Flygbild över Hyllie kyrka

Om Hyllie kyrka

Gamlegård, som är gårdens namn, är en fyrlängad skånsk gård från 1840-talet. Här samlas all församlingsverksamhet: kyrka, församlingslokaler, expedition och förskola under ett tak. Kyrkan är som en bro mellan stad och landsbygd, gammalt och nytt, och mellan olika kulturer.

Hyllie kyrka är en del av Hyllie församling

Hyllie kyrka tillhör Hyllie församling, I Hyllie församling ingår även S:t Mikaels kyrka.

Här hittar du en översikt över alla församlingar i Svenska kyrkan Malmö och de kyrkor som ingår. 

 

Hyllie är ett expansivt och spännande område

Med växande företagsverksamhet och nybyggande är det inte enbart en stadsdel utan ett helt nytt centrum där över 20 000 personer vistas varje dag  i det ”nya” Hyllie med station, Emporia, Arenan, simhall och arbetsplatser etc. Ett mångkulturellt område där gammalt och nytt, stad och landsbygd möts.

Dopfunt och ljusbärare i Hyllie kyrka

Hyllie kyrkas historia

Kyrkan invigdes 1985 och ersatte den vandringskyrka som funnits sedan 1969, då Hyllie församling bildades. Från början av 1200-talet låg kyrkan i Hyllie by, på den plats där kyrkogården fortfarande finns kvar. 1889 revs denna kyrka och ersattes med Limhamns kyrka som invigdes 1890.

Telefonikon, kartikon och e-postikon

Kontakta Hyllie kyrka

Du når expeditionen på 040-27 93 00. Bokning av dop, bröllop och begravning görs på 040-27 90 01 vardagar kl. 9–15, lunchstängt kl. 12–12.30. Kyrkogårdsförvaltningen når du på 040-27 92 00.

Kontakta förtroendevalda i Hyllie församlingsråd

Här hittar du kontaktuppgifter till förtroendevalda i Hyllie församlingsråd där Hyllie kyrka och S:t Mikaels kyrka ingår.

Samarbete med Church Aramesh

Church Aramesh är en luthersk församling från Iran som Hyllie församling har samarbetat med under många år. Samarbetet består i integrationsarbete och Moment 22 samt gemensamma gudstjänster.

Länk till Church Arameshs webbplats.

Relaterad information

Kvinna i ärmlös klänning med prästkrage i bakgrunden kyrkfönster

Jobba hos oss

Här hittar du information om lediga tjänster samt länkar till vidare läsning om utbildningsvägar och yrken inom Svenska kyrkan.

Servering av soppa från ett mobilt soppkök

Engagera dig som ideell

Ge av din tid och ditt engagemang till arbetet i Svenska kyrkan Malmö. Just du och din erfarenhet kan göra skillnad för en annan människa. Tillsammans bygger vi kyrkan.

En kvinnlig diakon sitter och pratar med ett gäng ungdomar.

Bli medlem i Svenska kyrkan

Välkommen att bli medlem i Svenska kyrkan. Skicka din intresseanmälan via formuläret så tar vi kontakt med dig.

Kvinna på huk framför flicka i en kyrka.

Utträde ur Svenska kyrkan

Som medlem är du viktig och du bidrar på olika sätt till kyrkans liv och verksamhet. Här får du veta hur avslutar ditt medlemskap. Att gå ur kyrkan kostar ingenting.

Fakta om kyrkan

Låt statistik, ekonomi och historia berätta mer om Svenska kyrkan.