Limhamns kyrka
Limhamns kyrka finns där havet möter staden. Här bor gemenskap, omtanke och trygghet. En mötesplats för tro, hopp och kärlek som inte gör skillnad på människor.
Use Google to automatically translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.
Limhamns kyrka finns där havet möter staden. Här bor gemenskap, omtanke och trygghet. En mötesplats för tro, hopp och kärlek som inte gör skillnad på människor.
Du når expeditionen på 040-27 94 80. Bokning av dop, bröllop och begravning görs på 040-27 90 01 vardagar kl. 9–15, lunchstängt kl. 12–12.30. Kyrkogårdsförvaltningen når du på 040-27 92 00.
Välkommen att kontakta Limhamns kyrka när du behöver någon att prata med. Här finns utbildad personal som lyssnar och ger stöd och råd vid allt från sorg till relationsproblem. På den här sidan hittar du information om vår diakoni och de kontaktuppgifter som du kan behöva.
Just nu kan vi inte samlas till gudstjänst som vanligt i Limhamns kyrka men gudstjänst firas i alla fall. Vi sänder söndagens gudstjänst via vår Facebooksida - välkommen att följa den där. Du ser i Kalendern vilka gudstjänster som firas på plats i kyrkan.
Det är mycket som är annorlunda just nu. De flesta av våra verksamheter är pausade. Men vi finns här; behöver du prata med någon finns präster och församlingskurator tillgängliga för samtal. Församlingshuset är öppet under kontorstid och kyrkan har utökade öppettider.
Den speciella tid vi lever i just nu har gjort att många dop skjutits på framtiden. Vi öppnar upp för möjligheten för dop i det lilla sammanhanget, med drop-in-dop. Barn, ung eller vuxen - alla är välkomna. Du behöver inte boka något i förväg, i församlingshuset finns präst och musiker på plats. Vi håller de restriktioner som finns med max åtta personer som deltar. Vi har också stora lokaler där vi kan hålla de avstånd som behövs. Välkommen till Limhamns församlingshus lördag 6 mars kl 12-16. Här finns också dopdräkt att låna.
Coronapandemin tvingar miljoner människor till ett liv i extrem fattigdom och hunger. Behoven är stora och kommer dessutom att fortsätta öka. Tillsammans med Act Svenska kyrkan kan du bidra till att mätta familjer, motverka ökande våld mot kvinnor och barn och stödja människor för att resa sig starkare efter pandemin. Tillsammans kan vi göra skillnad!
Att sprida värme i vår vardag, bland våra medmänniskor är bland det lättaste och billigaste man kan göra: ett leende, en kram (när vi väl får kramas igen) och ett vänligt ord kan räcka långt för att värma upp en kulen själ hos en medmänniska. Lägg sedan till ett par hemstickade handledsvärmare så kan vi alla bidra med ett varmare mellanmänskligt klimat!
- en stilla mässa för dig som längtar efter att kunna ta emot nattvard trots pandemi
Fastlagen är tre festdagar innan fastan börjar. Förr var det ett sätt att äta upp sig innan den 40 dagar långa fastan. Fastlagen avslutas på fettisdagen då många firar genom att äta en fastlagsbulle eller semla.
Efter tre dagar av fest och förberedelser som avslutas på fettisdagen börjar fastan på askonsdagen och pågår ända fram till påsk. I många kyrkor firas askonsdagsmässa, som är en gudstjänst, med nattvard.
Här har vi samlat några tankar som du kan bära med dig under fastan. Prova att ta med dig ett av dessa citat varje dag och se hur det kan påverka din vardag.
På bönewebben kan du skriva en bön eller tända ett ljus i fastan.