En kopp kaffe står på ett bord. I bakgrunden ses människor som samtalar.
Foto: Johannes Frandsen /Ikon

Mötesplatser

S:ta Maria kyrka utgör en social mötesplats för många människor. Här är det lätt att bara slinka in om och ta en kopp kaffe och prata en stund på Café Maria eller Fredagsträffen. Torsdagar serveras det soppa efter förbönsmässan.

Frukostservering i S:ta Maria kyrka

Varje måndag, tisdag, torsdag och fredag, efter morgonandakten som börjar kl.9.00, bjuder Café Maria på frukost och det finns möjlighet till samtal. Frukosten är gratis.

På torsdagar bjuds det på soppa efter förbönsmässan som börjar kl. 11.30.  Soppan är alltid vegetarisk. Soppan är gratis.

Du hittar in till kaféet via huvudingången till kyrkan.

 

Kvinnogruppen umgås och pysslar

Kvinnogruppen är för dig som definierar dig som kvinna och som söker gemenskap med andra kvinnor. Gruppen träffas varje måndag kl. 10–12 i S:ta Maria kyrka (ingång via källarplan). I kvinnogruppen kan du prata om högt som lågt med andra, samtidigt som du får möjlighet att pyssla och på så vis använder dina kreativa sidor. Gruppen leds av S:ta Maria kyrkans diakoner.

Fredagar i Maria

Varje fredag kl. 13.30–15.30 är det öppet café med underhållning i S:ta Maria kyrka. Eftermiddagen inleds med en kort andakt. Därefter serveras fika och det bjuds på någon form av underhållning, till exempel lotteri, musik eller liknande.

 

Relaterad information

Människor fikar och samtalar kring ett bord

Umgås i kyrkan

Det finns många mötesplatser i Svenska kyrkans regi runt om i Malmö. Här finns något för alla, oavsett ålder, som vill träffa andra och umgås. Kyrkan har stickkafé, sopplunch, kafé med föredrag, babykafé och mycket mer. Välkommen in i gemenskapen.

Servering av soppa från ett mobilt soppkök

Engagera dig som ideell

Ge av din tid och ditt engagemang till arbetet i Svenska kyrkan Malmö. Just du och din erfarenhet kan göra skillnad för en annan människa. Tillsammans bygger vi kyrkan.