Sankt Johannes kammarkör tillsammans med musiker och dirigent sjunger i koret i S:t Johannes kyrka
Foto: Svenska kyrkan Malmö

Musik, kör och kultur

Musiken är central i S:t Johannes kyrka. Den återfinns i gudstjänsterna där kyrkans sex körer ofta medverkar och kyrkan är en betydande musikscen i Malmö. Varje år ges över 100 konserter i vitt skilda genrer i kyrkan. S:t Johannes kyrka är en central mötesplats för människor som ser musiken som en bärande kraft i livet. S:t Johannes arrangerar också regelbundet utställningar och föreläsningar i kyrkorummet.

Läktarorgel i romantisk stil.
Foto: Jens C Hilner

Lunchmusik varje torsdag

Varje torsdag kl. 12.10 bjuder S:t Johannes in till en tjugominuters konsert - perfekt att hinna med på lunchen. Oftast står vacker musik från stora orgeln på programmet när S:t Johannes kyrkas egna musiker Mats Hultkvist eller Christian Schultze spelar. Det händer även att kyrkan gästas av andra musiker, och du kan då exempelvis få lyssna till piano eller stråkinstrument. För aktuella lunchkonserter, se kalendern ovan.