Röd tegelkyrka tidig sommarmorgon. Solen på väg upp bakom kyrkan och en  gulvit rosbuske i förgrunden.
Foto: Therese Riandebäck

S:t Johannes kyrka

S:t Johannes kyrka är en utpräglad citykyrka mitt i Malmö vid Triangelns station. Det är en öppen plats dit du kan komma in för en stunds tystnad och ljuständning, besöka någon av de dagliga gudstjänsterna, eller för att lyssna till musik.

Kyrkan på Malmö Pride

6-10 juli pågår Malmö Pride och Svenska kyrkan är med och arrangerar flera programpunkter.

Konserter och kultur i S:t Johannes kyrka

Här hittar du information om alla våra konserter och kulturevenemang som ordnas i S:t Johannes kyrka.

Fotoutställningen HON: en berättelse om kvinnor i Mellanöstern

28 augusti - 12 september kommer Fotoutställningen HON: en berättelse om kvinnor i Mellanöstern av Charlotta Sparre att visas i S:t Johannes kyrka. Vernissage söndag 28 augusti med samtal om fotografierna med fotografen Charlotta Sparre.

Går du och din partner i tankarna om att gifta er, men kanske inte en lördag?

Med start i höst erbjuder S:t Johannes kyrka vigseltider (även dop) på fredagar kl. 14 och kl. 17.

Glaskupol vid Triangelns tågstation med S:t Johannes kyrka i bakgrunden.

Sommarens nyhetsbrev från S:t Johannes kyrka

Här kommer julis och augustis nyhetsbrev från S:t Johannes kyrka samlat i ett. Här hittar du information om Malmö Pride, om sommarens konserter och gudstjänster och lite om vad som kommer efter sommaren. Massa roliga saker, och vi önskar dig en riktigt fin sommar!

En kvinnlig diakon sitter utomhus och samtalar med en annan kvinna.

Behöver du komma i kontakt med en diakon i sommar?

Under juni till augusti är det S:ta Maria kyrka som du ska vända dig till om du behöver träffa eller prata med en diakon och bor i S:t Johannes församling. Måndag 20 juni till fredag 15 juli kan du besöka S:ta Maria kyrka för att träffa en diakon, därefter kommer det finnas möjlighet att nå en diakon via telefon under perioden 18 juli - torsdag 28 juli när S:ta Maria kyrka är stängd. Från måndag 1 augusti återgår S:ta Maria kyrka till ordinarie öppettider.

Har du glömt att hämta din eller ditt barns dopängel?

Alla som döps i S:t Johannes kyrka får en dopängel i glas upphängd i dopträdet som står i dopkapellet. En gång per år bjuds alla som blivit döpta under det gångna året in för att hämta sin ängel - kunde ni inte komma? Hämta den nu istället!

Anmäl dig till konfirmation 2022/2023

Tänk dig att få fundera över livet och Gud tillsammans med andra. Att vara konfirmand i Svenska kyrkan är en sådan möjlighet. Du får spännande upplevelser och nya perspektiv på livet. Välj den konfirmandgrupp som passar dig. Valet är ditt och helt fritt.

Vandra i Pildammsparken under hösten med Pilgrim Malmö

Pilgrimsvandra en timme på lunchen i Pildammsparken under hösten. Vandringarna börjar tisdag 6 september och pågår, jämna veckor, till 29 november. Samling framför S:t Johannes kyrka kl. 10.50.

Närbild på knäppta händer vid en ljusbärare.

Så stödjer Svenska kyrkan Malmö krigsdrabbade från Ukraina

Vi är många som tänker på och starkt berörs av allt som händer i Ukraina. Kyrkorna i Malmö är öppna för den som vill tända ett ljus, be en bön eller prata med någon. Det finns möjlighet att bidra till Act Svenska kyrkans humanitära insatser och insamling "Nödrop för Ukraina" genom att swisha till 900 1223. Skriv AKUT i meddelandefältet. På bönewebben kan du även be en bön och tända ett digitalt ljus.

Vi tror på alla människors lika värde. Vi gör skillnad.

Telefonikon, kartikon och e-postikon

Kontakta S:t Johannes kyrka

Du når S:t Johannes expeditionen på 040-27 91 50. Bokning av dop, bröllop och begravning görs via pastorsexpeditionen 040-27 90 01 vardagar kl. 9–15, lunchstängt kl. 12–12.30. Kyrkogårdsförvaltningen når du på 040-27 92 00.

Få stöd av kyrkan

Vi kan alla hamna i lägen då livet känns tufft och man är ledsen, orolig eller rädd. Genom diakonin i kyrkan kan du få stöd. S:t Johannes kyrka samarbetar med S:ta Maria kyrka där du hittar Citydiakonalen, Maria klädförråd och juridisk rådgivning. Där finns det också möjlighet att duscha. När det gäller samtal kan du även kontakta präster och diakoner i S:t Johannes kyrka.

Anmäl dig till digitalt nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrev från S:t Johannes kyrka

Anmäl dig här för att få ta del av det digitala nyhetsbrevet några gånger per år.

Man scrollar på mobiltelefon

Boka dop på nätet

Se alla lediga doptider i Malmös kyrkor och preliminärboka en tid när det passar dig.

AKTUELLT FRÅN S:T JOHANNES KYRKA

Vandra i Pildammsparken under hösten med Pilgrim Malmö

Publicerad:

Går du och din partner i tankarna om att gifta er, men kanske inte en lördag?

Fotoutställningen HON: en berättelse om kvinnor i Mellanöstern

Publicerad:

Har du glömt att hämta din eller ditt barns dopängel?

S:t Johannes kyrka informerar angående restriktionerna från 1 december

Publicerad:

Med den ökande smittspridningen i samhället, har Folkhälsomyndigheten och regeringen beslutat att införa restriktioner för allmänna sammankomster och evenemang från 1 december. I S:t Johannes kyrka påverkar det våra verksamheter så som konserter, gudstjänster och kyrkliga handlingar (dop, vigsel, begravning).

S:t Johannes kyrka på instagram

Följ S:t Johannes kyrka på Instagram. Sök på instagram.com/sanktjohannes