Flygbild över S:t Petri kyrka under en klarblå himmel och med Turning Torso i bakgrunden.
Foto: Marko T Wramén

S:t Petri kyrka

S:t Petri kyrka ligger i hjärtat av Malmö. En plats där Gud och människa möts mitt bland kultur och kommers. I denna vackra kyrka med rötter tillbaka till 1300-talet förenas tradition med förnyelse i vardag och i högtid.

Logotyp World Pride 2021

Kyrkan på World Pride

12–22 augusti 2021 anordnas World Pride i Köpenhamn och Malmö. Här hittar du Svenska kyrkan Malmös program under World Pride

Blåhårig kvinna i stjärnmönstrad klänning i profil vid tangentbordet till Petrikyrkans nya moderna orgel med touchscreens.

Over the Rainbow, orgelkonsert

En färgsprakande konsert 17 augusti kl. 19 i S:t Petri kyrka med Ulla Olsson vid orgeln. Vi ger oss ut i rymden och navigerar på stjärnhimlen ovan regnbågen till toner hämtade bl a från E.T. och Star Wars. Utöver filmmusik blir det klassisk orgelmusik ur den franska repertoaren och Händels Music for the Royal Fireworks. Konserten är en del av Svenska kyrkan Malmös program under World Pride.

En vit mjukisråtta kikar fram bakom ett hörn och under ett rep i kyrkan.

Följ med kyrkråttorna på skattjakt!

S:t Petri är en mycket gammal kyrka, över 700 år. Här har alltid funnits kyrkråttor och nu på sommarlovet kommer de att leda dig fram till en skatt! Varje råtta bär på en ledtråd som lär dig om nya saker och visar dig sådant du kanske inte sett tidigare.

Armband med pärlor i guld, rött, grönt, beige och blå.

Frälsarkransvandring

I sommar är du välkommen på Frälsarkransvandring i S:t Petri kyrka. Vandra i din egen takt och meditera vid pärlorna. Alla på en gång eller kanske en pärla om dagen.

Överdådigt utsmyckad altartavla i guldiga toner och tre centrala oljemålningar.

Högmässa firas åter i S:t Petri kyrka

Nu kan ett större antal gudstjänstbesökare samlas igen i S:t Petri kyrka. Sedan 6 juni firas åter söndagens högmässa kl. 11 med max 50 besökare.

Staty av den krönta himmelens drottning Maria med Jesusbarnet i famnen.

Vesper

Vi firar vesper på tisdagar i S:t Petri kyrka och ber med ordningen i Timmarnas bön – Killans tidebönsbok. Vespern äger rum i Mariakapellet kl. 17.15! Sommaruppehåll mellan 13 juli och 3 augusti, vi startar igen 10 augusti.

AKTUELLT FRÅN S:T PETRI KYRKA

Sommarens kyrkoblad