Hyllie kyrka

Gemenskap, enkelhet och sång präglar verksamheten i Hyllie kyrka. Här är trösklarna låga och alla är välkomna. I församlingen finns stora kontraster mellan socialt utsatta och socialt välmående områden och den diakonala insatsen är stor. Verksamheten Moment 22 är en del av den.

Konfirmation i Hyllie och S:t Mikaels kyrkor 2022-2023

Ta chansen att möta andra ungdomar i din egen ålder som kanske har samma funderingar som du. Tro/hopp/kärlek består av tre grupper, du väljer den som passar dig bäst. Även om grupperna är olika hör vi ihop och alla träffas därför tillsammans den 13 november 2022 och 5 mars 2023.

Anmäl dig till konfirmation 2022/2023

Tänk dig att få fundera över livet och Gud tillsammans med andra. Att vara konfirmand i Svenska kyrkan är en sådan möjlighet. Du får spännande upplevelser och nya perspektiv på livet. Här finns utrymme för dig och dina tankar. Här hittar du alla konfirmandgrupper i Malmö. Valet är ditt och helt fritt. Välj den grupp som passar dig.

Präst hälsar på mamma med barn på armen.

Bli medlem i Svenska kyrkan

Välkommen att bli medlem i Svenska kyrkan. Skicka din intresseanmälan via formuläret så tar Svenska kyrkan Malmö kontakt med dig.

Telefonikon, kartikon och e-postikon

Kontakta Hyllie kyrka

Du når expeditionen på 040-27 93 00. Bokning av dop, bröllop och begravning görs på 040-27 90 01 vardagar kl. 9–15, lunchstängt kl. 12–12.30. Kyrkogårdsförvaltningen når du på 040-27 92 00.

Anmäl dig till digitalt nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet från Hyllie- och S:t Mikaels kyrka

Anmäl dig här så får du det digitala nyhetsbrevet en gång i månaden.

Dop, bröllop och begravning

Boka dop, vigsel och begravning

När du vill boka dop eller bröllop i en kyrka i Malmö kontaktar du pastorsexpeditionen i Svenska kyrkan Malmö. Har du frågor om olika begravningsskick kan Kyrkogårdsförvaltningen hjälpa dig. Begravning bokar du lättast genom att ta kontakt med en begravningsbyrå.

Diakon i grön diakonskjorta och diakonhalsband

Få stöd av kyrkan

Diakoni kallas ibland för kyrkans sociala arbete. Det kan handla om att du behöver prata med någon när livet känns svårt eller att du behöver stöd på annat sätt. Hyllie kyrka driver även verksamheten Moment 22 som syftar till att stödja människor som har hamnat i moment 22 i livet. Den som får stöd, kunskap och mod kan själv gå vidare – och känna sig starkare.

Mobiltelefon på bord

Jourhavande präst

Jourhavande präst tar emot samtal alla dagar 21–06, även om du befinner dig utomlands. Du kan ringa om du är ledsen, rädd, orolig, eller känner dig ensam. Ring 112 och be att få tala med Jourhavande präst.

Ung kvinna blundar med ett nöjt ansiktsuttryck. Text Prata hjälper.

Boka samtal med en diakon

Ring 040–27 92 48 eller fyll i kontaktformuläret för att boka samtal med en professionell medmänniska – diakon med tystnadsplikt. Svenska kyrkan Malmö erbjuder samtalsstöd för alla, oavsett ålder, sexualitet eller religion. Det är helt kostnadsfritt och utan journaler. Du väljer själv om samtalet ska ske digitalt, via telefon eller som fysiskt möte. Ingen fråga är för stor eller för liten.

Vi tror på alla människors lika värde. Vi gör skillnad.

Aktuellt från Hyllie kyrka

Sommaröppet

Publicerad:

S:t Mikaels kyrka och Hyllie kyrka har sommaröppet för besök, ljuständning och bön måndag–fredag kl 10–13 vecka 27-34.

Vi minns våra nära och kära i Hyllie församling, 2021

Publicerad:

Här kan du läsa namnen på församlingsbor som har avlidit under året. Tänd gärna ett digitalt ljus på bönewebben, länk finns längst ned på sidan.

Vi minns våra nära och kära i Hyllie församling, 2020