Runt ett fikabord står några personer och brer sina smörgåsar.

Mötesplatser

Husie församlingshem är mötesplatsen där våra öppna verksamheter finns, besök vårt kafé, passa på att fynda på loppis. Du kan även förlänga gemenskapen efter söndagens mässa med att stanna och äta brunch.

Onsdagskafé startar den 31/8

Onsdagar i Husie församlingshem mellan kl. 16–18.

Kom förbi och fika, du möts av frivilliga medarbetare i kaféet som serverar fairtrade och ekologiskt.  Det finns pyssel framme till barnen och du kan även passa på att fynda i vår loppis.

Fika på torsdagar kl 11-15

Välkommen till Husie församlingshem på torsdagar, det serveras kaffe och kaka.

Torsdagslunch startar 22/9

Varje torsdag under terminstid träffas vi i Syster Astrids kyrka till middagsbön och måltidsgemenskap kl. 12 i församlingshemmet.

Stickkafé startar 22/9

Husie församlingshem torsdagar kl.13
Kom och sticka till dig själv eller till förmån för vårt diakonala arbete. Ta med egna garner och ta dig tid att avsluta dina stickprojekt. Se kalendern för aktuella datum.
Kontakta Gunilla Andersson för mer information, se kontaktuppgifter nedan.

Träffhörnan
Husie församlingshem den 5/10, 2/11, 7/12  kl 13.30
Vi träffas och samtalar med varandra helt villkorslöst under en fika.
För info ring: Ulla-britt Nordahl 0733-86045-32

Engagera dig ideellt i Husie

Två kvinnor sitter vid matbordet och pratar.
Foto: Johannes Frandsen

Att engagera sig är både att ge och att få något tillbaka. Vad vill och kan du bidra med?  Kontakta oss på 040-27 93 50 vid intresse och mer information.

Några mammor sitter i en ring på golvet med sina bebisar. En bebis har en maracas i munnen.

Mötesplatser för föräldrar och barn

Är du hemma med små barn och vill träffa andra föräldrar är du välkommen till barnverksamheterna i Husie församlingshem. Var med på babycafé med sångstund, pyssel och fika. På söndagarna under gudstjänsten är barnen välkomna på barnkyrka där de får skapa och prata kring söndagens tema.

En barnhand håller en glaskula som föreställer en jordglob.

Internationella gruppen

Internationella gruppen består av ideella och anställda med ett engagemang för svenska kyrkans internationella arbete. Här kan du läsa mer om Husies internationella grupp och om svenska kyrkans internationella arbete Act Svenska kyrkan.

Information om mötesplatser i Husie

Människor fikar och samtalar kring ett bord

Umgås i kyrkan

Det finns många mötesplatser i Svenska kyrkans regi runt om i Malmö. Här finns något för alla, oavsett ålder, som vill träffa andra och umgås. Kyrkan har stickkafé, sopplunch, kafé med föredrag, babykafé och mycket mer. Välkommen in i gemenskapen.

Servering av soppa från ett mobilt soppkök

Engagera dig som volontär

Ge av din tid och ditt engagemang till arbetet i Svenska kyrkan Malmö. Just du och din erfarenhet kan göra skillnad för en annan människa. Tillsammans bygger vi kyrkan.