Musik, kör och kultur

I Hyllie kyrka finns det flera körer med olika inriktningar och för olika åldrar: barnkör, juniorkör, ungdomskör, kyrkokör och gospelkör. Vill du lära dig spela blockflöjt eller orgel erbjuds undervisning kostnadsfritt. Varje år ges fyra-fem gospelmässor och konserter.

MUSIKNYHETER FRÅN HYLLIE KYRKA

Flicka spelar på en kyrkorgel
Många av kyrkans organister erbjuder orgelundervisning för både barn och vuxna. Foto: Johannes Frandsen /Ikon

Orgelundervisning

Är du intresserad av att lära dig spela orgel? (Kostnadsfritt.) Tid för att öva är onsdag eftermiddag i St Mikaels kyrka. Längd på lektion beror på ålder. Alla åldrar är välkomna. Kontakta Charlotta Holmgren Németh, se kontaktuppgifter nedan.

Blockflöjtsgrupp

Från 7 till 10 år. Onsdag kl. 16.30–17.10 i Hyllie kyrka. (Kostnadsfritt.) Instrument medtages. (Blockflöjten är en träblockflöjt med barockgrepp. Ej plast.) Undervisningsboken: Blockflöjten, del 1, inköpes av eleven. Ledare (före detta musiklärare i blockflöjt, rytmik och sång på Kulturskolan) Karin Ahlbertz, kontakt 040–27 93 00.

Charlotta Holmgren Nemeth

Organist, Hyllie kyrka