Röd tegelkyrka mitt i ett bostadsområde
Foto: Marko Wramén

S:ta Maria kyrka

S:ta Maria kyrka på Södervärnsgatan 8 vid Möllevången är ett diakonalt center i Malmö. Här finns bland annat Café Maria och Maria klädförråd. S:ta Maria kyrka tillhör S:t Johannes församling. Övriga kyrkor som ingår i S:t Johannes församling är S:t Johannes kyrka, S:t Matteus kyrka och S:t Pauli kyrka.

Telefonikon, kartikon och e-postikon

Kontakta S:ta Maria kyrka

Här hittar du telefonnummer och e-postadresser till personalen i S:ta Maria kyrka. Ring växeln på 040-27 90 00 om du inte vet vem du ska prata med. Bokning av dop, bröllop och begravning görs på 040-27 90 01 vardagar kl. 9–15, lunchstängt kl. 12–12.30. Kyrkogårdsförvaltningen når du på 040-27 92 00.

Någon häller upp kaffe från en blommig termos till någon som håller fram sin kopp.

Vill du hjälpa till som frivillig i S:ta Maria kyrka?

Vill du vara med som volontär och få snurr på café Maria eller i träffverksamheten för äldre? Vi vill gärna komma i kontakt med dig som är stabil, tålmodig, social och inlyssnande och som vill ingå i ett sammanhang med avslappnad attityd och hjärtligt engagemang.

Skjortor och byxor hänger på galgar på en klädställning.

Maria klädförråd

Maria klädförråd i S:ta Maria kyrka förmedlar skänkta kläder och skor till behövande barn, tonåringar och vuxna. För att besöka klädförrådet behöver du boka tid och det är du välkommen att göra under öppettiderna. Glöm inte att ta med legitimation.

Hylla med toalettrullar, handdukar och tvål.

Dusch

I S:ta Maria kyrkans källare finns möjlighet att duscha utan kostnad måndag, tisdag, torsdag och fredag kl. 9–12.

Juridikcentrums logotyp. En röd droppe med en våg med två skålar.

Juridisk rådgivning

Varje tisdag kl. 10–11.45 kan du få juridisk rådgivning i S:ta Maria kyrka (ingång via kyrkan). För rådgivningen står juriststudenter från Juridikum vid Lunds universitet.

Två urnor står bland ormbunksblad på ett bord i kyrkan.

Begravning

Begravning bokar du lättast genom att ta kontakt med en begravningsbyrå. Har du frågor om olika begravningsskick kan Kyrkogårdsförvaltningen hjälpa dig.

Aktuellt från S:ta Maria kyrka