Flicka sjunger i mikrofon
Foto: Shutterstock

Musik, kör och kultur

I S:t Mikaels kyrka finns det flera körer med olika inriktningar och för olika åldrar: babysång, S:t Mikaels Sångfåglar, Alla kan sjunga-kören, S:t Mikaels Kyrkokör och S:t Mikaels Sångglädje.

MUSIKNYHETER FRÅN S:T MIKAELS KYRKA

Orgelundervisning

Lär dig spela orgel. Tid för att öva är onsdag eftermiddag i St Mikaels kyrka. Längd på lektion beror på ålder. Alla åldrar är välkomna. Undervisningen är kostnadsfri. Lärare Charlotta Holmgren Németh, se kontaktuppgifter nedan.

Film och prat

En söndag i månaden kl 14-17 bjuder S:t Mikaels kyrka in till filmvisning med diskussion och fika. Att se på film tillsammans med andra är att dela upplevelsen av filmen, men också kunna dela tankarna den väcker efteråt.

26/9: Yesterday, 24/10: Greenbook, 21/11: Det 7:e inseglet.
För mer information Katharina Poon, se kontaktuppgifter nedan.

Samtalsgrupp för seniorer

Att åldras med jämnmod genom livets olika faser

Samtalsgrupp på temat åldrande, om livet med utgångspunkt i boken Konsten att bli gammal av Wilhelm Schmid. Delandet av erfarenheter och viktiga livsfrågor skapar igenkänning, gemenskap och behaglig samvaro. Den lilla gruppens format (6-8 deltagare) ger en trygg inramning åt våra samtal. Kaffe och kaka serveras.

Träffar tisdagar kl 10-12 följande datum: 28 september, 12 oktober, 26 oktober, 2 november, 16 november, 30 november

Anmälan senast 24 september.

För mer information och anmälan, Ilse Viebusk, se kontaktuppgifter nedan.