Barn och familj Hyllie, flicka med målarpensel
Foto: Shutterstock

Barn och familj

Barn- och familjeverksamheten i S:t Mikaels kyrka täcker in alla åldrar från nyfödd till konfirmation. Här finns drop-in med babyrytmik och musik och fasta grupper som det går att anmäla sig till.

En plats för barn och unga att växa

I S:t Mikaels kyrka får du komma som du är och vara dig själv. Vi gör roliga saker tillsammans för vi tycker om att umgås. I verksamheten får barn och ungdomar växa och utvecklas som de är skapade att vara. Gud gör inga misstag. Kom och var med!

Här hittar du all vår barnverksamhet. All körverksamhet hittar du under rubriken Musik, kör och kultur.

Öppet hus

En mötesplats för barn och vuxna där man kan komma och koppla av en stund. Det finns leksaker, pyssel och spel för alla åldrar, tillgång till kök och en massa trevliga människor att umgås med. Varje gång har vi en samling med sångstund och andakt. Gruppen är kostnadsfri, ingen föranmälan, det är bara att komma. Lätt fika finns till självkostnadspris. Kostnadsfritt för barn. Det finns micro, skötbord och barnstolar.

Kyrkis och mässa

En öppen träffpunkt för barn och vuxna med sångstund och andakt. För datum, se kalendern.

S:t Mikaels kyrkis – en träffpunkt för barn och vuxna med sångstund och andakt. Måndagar (se datum i kalendern) kl 17.00-19.00.
Barn och vuxna kan komma och koppla av en stund och umgås med varandra. Varje gång har vi samling med andakt då alla sitter ner en stund tillsammans och sjunger och samtalar.
Du kan komma när du vill under hela öppettiden! Du bestämmer själv när du kommer och när du går hem! Fasta tider gäller dock för Sångstunden kl. 17.15.
Det är helt kostnadsfritt och vi har ingen förhandsanmälan. Det är bara att dyka upp.

Babysång

För barn två  månader– ett år.
Torsdagar kl. 9.15-9.45. Start vecka 38, avslutning vecka 49.
För mer information, se kontaktuppgifter nedan.

Fasta grupper - föranmälan krävs

Miniorer 6-9 år

Måndag kl. 14–16.
För mer info, kontakta ledare Malin Holk, se kontaktuppgifter nedan.

S:t Mikaels sångfåglar

Tisdag kl. 14–16
Sång och lek för barn från 6 till 9 år. För dig som gillar att sjunga.
Körledare Arta Stepina, se kontaktuppgifter nedan.

After school för barn 9-13 år

Torsdagar kl. 14–17. En öppen verksamhet. Kom och fika och häng i kyrkan efter skolan, spela spel, pyssla, få hjälp med läxor  med mera.
Har du frågor, kontakta ledarna Sofie Fors, Marie Ekdahl eller Malin Holk.
För datum, se kalendern.

Sjung i kör

I S:t Mikaels kyrka finns en kör för alla, babysång, barnkör, kyrkokör, Sångglädje för daglediga/pensionärer och Alla kan sjunga-kören, som framför allt vänder sig till dig med funktionsvariationer. Körerna har olika svårighetsgrad, för dig med mångårig körvana eller för dig som är ny sångare. Det viktigaste är att du vill sjunga tillsammans med andra. Kom, sjung och ha roligt!

Flicka sjunger i mikrofon

Musik, kör och kultur

I S:t Mikaels kyrka finns det flera körer med olika inriktningar och för olika åldrar: babysång, S:t Mikaels Sångfåglar, Alla kan sjunga-kören, S:t Mikaels Kyrkokör och S:t Mikaels Sångglädje.

Man scrollar på mobiltelefon

Boka dop på nätet

Se alla lediga doptider i Malmös kyrkor och preliminärboka en tid när det passar dig.

Ett barn sitter och ritar.

Barnkonsekvensanalys

I kyrkans verksamheter gör vi barnkonsekvensanalyser när vi fattar beslut. För att bedöma om beslutets konsekvenser är positiva eller negativa för barnet används FN:s deklaration om barnets rättigheter – barnkonventionen.

Barn använder appen kyrkan på iPad.

Kyrkan – en app för barn

Kyrkan är Svenska kyrkans app för barn i förskoleåldern. I den får du besöka en kyrka för att bland annat spela på orgeln, hälla vatten i dopfunten och måla ett kyrkfönster. I appen finns också korta filmer om dop, begravning, vigsel, jul och påsk.