Hyllie kyrka

Gemenskap, enkelhet och sång präglar verksamheten i Hyllie kyrka. Här är trösklarna låga och alla är välkomna. I församlingen finns stora kontraster mellan socialt utsatta och socialt välmående områden och den diakonala insatsen är stor. Verksamheten Moment 22 är en del av den.

En hög med knäckebröd. I bakgrunden anas en semla.

Fastan

Den kristna fastan pågår i 40 dagar, mellan askonsdagen och stilla veckan. 2023 innebär det perioden 22:e februari till påskafton 8 april. Under fastan tänker vi på Jesus som gick genom lidandet och döden mot uppståndelse och ett nytt liv.

En påsklilja ligger i en uppslagen psalmbok.

Påskens musik- en snabbfil till kyrkans budskap

Att fira påskens budskap, att livet segrat över döden, genomsyrar musiken i Malmös 22 kyrkor. Arta Stepina, organist i S.t Mikaels kyrka och Per Grundberg, organist i Bunkeflo Strandkyrka berättar om vad påskens musik betyder för dem och svarar på frågan om varför just du ska lyssna till påskens musik i kyrkan.

Påskliljor i solen.

Stilla veckan och påsk i Hyllie församling

Påsken är kyrkans största helg. Då firar vi att Jesus uppstod och besegrade döden. Följ påskens drama från palmsöndag till annandag påsk. Allt som händer i påsk hittar du i kalendern.

Anmäl dig till digitalt nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet från Hyllie- och S:t Mikaels kyrka

Anmäl dig här så får du det digitala nyhetsbrevet en gång i månaden.

Telefonikon, kartikon och e-postikon

Kontakta Hyllie kyrka

Du når expeditionen på 040-27 93 00. Bokning av dop, bröllop och begravning görs på 040-27 90 01 vardagar kl. 9–15, lunchstängt kl. 12–12.30. Kyrkogårdsförvaltningen når du på 040-27 92 00.

Två urnor står bland ormbunksblad på ett bord i kyrkan.

Begravning

Begravning bokar du lättast genom att ta kontakt med en begravningsbyrå. Har du frågor om olika begravningsskick kan Kyrkogårdsförvaltningen hjälpa dig.

Diakon i grön diakonskjorta och diakonhalsband

Få stöd av kyrkan

Diakoni kallas ibland för kyrkans sociala arbete. Det kan handla om att du behöver prata med någon när livet känns svårt eller att du behöver stöd på annat sätt. Hyllie kyrka driver även verksamheten Moment 22 som syftar till att stödja människor som har hamnat i moment 22 i livet. Den som får stöd, kunskap och mod kan själv gå vidare – och känna sig starkare.

Mobiltelefon på bord

Jourhavande präst

Jourhavande präst tar emot samtal alla dagar 21–06, även om du befinner dig utomlands. Du kan ringa om du är ledsen, rädd, orolig, eller känner dig ensam. Ring 112 och be att få tala med Jourhavande präst.

Ung kvinna blundar med ett nöjt ansiktsuttryck. Text Prata hjälper.

Boka samtal med en diakon

Svenska kyrkan Malmö erbjuder samtalsstöd för alla, oavsett ålder, sexualitet eller religion. Det är helt kostnadsfritt och utan journaler. Du väljer själv om samtalet ska ske digitalt, via telefon eller som fysiskt möte. Ingen fråga är för stor eller för liten.

Aktuellt från Hyllie kyrka

Kvällsmässa och fika i Hyllie kyrka

Publicerad:

Kom till gemenskap, musik och fika varannan tisdagskväll i kyrkan, ojämna veckor. Drop-in-fika från kl 16.30. Mässa kl 17.30.

Stilla veckan och påsk i Hyllie församling

Publicerad:

Påsken är kyrkans största helg. Då firar vi att Jesus uppstod och besegrade döden. Följ påskens drama från palmsöndag till annandag påsk. Allt som händer i påsk hittar du i kalendern.

S:t Mikaels skaparrum bjuder in till workshop

Publicerad:

Workshop med Kerstin Lidén, från på KL:s smycken, 21/3 och 18/4 kl. 14–17 I S:t Mikaels kyrka.

Vi tror på alla människors lika värde. Vi gör skillnad.

Bli medlem