Körsångare som står med notblad i händerna och sjunger, fokus på en kvinna i blå kofta, övriga är dolda av notbladen.
Foto: Svenska kyrkan Malmö

Musik, kör och kultur

Musiken är central i S:t Petri kyrka. Den återfinns i gudstjänsterna där kyrkans körer ofta medverkar och kyrkan är en betydande musikscen i Malmö. Ett normalår före pandemin gavs över 100 konserter i vitt skilda genrer i kyrkan. S:t Petri arrangerar också regelbundet utställningar i kyrkorummet.

Verktyg för att uttrycka och tolka andliga frågor

S:t Petri kyrka vill vara en plats där människor kan uttrycka och tolka sina andliga och existentiella frågor. Den sakrala musiken har alltid burit på både lovsång till Gud och människans innersta längtan. Att gå på konsert eller uppleva en utställning i en kyrka öppnar för ett annorlunda tilltal och en annorlunda upplevelse.

S:t Petri kyrka bjuder på många konserttillfällen

S:t Petri kyrka bjuder normalt på många konserttillfällen: lunchkonsert med orgelmusik varje onsdag kl. 12.10, varannan fredag kl. 17.00 After work orgel och två söndagar i månaden kl. 18.00 är det körkonsert, med eller utan orkester. Under den årliga Malmöfestivalen är S:t Petri kyrka en samarbetspartner och en given scen för konserter, poesiuppläsningar, ljusspel och mycket mer.

Körsångare som står med notblad i händerna och sjunger, fokus på en kvinna i blå kofta, övriga är dolda av notbladen.

Sjung i kör

S:t Petri kyrka är hem för S:t Petri ungdomskör – SPUK, kammarkören Petri Sångare och S:t Petri Motettkör. S:t Petri håller även på att bygga upp en barnkörverksamhet.

Ett modernt spelbord för orgel med sidopaneler som fungerar som touch screens.

Orglarna i S:t Petri kyrka

I S:t Petri kyrka i Malmö finns en av världens modernaste orglar, tillika norra Europas största, med touch screens och över 200 stämmor. Den är dessutom ihopkopplad med tre andra orglar i kyrkan, vilket ger dig som kyrkobesökare en mäktig musikalisk upplevelse.

Skänk en gåva till musikverksamheten i S:t Petri kyrka

Illustration stiliserat kyrkfönster mot orange bakgrund.
Foto: Illustration Anneli Dennersten

Musikverksamheten i S:t Petri kyrka tar tacksamt emot gåvor.

Swisha din gåva till 123 378 40 89. Skriv ”Musikverksamheten i S:t Petri kyrka” i fältet Meddelande. 

Relaterad information

Orgelpipor

Orgelpunkt Malmö

Orgelpunkt Malmö är ett forum för dig som älskar orgelmusik. Här hittar du information om orgelkonserter, lunchmusik, orgelundervisning, orgeldemonstrationer, orgelvisningar och andra orgelrelaterade evenemang i Svenska kyrkan Malmö. Här finns också möjlighet att läsa om en del av Malmös orglar.