Hyllie kyrka

Gemenskap, enkelhet och sång präglar verksamheten i Hyllie kyrka. Här är trösklarna låga och alla är välkomna. I församlingen finns stora kontraster mellan socialt utsatta och socialt välmående områden och den diakonala insatsen är stor. Verksamheten Moment 22 är en del av den. Hyllie kyrka tillhör Hyllie församling, I Hyllie församling ingår även S:t Mikaels kyrka.

Musikstund med Torbjörn

Kom och lyssna på årets sista musikstund lördag 25/11 kl. 16 i Hyllie kyrka.

Luciatåg där en tärna med glitter i håret sjunger i mikrofonen.

Kom med och sjung i Luciatåget i Hyllie kyrka 13/12 kl 18 

Kom med och sjung i årets luciatåg i Hyllie kyrka. För den som är 6-13 år.

Fira advent och jul i Hyllie församling

Fira att Jesus föddes – tillsammans i kyrkan. Vi firar jul för att Jesus föddes. Gud blev människa, eftersom Gud ville komma närmare oss människor. Under julhelgen får vi fira och påminna oss om allt det som hände för drygt två tusen år sedan.

En guldfärgad julgranskula hänger i granen.

Varför firar vi advent och jul?

Advent och jul är självklara helger i vårt samhälle. Men varför firar vi advent och jul – egentligen? Och varifrån kommer traditionerna, med adventsstjärna, tomte och klappar? Här får du veta mer.

En flicka iklädd tomteluva som sitter vid fönstret och tittar ut. Förväntan i blicken

Swisha en godare jul

Stöd Svenska kyrkan Malmös julkampanj och hjälp fler behövande barnfamiljer i Malmö att få en god jul. Ditt bidrag omvandlas till presentkort som gäller för inköp i en stormarknad där allt från julmat, julklappar och vinterstövlar kan inhandlas. Stödet förmedlas av diakonin, kyrkans sociala arbete. Hjälp oss att hjälpa fler.

Kultur i Svenska kyrkan Malmö

Här hittar du kalendern för kulturevent i Svenska kyrkan Malmö

Samkyrkligt arbete för ekonomisk och social rättvisa

För att nå ett mer hållbart levnadssätt och en ekonomisk rättvisa i världen, är det nödvändigt att hitta nya gemensamma vägar. Prästen Emma Jansson ger en kort reseskildring från sina studier i ämnet i Malaysia i somras.

Burkflärpar blir till benproteser i Asien

Sedan 1 juli 2022 har Hyllie kyrka, tillsammans med Rotary Malmö Öresund, samlat in cirka 41 kilo burkflärpar/kapsyler, som via Projekt Dåseringe i Danmark skänks till Thailand där de blir till benproteser.

Kvällsmässa och fika i Hyllie kyrka

Kom till gemenskap, musik och fika varannan tisdagskväll i kyrkan, ojämna veckor. Drop-in-fika från kl 16. Mässa kl 17.30.

Konfirmation i Hyllie och S:t Mikaels kyrkor 2023-2024

Ta chansen att möta andra ungdomar i din egen ålder som kanske har samma funderingar som du. Tro/hopp /kärlek består av två grupper. Du väljer den som passar dig bäst.

Anmäl dig till digitalt nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet från Hyllie- och S:t Mikaels kyrka

Anmäl dig här så får du det digitala nyhetsbrevet en gång i månaden.

Telefonikon, kartikon och e-postikon

Kontakta Hyllie kyrka

Du når expeditionen på 040-27 93 00. Bokning av dop, bröllop och begravning görs på 040-27 90 01 vardagar kl. 9–15, lunchstängt kl. 12–12.30. Kyrkogårdsförvaltningen når du på 040-27 92 00.

Närbild på två personer med vigselringar som håller hand.

Bröllop i Malmö

Planerar ni ert bröllop? Här kan du läsa om hur det går till att gifta sig i kyrkan, om vigselgudstjänsten, hur ni gör för att boka präst och kyrka och planerade drop-in-vigslar i Malmös kyrkor. Du hittar också information om att vigas utomlands.

Dopet är Livets första fest

Dopet är ett tillfälle att fira och tacka för det barn som kommit. Dopet kan hållas enkelt med färre personer eller med fler, i kyrkan eller som utomhusdop i någon av kyrkans trädgårdar.

Boka dop

Alla är välkomna att döpas – barn, unga och vuxna. Dopet är en gåva och ett löfte om att Gud alltid har omsorg om dig. Det är en fest för att välkomna livet. Här kan du boka dop i Svenska kyrkan Malmö via webbokningen.

Diakon i grön diakonskjorta och diakonhalsband

Få stöd av kyrkan

Diakoni kallas ibland för kyrkans sociala arbete. Det kan handla om att du behöver prata med någon när livet känns svårt eller att du behöver stöd på annat sätt. Hyllie kyrka driver även verksamheten Moment 22 som syftar till att stödja människor som har hamnat i moment 22 i livet. Den som får stöd, kunskap och mod kan själv gå vidare – och känna sig starkare.

Mobiltelefon på bord

Jourhavande präst

Jourhavande präst tar emot samtal alla dagar 21–06, även om du befinner dig utomlands. Du kan ringa om du är ledsen, rädd, orolig, eller känner dig ensam. Ring 112 och be att få tala med Jourhavande präst.

Texten Prata hjälper mot gul bakgrund och närbild på medelålders man med skägg och mustach

Boka samtal med en diakon

Svenska kyrkan Malmö erbjuder samtalsstöd för alla, oavsett ålder, sexualitet eller religion. Det är helt kostnadsfritt och utan journaler. Du väljer själv om samtalet ska ske digitalt, via telefon eller som fysiskt möte. Ingen fråga är för stor eller för liten.

Aktuellt från Hyllie kyrka

Barnens julfest

Publicerad:

Kom och fira barnens egen julfest måndag 16/12 kl. 14 - 16 i S:t Mikaels kyrka.

Musikstund med Torbjörn

Publicerad:

Kom och lyssna på årets sista musikstund lördag 25/11 kl. 16 i Hyllie kyrka.

Kom med och sjung i Luciatåget i Hyllie kyrka 13/12 kl 18 

Publicerad:

Kom med och sjung i årets luciatåg i Hyllie kyrka. För den som är 6-13 år.

Bibelsamtal och Alphakurs på persiska

Publicerad:

Nu erbjuds möjligheten till andlig fördjupning och till att utforska vad kristen tro är och vad det innebär att leva som kristen, på persiska i S:t Mikaels kyrka.

Häng med i nya videopodcasten  

Publicerad:

Vill du lära känna andra kristna ungdomar? Kom och testa att vara med i gemenskapen i nya videopodcasten, där unga vuxna nätverkar och utforskar den kristna tron tillsammans.

Vi tror på alla människors lika värde. Vi gör skillnad.

Bli medlem