Flygbild över S:t Petri kyrka under en klarblå himmel och med Turning Torso i bakgrunden.
Foto: Marko T Wramén

S:t Petri kyrka

S:t Petri kyrka ligger i hjärtat av Malmö. En plats där Gud och människa möts mitt bland kultur och kommers. I denna vackra kyrka med rötter tillbaka till 1300-talet förenas tradition med förnyelse i vardag och i högtid.

Närbild på två personer med vigselringar som håller hand.

Drop-in-vigsel i S:t Petri kyrka

Ett enkelt och okomplicerat bröllop? Då kan en drop-in-vigsel vara en lösning. Välkommen till S:t Petri kyrka 6 juni mellan kl. 14 och 17! Ni behöver inte boka något i förväg.

Anmäl dig till konfirmation 2022/2023

Tänk dig att få fundera över livet och Gud tillsammans med andra. Att vara konfirmand i Svenska kyrkan är en sådan möjlighet. Du får spännande upplevelser och nya perspektiv på livet. Här finns utrymme för dig och dina tankar. Här hittar du alla konfirmandgrupper i Malmö. Valet är ditt och helt fritt. Välj den grupp som passar dig.

Konfirmation i S:t Petri kyrka 2022-2023

En sommar i city med upplevelser, gemenskap och nya vänner. Välkommen att vara konfirmand i S:t Petri kyrka, en av Malmös äldsta kyrkor. Tillsammans går vi på upptäcktsfärd i kyrkans skrymslen och torn, på Berlins gator och torg, bland livets frågor och funderingar och i den kristna tron.

En större samling svartklädda män och kvinnor framför kyrkfönster.

Petri Sångare åker på Norgeturné

I slutet på maj ger sig Petri Sångare och körledare Karin Oldgren iväg på turné till Norge med programmet "Lyssna till jorden". Det rymmer motstridiga delar av vår verklighet – det sköna liksom det farliga, det våldsamma jämte det ömsinta och det kloka bredvid dårskapen.

Ett modernt spelbord för orgel med sidopaneler som fungerar som touch screens.

Tolv o tie: Lunchmusik

Varje onsdag året runt ges en lunchkonsert i S:t Petri kyrka kl 12.10. Det är en mångårig tradition som lockar en stor publik. För det mesta blir det orgelmusik, men variation förekommer.

Telefonikon, kartikon och e-postikon

Kontakta S:t Petri kyrka

Du når expeditionen på 040-27 90 43. Bokning av dop, bröllop och begravning görs på 040-27 90 01 vardagar kl. 9–15 , lunchstängt kl. 12–12.30. Kyrkogårdsförvaltningen når du på 040-27 92 00.

Få stöd av kyrkan

Genom diakoni, Svenska kyrkans sociala arbete, kan du få stöd av kyrkan i form av samtal och i kontakten med myndigheter. Kyrkan driver också många mötesplatser där du kan träffa och umgås med andra.

Man scrollar på mobiltelefon

Boka dop på nätet

Se alla lediga doptider i Malmös kyrkor och preliminärboka en tid när det passar dig.

AKTUELLT FRÅN S:T PETRI KYRKA

Drop-in-vigsel i S:t Petri kyrka

Gudstjänster som vanligt i S:t Petri, bara Östra kyrkogården berörs av strejken

Publicerad:

Fredag 29 april utlöste fackförbundet Kommunal de varslade konfliktåtgärderna mot Svenska kyrkan. I dagsläget är endast arbetet på Östra kyrkogården påverkat. Kyrkorna är öppna som vanligt och firar gudstjänster. Situationen kan förändras över kommande veckor, följ här hur S:t Petri kyrka påverkas.

Petri Sångare åker på Norgeturné

Restriktioner vid gudstjänster och konserter i S:t Petri kyrka

Publicerad:

Alla är välkomna på gudstjänst och konsert, dock följer vi beslutande myndigheters restriktioner. Anvisad sittplats krävs vid allmänna sammankomster och offentliga tillställningar inomhus. Vaccinationsbevis visas vid konserter som samlar fler än 20. Den 9 februari upphör restriktionerna att gälla.

Jultidens gudstjänster i S:t Petri kyrka

Publicerad:

Här ser du gudstjänsterna under jul-, nyårs- och trettonhelgerna.

Kyrkoblad sommaren 2022

Kyrkoblad för S:t Petri kyrka sommaren 2022 inkl medverkan i Nationella totalförsvarets dag, Malmö Pride och Malmöfestivalen. Reportage, verksamheter och kalendarium.