Babycafé i Olaus Petri församling i Örebro med sångstund, lek och fika.

Barn och familj

Barn- och familjeverksamheten i Hyllie kyrka täcker in alla åldrar från nyfödd till konfirmation. Här finns drop-in med babyrytmik och musik och en fast grupp, Fish club – After school för dig i mellanstadiet, som det går att anmäla sig till. Hyllie kids är för barn 6–9 år och erbjuds varje onsdag. I kyrkans byggnader finns även Äpplets förskola.

En plats för barn och unga att växa

I Hyllie kyrka får du komma som du är och vara dig själv, umgås och göra roliga saker tillsammans med andra. I verksamheten får barn och ungdomar växa och utvecklas som de är skapade att vara. Gud gör inga misstag. Kom och var med!

Här hittar du all vår barnverksamhet. All körverksamhet hittar du under rubriken Musik, kör och kultur.

Öppet hus med babyrytmik och musiklek

I barnlokalen och i kyrkorummet är det Öppet hus för barn och vuxna onsdag kl. 14–16. De allra minsta barnen upp till ungefär ett år välkomnas att vara med på babyrytmik som startar kl. 14. Kl. 15 är det dags för musiklek för de lite äldre barnen.
Kaffe, te saft serveras, övrig fika medtages. Begränsat antal personer: 20.
Det finns micro, skötbord och barnstolar. Har du frågor, kontakta ledarna Olivia Jönsson, Jonas Wollin eller Malin Holk. tel växel Hyllie kyrka: 040–27 93 00.

Hyllie kids – för barn 6-9 år

På onsdagar kl. 15–15.45 finns möjlighet att träffas för att pyssla och leka. Träffarna är samtidigt som Öppet hus. Det finns möjlighet till fika både innan och efter. Träffarna avslutas med en kort andakt kring ljuset. Ledare Olivia Jönsson.

Fish Club – After school för dig i mellanstadiet

Vill du ha någonstans att ta vägen efter skolan? På tisdagar kl. 15–16.30 är du som går i klass fyra till och med sex (från 9 år) välkommen till Fish Club. Här står fikat framdukat och terminen startar 8 september och avslutas 8 december.

Pizzafrossa, femkamp, film, Just Dance, pyssel, lekar, m.m. På Fish Club kan du vara dig själv och vi har roligt tillsammans. På Fish Club visar vi varandra kärlek och respekt.

Det är ingen öppen fritidsverksamhet med drop-in, tanken är att vi ska bygga upp en fast grupp med en stark gemenskap och trygghet. Varmt välkommen att testa innan du börjar.

Har du frågor, kontakta ledarna Jonas Wollin eller Malin Holk, se kontaktuppgifter nedan.

Äpplets förskola på Hyllie kyrkas innegård

Äpplets förskola

Äpplets förskola har plats för 18 barn i åldrarna ett till sex år. Här blandas gemenskap och glädje med kreativitet, utforskande och lärande. Barns fantasi och nyfikenhet värderas högt och verksamheten formas utifrån deras önskemål och behov. Förskolans storlek och låga personalomsättning skapar möjligheter till en mycket familjär känsla med starka relationer. För mer information, kontakta skolchef Sofie Rikte, se kontaktuppgifter nedan.

Olivia Jönsson

Präst, Hyllie kyrka