Diakoni i centrum i Luleå domkyrkoförsamling är en social mötesplats. Alla är välkommna för att värma sig, ta en dusch och ombyte av kläder, dricka kaffe och umgås. Frukost och fika finns för en symbolisk summa.
Församlingen har diakoner tillgängliga för stöd och rådgivning.
Foto: Johannes Frandsen /Ikon

Mötesplatser

S:ta Maria kyrka utgör en social mötesplats för många människor. Här är det lätt att bara slinka in om och ta en kopp kaffe och prata en stund på Café Maria eller Fredagsträffen. Kvinnogruppen träffas varje måndag och tisdag. På torsdagar serveras soppa från Hipsamoppen utanför S:ta Maria kyrka

Förändringar med anledning av covid-19

Inställda verksamheter

Fredagar i Maria och Kvinnogruppen är inställda tillsvidare.

Café Maria flyttar utomhus

All förtäring sker utomhus. Kyrksalen är stängd. Kön till kafédisken börjar vid ingången. Endast en person åt gången får vistas i lokalen. Ingen möjlighet till ljuständning. 

Under vecka 29 och 30 kommer Café Maria att vara stängt. 

Mobila soppköket Hipsamoppen fortsätter servera

Soppa för avhämtning serveras måndag, tisdag, torsdag och fredag kl. 12–12.30 vid S:ta Maria kyrkas klocktorn. Notera att toaletterna är stängda. 

Vecka 27 till 32 har soppan sommaruppehåll.

Kristna Recovery fortsätter sin verksamhet

Gruppen Kristna Recovery fortsätter träffas på tisdagar kl. 10.30 i S:ta Maria kyrka.

Café Maria hållet öppet varje vardag 

Varje måndag, tisdag, torsdag och fredag kl. 9–12 håller Café Maria öppet för fika och samtal. Morgonen börjar alltid med en morgonbön. Kaffe och te är gratis. Mackor serveras fram till kl.11. Du hittar in till kaféet via huvudingången till kyrkan.

Under vecka 29 och 30 är caféet stängt.

Iren Kondic

Svenska kyrkan Malmö

Samordnare - Maria klädförråd, S:ta Maria kyrka

Kvinnogruppen umgås och pysslar

Verksamheten är tillfälligt pausad med anledning av pandemin.

Kvinnogruppen är för dig som definierar dig som kvinna och som söker gemenskap med andra kvinnor. Gruppen träffas varje måndag kl. 10–12 i S:ta Maria kyrka (ingång via källarplan). I kvinnogruppen kan du prata om högt som lågt med andra, samtidigt som du får möjlighet att pyssla och på så vis använder dina kreativa sidor. Gruppen leds av S:ta Maria kyrkans diakoner.

Anneli Lundgren

Svenska kyrkan Malmö

Diakon, S:ta Maria kyrka

Soppköket Hipsamoppen

S:ta Maria kyrka har ett ambulerande soppkök, den så kallade Hipsamoppen. Vanligtvis står den uppställd på olika platser i Malmö under veckan och härifrån serveras en enklare lunch, vanligtvis soppa. Under pandemin finns soppköket vid S:ta Maria kyrkas klocktorn måndag, tisdag, torsdag och fredag kl. 12–12.30.
All servering sker som take-away.

OBS! Kom gärna i god tid. Det händer Ibland tar maten slut innan den utsatta sluttiden. Observera också att det inte finns tillgång till toaletter.

Under vecka 27 till 32 har soppan sommaruppehåll.

Peter  Juhlin

Peter Juhlin

Svenska kyrkan Malmö

Vikarierande arbetsledare, Diakon, S:ta Maria kyrka

Fredagar i Maria

Verksamheten är tillfälligt pausad med anledning av pandemin.

Varje fredag kl. 13.30–15.30 är det öppet café med underhållning i S:ta Maria kyrka. Eftermiddagen inleds med en kort andakt. Därefter serveras fika till självkostnadspris och det bjuds på någon form av underhållning, till exempel föredrag, musik eller liknande.

RELATERAD INFORMATION