Flygbild över S:t Petri kyrka under en klarblå himmel och med Turning Torso i bakgrunden.
Foto: Marko T Wramén

S:t Petri kyrka

S:t Petri kyrka ligger i hjärtat av Malmö. En plats där Gud och människa möts mitt bland kultur och kommers. I denna vackra kyrka med rötter tillbaka till 1300-talet förenas tradition med förnyelse i vardag och i högtid. S:t Petri och S:t Andreas utgör tillsammans S:t Petri församling.

En hög med knäckebröd. I bakgrunden anas en semla.

Fastan - tid för eftertanke och bön

Att fasta är att avstå från något för att vinna något annat. Fastan ger oss tid för eftertanke och bön, och tid att växa i tron. Den kristna fastan pågår i 40 dagar, från askonsdagen 14 februari till påskafton 30 mars. Här kan du läsa mer om fastan och ta del av allt som händer i Malmös kyrkor.

Törnekrona mot gul bakgrund.

The Passion of St. John

”Jag skrev färdigt vårt stycke för tio minuter sedan. Jag är så lycklig. Det är 100 minuter av ren kärlek.” Så uttryckte sig Sven-David Sandström om sitt nyskrivna opus som hade premiär 2016. Palmsöndagen 24 mars framförs det i S:t Petri kyrka av Petri Sångare, solister samt Friiskvartetten under ledning av Karin Oldgren.

En vit mjukisråtta kikar fram bakom ett hörn och under ett rep i kyrkan.

Gå på skattjakt i S:t Petri kyrka

S:t Petri är en mycket gammal kyrka, 705 år. Här har alltid funnits kyrkråttor och nu tar de dig med på skattjakt. Varje råtta bär på en ledtråd som lär dig om nya saker och visar sådant du kanske inte sett tidigare. Kul för både barn och vuxna!

Illustration med tecknade valv och texten Musik i S:t Petri kyrka våren 2024.

Vårens konserter

Nu är musikprogrammet för våren 2024 här! Det trycks just nu och finns att hämta i S:t Petri kyrka från lördag 24 februari, men så länge kan du läsa och bläddra i det här på hemsidan.

Bild på kyrka mot mörk kvällshimmel och ljus som strålar ut från fönstren och skapar ett ljusfenomen.

Ljud- och ljusverket SPEKTRAL

Under en dryg månad visas ljud- och ljusverket SPEKTRAL av konstnären Jonas Johansson. Vernissage i S:t Petri kyrka söndag 11 februari kl. 17.30.

Sjungande ungdomar klädda i svart framför altartavla.

Körer för alla åldrar i S:t Petri

Är du intresserad av att sjunga i S:t Petri kyrka? Vi har körer för alla åldrar att välja bland.

Ett modernt spelbord för orgel med sidopaneler som fungerar som touch screens.

Tolv o tie: Lunchmusik

Varje onsdag året runt ges en lunchkonsert i S:t Petri kyrka kl 12.10. Det är en mångårig tradition som lockar en stor publik. För det mesta blir det orgelmusik, men variation förekommer.

Telefonikon, kartikon och e-postikon

Kontakta S:t Petri kyrka

Du når expeditionen på 040-27 90 43. Bokning av dop, bröllop och begravning görs på 040-27 90 01 vardagar kl. 9–15 , lunchstängt kl. 12–12.30. Kyrkogårdsförvaltningen når du på 040-27 92 00.

Samtal och stöd genom hela livet

Genom diakoni, Svenska kyrkans sociala arbete, kan du få stöd av kyrkan i form av samtal och i kontakten med myndigheter. Kyrkan driver också många mötesplatser där du kan träffa och umgås med andra.

AKTUELLT FRÅN S:T PETRI KYRKA

The Passion of St. John

Vårens konserter

Gå på skattjakt i S:t Petri kyrka

Ljud- och ljusverket SPEKTRAL

Vårterminen startar

Publicerad:

Liten & stor och S:t Petri Ungdomsgrupp startar efter juluppehållet. Vi ses från vecka 4 i S:t Nicolaigården bredvid Malmö Live.

S:t Petri kyrkoblad våren 2024

Kyrkoblad för S:t Petri kyrka med fastetidens och påskens gudstjänster, vårens konserter och evenemang, reportage samt alla verksamheter.