Stor kör, orkester och dirigent.
Foto: Svenska kyrkan Malmö

Sjung i kör

I S:t Andreas kyrka finns det körer för barn, ungdomar och vuxna i alla åldrar. Körerna har olika svårighetsgrad, allt från körer för dig med mångårig körvana till en kör för dig som är ny körsångare.

Körer för både stora och små, vana som ovana

Körerna medverkar framförallt vid högmässorna på söndagarna, men framträder också ibland på konserter och i andra sammanhang. Körernas medverkan vid gudstjänsterna är omistliga och mycket uppskattade av församlingsborna.

S:t Andreas motettkör för dig som är van körsångare

S:t Andreas motettkör är en blandad kör med medlemmar 20–60 år. Det är kören för dig som är en relativt van körsångare och gillar att sjunga större körverk. Kören övar tisdagar kl. 18.45–21.15 i S:t Andreas kyrka. Kören uppträder både i egna konserter och medverkar i gudstjänster.

För mer information, kontakta körledare Anders Johnsson. För kontaktuppgifter, se längre ned på sidan.

Allemanskören för dig som vill sjunga dagtid

Allemanskören är en vuxenkör som övar på dagtid, torsdagar kl. 10–11.30 i S:t Andreas kyrka. Kören sjunger på högmässor, middagsböner och bjuder ibland på underhållningsprogram på S:t Andreas kyrkas olika mötesplatser.

För mer information, kontakta körledare Jesper Glans. För kontaktuppgifter, se längre ned på sidan.

S:t Andreas Fadderkör

S:t Andreas fadderkör är en damkör med medlemmar 20–60 år. Kören sjunger en blandad repertoar med både ny och gammal musik som framförs i gudstjänsterna. Varje termin framför kören också någon mässa eller kantat med instrument och solister.

Sjung-med-gung-kören

Vi är en mixad vuxenkör. I början ses vi varannan vecka och vi sjunger en blandad repertoar. I höst övar vi bland annat för ”Sjunga in och ut julen”.

• Tisdagar i S:t Andreas kyrka kl.19.00 – 20.30
  • Körstart: 6 september

Mer info och anmälan sker till Ariane Ekman, se kontaktuppgifter nedan.

Barnkörer

I S:t Andreas kyrka finns två barnkörer, Do-re-mi för barn 4–6 år och Mi-fa-so för barn 7–11 år. Körerna sjunger både ösiga och lugna sånger som handlar om alltifrån veckans dagar till Guds kärlek. Ett par gånger per termin medverkar körerna på Gudstjänst med små och stora.

Denna termin övar alla barnkörer i församlingssalen:

• Do-re-mi övar onsdagar kl.16.30 -17.00 med start 21 september
  • Mi-fa-so övar torsdagar kl.16.45 -17.30 med start 22 september.

Kontakta Ariane Ekman för mer information och eventuell väntelista. Se nedan för kontaktuppgifter.

Ungdomskören La-ti-do för dig som är 12 år eller äldre

Kören La-ti-do i S:t Andreas kyrka är för dig som är 12 år eller äldre och övar på torsdagar kl. 17.45–18.45 i församlingssalen, med start 22 september.

Kören sjunger allt från gospel och pop till musikaler och medverkar på gudstjänster, luciafirande, vårsoaré med mera.

Anmälan öppnar tisdag 23 augusti och sker via mejl till Ariane Ekman. Se nedan för kontaktuppgifter.