Gudstjänst med barnkör i Önsta Gryt kyrka i Västerås.

Sjung i kör

I S:t Andreas kyrka finns det körer för barn, ungdomar och vuxna i alla åldrar. Körerna har olika svårighetsgrad, allt från körer för dig med mångårig körvana till en kör för dig som är ny körsångare.

Alla vuxenkörer inställda

Med anledning av den ökande smittspridningen av covid-19 i Skåne är alla vuxenkörer i S:t Andreas kyrka inställda tillsvidare.

Körer för både stora och små, vana och ovana

Körerna medverkar framförallt vid högmässorna på söndagarna, men framträder också ibland på konserter och i andra sammanhang. Körernas medverkan vid gudstjänsterna är omistliga och mycket uppskattade av församlingsborna.

S:t Andreas kyrkokör för dig som är van körsångare

S:t Andreas kyrkokör är en blandad kör med medlemmar mellan 20–60 år. Det är kören för dig som är en relativt van körsångare och gillar att sjunga större körverk. Kören övar tisdagar kl. 18.45–21.15 i S:t Andreas kyrka. Kören uppträder både i egna konserter och medverkar i gudstjänster.

För mer information, kontakta körledare Anders Johnsson. För kontaktuppgifter, se längre ned på sidan.

ALLEMANSKÖREN FÖR DIG SOM VILL SJUNGA DAGTID

Allemanskören är en vuxenkör som övar på dagtid, torsdagar kl. 10–11.30 i S:t Andreas kyrka. Kören sjunger på högmässor, middagsböner och bjuder ibland på underhållningsprogram på S:t Andreas kyrkas olika mötesplatser.

För mer information, kontakta körledare Jesper Glans. För kontaktuppgifter, se längre ned på sidan.

S:T ANDREAS FADDERKÖR

S:t Andreas fadderkör är en damkör med medlemmar mellan 20–60 år. Kören sjunger en blandad repertoar med både ny och gammal musik som framförs i gudstjänsterna. Varje termin framför kören också någon mässa eller kantat med instrument och solister.

SJUNG-MED-GUNG-KÖREN

Sjung-med-gung-kören är en blandad vuxenkör med 3–4 stämmor. Kören övar tisdagar kl. 19–20.30. På repertoaren står allt från visor, musikal och gospel till schlagerlåtar och julmusik.

För mer info och anmälan kontakta Ariane Ekman. För kontaktuppgifter, se längre ned på sidan.

BARNKÖRER FÖR BARN 4–12 ÅR

I S:t Andreas kyrka finns två barnkörer, Lillkören för barn mellan 4–6 år och Storkören för barn mellan 7–12 år. Båda körerna sjunger både ösiga och lugna sånger, alltifrån sånger om veckans dagar till Guds kärlek. Under ett par gånger per termin medverkar körerna på gudstjänster med små och stora. Båda körerna övar i S:ta Birgittasalen i församlingshemmet. Lillkören övar på tisdagar kl. 16.30–17 och Storkören övar på torsdagar kl.  17–17.40.

UNGDOMSKÖR FÖR DIG SOM ÄR 13 ÅR ELLER ÄLDRE

Ungdomskören i S:t Andreas kyrka är för dig som är 13 år eller äldre. Kören som övar på torsdagar kl. 17.45–18.45 i S:ta Birgittasalen i församlingshemmet sjunger allt från gospel och pop till musikaler och medverkar på gudstjänster, luciafirande, vårsoaré med mera.

För mer info och anmälan kontakta Ariane Ekman. Se nedan för kontaktuppgifter.

Körledare i S:t Andreas kyrka

Anders Johnsson