Foto: Johannes Frandsen /Ikon

Sjung i kör

I Oxie kyrka finns körer för alla åldrar. De minsta får lära sig sjunga och röra sig till musik i Lillkören eller Barnkören. För de äldre barnen finns Oxie ungdomskör och vuxna kan välja mellan Oxie kyrkokör och den så kallade trivselkören.

Körer för alla åldrar

Sång sänker blodtrycket och stärker immunförsvaret. Dessutom är det roligt att sjunga och det är en mäktig upplevelse att sjunga tillsammans med andra i en stor grupp. 

I Oxie kyrka finns barnkörer, ungdomskör kyrkokör och trivselkör. Alla körer övar i Oxie församlingsgård en gång i veckan och medverkar regelbundet i gudstjänsten och vid firandet av olika kristna högtider. Det kostar ingenting att vara med i en kör i Oxie kyrka. 

Oxie kyrka erbjuder två rytmikgrupper:

Barn 0–12 månader
Gruppen träffas tisdagar kl. 9.30-11.00 i Oxie församlingsgård.
Vi börjar med musik och rytmik och avslutar med fika för de som vill.
Anmälan krävs och görs till Marie Lindgren

Gruppen leds av Marie Lindgren och Cecilia Dreisig

Barn 4–5 år
Gruppen träffas tisdagar kl. 16.30-17.10 i Oxie församlingsgård
Anmälan krävs och görs till Marie Lindgren
Gruppen leds av Cecilia Dreisig och Marie Lindgren. 

Lillkören för barn mellan 6 och 7 år 

Lillkören träffas varje tisdag kl. 17.15-18.00 i församlingsgården. Vi sjunger sånger fyllda av rytm, rörelse och gestaltning. Sånger för hela kroppen, helt enkelt. Många av rörelsesångerna är skriva för barn i just 6–7-årsåldern. Andra är egenkomponerade eller sånger med nyskrivna egna texter till kända melodier. Körledare är Cecilia Dreisig och Marie Lindgren. Föranmälan till körledarna krävs. För kontaktuppgifter, görs till Marie Lindgren se nedan. 

Barnkören för barn 8–13 år 

Barnkören träffas varje tisdag kl. 15.45–16.30. I församlingsgården trädgård. Kören sjunger allt från kyrkliga visor till poplåtar. Körledare är Erik Kirsten och Annelie Johnsinius.

Ungdomskören TAVOO

Är du sugen på att sjunga tillsammans med andra? Ungdomskören övar varje tisdag kl. 17–18.30. Utanför församlingsgården.

På repertoaren finns allt från gospelmusik till Michael Jackson och de senaste radiohitsen. Det viktiga är att låtarna har ett budskap.

OXIE KYRKOKÖR – 4-stämmig kör för dig som vill sjunga klassisk och nutida musik 

Oxie kyrkokör är en blandad fyrstämmig kör med en bred repertoar. Kören sjunger allt från klassiska kyrkomusikaliska körverk som Vivaldis Gloria till nutida tonsättare, folkmusik, svensk körlyrik, jazz och populärmusik. Kören övar torsdagar kl. 19.00–21.00 och är med och sjunger i såväl gudstjänster som på konserter. 

Trivselkören – kören med fokus på både gemenskap och sång

Trivselkören övar varje tisdag kl. 10–11.30. Varje träff inleds med en enkel fika, följt av en timmes sångstund. Uppsjungnings- och avslappningsövningar blandas med sånger från förr och nu, allt från Abba till Taube, Mozart och Verdi . Inga förkunskaper krävs.