Hyllie kyrka

Gemenskap, enkelhet och sång präglar verksamheten i Hyllie kyrka. Här är trösklarna låga och alla är välkomna. I församlingen finns stora kontraster mellan socialt utsatta och socialt välmående områden och den diakonala insatsen är stor. Verksamheten Moment 22 är en del av den.

En guldfärgad julgranskula hänger i granen.

Varför firar vi advent och jul?

Advent och jul är självklara helger i vårt samhälle. Men varför firar vi advent och jul – egentligen? Och varifrån kommer traditionerna, med adventsstjärna, tomte och klappar? Här får du veta mer.

Fira första advent i Hyllie kyrka

Adventstiden är en glad tid när vi väntar på att fira att Jesus föddes. Ordet advent betyder ankomst – vi väntar på någon som ska komma. Varmt välkomna att fira första advent 27 november kl. 11.00 med festlig mässa för små och stora.

Fira advent och jul i Malmös kyrkor

Advent och jul är högtiden då vi i väntan på Jesu ankomst och med hopp kan tänka på att ljuset alltid lyser i mörkret. I Malmös kyrkor firas advent och jul på många olika sätt.

Körsångare sökes till Hyllie Gospel

Vi söker nya körsångare med känsla för gospel.

Präst hälsar på mamma med barn på armen.

Bli medlem i Svenska kyrkan

Välkommen att bli medlem i Svenska kyrkan. Skicka din intresseanmälan via formuläret så tar Svenska kyrkan Malmö kontakt med dig.

Telefonikon, kartikon och e-postikon

Kontakta Hyllie kyrka

Du når expeditionen på 040-27 93 00. Bokning av dop, bröllop och begravning görs på 040-27 90 01 vardagar kl. 9–15, lunchstängt kl. 12–12.30. Kyrkogårdsförvaltningen når du på 040-27 92 00.

Anmäl dig till digitalt nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet från Hyllie- och S:t Mikaels kyrka

Anmäl dig här så får du det digitala nyhetsbrevet en gång i månaden.

Dop, bröllop och begravning

Boka dop, vigsel och begravning

När du vill boka dop eller bröllop i en kyrka i Malmö kontaktar du pastorsexpeditionen i Svenska kyrkan Malmö. Har du frågor om olika begravningsskick kan Kyrkogårdsförvaltningen hjälpa dig. Begravning bokar du lättast genom att ta kontakt med en begravningsbyrå.

Diakon i grön diakonskjorta och diakonhalsband

Få stöd av kyrkan

Diakoni kallas ibland för kyrkans sociala arbete. Det kan handla om att du behöver prata med någon när livet känns svårt eller att du behöver stöd på annat sätt. Hyllie kyrka driver även verksamheten Moment 22 som syftar till att stödja människor som har hamnat i moment 22 i livet. Den som får stöd, kunskap och mod kan själv gå vidare – och känna sig starkare.

Mobiltelefon på bord

Jourhavande präst

Jourhavande präst tar emot samtal alla dagar 21–06, även om du befinner dig utomlands. Du kan ringa om du är ledsen, rädd, orolig, eller känner dig ensam. Ring 112 och be att få tala med Jourhavande präst.

Ung kvinna blundar med ett nöjt ansiktsuttryck. Text Prata hjälper.

Boka samtal med en diakon

Svenska kyrkan Malmö erbjuder samtalsstöd för alla, oavsett ålder, sexualitet eller religion. Det är helt kostnadsfritt och utan journaler. Du väljer själv om samtalet ska ske digitalt, via telefon eller som fysiskt möte. Ingen fråga är för stor eller för liten.

Aktuellt från Hyllie kyrka

Bryt en tradition

Fler än 30 000 flickor gifts bort varje dag! Vi lever alla under samma himmel och tillsammans kan vi göra skillnad.

Läs mer och ge en gåva

Vi tror på alla människors lika värde. Vi gör skillnad.