Foto: Alex Giacomini /Ikon

Ungdom

I S:t Petri kyrka finns ungdomsgruppen Ung i stan. Kyrkan erbjuder också dig som går i årskurs 8 möjligheten att konfirmeras.

Konfirmation i S:t Petri kyrka 2022-2023

En sommar i city med upplevelser, gemenskap och nya vänner. Välkommen att vara konfirmand i S:t Petri kyrka, en av Malmös äldsta kyrkor. Tillsammans går vi på upptäcktsfärd i kyrkans skrymslen och torn, på Berlins gator och torg, bland livets frågor och funderingar och i den kristna tron.

Ungdomsgruppen Ung i stan

I S:t Petri kyrka finns det en ungdomsgrupp med killar och tjejer från 15 år som träffas på torsdagskvällar. Vi börjar med mässa i kyrkan kl 18.30 och går sedan över till församlingshuset för att umgås, diskutera, fundera, utmanas och naturligtvis ha skoj!

Höstterminen

Torsdagar kl 18.30–21.00. Vill du vara med? Ring eller mejla Marie Wetterlin (se nedan).

Följande datum är det uppehåll: 3 november (höstlovet) och 1 december

Ungdomskörer

Närbild på en kvinna som står upp med knäppta händer i en kyrka. Fyllda kyrkbänkar syns suddigt i bakgrunden.
Foto: Magnus Aronson /Ikon

I Svenska kyrkan Malmö finns det flera ungdomskörer med olika inriktningar att välja på. Vissa körer riktar sig bara till tjejer, andra är blandade. Ofta tillämpas provsjungning.

Bunkeflo Strandkyrka
Heliga trefaldighetskyrkan
Hyllie kyrka
Kirsebergskyrkan
Limhamns kyrka
Oxie kyrka
S:t Andreas kyrka
S:t Johannes kyrka (Vegakören)
S:t Matteus kyrka (S:t Matteus ungdomskör)
S:t Petri kyrka (S:t Petri Ungdomskör/SPUK)
Tygelsjö kyrka

Illustration av tre tjejer där två står tillsammans och en utanför.

Nätvandrarchatten

Nätvandrarchatten är till för dig som är 12-25 år. Du är välkommen att prata om det som känns svårt och jobbigt för dig, eller bara småprata med en trygg vuxen. De som chattar är personer som jobbar i Svenska kyrkan. Alla har tystnadsplikt och du är helt anonym.

Svenska kyrkan ungas logotyp

Svenska kyrkans unga

Svenska Kyrkans Unga är en öppen gemenskap av barn och unga som vill upptäcka och dela kristen tro. Bli en del av gemenskapen du också!

Grupp ageravolontärer som sopar ut sitt budskap i en magafon.

Bli Ageravolontär

Är du ung vuxen och vill engagera dig för internationella rättvisefrågor? Vill du vara med och påverka orättvisa strukturer? Då ska du bli Ageravolontär!

En grupp ungdomar med vänskapsarmband står i en klunga med händerna i mot mitten.

Utbytesprogrammet

Välkommen att söka till Act Svenska kyrkans utbytesprogram för unga vuxna 18–30 år. Du får dela vardagslivet, och engagera dig i kyrkan och samhället under tre månader i Costa Rica, Filippinerna eller Tanzania.

Några glada ungdomar står utomhus.

Bli volontär i en församling

Du som är 18–25 år kan göra praktik i en församling under tio månader. Du får ta del av en församlings liv och verksamhet och upptäcka mer om kristen tro.