Basfiol på svart bakgrund

Musik, kör och kultur

I Limhamns kyrka möter du musik från olika genrer och stilar i gudstjänster och konserter. Det finns körer för alla åldrar oavsett förkunskaper. Du möter kyrkomusikerna i kyrkan, där de spelar på gudstjänster och förrättningar på fina instrument, samt i församlingshuset där de leder körer och musicerar med konfirmanderna.

Julkonsert med lucia

med Limhamns kyrkokör, Storkörerna, Linnékören, Tweeniekören och Vox

Luciagudstjänst

Lucia kommer med ljus när det är som allra mörkast. I Limhamns kyrka medverkar Storkörerna, Linnékören, Tweeniekören och Vox. Biljett krävs.

Lions julkonsert

med Svedala manskör under ledning av Thomas Wallin

Konsert med Svanholm singers

Över stridernas blod och larm - välkomna till en eftermiddag av allvar och eftertanke men framförallt av hopp och frid!

Blond person i ljusrosa kofta, mellanblond person i svart tröja och mörkhårig person i blå tröja på trappan till församlingshuset

Sjung i kör

Barnkör, ungdomskör, kyrkokör, seniorkör - i Limhamns kyrka finns körer för alla åldrar oavsett förkunskap, en hel körtrappa. Att sjunga i kör gör dig glad, lugn och fokuserad. Vilken kör passar dig? Våra musiker Samuel, Margareta och Maria tar hand om ditt musikintresse!

Ungdomar i svarta t-tröjor och jeans på trappa

Linnékören - Limhamns nya ungdomskör

Vill du utveckla din röst och musikalitet? Vill du sjunga tillsammans med andra? Linnékören är en nystartad ungdomskör i Limhamns kyrka som nu söker sin första uppsättning körsångare!

Limhamns musiker

Margareta Haksten är organist. Hon leder vuxenkörer i Limhamns kyrka och spelar orgel, piano och ibland flöjt på gudstjänster, dop, vigslar, konfirmationer och begravningar. Är du intresserad av att ta lektioner i piano eller orgel kan du kontakta henne. Du kan också kontakta Margareta om du är frilansande musiker som vill erbjuda konsertförslag.

Maria Wallin är också organist. Hon har hand om barnkörerna i Limhamns kyrka och spelar orgel och piano i många sammanhang - allt från gudstjänster på söndagarna till dop, bröllop och begravningar. Maria hjälper också till med musiken på konfirmationer och har hand om musikundervisning för barn och ungdomar som spelar orgel.

Samuel Sassersson är musiker. Han spelar piano och orgel och är främst knuten till ungdomsverksamheten. Han leder ungdomskören, arbetar med Ung mässa och finns med i konfirmandarbetet. Samuel tjänstgör även på dop, vigslar och begravningar.

Kay Holmquist är kantor. Han spelar orgel och piano. Kay har huvuddelen av sin tjänst i Tygelsjö/ Västra Klagstorps kyrkor och kapellen i Malmö, men tjänstgör även i Limhamns kyrka. Han spelar på gudstjänster, begravningar, vigslar och dop och även i andra sammanhang.

Fötter på orgelpedaler

Limhamns kyrkas orgel

Äntligen står den nya orgeln färdig i Limhamns kyrka. Resultatet är synnerligen lyckat och Limhamn har nu en väl utrustad orgel lämplig för alla kyrkomusikaliska funktioner. Förutom att den är ovanligt klangskön har den också ett mycket stort kulturhistoriskt och musikhistoriskt värde.

Orgelpipor

Orgelpunkt Malmö

Orgelpunkt Malmö är ett forum för dig som älskar orgelmusik. Här hittar du information om orgelkonserter, lunchmusik, orgelundervisning, orgeldemonstrationer, orgelvisningar och andra orgelrelaterade evenemang i Svenska kyrkan Malmö. Här finns också möjlighet att läsa om en del av Malmös orglar.