Foto: Johannes Frandsen /Ikon

Sjung i kör

I Oxie kyrka finns körer för alla åldrar. De minsta får lära sig sjunga och röra sig till musik i Lillkören eller Barnkören. För de äldre barnen finns Oxie ungdomskör och vuxna kan välja mellan Oxie kyrkokör och den så kallade trivselkören.

Körer för alla åldrar

Sång sänker blodtrycket och stärker immunförsvaret. Dessutom är det roligt att sjunga och det är en mäktig upplevelse att sjunga tillsammans med andra i en stor grupp. 

I Oxie kyrka finns barnkörer, ungdomskör kyrkokör och trivselkör. Alla körer övar i Oxie församlingsgård en gång i veckan och medverkar regelbundet i gudstjänsten och vid firandet av olika kristna högtider. Det kostar ingenting att vara med i en kör i Oxie kyrka. 

Oxie kyrka erbjuder två rytmikgrupper:

Barn 0–12 månader 
Gruppen träffas tisdagar kl. 9.30-11.00 i Oxie församlingsgård.
Vi börjar med musik och rytmik och avslutar med fika för de som vill.
Anmälan krävs och görs till Cathy Rouhiainen Olsén

Gruppen leds av Cathy Rouhiainen Olsén och Cecilia Dreisig

Barn 4–5 år
Gruppen träffas tisdagar kl. 16.30-17.10 i Oxie församlingsgård
Anmälan krävs och görs till Cathy Rouhiainen Olsén
Gruppen leds av Cecilia Dreisig och Cathy Rouhiainen Olsén 

Lillkören för barn mellan 6-7 år 

Lillkören träffas varje tisdag kl. 17.15-18.00 i församlingsgården. Vi sjunger sånger fyllda av rytm, rörelse och gestaltning. Sånger för hela kroppen, helt enkelt. Många av rörelsesångerna är skriva för barn i just 6–7-årsåldern. Andra är egenkomponerade eller sånger med nyskrivna egna texter till kända melodier. Körledare är Cecilia Dreisig och Cathy Rouhiainen Olsén. Föranmälan till körledarna krävs. För kontaktuppgifter, görs till Cathy Rouhiainen Olsén se nedan. 

Barnkören för barn 8–13 år 

Barnkören träffas varje tisdag kl. 15.45–16.30. I församlingsgården trädgård. Kören sjunger allt från kyrkliga visor till poplåtar. Körledare är Erik Kirsten och Annelie Johnsinius.

Ungdomskören TAVOO 

Är du sugen på att sjunga tillsammans med andra? Ungdomskören övar varje tisdag kl. 17–18.30. 

På repertoaren finns allt från gospelmusik till Michael Jackson och de senaste radiohitsen. Det viktiga är att låtarna har ett budskap.

OXIE KYRKOKÖR – 4-stämmig kör för dig som vill sjunga klassisk och nutida musik 

Oxie kyrkokör är en blandad fyrstämmig kör med en bred repertoar. Kören sjunger allt från klassiska kyrkomusikaliska körverk som Vivaldis Gloria till nutida tonsättare, folkmusik, svensk körlyrik, jazz och populärmusik. Kören övar torsdagar kl. 19.00–21.00 och är med och sjunger i såväl gudstjänster som på konserter. 

Trivselkören – kören med fokus på både gemenskap och sång

Trivselkören övar varje tisdag kl. 10–11.30. Varje träff inleds med en enkel fika, följt av en timmes sångstund. Uppsjungnings- och avslappningsövningar blandas med sånger från förr och nu, allt från Abba till Taube, Mozart och Verdi . Inga förkunskaper krävs.

  • Cecilia Dreisig

    Cecilia Dreisig

    Svenska kyrkan Malmö

    Tjänstledig, Organist, Körledare Oxie kyrkokör, Ledare Babyrytmik och Rytmikgrupp 4-5 år, Elevundervisning, Körledare för Lillkören Oxie, Oxie kyrka, Glostorps kyrka