåt kommer stenfasaden på S:t Johannes kyrka att renoveras. Arbetet kommer att ske i olika etapper, och kommer att påverka kyrkan på olika sätt vid olika tidpunkter. Kolla gärna in videosen om hur arbetet går till!

S:t Johannes kyrka på instagram

Följ S:t Johannes kyrka på Instagram. Sök på instagram.com/sanktjohannes