Röd tegelkyrka tidig sommarmorgon. Solen på väg upp bakom kyrkan och en  gulvit rosbuske i förgrunden.
Foto: Therese Riandebäck

S:t Johannes kyrka

S:t Johannes kyrka är en utpräglad citykyrka mitt i Malmö vid Triangelns station. Det är en öppen plats dit du kan komma in för en stunds tystnad och ljuständning, besöka någon av de dagliga gudstjänsterna, eller för att lyssna till musik.

Konserter och kultur i S:t Johannes kyrka

Här hittar du information om alla våra konserter och kulturevenemang som ordnas i S:t Johannes kyrka.

Gränsland våren 2023

Varje onsdag kl. 18 är det Gränsland i S:t Johannes kyrka, en kulturscen för samtal och musik där aktuella ämnen lyfts i kyrkorummet. Kvällen inleds med en enkel kvällsmässa kl. 17.30.

Café Johannes öppnar i S:t Johannes församlingshem

Tisdag 14 februari öppnar Café Johannes i Lilla salen i S:t Johannes församlingshem. Fram till 30 maj finns möjligheten att ta en fika, samtala, pussla, läsa och pyssla varje tisdag kl. 12.30 - 15.

Pilgrimsvandra under våren 2023 i Pildammsparken

Från 7 februari till 30 maj kan du pilgrimsvandra varannan tisdag i Pildammsparken tillsammans med Pilgrim Malmö. Samling framför S:t Johannes kyrka kl. 10.50, och ingen anmälan krävs.

Fasadrenovering av S:t Johannes kyrka

Från måndag 9 januari 2023 och cirka fem år framåt kommer stenfasaden på S:t Johannes kyrka att renoveras. Arbetet kommer att ske i olika etapper, och kommer att påverka kyrkan på olika sätt vid olika tidpunkter.

Går du och din partner i tankarna om att gifta er, men kanske inte en lördag?

Med start i höst erbjuder S:t Johannes kyrka vigseltider (även dop) på fredagar kl. 12 och kl. 17.

Vi tror på alla människors lika värde. Vi gör skillnad.

Har du glömt att hämta din eller ditt barns dopängel?

Alla som döps i S:t Johannes kyrka får en dopängel i glas upphängd i dopträdet som står i dopkapellet. En gång per år bjuds alla som blivit döpta under det gångna året in för att hämta sin ängel - kunde ni inte komma? Hämta den nu istället!

Telefonikon, kartikon och e-postikon

Kontakta S:t Johannes kyrka

Du når S:t Johannes expeditionen på 040-27 91 50. Bokning av dop, bröllop och begravning görs via pastorsexpeditionen 040-27 90 01 vardagar kl. 9–15, lunchstängt kl. 12–12.30. Kyrkogårdsförvaltningen når du på 040-27 92 00.

Få stöd av kyrkan

Vi kan alla hamna i lägen då livet känns tufft och man är ledsen, orolig eller rädd. Genom diakonin i kyrkan kan du få stöd. S:t Johannes kyrka samarbetar med S:ta Maria kyrka där du hittar Citydiakonalen, Maria klädförråd och juridisk rådgivning. Där finns det också möjlighet att duscha. När det gäller samtal kan du även kontakta präster och diakoner i S:t Johannes kyrka.

Anmäl dig till digitalt nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrev från S:t Johannes kyrka

Anmäl dig här för att få ta del av det digitala nyhetsbrevet några gånger per år.

Man scrollar på mobiltelefon

Boka dop på nätet

Se alla lediga doptider i Malmös kyrkor och preliminärboka en tid när det passar dig.

AKTUELLT FRÅN S:T JOHANNES KYRKA

Café Johannes öppnar i S:t Johannes församlingshem