S:t Mikaels kyrka

S:t Mikaels kyrka invigdes 1978 och kallas även Ljusets kyrka. I byggnaden finns kyrka och församlingslokaler samlade under ett tak. Kyrkan är belägen mitt i ett bostadsområde, med närhet till det mesta. Stort fokus läggs på barnverksamheten och för dig mitt i livet.

En guldfärgad julgranskula hänger i granen.

Varför firar vi advent och jul?

Advent och jul är självklara helger i vårt samhälle. Men varför firar vi advent och jul – egentligen? Och varifrån kommer traditionerna, med adventsstjärna, tomte och klappar? Här får du veta mer.

Fira advent och jul i Malmös kyrkor

Advent och jul är högtiden då vi i väntan på Jesu ankomst och med hopp kan tänka på att ljuset alltid lyser i mörkret. I Malmös kyrkor firas advent och jul på många olika sätt.

Präst hälsar på mamma med barn på armen.

Bli medlem i Svenska kyrkan

Välkommen att bli medlem i Svenska kyrkan. Skicka din intresseanmälan via formuläret så tar Svenska kyrkan Malmö kontakt med dig.

Telefonikon, kartikon och e-postikon

Kontakta S:t Mikaels kyrka

Du når expeditionen på 040-27 93 32. Bokning av dop, bröllop och begravning görs på 040-27 90 01 vardagar kl. 9–15, lunchstängt kl. 12–12.30. Kyrkogårdsförvaltningen når du på 040-27 92 00.

Anmäl dig till digitalt nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet från Hyllie- och S:t Mikaels kyrka

Anmäl dig här så får du det digitala nyhetsbrevet en gång i månaden.

Dop, bröllop och begravning

Boka dop, vigsel och begravning

När du vill boka dop eller bröllop i en kyrka i Malmö kontaktar du pastorsexpeditionen i Svenska kyrkan Malmö. Har du frågor om olika begravningsskick kan Kyrkogårdsförvaltningen hjälpa dig. Begravning bokar du lättast genom att ta kontakt med en begravningsbyrå.

Diakon i grön diakonskjorta och diakonhalsband

Få stöd av kyrkan

Diakoni betyder tjänst och innebär omsorg om människan i livets olika situationer och kallas ibland för kyrkans sociala arbete. Det kan handla om att du behöver prata med någon när livet känns svårt, eller att du befinner dig i en livssituation då du behöver hjälp på annat sätt. S:t Mikaels kyrka erbjuder ett par olika samtalsgrupper som till exempel Leva-vidare-grupper.

Ung kvinna blundar med ett nöjt ansiktsuttryck. Text Prata hjälper.

Boka samtal med en diakon

Svenska kyrkan Malmö erbjuder samtalsstöd för alla, oavsett ålder, sexualitet eller religion. Det är helt kostnadsfritt och utan journaler. Du väljer själv om samtalet ska ske digitalt, via telefon eller som fysiskt möte. Ingen fråga är för stor eller för liten.

Mobiltelefon på bord

Jourhavande präst

Jourhavande präst tar emot samtal alla dagar 21–06, även om du befinner dig utomlands. Du kan ringa om du är ledsen, rädd, orolig, eller känner dig ensam. Ring 112 och be att få tala med Jourhavande präst.

Aktuellt från S:t Mikaels kyrka

Upplev den magiska julberättelsen

Publicerad:

Kvällsföreställning för allmänheten i S:t Mikaels kyrka 15 december kl 18. Medverkande: Personal och frivilliga.

S:t Mikaels hörna

Publicerad:

Häng med till S:t Mikaels hörna, en gång i måndagen bjuder Conny på korta betraktelser om olika kyrkliga ämnen.

Vi tror på alla människors lika värde. Vi gör skillnad.