Kördag i Domkyrkan i Göteborg. Gary Graden arbetar som domkyrkokantor i Storkyrkan och S:t Jacobs kyrka.
Deltagarna informerades muntligt innan repetitionerna av kördagen ”Sjung till glädje” i Göteborgs domkyrka startade om att fotografering för Ikon skulle ske under dagen. De som inte ville vara med på bild uppmanades att kontakta arrangören och dessa fick information att hålla sig i den norra delen av kyrkan för att slippa kameran. Fotografen bar en tröja i stark färg så hon skulle synas tydligt.
Foto: Kristin Lidell /Ikon

Musik, kör och kultur

I Hyllie kyrka finns det flera körer med olika inriktningar och för olika åldrar: barnkör, juniorkör, ungdomskör, kyrkokör och gospelkör. Vill du lära dig spela blockflöjt eller orgel erbjuds undervisning kostnadsfritt. Varje år ges fyra-fem gospelmässor och konserter.

MUSIKNYHETER FRÅN HYLLIE KYRKA

Flicka spelar på en kyrkorgel
Många av kyrkans organister erbjuder orgelundervisning för både barn och vuxna. Foto: Johannes Frandsen /Ikon

Orgelundervisning

Är du intresserad av att lära dig spela orgel? (Kostnadsfritt.) Tid för att öva är onsdag eftermiddag i St Mikaels kyrka. Längd på lektion beror på ålder. Antal tillfällen är hela terminen fram till advent. Alla åldrar är välkomna. Kontakta Charlotta Holmgren Németh, se kontaktuppgifter nedan.

Blockflöjtsgrupp

Från 7 till 10 år. Onsdag kl. 16.30–17.10 i Hyllie kyrka. (Kostnadsfritt.) Instrument medtages. (Blockflöjten är en träblockflöjt med barockgrepp. Ej plast.) Undervisningsboken: Blockflöjten, del 1, inköpes av eleven. Terminsstart 9 september. Ledare (före detta musiklärare i blockflöjt, rytmik och sång på Kulturskolan) Karin Ahlbertz, kontakt 040–27 93 00.

Bokcirkel – tillfälligt inställd

Kom och var med i en ny bokcirkel i Hyllie kyrka. Träffar på lördagar under hösten där gruppen läser och pratar om Åsa Beckmans bok Väninnekören..
För mer information Susanne Skoglund, se kontaktuppgifter nedan.

Samtalsgrupp - fulltecknad

Med utgångspunkt från boken Livsstegen av Olle Carlsson. Tanken är att vi ses under en längre tid. Du är med så länge du vill. Gruppen fortsätter våren 2021.
Gruppen är fulltecknad. För mer information kontakta Susanne Skoglund, se kontaktuppgifter nedan.

Charlotta Holmgren Nemeth

Organist, Hyllie kyrka