Två män sitter vid ett bord och samtalar.
Foto: Johannes Frandsen /Ikon

Få stöd av kyrkan

Medmänsklig omsorg om människor genomsyrar allt arbete i kyrkan. I S:t Petri kyrka finns en diakon och en diakoniassistent som har ett särskilt uppdrag med fokus på stöd- och rådgivningssamtal eller själavård.

Texten Prata hjälper mot gul bakgrund och närbild på medelålders man med skägg och mustach

Boka samtal med en diakon

Svenska kyrkan Malmö erbjuder samtalsstöd för alla, oavsett ålder, sexualitet eller religion. Det är helt kostnadsfritt och utan journaler. Du väljer själv om samtalet ska ske digitalt, via telefon eller som fysiskt möte. Ingen fråga är för stor eller för liten.

Prata med en präst eller diakon

Om du behöver prata med någon om din tro, din livssituation, dina relationer eller din ekonomi kan du träffa antingen en präst eller en diakoniarbetare för själavård eller stöd- och rådgivningssamtal. Man kan träffas för ett eller flera samtal. Alla enskilda samtal omfattas av tystnadsplikten och är kostnadsfria. Kontakta någon av våra diakoniarbetare eller präster och boka tid för samtal. Kontaktuppgifter hittar du längre ner på sidan.

Läs mer om tystnadsplikten i Svenska kyrkan

Diakonimottagning 

DAGTID VARDAGAR Vill du komma i kontakt med S:t Petri kyrkas diakonimottagning, kontakta Eva eller Cecilia (kontaktuppgifter se nedan) för rådgivning eller kortare samtal. Önskar du längre samtal är du välkommen att ringa och boka tid hos präst eller diakon.

Boka samtal med präst eller diakon

  Människor fikar och samtalar kring ett bord

  Umgås i kyrkan

  Det finns många mötesplatser i Svenska kyrkans regi runt om i Malmö. Här finns något för alla, oavsett ålder, som vill träffa andra och umgås. Kyrkan har stickkafé, sopplunch, kafé med föredrag, babykafé och mycket mer. Välkommen in i gemenskapen.

  Porträttbild på en tårögt leende kvinna i en kyrka.

  Stöd i sorgen

  Det finns en läkande kraft i att få dela sin sorg med andra som befinner sig i samma eller liknande situation. Svenska kyrkan Malmö anordnar regelbundet sorgegrupper för barn, ungdomar och vuxna. Du är inte ensam i sorgen.

  En kvinnlig diakon sitter inomhus och samtalar med någon.

  Diakonal ekonomisk mottagning

  Svenska kyrkan Malmö har en gemensam diakonal ekonomisk mottagning (DEM) där du kan få hjälp oavsett var i Malmö du bor. Här kan du få rådgivning angående din ekonomi samt hjälp med fondansökningar. Akut hjälp söker du via din lokala kyrka.

  Försoning i skadade relationer

  Svenska kyrkan i Malmö och Lund samt Försoningsgruppen erbjuder fördjupande försoningsdagar för dig som vill bearbeta kränkningar, lösa konflikter, har levt eller lever i skadade relationer och längtar efter att hitta vägar vidare.

  Relaterad information

  Mobiltelefon på bord

  Jourhavande präst

  Jourhavande präst tar emot samtal alla dagar 21–06, även om du befinner dig utomlands. Du kan ringa om du är ledsen, rädd, orolig, eller känner dig ensam. Ring 112 och be att få tala med Jourhavande präst.

  Kolme graafista kuvaa caatista, puhelimesta ja nettikirjeestä.

  Palveleva puhelin

  I Sverigefinska telefonjouren kan du prata finska, chatta eller skriva ett digitalt brev. Ruotsin kirkon keskusteluapu ja kriisipuhelin. Voit soittaa, lähettää nettikirjeen tai chattailla päivystäjän kanssa luottamuksellisesti.

  Ung kille ligger i mörkret och tittar på sin mobiltelefon.

  Kyrkans SOS

  Känns livet svårt? Vill du prata med en medmänniska? Vi lyssnar på dej! Skriv till SOS-brevlådan eller ring till SOS-telefonen 0771-800 650 varje dag, året om. För dig mellan 12 och 25 år finns även Nätvandrarchatten, två kvällar i veckan.

  Illustration av tre tjejer där två står tillsammans och en utanför.

  Nätvandrarchatten

  Nätvandrarchatten är till för dig som är 12-25 år. Du är välkommen att prata om det som känns svårt och jobbigt för dig, eller bara småprata med en trygg vuxen. De som chattar är personer som jobbar i Svenska kyrkan. Alla har tystnadsplikt och du är helt anonym.

  Ett par går hand i hand över en asfalterad bro.

  Familjerådgivning

  Svenska kyrkans familjerådgivning i Lund erbjuder möjligheter att genom samtal hitta lösningar på de problem som uppstått i relationen till en partner eller till en annan närstående. Ring 046-71 88 90 eller mejla lund.familjeradgivning@svenskakyrkan.se för att boka en tid.

  Stort vitt hus med rött tegeltak

  Sjukhuskyrkan

  Oavsett om du är patient, närstående eller personal, troende eller icke-troende, är du alltid välkommen att kontakta Sjukhuskyrkan på Skånes Universitetssjukhus i Malmö. Sjukhuskyrkan finns när du behöver någon att prata med.