Röd tegelkyrka mitt i ett bostadsområde
Foto: Marko Wramén

S:ta Maria kyrka

S:ta Maria kyrka på Södervärnsgatan 8 vid Möllevången är ett diakonalt center i Malmö. Här finns Café Maria, Citydiakonalen och Maria klädförråd.

Telefonikon, kartikon och e-postikon

Kontakta S:ta Maria kyrka

Här hittar du telefonnummer och e-postadresser till personalen i S:ta Maria kyrka. Ring växeln på 040-27 90 00 om du inte vet vem du ska prata med. Bokning av dop, bröllop och begravning görs på 040-27 90 01 vardagar kl. 9–15, lunchstängt kl. 12–12.30. Kyrkogårdsförvaltningen når du på 040-27 92 00.

En man i skägg i förgrunden. På andra sidan ett bord står en kvinna med ett silversmycke.

Citydiakonalen

Citydiakonalen i S:ta Maria kyrka har öppet för besök tisdagar kl. 13–16. På Citydiakonalen kan du som bor i S:t Johannes församling få träffa en diakon för samtal. Du kan få stöd i dina kontakter med olika myndigheter eller i frågor som rör din ekonomi.

Skjortor och byxor hänger på galgar på en klädställning.

Maria klädförråd

Maria klädförråd i S:ta Maria kyrka förmedlar skänkta kläder och skor till behövande barn, tonåringar och vuxna. Är du i behov av hjälp är du välkommen att boka ett besök i Klädförrådet. Bokning görs via Café Maria som har öppet måndag, tisdag, torsdag och fredag kl. 9–12. Det går också att boka tid genom att ringa Iren Kondic på 040-27 92 69.

Hylla med toalettrullar, handdukar och tvål.

Dusch och hårklippning

I S:ta Maria kyrkans källare finns möjlighet att duscha utan kostnad måndag, tisdag, torsdag och fredag kl. 9–12. I samarbete med en utbildad frisör finns det regelbundet också möjlighet att bli klippt.

Juridikcentrums logotyp. En röd droppe med en våg med två skålar.

Juridisk rådgivning

Varje tisdag kl. 10–11.45 kan du få juridisk rådgivning i S:ta Maria kyrka (ingång via kyrkan). För rådgivningen står juriststudenter från Juridikum vid Lunds universitet.

Dop, bröllop och begravning

Boka dop, bröllop och begravning

När du vill boka dop eller bröllop i en kyrka i Malmö kontaktar du pastorsexpeditionen i Svenska kyrkan Malmö. Har du frågor om olika begravningsskick kan Kyrkogårdsförvaltningen hjälpa dig. Begravning bokar du lättast genom att ta kontakt med en begravningsbyrå.

AKTUELLT FRÅN S:TA MARIA KYRKA