Diakoni i centrum i Luleå domkyrkoförsamling är en social mötesplats. Alla är välkommna för att värma sig, ta en dusch och ombyte av kläder, dricka kaffe och umgås. Frukost och fika finns för en symbolisk summa.
Församlingen har diakoner tillgängliga för stöd och rådgivning.

Få stöd av kyrkan

Medmänsklig omsorg om människor genomsyrar allt arbete i kyrkan. I S:t Petri kyrka finns en diakon, en socionom och en diakoniassistent som har ett särskilt uppdrag med fokus på stöd- och rådgivningssamtal eller själavård.

Diakonernas samtalslinje 040-27 92 48

När du akut behöver prata med någon är du välkommen att ringa till diakonernas samtalslinje. Telefonlinjen är öppen vardagar kl. 10–12 och kl. 13–15 samt helger kl. 13–15. När det inte är akut eller om du har frågor som rör ekonomiskt stöd ska du vända dig till diakonen i den församling du tillhör. Se vilken församling du tillhör.

Prata med en präst eller diakon

Om du behöver prata med någon om din tro, din livssituation, dina relationer eller din ekonomi kan du träffa antingen en präst eller en diakoniarbetare för själavård eller stöd- och rådgivningssamtal. Man kan träffas för ett eller flera samtal. Alla enskilda samtal omfattas av tystnadsplikten och är kostnadsfria. Kontakta någon av våra diakoniarbetare eller präster och boka tid för samtal. Kontaktuppgifter hittar du längre ner på sidan.

Läs mer om tystnadsplikten i Svenska kyrkan

Öppen mottagning ger möjlighet till samtal utan tidbokning

Under hösten 2020 är den öppna mottagningen stängd med anledning av den pågående pandemin. Ring diakon eller diakoniassistent för samtal.

I vanliga fall har S:t Petri kyrka en öppen diakonimottagning måndag, tisdag och torsdag och fredag kl. 11–12 där du kan träffa diakon och diakoniassistent för rådgivning och kortare samtal.

Boka samtal med präst eller diakon