Röd tegelkyrka tidig sommarmorgon. Solen på väg upp bakom kyrkan och en  gulvit rosbuske i förgrunden.
Foto: Therese Riandebäck

S:t Johannes kyrka

S:t Johannes kyrka är en utpräglad citykyrka mitt i Malmö vid Triangelns station. Det är en öppen plats dit du kan komma in för en stunds tystnad och ljuständning, besöka någon av de dagliga gudstjänsterna, eller för att lyssna till musik.

Logotyp för orgelfestivalen mot ljusblå bakgrund

Malmö International Organ Festival

17-22 maj arrangerar Svenska kyrkan Malmö en internationell orgelfestival där Malmös varierade och spännande orgelbestånd visas upp. Såväl Malmöorganister deltar som kända gästande organister från olika håll. Festivalen bjuder på konserter med internationella organister, masterclass, seminarier och orgelvisningar. Dessutom kan du boka plats på orgelsafari lördag 21 maj - en busstur som tar dig runt till konserterna i kyrkorna. Boka din plats här på sidan!

Medlemmar i en barnkör står och sjunger i en kyrka.

Prova på att sjunga i barnkör

Tycker du om att sjunga? Då kan det här vara något för dig! 15 juni kan du som är mellan 7 och 10 år prova på att sjunga i barnkör i S:t Johannes församlingshem.

Anmäl dig till konfirmation 2022/2023

Tänk dig att få fundera över livet och Gud tillsammans med andra. Att vara konfirmand i Svenska kyrkan är en sådan möjlighet. Du får spännande upplevelser och nya perspektiv på livet. Här finns utrymme för dig och dina tankar. Här hittar du alla konfirmandgrupper i Malmö. Valet är ditt och helt fritt. Välj den grupp som passar dig.

Konserter och kultur i S:t Johannes kyrka

Här hittar du information om alla våra konserter och kulturevenemang som ordnas i S:t Johannes kyrka.

Glaskupol vid Triangelns tågstation med S:t Johannes kyrka i bakgrunden.

Nyhetsbrev för maj från S:t Johannes kyrka

I majmånads nyhetsbrev hittar du massor av musik! Kanske vill du besöka Malmö orgelfestival 17-22 maj och följa med på Orgelsafari? Eller så vill du kanske få lyssna till aktuella ämnen som blandas med musik - då är Gränsland platsen för dig. Dessutom har S:t Johannes kyrka fått en ny cembalo - äntligen! Glöm inte att prenumerera på nyhetsbrevet för att inte missa nästa nummer som kommer i juni.

Närbild på knäppta händer vid en ljusbärare.

Så stödjer Svenska kyrkan Malmö krigsdrabbade från Ukraina

Vi är många som tänker på och starkt berörs av allt som händer i Ukraina. Kyrkorna i Malmö är öppna för den som vill tända ett ljus, be en bön eller prata med någon. Det finns möjlighet att bidra till Act Svenska kyrkans humanitära insatser och insamling "Nödrop för Ukraina" genom att swisha till 900 1223. Skriv AKUT i meddelandefältet. På bönewebben kan du även be en bön och tända ett digitalt ljus.

Hängpilsträd vid vattnet. Fågel simmar i vattnet.

Pilgrimsvandra under våren 2022

Pilgrimsvandra en timme på lunchen i Pildammsparken. Vandringarna börjar tisdag 8 februari och pågår, jämna veckor, till 31 maj. Samling framför S:t Johannes kyrka kl. 10.50.

Skogsturer till Skrylle

Våra populära Skogsglädje-turer är tillbaka och under april, maj och juni kan du boka in dig på någon av bussturerna. Se våren vakna, promenera, be och dela gemenskapen.

Telefonikon, kartikon och e-postikon

Kontakta S:t Johannes kyrka

Du når S:t Johannes expeditionen på 040-27 91 50. Bokning av dop, bröllop och begravning görs via pastorsexpeditionen 040-27 90 01 vardagar kl. 9–15, lunchstängt kl. 12–12.30. Kyrkogårdsförvaltningen når du på 040-27 92 00.

En kvinnlig diakon sitter utomhus och samtalar med en annan kvinna.

Få stöd av kyrkan

Vi kan alla hamna i lägen då livet känns tufft och man är ledsen, orolig eller rädd. Genom diakonin i kyrkan kan du få stöd. S:t Johannes kyrka samarbetar med S:ta Maria kyrka där du hittar Citydiakonalen, Maria klädförråd och juridisk rådgivning. Där finns det också möjlighet att duscha. När det gäller samtal kan du även kontakta präster och diakoner i S:t Johannes kyrka.

Anmäl dig till digitalt nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrev från S:t Johannes kyrka

Anmäl dig här för att få ta del av det digitala nyhetsbrevet några gånger per år.

Man scrollar på mobiltelefon

Boka dop på nätet

Se alla lediga doptider i Malmös kyrkor och preliminärboka en tid när det passar dig.

AKTUELLT FRÅN S:T JOHANNES KYRKA

Strejken avblåst - all verksamhet igång igen i Svenska kyrkan Malmö

Publicerad:

Svenska kyrkans arbetsgivarorganisation och de fackliga organisationerna är överens om ett nytt avtal för kyrkans medarbetare, därmed är strejken avblåst. All verksamhet pågår som vanligt igen.

Skogsturer till Skrylle

Pilgrimsvandra under våren 2022

S:t Johannes kyrka informerar angående restriktionerna från 1 december

Publicerad:

Med den ökande smittspridningen i samhället, har Folkhälsomyndigheten och regeringen beslutat att införa restriktioner för allmänna sammankomster och evenemang från 1 december. I S:t Johannes kyrka påverkar det våra verksamheter så som konserter, gudstjänster och kyrkliga handlingar (dop, vigsel, begravning).

Fira advent i S:t Johannes kyrka

Publicerad:

Advent är väntans tid på Jesu ankomst. Du är välkommen till S:t Johannes kyrka för att fira gudstjänst, lyssna till stämningsfull musik eller bara för en stunds vila från stressen som lätt infinner sig i december.

S:t Johannes kyrka på instagram

Följ S:t Johannes kyrka på Instagram. Sök på instagram.com/sanktjohannes