Körövning i S:t Petri kyrka.
Foto: Svenska kyrkan Malmö

Sjung i kör

S:t Petri kyrka är hem för S:t Petri ungdomskör (SPUK), kammarkören Petri Sångare, S:t Petri Motettkör och Petri Vokalensemble. Flera av körerna räknas till regionens främsta.

Samling ungdomar utomhus.
S:t Petri Ungdomskör (SPUK) har vunnit flera internationella körtävlingar. Foto: Helena Linder Roslund

S:t Petri Ungdomskör (SPUK)

S:t Petri Ungdomskör, mer känd som SPUK, är en fyrstämmig kör med cirka 40 sångare i åldern 14–20 år (tenorer och basar upp till 23 år). Körens sjunger främst klassisk musik varierat med inslag av musikal och jazz.

SPUK sjunger i gudstjänster och konserter i S:t Petri kyrka men ger ofta konserter även på andra håll i staden och i Sverige. Kören har medverkat vid flera inspelningar för Sveriges Radio samt vid två filminspelningar. Den deltar även regelbundet i internationella körtävlingar och festivaler och har bland annat vunnit Grand Prix i körtävlingar i Venedig 2017 och Budapest 2018.

För mer information

För mer information kontakta körens dirigent Cecilia Martin-Löf eller assistent Mattias Svensson.

En större samling svartklädda män och kvinnor framför kyrkfönster.
Petri Sångare Foto: Kristina Strand Larsson

Petri Sångare

Kammarkören Petri Sångares främsta genre är a cappella-musik med fokus på nutida västerländsk konstmusik, men kören framför även regelbundet verk för kör och orkester i samarbete med Malmöregionens ledande musiker. Petri Sångare anses vara en av regionens främsta ensembler och ambitionsnivån har sedan starten 2010 varit hög med ungefär 25 konserter per säsong.

Körens repetitioner och konsertverksamhet präglas av omsorg för text, musik och musikaliskt samspel mellan kör och dirigent. Kören medverkar frekvent i radio och TV samt har vid flera tillfällen deltagit i och vunnit internationella körtävlingar. God körvana och notläsning krävs.

För mer information

För mer information kontakta Anders Bjerkén, körens ordförande.