Flygbild över S:t Petri kyrka under en klarblå himmel och med Turning Torso i bakgrunden.
Foto: Marko T Wramén

S:t Petri kyrka

S:t Petri kyrka ligger i hjärtat av Malmö. En plats där Gud och människa möts mitt bland kultur och kommers. I denna vackra kyrka med rötter tillbaka till 1300-talet förenas tradition med förnyelse i vardag och i högtid.

Detalj av en mässhake i klargrönt med ett broderat skepp med vitt segel på.

Pro Ecclesia – kyrkliga textilier

Under sommaren visas i samarbete med Sensus en utställning i S:t Petri kyrka om Pro Ecclesia som var ett familjeföretag och en textilateljé som tillverkade kyrkliga textilier.

Armband med pärlor i guld, rött, grönt, beige och blå.

Frälsarkransvandring

I sommar är du välkommen på Frälsarkransvandring i S:t Petri kyrka. Vandra i din egen takt och meditera vid pärlorna. Alla på en gång eller kanske en pärla om dagen.

Porträtt av en äldre blond kvinna som bär glasögon.

Transidentitet lyfts fram

S:t Petri kyrka bjuder in till en kväll med musik, mingel och mässa med särskilt fokus på transidentitet och -erfarenhet torsdag 17 juni. Efter en kort inledning firas en kvällsmässa med Jessica Menzinsky, präst i S:t Petri kyrka och Ann-Christine Ruuth predikar. Ensemblen Kv. Arken medverkar.

Ett modernt spelbord för orgel med sidopaneler som fungerar som touch screens.

Organist till S:t Petri kyrka

Musiken är prioriterad i S:t Petri kyrka. Vi vill föra den kyrkomusikaliska traditionen vidare och ge alla Malmöbor möjligheten att upptäcka dess relevans idag.

Överdådigt utsmyckad altartavla i guldiga toner och tre centrala oljemålningar.

Högmässa firas åter i S:t Petri kyrka

Nu kan ett större antal gudstjänstbesökare samlas igen i S:t Petri kyrka. Från 6 juni börjar vi åter fira söndagens högmässa kl. 11 med max 50 besökare. Samtidigt upphör firandet av den enklare söndagsmässan kl. 10.

Staty av den krönta himmelens drottning Maria med Jesusbarnet i famnen.

Vesper

Från 25 maj firar vi vesper på tisdagar i S:t Petri kyrka. Vi ber med ordningen i Timmarnas bön – Killans tidebönsbok. Vespern äger rum i Mariakapellet kl. 17.15!

Anmälan till konfa 2021-2022

Konfirmandtiden är en unik chans att fördjupa sig i frågor som rör livet. Tillsammans med kompisar, nya och gamla, funderar och resonerar vi om allt mellan himmel och jord. Vi upplever vad som står i Bibeln och funderar på frågor som: Vem är Gud? Om Gud finns, hur kan det då finnas så mycket ont  i världen? Vad innebär det att älska någon? Vad händer när vi dör?

Karta över Sverige, Danmark, Tyskland och England med vandringens sträckning utritad.

Pilgrimsvandra för klimatet

Pilgrim´s Walk for Future startar 19 juli i Vadstena. 30 oktober ska vandrarna vara framme i Glasgow, i tid till klimatmötet COP26. Vandringen är Svenska kyrkans sätt att lyfta klimatfrågan och sätta den högst upp på agendan igen. 20–21 augusti passerar vandringen Malmö. Här kan du läsa allt om vandringen och hur du kan delta.

AKTUELLT FRÅN S:T PETRI KYRKA

Sommarens kyrkoblad