Diakoni i centrum i Luleå domkyrkoförsamling är en social mötesplats. Alla är välkommna för att värma sig, ta en dusch och ombyte av kläder, dricka kaffe och umgås. Frukost och fika finns för en symbolisk summa.
Församlingen har diakoner tillgängliga för stöd och rådgivning.

Mötesplatser

S:ta Maria kyrka utgör en social mötesplats för många människor. Här är det lätt att bara slinka in om och ta en kopp kaffe och prata en stund på Café Maria eller Fredagsträffen. Kvinnogruppen träffas varje måndag och tisdag. På torsdagar serveras soppa från Hipsamoppen utanför S:ta Maria kyrka

Förändringar med anledning av covid-19

Inställda verksamheter

Fredagar i Maria och Kvinnogruppen är inställda tillsvidare.

Café Maria flyttar utomhus

All förtäring sker utomhus. Kyrksalen är stängd. Kön till kafédisken börjar vid ingången. Endast en person åt gången får vistas i lokalen. Ingen möjlighet till ljuständning.

Mobila soppköket Hipsamoppen fortsätter servera

Verksamheten fortsätter som vanligt. Notera dock att toaletterna är stängda.

Kristna Recovery fortsätter sin verksamhet

Gruppen Kristna Recovery fortsätter träffas på tisdagar kl. 10.30 i S:ta Maria kyrka.

Café Maria hållet öppet varje vardag

Varje måndag, tisdag, torsdag och fredag kl. 9–12 håller Café Maria öppet för fika och samtal. Morgonen börjar alltid med en morgonbön. Kaffe och te är gratis. Mackor serveras fram till kl.11. Du hittar in till kaféet via huvudingången till kyrkan.

Iren Kondic

Samordnare - Maria klädförråd, S:ta Maria kyrka

Kvinnogruppen umgås och pysslar

Verksamheten är tillfälligt pausad med anledning av pandemin.

Kvinnogruppen är för dig som definierar dig som kvinna och som söker gemenskap med andra kvinnor. Gruppen träffas varje måndag kl. 10–12 i S:ta Maria kyrka (ingång via källarplan). I kvinnogruppen kan du prata om högt som lågt med andra, samtidigt som du får möjlighet att pyssla och på så vis använder dina kreativa sidor. Gruppen leds av S:ta Maria kyrkans diakoner.

Anneli Lundgren

Diakon, S:ta Maria kyrka

Soppköket Hipsamoppen

S:ta Maria kyrka har ett ambulerande soppkök, den så kallade Hipsamoppen. Den står uppställd på olika platser i Malmö under veckan och härifrån serveras en enklare lunch, vanligtvis soppa.

Måndagar kl. 12–13.30 utanför S:t Johannes kyrka
Tisdagar kl. 12–13.30 S:ta Maria kyrka
Torsdagar kl. 12–13.30 S:ta Mariakyrkan
Fredagar kl. 12–13.30 utanför S:t Johannes kyrka

OBS! Kom gärna i god tid. Det händer Ibland tar maten slut innan den utsatta sluttiden. Observera också att det inte finns tillgång till toaletter.

Peter  Juhlin

Peter Juhlin

Vikarierande arbetsledare, Diakon, S:ta Maria kyrka

Fredagar i Maria

Verksamheten är tillfälligt pausad med anledning av pandemin.

Varje fredag kl. 13.30–15.30 är det öppet café med underhållning i S:ta Maria kyrka. Eftermiddagen inleds med en kort andakt. Därefter serveras fika till självkostnadspris och det bjuds på någon form av underhållning, till exempel föredrag, musik eller liknande.