Röd tegelkyrka tidig sommarmorgon. Solen på väg upp bakom kyrkan och en  gulvit rosbuske i förgrunden.
Foto: Therese Riandebäck

S:t Johannes kyrka

S:t Johannes kyrka är en utpräglad citykyrka mitt i Malmö vid Triangelns station. Det är en öppen plats dit du kan komma in för en stunds tystnad och ljuständning, besöka någon av de dagliga gudstjänsterna, eller för att lyssna till musik.

Gränsland: Davidsstjärnan lyser vackert i Malmö

Onsdag 5 oktober kl. 18 bjuder Gränsland på en kväll med författaren Arne Järtelius som berättar om Malmös judiska historia från 1930-talet fram till idag, och där klarinettisten Annika Jessen låter tonerna stiga mot kyrkans tak.

Konserter och kultur i S:t Johannes kyrka

Här hittar du information om alla våra konserter och kulturevenemang som ordnas i S:t Johannes kyrka.

Glasmålning i blått med vita stjärnor och röda streck.

Ge förslag på kandidater till församlingsrådet

Nu kan du vara med och påverka vem som ska ingå i församlingsrådet under mandatperioden 2023 - 2025. Det finns sex församlingar i Svenska kyrkan Malmö och varje församling har ett församlingsråd. Nomineringsperioden pågår 25 september till 2 oktober 2022.

Bussturer till Skrylle under hösten

Följ med på någon av de två kostnadsfria bussturerna Skogsglädje som anordnas 12 september och 24 oktober till Skrylle. Promenera in i hösten, njut av naturen och dela gemenskapen i bön och den enklare lunchen och fikan. Turerna är kostnadsfria. Anmälan öppnar måndag 5 september.

Går du och din partner i tankarna om att gifta er, men kanske inte en lördag?

Med start i höst erbjuder S:t Johannes kyrka vigseltider (även dop) på fredagar kl. 14 och kl. 17.

Glaskupol vid Triangelns tågstation med S:t Johannes kyrka i bakgrunden.

Nyhetsbrev för september från S:t Johannes kyrka

I september drar flera verksamheter igång - roligt och spännande! Läs mer om Gränsland, höstens konserter, pilgrimsvandringar, bussturer m.m. Kanske hittar du något som du vill göra under hösten? Vill du engagera dig som frivillig finns det flera uppgifter att välja mellan. Vill du engagera dig i något av Svenska kyrkan Malmös församlingsråd, ska du inte missa informationen om nomineringsvalet som äger rum i september/oktober.

Vandra i Pildammsparken under hösten med Pilgrim Malmö

Pilgrimsvandra en timme på lunchen i Pildammsparken under hösten. Vandringarna börjar tisdag 6 september och pågår, jämna veckor, till 29 november. Samling framför S:t Johannes kyrka kl. 10.50.

Har du glömt att hämta din eller ditt barns dopängel?

Alla som döps i S:t Johannes kyrka får en dopängel i glas upphängd i dopträdet som står i dopkapellet. En gång per år bjuds alla som blivit döpta under det gångna året in för att hämta sin ängel - kunde ni inte komma? Hämta den nu istället!

Anmäl dig till konfirmation 2022/2023

Tänk dig att få fundera över livet och Gud tillsammans med andra. Att vara konfirmand i Svenska kyrkan är en sådan möjlighet. Du får spännande upplevelser och nya perspektiv på livet. Välj den konfirmandgrupp som passar dig. Valet är ditt och helt fritt.

Vi tror på alla människors lika värde. Vi gör skillnad.

Telefonikon, kartikon och e-postikon

Kontakta S:t Johannes kyrka

Du når S:t Johannes expeditionen på 040-27 91 50. Bokning av dop, bröllop och begravning görs via pastorsexpeditionen 040-27 90 01 vardagar kl. 9–15, lunchstängt kl. 12–12.30. Kyrkogårdsförvaltningen når du på 040-27 92 00.

Få stöd av kyrkan

Vi kan alla hamna i lägen då livet känns tufft och man är ledsen, orolig eller rädd. Genom diakonin i kyrkan kan du få stöd. S:t Johannes kyrka samarbetar med S:ta Maria kyrka där du hittar Citydiakonalen, Maria klädförråd och juridisk rådgivning. Där finns det också möjlighet att duscha. När det gäller samtal kan du även kontakta präster och diakoner i S:t Johannes kyrka.

Anmäl dig till digitalt nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrev från S:t Johannes kyrka

Anmäl dig här för att få ta del av det digitala nyhetsbrevet några gånger per år.

Man scrollar på mobiltelefon

Boka dop på nätet

Se alla lediga doptider i Malmös kyrkor och preliminärboka en tid när det passar dig.

AKTUELLT FRÅN S:T JOHANNES KYRKA

Bussturer till Skrylle under hösten

Vandra i Pildammsparken under hösten med Pilgrim Malmö

Publicerad:

Går du och din partner i tankarna om att gifta er, men kanske inte en lördag?

S:t Johannes kyrka på instagram

Följ S:t Johannes kyrka på Instagram. Sök på instagram.com/sanktjohannes