Ikon av Jesus, takmålning
Foto: Shutterstock

Andlig fördjupning

Att ägna tid åt att utforska kristen tro och åt att vårda sitt inre själsliv är lika viktigt som att vårda ens yttre, men ofta glömmer vi bort det – eller så tar vi oss inte tid till det. S:t Mikaels kyrka erbjuder bibelsamtal i grupp och studiecirkel.

Bibelsamtal

En samtalsgrupp för dig som är intresserad av Bibelns böcker. Vi läser en bok per termin där vi samtalar om bokens författare, dess innehåll och vad boken har att säga oss idag. Frågor och anmälan Conny Larsson, se kontaktuppgifter nedan.

Nyfiken på kyrkan?

En studiecirkel för dig som är intresserad av och vill veta mer om kyrkans liv och den kristna tron. Frågor och anmälan Conny Larsson, se kontaktuppgifter nedan.

Qi gong och meditation i rörelse

Vi varvar lätta Qi Gong-rörelser och meditation för att slappna av och få bättre kontakt med oss själva och Gud.

Tisdagar kl. 10–11.30 i S:t Mikaels kyrka.
Torsdagar kl. 10–11.30 Hyllie kyrkas stora sal

Frågor och föranmälan Sophie Klussmann, se kontaktuppgifter nedan.

Qigong och meditation, tre personer som stretchar armarna uppåt.
Foto: Shutterstock

Heliga danser

Dans i cirkel, i traditionella folkliga danser från många tider och kulturer. En del danser är långsamma och meditativa, andra kraftfulla och energirika. Inga krav på förkunskaper. Varannan tisdag kl. 16–17.30 i S:t Mikaels kyrka och varannan gång i Fosie kyrka.
Dansledare Elisabeth Lindström. Kontakt via e-post: mikael.malmo@svenskakyrkan.se

Olivia Jönsson

Präst, Hyllie kyrka

Charlotte Lundh

Diakon, Hyllie kyrka

Conny Larsson

Präst, S:t Mikaels kyrka

Sophie Klussmann

Diakon, Hyllie kyrka, S:t Mikaels kyrka

Beställ broschyren Andlig fördjupning

Framsidan på broschyren Andlig fördjupning
Foto: Svenska kyrkan Malmö

I broschyren Andlig fördjupning hittar du information om hur du kan lära dig mer om kristen tro i Malmös kyrkor. Broschyren kan hämtas i kyrkan, läsas via issuu.com eller beställas i tryckt form via kommunikation.malmo@svenskakyrkan.se

Döpas som vuxen

Det finns ingen åldersgräns för dop

I Sverige är det vanligast att man döps som barn, men det finns ingen åldersgräns för dop. Många döps också som unga i samband med konfirmation eller i vuxen ålder.

En gång döpt, alltid döpt

Genom dopet blir du medlem i Svenska kyrkan. Många döps därför i samband med att de ansöker om att få bli medlemmar i kyrkan. Är du tidigare döpt i annat ett kristet samfund behövs inget nytt dop. Ett kristet dop gäller alltid. Om du vill kan du be om en ceremoni där du får bekräfta ditt dop.

Frågor kring att döpas som vuxen

För mer information om att döpas som vuxen, kontakta Svenska kyrkan Malmös växel 040-27 90 00 och be att få prata med en präst.