Röd tegelkyrka mitt i ett bostadsområde
Foto: Marko Wramén

S:ta Maria kyrka

S:ta Maria kyrka på Södervärnsgatan 8 vid Möllevången är ett diakonalt center i Malmö. Här finns Café Maria, Citydiakonalen och Maria klädförråd.

Kom i adventsstämning med denna förinspelade adventshälsning från S:t Johannes kyrka.

Digital adventshälsning på första advent

Telefonikon, kartikon och e-postikon

Kontakta S:ta Maria kyrka

Här hittar du telefonnummer och e-postadresser till personalen i S:ta Maria kyrka. Ring växeln på 040-27 90 00 om du inte vet vem du ska prata med. Bokning av dop, bröllop och begravning görs på 040-27 90 01 vardagar kl. 9–15, lunchstängt kl. 12–12.30. Kyrkogårdsförvaltningen når du på 040-27 92 00.

Diakoni i centrum i Luleå domkyrkoförsamling är en social mötesplats. Alla är välkommna för att värma sig, ta en dusch och ombyte av kläder, dricka kaffe och umgås. Frukost och fika finns för en symbolisk summa.
Församlingen har diakoner tillgängliga för stöd och rådgivning.

Citydiakonalen

Citydiakonalen i S:ta Maria kyrka har öppet tisdagar kl. 13–16. På Citydiakonalen kan du som bor i S:t Johannes församling få träffa en diakon för samtal. Du kan få stöd i dina kontakter med olika myndigheter eller i frågor som rör din ekonomi.

Skjortor och byxor hänger på galgar på en klädställning.

Maria klädförråd

Maria klädförråd i S:ta Maria kyrka förmedlar skänkta kläder till behövande barn, tonåringar och vuxna. Med anledning av den ökade smittspridningen av covid-19 är både Klädförrådet och inlämningen stängda tills vidare.

Hylla med toalettrullar, handdukar och tvål.

Dusch och hårklippning

I S:ta Maria kyrkans källare finns möjlighet att duscha utan kostnad måndag, tisdag, torsdag och fredag kl. 9–12. I samarbete med en utbildad frisör finns det regelbundet också möjlighet att bli klippt.

Dop, bröllop och begravning

Boka dop, bröllop och begravning

När du vill boka dop eller bröllop i en kyrka i Malmö kontaktar du pastorsexpeditionen i Svenska kyrkan Malmö. Har du frågor om olika begravningsskick kan Kyrkogårdsförvaltningen hjälpa dig. Begravning bokar du lättast genom att ta kontakt med en begravningsbyrå.

AKTUELLT FRÅN S:TA MARIA KYRKA