Bildmontage illustration av enneagram och foto Jesusikon
Foto: Lukas Uher, shutterstock.com

Andlig fördjupning

Andlig fördjupning innebär att vårda sitt inre själsliv. Det är lika viktigt som att vårda sitt yttre, men ofta glömmer vi bort det – eller så tar vi oss kanske inte tid till det. Hyllie kyrka erbjuder dig att utforska kristen tro genom bibelsamtal i grupp; Bild och bibel, där du målar din bibeltolkning.

Bild och bibel – bibelsamtal

Vilka bilder finns i dig? Träffar under fem kvällar där vi lyssnar till bibelns ord och därefter målar fritt ur våra hjärtan utifrån frågan om vilka bilder som väcks i ditt inre av bibeltexten.

Det är närmast en fördel om du ”inte kan måla”, eftersom det är processen och inte resultatet som är det viktiga. Som avslutning delar vi tankar och bilder med varandra. Ledare är Monica Andersson.

Monica har lång bakgrund som musiker inom kyrkan och har utbildning som bildterapeut. Efter pensioneringen har det egna måleriet tagit allt mer plats.

När? Varannan tisdag kl. 18–19.30 med start 21 september. Begränsat antal deltagare, anmälan senast 14 september.

För mer information Charlotte Lundh, se kontaktuppgifter nedan.

Bibelsamtalsgruppen Goda nyheter

För dig som vill läsa bibelns texter, diskutera med andra och öka din kunskap. Varannan tisdag kl 18–19.30, start 14 september.

Ledare är Kenth Carlsson.

Anmälan senast 8 september till Charlotte Lundh, se kontaktuppgifter nedan.

Charlotte Lundh

Diakon, Hyllie kyrka

Kenth Carlsson

Församlingsherde Hyllie församling, Arbetsledande präst Hyllie och S:t Mikaels kyrkor, Ledamot verksamhetsrådet Hyllie kyrka, Ledamot verksamhetsrådet S:t Mikaels kyrka

Döpas som vuxen

Det finns ingen åldersgräns för dop

I Sverige är det vanligast att man döps som barn, men det finns ingen åldersgräns för dop. Många döps också som unga i samband med konfirmation eller i vuxen ålder.

En gång döpt, alltid döpt

Genom dopet blir du medlem i Svenska kyrkan. Många döps därför i samband med att de ansöker om att få bli medlemmar i kyrkan. Är du tidigare döpt i annat ett kristet samfund behövs inget nytt dop. Ett kristet dop gäller alltid. Om du vill kan du be om en ceremoni där du får bekräfta ditt dop.

Frågor kring att döpas som vuxen

För mer information om att döpas som vuxen, kontakta Svenska kyrkan Malmös växel 040-27 90 00 och be att få prata med en präst.