Röd tegelkyrka mitt i ett bostadsområde
Foto: Marko Wramén

S:ta Maria kyrka

S:ta Maria kyrka på Södervärnsgatan 8 vid Möllevången är ett diakonalt center i Malmö. Här finns Café Maria, Citydiakonalen och Maria klädförråd.

Telefonikon, kartikon och e-postikon

Kontakta S:ta Maria kyrka

Här hittar du telefonnummer och e-postadresser till personalen i S:ta Maria kyrka. Ring växeln på 040-27 90 00 om du inte vet vem du ska prata med. Bokning av dop, bröllop och begravning görs på 040-27 90 01 vardagar kl. 9–15, lunchstängt kl. 12–12.30. Kyrkogårdsförvaltningen når du på 040-27 92 00.

Skjortor och byxor hänger på galgar på en klädställning.

Maria klädförråd

Maria klädförråd i S:ta Maria kyrka förmedlar skänkta kläder och skor till behövande barn, tonåringar och vuxna. Är du i behov av hjälp är du välkommen att boka ett besök i Klädförrådet. Bokning görs på plats. Glöm inte att ta med legitimation.

Hylla med toalettrullar, handdukar och tvål.

Dusch

I S:ta Maria kyrkans källare finns möjlighet att duscha utan kostnad måndag, tisdag, torsdag och fredag kl. 9–12.

Juridikcentrums logotyp. En röd droppe med en våg med två skålar.

Juridisk rådgivning

Varje tisdag kl. 10–11.45 kan du få juridisk rådgivning i S:ta Maria kyrka (ingång via kyrkan). För rådgivningen står juriststudenter från Juridikum vid Lunds universitet.

Dop, bröllop och begravning

Boka dop, vigsel och begravning

När du vill boka dop eller bröllop i en kyrka i Malmö kontaktar du pastorsexpeditionen i Svenska kyrkan Malmö. Har du frågor om olika begravningsskick kan Kyrkogårdsförvaltningen hjälpa dig. Begravning bokar du lättast genom att ta kontakt med en begravningsbyrå.

Logotyp för orgelfestivalen mot ljusblå bakgrund

Malmö International Organ Festival

17-22 maj arrangerar Svenska kyrkan Malmö en internationell orgelfestival där Malmös varierade och spännande orgelbestånd visas upp. Såväl Malmöorganister deltar som kända gästande organister från olika håll. Festivalen bjuder på konserter med internationella organister, masterclass, seminarier och orgelvisningar. Dessutom kan du boka plats på orgelsafari lördag 21 maj - en busstur som tar dig runt till konserterna i kyrkorna. Boka din plats här på sidan!

Närbild på knäppta händer vid en ljusbärare.

Så stödjer Svenska kyrkan Malmö krigsdrabbade från Ukraina

Vi är många som tänker på och starkt berörs av allt som händer i Ukraina. Kyrkorna i Malmö är öppna för den som vill tända ett ljus, be en bön eller prata med någon. Det finns möjlighet att bidra till Act Svenska kyrkans humanitära insatser och insamling "Nödrop för Ukraina" genom att swisha till 900 1223. Skriv AKUT i meddelandefältet. På bönewebben kan du även be en bön och tända ett digitalt ljus.

Aktuellt från S:ta Maria kyrka

Strejken avblåst - all verksamhet igång igen i Svenska kyrkan Malmö

Publicerad:

Svenska kyrkans arbetsgivarorganisation och de fackliga organisationerna är överens om ett nytt avtal för kyrkans medarbetare, därmed är strejken avblåst. All verksamhet pågår som vanligt igen.