Närbild på altare med vit duk, ljus och kors. Framför alltaret breder ett avlångt kyrkorum ut sig med vita väggar, höga fönster och bänkar i trä.
Foto: Jens C Hilner

Fira gudstjänst i S:ta Maria

Gudstjänstlivet i S:ta Maria kyrka följer en tydlig rytm. Varje vardag inleds med morgonbön och varje torsdag firas förbönsmässa. En gång i månaden firas mässa, det vill säga gudstjänst med nattvard.

Anpassat gudstjänstfirande

Morgonbönen flyttas till kyrkans främre del

Morgonbönen firas som vanligt kl. 9, men flyttas till den främre delen av kyrkorummet. Möjlighet att tända ljus.

Förbönsmässan och söndagsmässan

Förbönsmässan på torsdagar är från och med 24 november endast digital och en förbönsandakt. Du hittar sändningen på vår facebook-sida. Söndagsmässan en gång i månaden är för tillfället pausad på grund av de nya restriktionerna. Men varje söndag i advent hittar du en adventshälsning från S:t Johannes kyrka på vår facebook-sida och här på hemsidan.

Gudstjänstkalender för S:ta Maria kyrka

I kalendern nedan ser du de gudstjänster som hålls i S:ta Maria kyrka den närmaste tiden.

Tryck på ikonerna i anslutning till kalendern om du vill ändra till att se vecko- eller månadsvy. Använd förstoringsglaset bland ikonerna för att söka.

Se kalender för gudstjänster i hela Malmö

Olika gudstjänster i S:ta Maria kyrka

Morgonbön

Varje vardag kl. 9 firas en kort morgonbön i S:ta Maria kyrkas kapell. Morgonbönen utformas på olika sätt. Ibland är det tidegärdens växelläsning ur Psaltaren, andra gånger är det en betraktelse. Ibland är det psalmsång - andra gånger lyssnar vi till inspelad musik. Men vissa moment är alltid med: textläsning, bön, välsignelse och möjlighet till ljuständning. Morgonbönen leds av personal eller frivillig.

Förbönsandakt eller mässa med efterföljande sopplunch

Helgfria torsdagar firas förbönsandakt eller förbönsmässa kl. 11.30 i S:ta Maria kyrka.

Skriv en förbön och lägg den i korgen

När S:ta Maria kyrka är öppen finns det möjlighet att skriva böner i kapellet och lägga dessa i två korgar som bärs fram i förbönsandakten eller förbönsmässan. Beroende på vilken korg du lagt din bön i läses den högt (namn läses inte) eller så förblir de i korgen.

Tänd ljus, sjung och meditera

Det finns möjlighet till ljuständning och ibland också till enskild förbön. Vi sjunger psalmer, läser texter, tar del av betraktelse eller mediterar under tystnad eller till musik.  När det är förbönsmässa erbjuds vi att möta Jesus också i bröd och vin. Brödet är glutenfritt och vinet alkoholfritt.

Soppa efter gudstjänsten

Efter mässan är du välkommen in till S:ta Maria kyrkans församlingssal där det serveras sopplunch till självkostnadspris.

Mässa en gång i månaden

Sista söndagen i månaden och några andra helgdagar under året firas mässa, det vill säga gudstjänst med nattvard kl. 10 i S:ta Maria kyrka. Efter gudstjänsten är du välkommen in till församlingssalen på fika och samtal kring ett givet ämne.

Be för mig vid nästa gudstjänst

Varje gudstjänst ber vi till Gud. Om du vill så ber vi gärna för dig.
Kom ihåg att markera om du vill vara anonym.

Få information om kommande gudstjänster

Hand håller mobil som visar appen Kyrkguiden
Foto: Gustaf Hellsing / IKON

Du kan också få gratis information om kommande gudstjänster genom att