Foto: Jens C Hilner

Husie församlingshem och Syster Astrids kyrka

I Husie, en stadsdel med blandad bebyggelse i form av villor och lägenheter och med närhet till både stad och natur, hittar du Husie församlingshem. Församlingshemmet är mötesplatsen där du kan fira söndagens mässa i Syster Astrids kyrka, besöka kafé och loppis som drivs av ideella medarbetare eller vara med i aktiviteter som erbjuds för alla åldrar. Husie församlingshem och Syster Astrids kyrka tillhör Husie församling. Övriga kyrkor som ingår i Husie församling är Husie kyrka, Kirsebergskyrkan och Södra Sallerups kyrka.

Världsböndagen 1 mars 2024

Fredag 1 mars firas Världsböndagen för fred och kristen enhet över hela världen. Årets programland är Palestina och har temat ”Ha fördrag med varandra i tålamod och kärlek” Fira gudstjänst i Syster Astrids kyrka kl 12, vi äter lunch tillsammans efteråt.

Orgelkonsert med Anna Holm lördag 16 mars i Husie kyrka kl. 16

I denna orgelkonsert möter vi olika danser från olika tidsepoker och i vitt skilda stilar. Allt från Jean Phillippe Rameaus franska operor till Astor Piazzollas intensiva och uttrycksfulla tangos.

Lovkul och pannkaksbuffé

Måndag 19 februari i Kirsebergs församlingshem och tisdag 20 februari i Husie församlingshem. Kom hit och häng på sportlovet, lek och umgås. Pannkaksbuffé. 25kr/vuxen, utan kostnad för barn. Ta med dig en vuxen, även syskon är välkomna. Eftermiddagen avslutas med andakt.

Några mammor sitter i en ring på golvet med sina bebisar. En bebis har en maracas i munnen.

Mötesplatser för föräldrar och barn

I Husie församlingshem har du möjligheten att träffa andra föräldrar med barn i våra öppna verksamheter. För de mindre barnen har vi babykafé där du kan även ta med syskon eller kom till vårt onsdagskafé som är öppet för alla , kanske väntar du på ditt barn i kören eller är sugen på matig fika, pyssel finns framme till barnen.

Anmäl dig till digitalt nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrev från kyrkorna i Husie församling

I nyhetsbrevet hittar du aktuella händelser i de kyrkor som tillhör Husie församling det vill säga Syster Astrids kyrka i Husie församlingshem, Husie kyrka, Södra Sallerups kyrka samt Kirsebergskyrkan. Anmäl dig här så får du det digitala nyhetsbrevet en gång i månaden.

Boka dop

Alla är välkomna att döpas – barn, unga och vuxna. Dopet är en gåva och ett löfte om att Gud alltid har omsorg om dig. Det är en fest för att välkomna livet. Här kan du boka dop i Svenska kyrkan Malmö via webbokningen.

En hög med knäckebröd. I bakgrunden anas en semla.

Fastan - tid för eftertanke och bön

Att fasta är att avstå från något för att vinna något annat. Fastan ger oss tid för eftertanke och bön, och tid att växa i tron. Den kristna fastan pågår i 40 dagar, från askonsdagen 14 februari till påskafton 30 mars. Här kan du läsa mer om fastan och ta del av allt som händer i Malmös kyrkor.

Aktuellt i Husie församling

Orgelkonsert med Anna Holm lördag 16 mars i Husie kyrka kl. 16

Världsböndagen 1 mars 2024

Lovkul och pannkaksbuffé

Södra Sallerups kyrka är vinterstängd

Kyrkan beräknas öppna på Kristi himmelsfärdsdag 9 maj

Engagera dig ideellt i Husie

Två kvinnor sitter vid matbordet och pratar.
Foto: Johannes Frandsen

Att engagera sig är både att ge och att få något tillbaka. Vad vill och kan du bidra med?  Kontakta oss på 040-27 93 50 vid intresse och mer information.

Dela lika och rädda liv

Var tionde människa i världen saknar sitt dagliga bröd trots att det finns tillräckligt med resurser för att alla ska kunna äta sig mätta. Du kan vara med och förändra det.

Läs mer och ge en gåva