Människor som sitter vid bord och lyssnare på en föredragshållare vid pulpet.
Foto: Helena Linder Roslund

Mötesplatser

Liten & stor heter S:t Petri kyrkas öppna verksamhet för barn och vuxna. Internationella gruppen – Act Svenska kyrkan arbetar med rättvisefrågor. Guldkanten startar på nytt våren 2022, om än med stor försiktighet.

En bebis på golvet tittar på ett gosedjur som föreställer ett får.

Liten och stor - en öppen mötesplats för barn och vuxna

Liten och stor är en typ av öppen förskola där barn mellan 0–5 år i sällskap av vuxna kan leka, skapa, sjunga och umgås. Enkel fika serveras till självkostnadspris. Ingen föranmälan.

Guldkanten

Guldkanten är namnet på S:t Petris återkommande luncher med efterföljande program. Vi inleder med klockringning och en kort middagsbön kl. 12.10 i S:t Petri kyrka. Därefter går vi till S:t Petri Kammare mittemot kyrkan, där det är dukat för lunch. Sedan följer dagens program som kan vara ett inspirerande föredrag eller musikunderhållning (ca en timme). Begränsat antal platser. Biljetter krävs till alla tillfällen. Biljetterna köps genom Cecilia Gussing (se nedan).

Program hösten 2022

Måndag 26 september
En resa genom skiftande musikaliska landskap från Memphis till Broadway med Per Mellborg & Gustaf Brandt.
Måndag 10 oktober
AG combo bjuder på ett blandat jazzprogram.
Måndag 24 oktober
En resa i bild och ord rakt in i växtriket med Eva Olsson/Herbasensia.
Måndag 7 november
Alf Green and his Soulmates har med sig ett melodiskt musikprogram med inslag av Django Reinhardt, Sidney Bechet och Benny Goodman.
Måndag 21 november
Sång och musik med Ulrika Cinthio, diakon och Pascal Bjerrehus, präst.
Jultallrik serveras.

Internationella gruppen – Act Svenska kyrkan

Alla människor har rätt till ett värdigt liv. Därför kämpar Act Svenska kyrkan mot fattigdom, förtryck och orättvisor. Internationella gruppen i S:t Petri jobbar med insamlingskampanjerna under fasta och jul, men träffas också för att samtala om vår lokala kyrkas ansvar som del av den världsvida kyrkan. Under höstterminen är det särskilt fokus på julkampanjen och medverkan i S:t Petris julmarknad första advent.

TRÄFFAR

Onsdagar kl. 16.30 | 31 augusti | 21 september | 19 oktober | 23 november | 14 december | Mötena hålls i S:t Petri Kammare på Göran Olsgatan 1, mittemot kyrkan.

För mer information och anmälan, kontakta Anne Ruponen.

Människor fikar och samtalar kring ett bord

Umgås i kyrkan

Det finns många mötesplatser i Svenska kyrkans regi runt om i Malmö. Här finns något för alla, oavsett ålder, som vill träffa andra och umgås. Kyrkan har stickkafé, sopplunch, kafé med föredrag, babykafé och mycket mer. Välkommen in i gemenskapen.

Servering av soppa från ett mobilt soppkök

Engagera dig som volontär

Ge av din tid och ditt engagemang till arbetet i Svenska kyrkan Malmö. Just du och din erfarenhet kan göra skillnad för en annan människa. Tillsammans bygger vi kyrkan.