Sjung i kör

I Oxie kyrka finns körer för alla åldrar. De minsta får genom rytmiken uppleva och skapa musik tillsammans och i Lillkören och Barnkören sjunger vi, utvecklar våra röster och lär oss enklare musikteori. Från 13 års ålder finns gemenskapen i Oxie ungdomskör TAVOO och som vuxen kan man välja att sjunga med Oxie kyrkokör eller Trivselkören.

Körer för alla åldrar

Sång sänker blodtrycket och stärker immunförsvaret. Dessutom är det roligt att sjunga och det är en mäktig upplevelse att sjunga tillsammans med andra i en stor grupp.

I Oxie kyrka finns rytmikgrupper, lillkör, barnkör, ungdomskör, kyrkokör och trivselkör. Alla körer övar i Oxie församlingsgård en gång i veckan och de medverkar regelbundet i gudstjänsten och vid konserter. Det kostar ingenting att vara med i en kör i Oxie kyrka.

Oxie kyrka erbjuder två rytmikgrupper:

Barn 0–12 månader tillsammans med vuxen

Gruppen träffas tisdagar kl. 9.30-11.00 i Oxie församlingsgård.
Drop-in från kl 9.30, rytmikpass kl 10 och därefter fikar vi och umgås tillsammans.
Ledare: Cecilia Dreisig och Marjola Hoxhalli
Kontakt: Marjola Hoxhalli, församlingspedagog
Vi träffas ej på lov och röda dagar

Barn 3–5 år

Gruppen träffas tisdagar kl. 16.30-17.15 i Oxie församlingsgård
Gruppen leds av Cecilia Dreisig och Marjola Hoxhalli
Anmälan görs till Cecilia Dreisig, musiker
Vi träffas ej på lov och röda dagar

Lillkören för barn mellan 6-8 år

Lillkören träffas varje tisdag kl. 17.30-18.15 i Församlingsgården. Vi sjunger sånger fyllda med rytm och rörelse. Sånger för hela kroppen, helt enkelt. Vi lär oss också musikteori genom Music Mind Games.
Kören leds av Cecilia Dreisig och Anna Kvist.
Anmälan görs till: Cecilia Dreisig, organist och körledare
Se nedan för kontaktuppgifter.
Vi träffas ej på lov och röda dagar.

Barnkören för barn 9–12 år

OXIE FÖRSAMLINGSGÅRD, tisdagar 15:45-16:30
Vi övar en gång i veckan och sjunger vid gudstjänster och konseter.
Anmälan sker till körledare Johannes Antreski.

Ungdomskören TAVOO 13+ år

OXIE KYRKA, tisdagar 18-19.
Vi övar en gång i veckan och sjunger vid gudstjänster och konseter.
Anmälan sker till körledare Johannes Antreski.

OXIE KYRKOKÖR – 4-stämmig kör för dig som vill sjunga klassisk och nutida musik

Oxie kyrkokör är en blandad fyrstämmig kör med en bred repertoar. Kören sjunger allt från klassiska kyrkomusikaliska körverk som Vivaldis Gloria till nutida tonsättare, folkmusik, svensk körlyrik, jazz och populärmusik. Kören övar torsdagar kl. 19.00–21.00 och är med och sjunger i såväl gudstjänster som på konserter.

Trivselkören – kören med fokus på både gemenskap och sång

Trivselkören övar varje tisdag kl. 10–11.30. Varje träff inleds med en enkel fika, följt av en timmes sångstund. Uppsjungnings- och avslappningsövningar blandas med sånger från förr och nu, allt från Abba till Taube, Mozart och Verdi . Inga förkunskaper krävs.