En blandad kyrkokör i matchande blå färger sjunger i Uppsala domkyrka.

Sjung i kör

I S:t Andreas kyrka finns det körer för barn, ungdomar och vuxna i alla åldrar. Körerna har olika svårighetsgrad, allt från körer för dig med mångårig körvana till en kör för dig som är ny körsångare. Alla körer är tillfälligt inställda.

Alla körer tillfälligt inställda

S:t Andreas kyrka har bestämt att pausa våra körer med anledning av ökad smittspridning och de nya restriktionerna i januari 2022.

Uppdaterat senast 2022-01-11

Körer för både stora och små, vana och ovana

Körerna medverkar framförallt vid högmässorna på söndagarna, men framträder också ibland på konserter och i andra sammanhang. Körernas medverkan vid gudstjänsterna är omistliga och mycket uppskattade av församlingsborna.

S:t Andreas kyrkokör för dig som är van körsångare

S:t Andreas kyrkokör är en blandad kör med medlemmar mellan 20–60 år. Det är kören för dig som är en relativt van körsångare och gillar att sjunga större körverk. Kören övar tisdagar kl. 18.45–21.15 i S:t Andreas kyrka. Kören uppträder både i egna konserter och medverkar i gudstjänster.

För mer information, kontakta körledare Anders Johnsson. För kontaktuppgifter, se längre ned på sidan.

ALLEMANSKÖREN FÖR DIG SOM VILL SJUNGA DAGTID

Allemanskören är en vuxenkör som övar på dagtid, torsdagar kl. 10–11.30 i S:t Andreas kyrka. Kören sjunger på högmässor, middagsböner och bjuder ibland på underhållningsprogram på S:t Andreas kyrkas olika mötesplatser.

För mer information, kontakta körledare Jesper Glans. För kontaktuppgifter, se längre ned på sidan.

S:T ANDREAS FADDERKÖR

S:t Andreas fadderkör är en damkör med medlemmar mellan 20–60 år. Kören sjunger en blandad repertoar med både ny och gammal musik som framförs i gudstjänsterna. Varje termin framför kören också någon mässa eller kantat med instrument och solister.

SJUNG-MED-GUNG-KÖREN

Sjung-med-gung-kören är en blandad vuxenkör med 3–4 stämmor. Kören övar tisdagar kl. 18.30–20.00. På repertoaren står allt från visor, musikal och gospel till schlagerlåtar och julmusik.

För mer info och anmälan kontakta Ariane Ekman. För kontaktuppgifter, se längre ned på sidan.

BARNKÖRER FÖR BARN 4–12 ÅR

I S:t Andreas kyrka finns två barnkörer, Lillkören för barn mellan 4–6 år och Storkören för barn mellan 7–12 år. Körerna sjunger både ösiga och lugna sånger som handlar om alltifrån veckans dagar till Guds kärlek. Ett par gånger per termin medverkar körerna på Gudstjänst med små och stora.

Denna termin övar alla barnkörer i Församlingssalen. Lillkören övar på onsdagar kl. 16.30–17.00 med start 6 oktober. Storkören torsdagar kl. 16.45-17.15 och 17.30-18.00, med start 7 oktober. Storkören kommer denna termin alltså att delas upp i två grupper, med ett maxantal på 15 barn per grupp.

Dessvärre är det fullt i Lillkören och Storkören kl 16.45. Ett fåtal platser finns kvar i Storkören kl. 17.30,  kontakta Ariane Ekman för mer information och eventuell väntelista. Se nedan för kontaktuppgifter.

UNGDOMSKÖR FÖR DIG SOM ÄR 13 ÅR ELLER ÄLDRE

Ungdomskören i S:t Andreas kyrka är för dig som är 13 år eller äldre. Hösten 2021 är tider och plats lite ändrade. Ungdomskören övar på torsdagar kl. 18.15–19.15 i församlingssalen. Kören sjunger allt från gospel och pop till musikaler och medverkar på gudstjänster, luciafirande, vårsoaré med mera. Körstart 7 oktober.

Anmälan öppnar tisdag 28 september och görs via mail till Ariane Ekman. Se nedan för kontaktuppgifter.

Med anledning av smittspridningen

Vi fortsätter vara rädda om varandra då inte alla barn i ungdomskörsålder är vaccinerade. Kören kommer därför att öva i en större lokal där det går att hålla avstånd.

Vid minsta förkylningssymtom eller andra sjukdomssymtom stannar man hemma. Detta gäller både körmedlemmar och körledare.