Engagerade och glada körsångare från 25 år och uppåt. Skärpan ligger i mitten på en ung kvinna med blont hår. Hon tittar glatt snett upp till vänster och håller ut en lång ton.
Foto: Alex och Martin/IKON

Sjung i kör

I Hyllie kyrka finns en kör för alla åldrar, barnkör, juniorkör, ungdomskör, kyrkokör och gospelkör. Körerna har olika svårighetsgrad, för dig med mångårig körvana eller för dig som är ny sångare. Det viktigaste är att du vill sjunga tillsammans med andra. Kom, sjung och ha roligt!

Barn- och ungdomskörer

Hyllie Barnkör

Barnkören, från 6 till 10 år, sjunger olika sorters sånger och ibland med dans och rörelser. Onsdag kl. 17.20–18. Körledare Karin Ahlbertz, kontakt 040–27 93 00.

Hyllie Juniorkör

För barn och unga från 9 till 13 år.
Juniorkören är en kör med högtflygande planer. Det är hårt arbete för att låta så bra som möjligt och vi har rasande roligt på vägen. Kören övar tvåstämmigt och repertoaren är klassiskt i kombination med folkmusik och svensk körlyrik, varvat med pop-klassiker och afrikanska låtar. Fika serveras. Tisdag kl. 16–17.30. Körledare Charlotta Holmgren Németh, se kontaktuppgifter nedan.

Hyllie Ungdomskör

Ungdomskören, från 14 till 22 år, sjunger trestämmigt. Repertoaren är ganska avancerad och det krävs mycket intresse för att hänga med. Detta är inget trevligt litet nöje utan på djupaste allvar. Kören sjunger klassiskt i kombination med folkmusik och svensk körlyrik, varvat med pop-klassiker och afrikanska låtar. Fika serveras. Torsdag kl. 17–18.30. Körledare Charlotta Holmgren Németh, se kontaktuppgifter nedan. 

Charlotta Holmgren Nemeth
Charlotta Holmgren Nemeth

Vuxenkörer

Hyllie Gospel

En rörlig kör som sjunger på de mest skiftande ställen (köpcentra, föreläsningslokaler, andra kyrkor, körfestivaler, Mossagårdens eko-festival, bilhallar, aulor, Malmö Rådhus, nattklubb...). Det finns en vilja och ett stort intresse för att jobba hårt och målmedvetet.
Hyllie Gospel bland stilerna friskt, från spirituals till contemporary gospel. Vi medverkar i söndagens mässor cirka två gånger per termin. Torsdag kl. 19–21. Max antal 30 körsångare. Körledare Charlotta Holmgren Németh, se kontaktuppgifter nedan.
Kören drivs som en förening, läs mer på Hyllie Gospels facebooksida.

Hyllie kyrkokör

Körsång i stämmor. Klassisk, pop, rock, gospel och kyrkorepertoar.
Onsdag kl. 18.30-20.30. Körledare Torbjörn Karlsson, se kontaktuppgifter nedan.

All verksamhet är kostnadsfri.

RELATERAD INFORMATION