Röd tegelkyrka tidig sommarmorgon. Solen på väg upp bakom kyrkan och en  gulvit rosbuske i förgrunden.
Foto: Therese Riandebäck

S:t Johannes kyrka

S:t Johannes kyrka är en utpräglad citykyrka mitt i Malmö vid Triangelns station. Det är en öppen plats dit du kan komma in för en stunds tystnad och ljuständning, besöka någon av de dagliga gudstjänsterna, eller för att lyssna till musik. S:t Johannes kyrka tillhör S:t Johannes församling. Övriga kyrkor som ingår i S:t Johannes församling är S:t Matteus kyrka, S:t Pauli kyrka och S:ta Maria kyrka.

Biskop Johan Tyrberg / Chefredaktör Jonas Kanje

Biskopen i samtal med chefredaktören för Sydsvenskan/HD

Som en del av biskopsvisitationen samtalar biskop Johan Tyrberg med chefredaktör för Sydsvenskan/HD Jonas Kanje i S:t Pauli kyrka torsdagen den 7 mars kl. 18:00.

Konstutställningen Hon är så!

Torsdag 29 februari till söndag 24 mars finns konstutställningen Hon är så! att besöka i S:t Johannes kyrka. En utställning om skulden, skammen och om rätten att vara människa.

Konserter och kultur i S:t Johannes kyrka

Här hittar du information om alla våra konserter och kulturevenemang som ordnas i S:t Johannes kyrka.

Gränsland våren 2024

Varje onsdag klockan 18:00 är det Gränsland i S:t Johannes kyrka, en kulturscen för samtal och musik där aktuella ämnen lyfts i kyrkorummet. Kvällen inleds med en enkel kvällsmässa klockan 17:30.

Vi behöver din hjälp!

Vill du hjälpa till i S:t Johannes kyrka som konsertvärd, kyrkvakt, gudstjänstvärd eller fikaansvarig? S:t Johannes kyrka söker dig som skulle vilja bli en del av det aktiva församlingslivet och hjälpa till att fortsätta utveckla det. Läs mer om de olika uppdragen och anmäl dig!

Vandra in våren med Pilgrim Malmö i Pildammsparken

Varannan tisdag med start 6 februari till 28 maj kan du pilgrimsvandra tillsammans med Pilgrim Malmö i Pildammsparken. Samling kl. 10.50 framför S:t Johannes kyrka. Ingen anmälan.

Fika och gemenskap på Café Johannes

Tisdag 6 februari kl. 12.15 - 14 öppnar Café Johannes för vårterminen. Kom och fika, få en pratstund, läs en bok eller pyssla varje tisdag till och med 4 juni. Café Johannes ligger i bottenplan i församlingshemmet på Kapellgatan 6.

En hög med knäckebröd. I bakgrunden anas en semla.

Fastan – tid för eftertanke och bön

Att fasta är att avstå från något för att vinna något annat. Fastan ger oss tid för eftertanke och bön, och tid att växa i tron. Den kristna fastan pågår i 40 dagar, från askonsdagen 14 februari till påskafton 30 mars. Här kan du läsa mer om fastan och ta del av allt som händer i Malmös kyrkor.

Fastekalender 2024

På Askonsdagen börjar en 40 dagar lång fasta och förberedelsetid inför påsken. En möjlighet för eftertanke och att hitta fokus. Kanske vill du följa denna fastekalender?

Leva-vidare-grupper i S:t Johannes församling

Ett par gånger per år startar vi leva-vidare-grupper i S:t Johannes församling. Det är samtalsgrupper där man pratar om sorgen och saknaden efter någon som man har förlorat och om hur livet förändras. Grupperna träffas vid sju tillfällen, kvällstid, och det är kostnadsfritt att vara med .

Nyhetsbrev för mars från S:t Johannes kyrka

Nu är vårmånaden mars äntligen här och en av kyrkans största högtider är på ingång, påsken! I detta nyhetsbrev kan du läsa om den pågående fastekampanjen och vad du själv kan göra som fasta. Du hittar även information om konserter, Gränslands program, konstutställningar men kanske viktigast av allt - våra gudstjänster. Genom dem kan du uppleva påskens mysterium under stilla veckan och påskveckan och varför inte följa med på en pilgrimsvandring? Och glöm inte prenumerera på nyhetsbrevet så att du inte missar något framöver.

Anmäl dig till digitalt nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrev från S:t Johannes kyrka

Anmäl dig här för att få ta del av det digitala nyhetsbrevet några gånger per år.

En hand håller i en mobil med skärmbild om kyrkguiden som visar adressen för kyrkan.

Appen Kyrkguiden

Appen Kyrkguiden hjälper dig hitta till våra kyrkor. I kalendern finns gudstjänster, konserter och andra evenemang. Appen är gratis och finns för både iPhone och Android.

Boka dop

Alla är välkomna att döpas – barn, unga och vuxna. Dopet är en gåva och ett löfte om att Gud alltid har omsorg om dig. Det är en fest för att välkomna livet. Här kan du boka dop i Svenska kyrkan Malmö via webbokningen.

Få stöd av kyrkan

Vi kan alla hamna i lägen då livet känns tufft och man är ledsen, orolig eller rädd. Genom diakonin i kyrkan kan du få stöd. S:t Johannes kyrka samarbetar med S:ta Maria kyrka där det bland annat finns diakoner som erbjuder samtal, Maria klädförråd och juridisk rådgivning. Där finns det också möjlighet att duscha. När det gäller samtal kan du även kontakta präster och diakoner i S:t Johannes kyrka.

Telefonikon, kartikon och e-postikon

Kontakta S:t Johannes kyrka

Du når S:t Johannes expeditionen på 040-27 91 50. Bokning av dop, bröllop och begravning görs via pastorsexpeditionen 040-27 90 01 vardagar kl. 9–15, lunchstängt kl. 12–12.30. Kyrkogårdsförvaltningen når du på 040-27 92 00.

Dela lika och rädda liv

Var tionde människa i världen saknar sitt dagliga bröd trots att det finns tillräckligt med resurser för att alla ska kunna äta sig mätta. Du kan vara med och förändra det.

Läs mer och ge en gåva

AKTUELLT FRÅN S:T JOHANNES KYRKA

Konstutställningen Hon är så!

Publicerad:

Torsdag 29 februari till söndag 24 mars finns konstutställningen Hon är så! att besöka i S:t Johannes kyrka. En utställning om skulden, skammen och om rätten att vara människa.

Vandra in våren med Pilgrim Malmö i Pildammsparken

Publicerad:

Varannan tisdag med start 6 februari till 28 maj kan du pilgrimsvandra tillsammans med Pilgrim Malmö i Pildammsparken. Samling kl. 10.50 framför S:t Johannes kyrka. Ingen anmälan.

Vi behöver din hjälp!

Publicerad:

Vill du hjälpa till i S:t Johannes kyrka som konsertvärd, kyrkvakt, gudstjänstvärd eller fikaansvarig? S:t Johannes kyrka söker dig som skulle vilja bli en del av det aktiva församlingslivet och hjälpa till att fortsätta utveckla det.

Fasadrenovering av S:t Johannes kyrka

Från måndag 9 januari 2023 och cirka fem år framåt kommer stenfasaden på S:t Johannes kyrka att renoveras. Arbetet kommer att ske i olika etapper, och kommer att påverka kyrkan på olika sätt vid olika tidpunkter. Kolla gärna in videosen om hur arbetet går till!

S:t Johannes kyrka på instagram

Följ S:t Johannes kyrka på Instagram. Sök på instagram.com/sanktjohannes