Ungdomar med mobiltelefoner
Foto: Shutterstock

Ungdom

Här hittar du information om Ungdomsgruppen, Ung ledare, konfirmation, Miniorer, Juniorer, Mixgrupp och Sångfåglarna. All verksamhet är kostnadsfri.

Konfirmation i Hyllie och S:t Mikaels kyrkor 2022-2023

Ta chansen att möta andra ungdomar i din egen ålder som kanske har samma funderingar som du. Tro/hopp/kärlek består av tre grupper, du väljer den som passar dig bäst. Även om grupperna är olika hör vi ihop och alla träffas därför tillsammans den 13 november 2022 och 5 mars 2023.

Ungdomsgruppen

För ungdomar i klass sju och uppåt (från 14 år), träffas varje tisdag kl 18-20. Vi ses varannan gång i S:t Mikaels kyrka och varannan gång i Hyllie kyrka. Här snackar vi en hel del om tro och liv och diskuterar stora livsfrågor. Det blir mycket mys, fika, film och annat skoj. Vi åker också på läger! I ungdomsgruppen får du komma som du är och känna dig trygg att  prata om det som är aktuellt i ditt liv.

Vi firar Ung mässa (som riktar sig främst till konfirmander och ungdomar) vid några av träffarna.
Gemensam grupp med Hyllie kyrka.

(Om du har speciella önskemål till terminsprogrammet, föreslå det gärna till ledarna.)

Ung ledare

För dig som efter konfirmationen vill delta som ledare för nya konfirmander. Vi åker även på läger. Är du intresserad och vill veta mer? Kontakta Jonas Wollin eller Olivia Jönsson, se kontaktuppgifter nedan.

Ungdomskörer

Närbild på en kvinna som står upp med knäppta händer i en kyrka. Fyllda kyrkbänkar syns suddigt i bakgrunden.
Foto: Magnus Aronson /Ikon

I Svenska kyrkan Malmö finns det flera ungdomskörer med olika inriktningar att välja på. Vissa körer riktar sig bara till tjejer, andra är blandade. Ofta tillämpas provsjungning.

Bunkeflo Strandkyrka
Heliga trefaldighetskyrkan
Hyllie kyrka
Kirsebergskyrkan
Limhamns kyrka
Oxie kyrka
S:t Andreas kyrka
S:t Johannes kyrka (Vegakören)
S:t Matteus kyrka (S:t Matteus ungdomskör)
S:t Petri kyrka (S:t Petri Ungdomskör/SPUK)
Tygelsjö kyrka

Illustration av tre tjejer där två står tillsammans och en utanför.

Nätvandrarchatten

Nätvandrarchatten är till för dig som är 12-25 år. Du är välkommen att prata om det som känns svårt och jobbigt för dig, eller bara småprata med en trygg vuxen. De som chattar är personer som jobbar i Svenska kyrkan. Alla har tystnadsplikt och du är helt anonym.

Svenska kyrkan ungas logotyp

Svenska kyrkans unga

Svenska Kyrkans Unga är en öppen gemenskap av barn och unga som vill upptäcka och dela kristen tro. Bli en del av gemenskapen du också!

Grupp ageravolontärer som sopar ut sitt budskap i en magafon.

Bli Ageravolontär

Är du ung vuxen och vill engagera dig för internationella rättvisefrågor? Vill du vara med och påverka orättvisa strukturer? Då ska du bli Ageravolontär!

En grupp ungdomar med vänskapsarmband står i en klunga med händerna i mot mitten.

Utbytesprogrammet

Välkommen att söka till Act Svenska kyrkans utbytesprogram för unga vuxna 18–30 år. Du får dela vardagslivet, och engagera dig i kyrkan och samhället under tre månader i Costa Rica, Filippinerna eller Tanzania.

Några glada ungdomar står utomhus.

Bli volontär i en församling

Du som är 18–25 år kan göra praktik i en församling under tio månader. Du får ta del av en församlings liv och verksamhet och upptäcka mer om kristen tro.