Flygbild över S:t Petri kyrka under en klarblå himmel och med Turning Torso i bakgrunden.
Foto: Marko T Wramén

S:t Petri kyrka

S:t Petri kyrka ligger i hjärtat av Malmö. En plats där Gud och människa möts mitt bland kultur och kommers. I denna vackra kyrka med rötter tillbaka till 1300-talet förenas tradition med förnyelse i vardag och i högtid. S:t Petri och S:t Andreas utgör tillsammans S:t Petri församling.

Armband med pärlor i guld, rött, grönt, beige och blå.

Frälsarkransvandring i S:t Petri

Under sommaren är du välkommen på Frälsarkransvandring i S:t Petri kyrka. Vandra i din egen takt och meditera vid pärlorna. En folder med karta att följa och texter till varje pärla finns på svenska och engelska. Pågår 11 juni–29 juli.

En mörkhårig ung man och en blond kvinna med håret uppsatt klädda i vita rockar arbetar mittemot varandra med tygtryck i ateljé.

Sommarutställning av Lantz/Varghans

Rädsla för tomrummet – textilutställning av Ivar Lantz och Elvira Varghans visas i S:t Petri kyrka under sommaren, från 13 juni till 31 augusti.

Friskt grönt lövverk mot blå himmel och sol som bryter igenom.

Pilgrimsvandringar i sommar

I sommar vandrar vi tillsammans mellan våra församlingskyrkor, S:t Andreas och S:t Petri. Två onsdagseftermiddagar i juni och två i augusti.

Hjälp ett barn i Malmö till nya sommarminnen

Alla familjer har inte möjlighet att lämna stan och bara en dagsutflykt kan göra stor skillnad. Nu har du möjlighet att swisha ett bidrag till ett sommarkort för buss och tåg så att dessa familjer kan skapa nya upplevelser i Skåne.

Texten "Skånes orgelveckor" mot höga kyrkovalv.

Skånes orgelveckor i S:t Petri

Festivalen som låter orglar över hela Skåne och Blekinge ljuda i 50 konserter. Skånes orgelveckor 2024 äger rum 24 juni–15 juli. Här är konserterna i S:t Petri kyrka.

Anmälan till konfirmation 2024/2025

Tänk dig att få fundera över livet och Gud tillsammans med andra. Att vara konfirmand i Svenska kyrkan är en sådan möjlighet. Du får spännande upplevelser och nya perspektiv på livet. Välj den konfirmandgrupp som passar dig. Valet är ditt och helt fritt.

Ett modernt spelbord för orgel med sidopaneler som fungerar som touch screens.

Tolv o tie: Lunchmusik

Varje onsdag året runt ges en lunchkonsert i S:t Petri kyrka kl 12.10. Det är en mångårig tradition som lockar en stor publik. För det mesta blir det orgelmusik, men variation förekommer.

Sjungande ungdomar klädda i svart framför altartavla.

Körer för alla åldrar i S:t Petri

Är du intresserad av att sjunga i S:t Petri kyrka? Vi har körer för alla åldrar att välja bland.

Telefonikon, kartikon och e-postikon

Kontakta S:t Petri kyrka

Du når expeditionen på 040-27 90 43. Bokning av dop, bröllop och begravning görs på 040-27 90 01 vardagar kl. 9–15 , lunchstängt kl. 12–12.30. Kyrkogårdsförvaltningen når du på 040-27 92 00.

Samtal och stöd genom hela livet

Genom diakoni, Svenska kyrkans sociala arbete, kan du få stöd av kyrkan i form av samtal och i kontakten med myndigheter. Kyrkan driver också många mötesplatser där du kan träffa och umgås med andra.

AKTUELLT FRÅN S:T PETRI KYRKA

Pilgrimsvandringar i sommar

Skånes orgelveckor i S:t Petri

Sommarutställning av Lantz/Varghans

Frälsarkransvandring i S:t Petri

Audioguider om S:t Petri kyrka

Publicerad:

Här finns audioguider på svenska, engelska och tyska. De fungerar som följeslagare vid ett besök i S:t Petri kyrka. I kyrkan finns en tillhörande folder för med karta över kyrkorummet med QR-koder till de olika ljudfilerna, där Fredrik Emmerfors från Ljudambassaden samtalar med Petrikyrkans guide Anne Ruponen.

S:t Petri kyrkoblad sommaren 2024

Kyrkoblad för S:t Petri kyrka med sommarens högtider, utställningar, konserter, evenemang och program under Malmöfestivalen samt alla verksamheter.