Flygbild över Hyllie kyrka

Om Hyllie kyrka

Gamlegård, som är gårdens namn, är en fyrlängad skånsk gård från 1840-talet. Här samlas all församlingsverksamhet: kyrka, församlingslokaler, expedition och förskola under ett tak. Kyrkan är som en bro mellan stad och landsbygd, gammalt och nytt, och mellan olika kulturer.

Hyllie är ett expansivt och spännande område

Med växande företagsverksamhet och nybyggande är det inte enbart en stadsdel utan ett helt nytt centrum där över 20 000 personer vistas varje dag  i det ”nya” Hyllie med station, Emporia, Arenan, simhall och arbetsplatser etc. Ett mångkulturellt område där gammalt och nytt, stad och landsbygd möts.

Samarbete med Church Aramesh

Church Aramesh är en luthersk församling från Iran som Hyllie församling har samarbetat med under många år. Samarbetet består i integrationsarbete och Moment 22 samt gemensamma gudstjänster.

Länk till Church Arameshs webbplats.