Röd tegelkyrka tidig sommarmorgon. Solen på väg upp bakom kyrkan och en  gulvit rosbuske i förgrunden.
Foto: Therese Riandebäck

S:t Johannes kyrka

S:t Johannes kyrka är en utpräglad citykyrka mitt i Malmö vid Triangelns station. Det är en öppen plats dit du kan komma in för en stunds tystnad och ljuständning, besöka någon av de dagliga gudstjänsterna, eller för att lyssna till musik. S:t Johannes kyrka tillhör S:t Johannes församling. Övriga kyrkor som ingår i S:t Johannes församling är S:t Matteus kyrka, S:t Pauli kyrka och S:ta Maria kyrka.

Svenska kyrkan på Malmö Pride

Mellan den 3 och 6 juli pågår Malmö Pride och Svenska kyrkan Malmö är i vanlig ordning med och arrangerar flera programpunkter under veckan.

"Ikoner" - En utställning om att få finnas

Glada Hudiks fotoutställning ”Ikoner” ” utgörs av 21 fantastiska porträtt där alla modellerna har Downs syndrom. Målet är att synliggöra människor som är en naturlig del av samhället men som väldigt sällan har fått synas i det offentliga rummet och i konsten. Utställningen startar med premiärvernissage onsdag 3 juli kl. 15 i S:t Johannes kyrka och inviger årets Pridevecka. Därefter kan du se utställningen fram till den 31 augusti.

Filmvisning: "Gabi mellan åren 8-13"

Välkommen på filmvisning i S:t Johannes kyrka, torsdagen den 4 juli klockan 17:00. Då visar vi filmen "Gabi, mellan 8 och 13 år", efter manus och regi av Engeli Broberg.

Besök i bygghyttan vid S:t Johannes kyrka

Onsdag 15 maj besökte S:t Johannes kyrkas arbetslag bygghyttan vid den pågående renoveringen av kyrkans fasad. Ett spännande studiebesök som gav inblick och förståelse för det stora och viktiga arbetet som pågår.

Konserter och kultur i S:t Johannes kyrka

Här hittar du information om alla våra konserter och kulturevenemang som ordnas i S:t Johannes kyrka.

Vi behöver din hjälp!

Vill du hjälpa till i S:t Johannes kyrka som konsertvärd, kyrkvakt, gudstjänstvärd eller fikaansvarig? S:t Johannes kyrka söker dig som skulle vilja bli en del av det aktiva församlingslivet och hjälpa till att fortsätta utveckla det. Läs mer om de olika uppdragen och anmäl dig!

Följ med ut i naturen med Skogsglädje

Två fredagar i höst kan du anmäla dig till Skogsglädjeturerna som går till Skrylle och Törringelund. Bussturerna är gratis och inkluderar enklare fika och lunch. Anmälan öppnar måndag 19 augusti. OBS! Endast en plats kan bokas per samtal.

Ny ungdomsgrupp för unga med intellektuell funktionsnedsättning

Hösten -24 startar ungdomsgruppen för dig med IF och som är född 2010 eller tidigare. Välkommen precis som du är.

Anmälan till konfirmation 2024/2025

Tänk dig att få fundera över livet och Gud tillsammans med andra. Att vara konfirmand i Svenska kyrkan är en sådan möjlighet. Du får spännande upplevelser och nya perspektiv på livet. Välj den konfirmandgrupp som passar dig. Valet är ditt och helt fritt.

Leva-vidare-grupper i S:t Johannes församling

Ett par gånger per år startar vi leva-vidare-grupper i S:t Johannes församling. Det är samtalsgrupper där man pratar om sorgen och saknaden efter någon som man har förlorat och om hur livet förändras. Grupperna träffas vid sju tillfällen, kvällstid, och det är kostnadsfritt att vara med .

S:t Johannes kyrkas nyhetsbrev för juni månad

Årets först sommarmånad är här och så även S:t Johannes kyrkas nyhetsbrev för juni! Läs om arbetslagets besök i bygghyttan, terminens sista konserter, ett intressant lunchsamtal om Europa, gudstjänster, lite vad som händer i S:t Pauli kyrka och i S:t Matteus kyrka och mycket mer! Glöm inte att prenumerera så att du inte missar nästa nyhetsbrev som kommer i juli.

Anmäl dig till digitalt nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrev från S:t Johannes kyrka

Anmäl dig här för att få ta del av det digitala nyhetsbrevet några gånger per år.

En hand håller i en mobil med skärmbild om kyrkguiden som visar adressen för kyrkan.

Appen Kyrkguiden

Appen Kyrkguiden hjälper dig hitta till våra kyrkor. I kalendern finns gudstjänster, konserter och andra evenemang. Appen är gratis och finns för både iPhone och Android.

Boka dop

Alla är välkomna att döpas – barn, unga och vuxna. Dopet är en gåva och ett löfte om att Gud alltid har omsorg om dig. Det är en fest för att välkomna livet. Här kan du boka dop i Svenska kyrkan Malmö via webbokningen.

Hjälp ett barn i Malmö till nya sommarminnen

Alla familjer har inte möjlighet att lämna stan och bara en dagsutflykt kan göra stor skillnad. Nu har du möjlighet att swisha ett bidrag till ett sommarkort för buss och tåg så att dessa familjer kan skapa nya upplevelser i Skåne.

Få stöd av kyrkan

Vi kan alla hamna i lägen då livet känns tufft och man är ledsen, orolig eller rädd. Genom diakonin i kyrkan kan du få stöd. S:t Johannes kyrka samarbetar med S:ta Maria kyrka där det bland annat finns diakoner som erbjuder samtal, Maria klädförråd och juridisk rådgivning. Där finns det också möjlighet att duscha. När det gäller samtal kan du även kontakta präster och diakoner i S:t Johannes kyrka.

Telefonikon, kartikon och e-postikon

Kontakta S:t Johannes kyrka

Du når S:t Johannes expeditionen på 040-27 91 50. Bokning av dop, bröllop och begravning görs via pastorsexpeditionen 040-27 90 01 vardagar kl. 9–15, lunchstängt kl. 12–12.30. Kyrkogårdsförvaltningen når du på 040-27 92 00.

Vi tror på alla människors lika värde. Vi gör skillnad.

AKTUELLT FRÅN S:T JOHANNES KYRKA

"Ikoner" - En utställning om att få finnas

Besök i bygghyttan vid S:t Johannes kyrka

Vi behöver din hjälp!

Fasadrenovering av S:t Johannes kyrka

Från måndag 9 januari 2023 och cirka fem år framåt kommer stenfasaden på S:t Johannes kyrka att renoveras. Arbetet kommer att ske i olika etapper, och kommer att påverka kyrkan på olika sätt vid olika tidpunkter. Kolla gärna in videosen om hur arbetet går till!

S:t Johannes kyrka på instagram

Följ S:t Johannes kyrka på Instagram. Sök på instagram.com/sanktjohannes