Flygbild över S:t Petri kyrka under en klarblå himmel och med Turning Torso i bakgrunden.
Foto: Marko T Wramén

S:t Petri kyrka

S:t Petri kyrka ligger i hjärtat av Malmö. En plats där Gud och människa möts mitt bland kultur och kommers. I denna vackra kyrka med rötter tillbaka till 1300-talet förenas tradition med förnyelse i vardag och i högtid. S:t Petri och S:t Andreas utgör tillsammans S:t Petri församling.

Anmälan till konfirmation 2024/2025

Tänk dig att få fundera över livet och Gud tillsammans med andra. Att vara konfirmand i Svenska kyrkan är en sådan möjlighet. Du får spännande upplevelser och nya perspektiv på livet. Välj den konfirmandgrupp som passar dig. Valet är ditt och helt fritt.

Teckningar som visar detaljer av de senmedeltida målningarna i Krämarkapellet, av bland annat en katt med mus i munnen samt en ängel med kors och en fågel.

Drömmar och demoner i Krämarkapellet

Välkommen till en konst- och musikhändelse i Krämarkapellet 31 maj. Ett fantasifullt möte med historien mitt i den senmedeltida bildskatten. Med utgångspunkt i flerstämmiga kompositioner från 1600-talet och tidigare, har Drömmarnas Consort skapat ett helt nytt klanglandskap med utrymme för improvisationer och egna kompositioner.

Sommarklädda kvinnor står utspridda i vatten med gröna träd bakom.

After Work-serien

Sedan många år finns konsertserien After Work på fredagar i S:t Petri kyrka med mycket orgelmusik, men också körkonserter och ibland något oväntat. Detta är konserterna i vår.

Mjukt tecknad bild som visar en flicka med långt rött hår som rör sig i vinden mot ljusblå bakgrund. Hon håller ihop sina händer ovanpå ett rosa hjärta ovanpå bröstet.

Himmelsk musik

Sommarkonserten med Petri Sångare under ledning av Karin Oldgren den 2 juni inleds med svenska körlyrikklassiker och avslutas med schweiziske tonsättaren Frank Martins Mässa för dubbelkör, ett av körmusikhistoriens portalverk.

Två guldringar mot vitskimrande bakgrund.

Drop-in-vigsel 6 juni

Ett enkelt och okomplicerat bröllop? Då kan en drop-in-vigsel vara en lösning. Välkommen till S:t Petri kyrka 6 juni mellan kl. 11 och 14! Ni behöver inte boka något i förväg.

Sjungande ungdomar klädda i svart framför altartavla.

Körer för alla åldrar i S:t Petri

Är du intresserad av att sjunga i S:t Petri kyrka? Vi har körer för alla åldrar att välja bland.

Illustration med tecknade valv och texten Musik i S:t Petri kyrka våren 2024.

Vårens konserter

Nu är musikprogrammet för våren 2024 här! Det trycks just nu och finns att hämta i S:t Petri kyrka från lördag 24 februari, men så länge kan du läsa och bläddra i det här på hemsidan.

Ett modernt spelbord för orgel med sidopaneler som fungerar som touch screens.

Tolv o tie: Lunchmusik

Varje onsdag året runt ges en lunchkonsert i S:t Petri kyrka kl 12.10. Det är en mångårig tradition som lockar en stor publik. För det mesta blir det orgelmusik, men variation förekommer.

Telefonikon, kartikon och e-postikon

Kontakta S:t Petri kyrka

Du når expeditionen på 040-27 90 43. Bokning av dop, bröllop och begravning görs på 040-27 90 01 vardagar kl. 9–15 , lunchstängt kl. 12–12.30. Kyrkogårdsförvaltningen når du på 040-27 92 00.

Samtal och stöd genom hela livet

Genom diakoni, Svenska kyrkans sociala arbete, kan du få stöd av kyrkan i form av samtal och i kontakten med myndigheter. Kyrkan driver också många mötesplatser där du kan träffa och umgås med andra.

AKTUELLT FRÅN S:T PETRI KYRKA

Himmelsk musik

Drömmar och demoner i Krämarkapellet

Drop-in-vigsel 6 juni

Audioguider om S:t Petri kyrka

Publicerad:

Här finns audioguider på svenska, engelska och tyska. De fungerar som följeslagare vid ett besök i S:t Petri kyrka. I kyrkan finns en tillhörande folder för med karta över kyrkorummet med QR-koder till de olika ljudfilerna, där Fredrik Emmerfors från Ljudambassaden samtalar med Petrikyrkans guide Anne Ruponen.

After Work-serien

S:t Petri kyrkoblad sommaren 2024

Kyrkoblad för S:t Petri kyrka med sommarens högtider, utställningar, konserter, evenemang och program under Malmöfestivalen samt alla verksamheter.