En uppslagen teologisk bok.
Foto: Andreas Offesson

Andlig fördjupning

För dig som är nyfiken på kristen tro och andlig fördjupning, oavsett förkunskaper, finns S:t Petri bibelstudiegrupp. Var med och upptäck Bibeln och vad texterna kan betyda idag.

Upptäck Bibeln

Tillsammans läser vi bibelns berättelser, lyssnar till fördjupande undervisning och samtalar om vad texterna kan betyda för oss idag.

Bibeln är en otrolig samling av berättelser, poesi och visdom som läses, tolkas och inspirerar människor över hela världen. I hjärtat av den bibliska historien finns berättelsen om Jesus från Nasaret. I S:t Petri bibelstudiegrupp läser vi tillsammans Lukasevangeliets berättelser, lyssnar till fördjupande undervisning och samtalar om vad texterna kan betyda för oss idag. 

Du är välkommen oavsett förkunskaper

Alla är välkomna att delta oavsett om du är en van bibelläsare eller helt enkelt är nyfiken på vad som egentligen står i bibeln. I S:t Petri bibelstudiegrupp bejakar vi en inkluderande förståelse av den kristna tron.

Praktisk information

När: Tisdagar  kl . 18 (varannan vecka)
Var: S:t Petri Kammare på Göran Olsgatan 1, mittemot S:t Petri kyrka
Kontakt och anmälan: Tobias Berg, bibelstudieledare
Gå med i Facebookgruppen för regelbunden information.

 

Relaterad information

Text insprängd i asfalten.

Andlig fördjupning i Svenska kyrkan Malmö

Svenska kyrkan Malmö erbjuder flera olika vägar och möjligheter för dig som är nyfiken på kristen tro och vill fördjupa dig i din andlighet, till exempel bibelgrupper, pilgrimsvandringar, meditation, bibliodrama, kurser i enneagrammet, retreater och katekumenat.

Ung kvinna med hörlurar lyssnar på mobilen.

Tid med Gud hemma

Det finns många appar och poddar med kristen inriktning, gratis att ladda ner eller lyssna på där appar och poddar finns. Svenska kyrkan har också ett eget Spotifykonto med spellistor på olika teman. SVT och Sveriges radio sänder helgmålsringning och gudstjänster.

Närbild på en väggklocka som visar tiden en minut i tolv.

Kyrkoåret

Kyrkoåret är kyrkans egen kalender. Olika bibeltexter är kopplade till de olika veckorna i kalendern. Den första dagen i kyrkoåret är söndagen den första advent.

En bibel ligger uppslagen på ett bladguldsmyckat altare.

Kyrkoårets bibeltexter

Läs bibeltexterna för de olika helgdagarna under kyrkoåret.

Döpas som vuxen

Det finns ingen åldersgräns för dop

I Sverige är det vanligast att man döps som barn, men det finns ingen åldersgräns för dop. Många döps också som unga i samband med konfirmation eller i vuxen ålder. 

En gång döpt, alltid döpt

Genom dopet blir du medlem i Svenska kyrkan. Många döps därför i samband med att de ansöker om att få bli medlemmar i kyrkan. Är du tidigare döpt i annat ett kristet samfund behövs inget nytt dop. Ett kristet dop gäller alltid. Om du vill kan du be om en ceremoni där du får bekräfta ditt dop.

Frågor kring att döpas som vuxen

För mer information om att döpas som vuxen, kontakta Svenska kyrkan Malmös växel 040-27 90 00 och be att få prata med en präst.

Konfirmeras efter åttan eller som vuxen

Blev du inte konfirmerad som tonåring? I din församling erbjuds alltid en möjlighet att konfirmeras som vuxen.