Vitkalkad kyrka med torn med trappstensgavel ligger uppe på en kulle. Runt om finns gravstenar, gräs och grusgångar.
Foto: Gunnar Menander

Husie kyrka

Husie kyrka tillhör Husie församling. Kyrkan är en populär dop– och vigselkyrka. Här firas också gudstjänst vid kyrkliga högtider som advent, jul och påsk. Husie kyrka tillhör Husie församling. Övriga kyrkor som ingår i Husie församling är Syster Astrids kyrka, Kirsebergskyrkan och Södra Sallerups kyrka.

Gudstjänster firas, men verksamheten finns i Husie

Det är samma personal som arbetar i Husie kyrka, Södra Sallerups kyrka, Husie församlingshem och Syster Astrids kyrka. Verksamheten är förlagd till Husie församlingshem. Här hittar du allt från öppna mötesplatser till körer, barn- och ungdomsverksamhet och diakon och präst.

Anmäl dig till digitalt nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrev från kyrkorna i Husie församling

I nyhetsbrevet hittar du aktuella händelser i de kyrkor som tillhör Husie församling det vill säga Syster Astrids kyrka i Husie församlingshem, Husie kyrka, Södra Sallerups kyrka samt Kirsebergskyrkan. Anmäl dig här så får du det digitala nyhetsbrevet en gång i månaden.

Konfirmation i Husie 2024-2025

Konfirmation är en resa om livets upp och nedgångar. Häng med på Berg- och dalbanekonfa där vi förutom att prata om livets stora frågor åker till Tivoli och Liseberg. Eller häng med på sommarläger i gruppen Sol-och badkonfa.

Konfirmandgrupper i Malmö 2022/2023

Här hittar du vilka konfirmandgrupper som startat 2022/2023. Kontakta resp. kontaktperson för gruppen om du vill veta mer eller efteranmäla dig till konfirmation i Svenska kyrkan Malmö.

Aktuellt från Husie kyrka

Gemensamt telefonnummer och mejladress till Husie församling

Publicerad:

Från och med 1 juni når du Husie församling (Kirsebergskyrkan och Husie kyrka, Södra Sallerups kyrka och Syster Astrids kyrka) på ett och samma telefonnummer och mejladress. Telefon: 040-27 93 50 Mejl: husie.malmo@svenskakyrkan.se

Somriga låtar med Matilda&Selma

Publicerad:

Tisdag 13 augusti kl. 12:10 i Kirsebergs församlingshem Konserten bjuder på somriga låtar på både svenska och engelska; allt från pop, blues, jazz och rock. Matilda Alonso, gitarr, Selma Sjerén Jungmark, sång

Musikaliska pärlor med Svensson & Randén. Tisdag 30 juli kl 12:10 Kirsebergskyrkan

Publicerad:

Musik av bl.a. Händel, Schubert och Alfvén. Billy Randén, barytonsång Oliver Svensson, piano, cembalo, orgel

Sommarens musikprogram

Publicerad:

Här hittar du sommarens musikprogram i Husie församling. Välkommen att lyssna till konserter med musik i olika genrer i Husie kyrka och i Kirsebergskyrkan. Alla musikarrangemang sker i samarbete med Sensus.

"Ro och trevnad, lycklig levnad" med folkmusiktrion Tant Parant

Publicerad:

Torsdag 18 juli kl. 19 i Husie kyrka Inspirerade av broderade väggbonader och knypplade dukar hyllar folkmusiktrion Tant Parant tanten!

Vitkalkad landsortskyrka

Husie kyrkas historia

Husie kyrka ritades av C G Brunius och invigdes 1857. Den ersatte en medeltida kyrka som låg på samma plats.