Pianist och sångerska i förgrunden och framför dem en äldre publik vid dukade kaffebord.
Foto: Cecilia Gussing

Mötesplatser

Liten & stor heter S:t Petri kyrkas öppna verksamhet för barn och vuxna. I höst tar vi emot 10 familjer per träff. Guldkanten är fortsatt pausad, men fortsätter med matleveranserna. Internationella gruppen – Act Svenska kyrkan startar igen.

Guldkanten i höst

Under hösten fortsätter vi med leveranser av mat och hoppas kunna starta med program i någon form igen under 2022.

Istället för att ses i församlingshuset levereras maten till nio olika platser i Malmö varannan måndag så att alla ska ha nära till någon av platserna och kunna ta sig dit utan att behöva utsätta sig för smittrisk. Deltagarna träffas på avstånd utomhus, växlar några ord och får en god 2-rätters meny serverad. Det är många av våra äldre församlingsbor som har haft det svårt med ensamheten i isoleringen under pandemin, men Guldkanten har ingett hopp att hålla i och hålla ut, och det värmer i hjärtat för många.

OM Guldkanten

Guldkanten är namnet på S:t Petris återkommande luncher med föredrag. För 50–60 kr kan du varannan måndag kl 12.30 (insläpp från kl. 12) äta lunch och dricka kaffe samtidigt som du lyssnar på ett inspirerande föredrag eller musik i S:t Petri församlingssal på Själbodgatan 4a. Antalet platser är begränsade och biljett krävs. Biljetterna säljs på Guldkanten och på diakonimottagningen på Själbodgatan 4b, måndag och fredag kl. 11–12. Biljetter kan inte köpas via telefon eller e-post. För aktuella datum och program, se kalendern.

För mer information, kontakta Cecilia Gussing.

Internationella gruppen – Act Svenska kyrkan

Alla människor har rätt till ett värdigt liv. Därför kämpar Act Svenska kyrkan mot fattigdom, förtryck och orättvisor. Internationella gruppen i S:t Petri jobbar med insamlingskampanjerna under fasta och jul, men träffas också för att samtala om vår lokala kyrkas ansvar som del av den världsvida kyrkan. Klimatfrågan är vår tids ödesfråga. Hela ekosystem riskerar att kollapsa och redan idag leder dess följder till konflikter och att människor tvingas på flykt från sina hem. De människor som bidrar minst till klimatförändringarna är de som drabbas mest. Då FN:s klimattoppmöte COP26 hålls i Glasgow 1–12 november i år, kommer vi i höst att fokusera på klimaträttvisa.

TRÄFFAR

I höst ses vi 6 sep, 11 okt, 8 nov och 6 dec kl 16.30. Gruppen är på plats i kyrkan första advent före, under och efter högmässan. Mötena hålls i S:t Petri Kammare på Göran Olsgatan 1, mittemot kyrkan.

För mer information och anmälan, kontakta Anne Ruponen.