S:t Mikaels kyrka i Malmö exteriör

Om S:t Mikaels kyrka

S:t Mikaels kyrka invigdes 1978 och ligger i bostadsområdet Lindeborg. I byggnaden finns kyrka och församlingslokaler samlade under ett tak.

Kyrkorummet i S:t Mikaels kyrka

S:t Mikaels kyrkas historia

S:t Mikaels kyrka och församlingshem uppfördes 1978 och ligger i stadsdelen Lindeborg i södra delen av Malmö.

Telefonikon, kartikon och e-postikon

Kontakta S:t Mikaels kyrka

Du når expeditionen på 040-27 93 32. Bokning av dop, bröllop och begravning görs på 040-27 90 01 vardagar kl. 9–15, lunchstängt kl. 12–12.30. Kyrkogårdsförvaltningen når du på 040-27 92 00.

Kontakta förtroendevalda i S:t Mikaels kyrka

Här hittar du kontaktuppgifter till förtroendevalda i S:t Mikaels kyrkas verksamhetsråd samt ordförande i Hyllie församlingsråd där S:t Mikaels kyrka ingår.

Samarbete med Church Aramesh

Church Aramesh är en luthersk församling från Iran som Hyllie församling har samarbetat med under många år. Samarbetet består i integrationsarbete och Moment 22 samt gemensamma gudstjänster. Länk till Church Arameshs hemsida.

Relaterad information

Kvinna i ärmlös klänning med prästkrage i bakgrunden kyrkfönster

Jobba hos oss

Här hittar du alla lediga tjänster i Svenska kyrkan Malmö och inom kyrkogårdsförvaltningen i Malmö. Just nu söker vi bland annat en församlingsherde till Limhamns församling. Hela pastoratet består av sex församlingar, 22 kyrkor. Tillsammans är vi ca 500 anställda som arbetar för vår vision: Ett enda bröd – en enda mänsklighet.

Servering av soppa från ett mobilt soppkök

Engagera dig som volontär

Ge av din tid och ditt engagemang till arbetet i Svenska kyrkan Malmö. Just du och din erfarenhet kan göra skillnad för en annan människa. Tillsammans bygger vi kyrkan.

Gravsten med två änglar i sten ovanpå. I bakgrunden en grön gräsmatta och en blomsterplantering.

Årsredovisning 2019

Årsredovisningen ger en bild av hur Svenska kyrkan Malmös ekonomi och verksamhet har utvecklats under året. Den visar hur det ekonomiska resultatet blev i förhållande till det som förväntades i årets budget, beskriver vad pengarna har använts till samt hur organisationen som helhet har lyckats med det som var planerat. Verksamhetsåret 2019 redovisar ett positivt resultat om 64,1 miljoner kronor.

Präst hälsar på mamma med barn på armen.

Bli medlem i Svenska kyrkan

Välkommen att bli medlem i Svenska kyrkan. Skicka din intresseanmälan via formuläret så tar Svenska kyrkan Malmö kontakt med dig.

Kvinna på huk framför flicka i en kyrka.

Utträde ur Svenska kyrkan

Som medlem är du viktig och du bidrar på olika sätt till kyrkans liv och verksamhet. Här får du veta hur du lämnar oss, men också vad kyrkoavgiften och begravningsavgiften som du ser på din deklarationsblankett egentligen är för något. Att gå ur kyrkan kostar ingenting.

Fakta om kyrkan

Låt statistik, ekonomi och historia berätta mer om Svenska kyrkan.