Bildmontage illustration av enneagram och foto Jesusikon
Foto: Lukas Uher, shutterstock.com

Andlig fördjupning

Andlig fördjupning innebär att vårda sitt inre själsliv. Det är lika viktigt som att vårda sitt yttre, men ofta glömmer vi bort det – eller så tar vi oss kanske inte tid till det. Hyllie kyrka erbjuder dig att utforska kristen tro genom bibelsamtal i grupp; Bild och bibel, där du målar din bibeltolkning.

Bild och bibel – bibelsamtal

Träffar under fyra kvällar där vi lyssnar till bibelns ord och därefter målar fritt ur våra hjärtan utifrån frågan om vilka bilder som väcks i ditt inre av bibeltexten.

Det är närmast en fördel om du ”inte kan måla”, eftersom det är processen och inte resultatet som är det viktiga. Som avslutning delar vi tankar och bilder med varandra. Ledare är Monica Andersson.

Monica har lång bakgrund som musiker inom kyrkan och har utbildning som bildterapeut. Efter pensioneringen har det egna måleriet tagit allt mer plats.

När? Varannan tisdag kl. 18–19.30. Begränsat antal deltagare.

För mer information Charlotte Lundh, se kontaktuppgifter nedan.

Qi gong och meditation i rörelse

Vi varvar lätta Qi Gong-rörelser och meditation för att slappna av och få bättre kontakt med oss själva och Gud.

Tisdagar kl. 10–11.30 i S:t Mikaels kyrka.
Torsdagar kl. 10–11.30 Hyllie kyrkas stora sal

Frågor och föranmälan Sophie Klussmann, se kontaktuppgifter nedan.

Charlotte Lundh

Diakon, Hyllie kyrka

Sophie Klussmann

Diakon, Hyllie kyrka, S:t Mikaels kyrka

Beställ broschyren Andlig fördjupning

Framsidan på broschyren Andlig fördjupning
Foto: Svenska kyrkan Malmö

I broschyren Andlig fördjupning hittar du information om hur du kan lära dig mer om kristen tro i Malmös kyrkor. Broschyren kan hämtas i kyrkan, läsas via issuu.com eller beställas i tryckt form via kommunikation.malmo@svenskakyrkan.se

Döpas som vuxen

Det finns ingen åldersgräns för dop

I Sverige är det vanligast att man döps som barn, men det finns ingen åldersgräns för dop. Många döps också som unga i samband med konfirmation eller i vuxen ålder.

En gång döpt, alltid döpt

Genom dopet blir du medlem i Svenska kyrkan. Många döps därför i samband med att de ansöker om att få bli medlemmar i kyrkan. Är du tidigare döpt i annat ett kristet samfund behövs inget nytt dop. Ett kristet dop gäller alltid. Om du vill kan du be om en ceremoni där du får bekräfta ditt dop.

Frågor kring att döpas som vuxen

För mer information om att döpas som vuxen, kontakta Svenska kyrkan Malmös växel 040-27 90 00 och be att få prata med en präst.