Röd tegelkyrka mitt i ett bostadsområde
Foto: Marko Wramén

S:ta Maria kyrka

S:ta Maria kyrka på Södervärnsgatan 8 vid Möllevången är ett diakonalt center i Malmö. Här finns Café Maria, Citydiakonalen och Maria klädförråd.

Telefonikon, kartikon och e-postikon

Kontakta S:ta Maria kyrka

Här hittar du telefonnummer och e-postadresser till personalen i S:ta Maria kyrka. Ring växeln på 040-27 90 00 om du inte vet vem du ska prata med. Bokning av dop, bröllop och begravning görs på 040-27 90 01 vardagar kl. 9–15, lunchstängt kl. 12–12.30. Kyrkogårdsförvaltningen når du på 040-27 92 00.

En kvinnlig diakon sitter utomhus och samtalar med en annan kvinna.

Behöver du komma i kontakt med en diakon i sommar?

Under juni till augusti är det S:ta Maria kyrka som du ska vända dig till om du behöver träffa eller prata med en diakon och bor i S:t Johannes församling. Måndag 20 juni till fredag 15 juli kan du besöka S:ta Maria kyrka för att träffa en diakon, därefter kommer det finnas möjlighet att nå en diakon via telefon under perioden 18 juli - torsdag 28 juli när S:ta Maria kyrka är stängd. Från måndag 1 augusti återgår S:ta Maria kyrka till ordinarie öppettider.

Skjortor och byxor hänger på galgar på en klädställning.

Maria klädförråd

Maria klädförråd i S:ta Maria kyrka förmedlar skänkta kläder och skor till behövande barn, tonåringar och vuxna. Är du i behov av hjälp är du välkommen att boka ett besök i Klädförrådet. Bokning görs på plats. Glöm inte att ta med legitimation.

Hylla med toalettrullar, handdukar och tvål.

Dusch

I S:ta Maria kyrkans källare finns möjlighet att duscha utan kostnad måndag, tisdag, torsdag och fredag kl. 9–12.

Juridikcentrums logotyp. En röd droppe med en våg med två skålar.

Juridisk rådgivning

Varje tisdag kl. 10–11.45 kan du få juridisk rådgivning i S:ta Maria kyrka (ingång via kyrkan). För rådgivningen står juriststudenter från Juridikum vid Lunds universitet.

Dop, bröllop och begravning

Boka dop, vigsel och begravning

När du vill boka dop eller bröllop i en kyrka i Malmö kontaktar du pastorsexpeditionen i Svenska kyrkan Malmö. Har du frågor om olika begravningsskick kan Kyrkogårdsförvaltningen hjälpa dig. Begravning bokar du lättast genom att ta kontakt med en begravningsbyrå.

Närbild på knäppta händer vid en ljusbärare.

Så stödjer Svenska kyrkan Malmö krigsdrabbade från Ukraina

Vi är många som tänker på och starkt berörs av allt som händer i Ukraina. Kyrkorna i Malmö är öppna för den som vill tända ett ljus, be en bön eller prata med någon. Det finns möjlighet att bidra till Act Svenska kyrkans humanitära insatser och insamling "Nödrop för Ukraina" genom att swisha till 900 1223. Skriv AKUT i meddelandefältet. På bönewebben kan du även be en bön och tända ett digitalt ljus.

Aktuellt från S:ta Maria kyrka