Foto: Jens C Hilner

Husie församlingshem och Syster Astrids kyrka

I Husie, en stadsdel med blandad bebyggelse i form av villor och lägenheter och med närhet till både stad och natur, hittar du Husie församlingshem. Församlingshemmet är mötesplatsen där du kan fira söndagens mässa i Syster Astrids kyrka, besöka kafé och loppis som drivs av ideella medarbetare eller vara med i aktiviteter som erbjuds för alla åldrar. Husie församlingshem och Syster Astrids kyrka tillhör Husie församling. Övriga kyrkor som ingår i Husie församling är Husie kyrka, Kirsebergskyrkan och Södra Sallerups kyrka.

Anmälan till konfirmation 2024/2025

Tänk dig att få fundera över livet och Gud tillsammans med andra. Att vara konfirmand i Svenska kyrkan är en sådan möjlighet. Du får spännande upplevelser och nya perspektiv på livet. Välj den konfirmandgrupp som passar dig. Valet är ditt och helt fritt.

Sommarens musikprogram

Här hittar du sommarens musikprogram i Husie församling. Välkommen att lyssna till konserter med musik i olika genrer i Husie kyrka och i Kirsebergskyrkan. Alla musikarrangemang sker i samarbete med Sensus.

Sommarkafé i Syster Astrids kyrka och i Kirsebergs församlingshem

Tisdagar kl 12-14 i Kirsebergs församlingshem (25 juni–13 augusti ) Onsdagar kl 14–16 i Syster Astrids kyrka (26 juni–14 augusti)

Allsångskväll för barn och familj

Tisdag 3 september kl. 17.30 på uteplatsen vid Husie församlingshem Ta med egen filt och picknickkorg så står vi för musikunderhållningen. Ingen föranmälan.

Sommarlovskul 12-13 augusti

För dig som är mellan 7-12 år arrangeras Sommarlovskul, vi ses i Husie församlingshem och tar oss därifrån på aktiviteter och utflykter. Frukost och lunch är gratis. Anmäl dig senast 5 augusti

Aktuellt i Husie församling

Allsångskväll för barn och familj

Publicerad:

Gemensamt telefonnummer och mejladress till Husie församling

Publicerad:

Från och med 1 juni når du Husie församling (Kirsebergskyrkan och Husie kyrka, Södra Sallerups kyrka och Syster Astrids kyrka) på ett och samma telefonnummer och mejladress. Telefon: 040-27 93 50 Mejl: husie.malmo@svenskakyrkan.se

Somriga låtar med Matilda&Selma

Publicerad:

Tisdag 13 augusti kl. 12:10 i Kirsebergs församlingshem Konserten bjuder på somriga låtar på både svenska och engelska; allt från pop, blues, jazz och rock. Matilda Alonso, gitarr, Selma Sjerén Jungmark, sång

Duo Sisu Platense onsdag 7 augusti kl 18 i Kirsebergskyrkan

Publicerad:

Duo Sisu Platense bjuder på Argentinsk och finsk tango Hedda Heiskanen, violin och nyckelharpa Juanjo Passo, bandoneon.

Musikaliska pärlor med Svensson & Randén. Tisdag 30 juli kl 12:10 Kirsebergskyrkan

Publicerad:

Musik av bl.a. Händel, Schubert och Alfvén. Billy Randén, barytonsång Oliver Svensson, piano, cembalo, orgel

Engagera dig ideellt i Husie

Två kvinnor sitter vid matbordet och pratar.
Foto: Johannes Frandsen

Att engagera sig är både att ge och att få något tillbaka. Vad vill och kan du bidra med?  Kontakta oss på 040-27 93 50 vid intresse och mer information.

Pilgrimsvandra eller sträck på benen

Upplev sommarkyrkan