Foto: Magnus Aronson /Ikon

Ungdom

I Husie församlingshem träffas Ungdomsgruppen, vi hittar på aktiviteter, hänger och snackar om stort och smått. Första torsdagen i månaden är det pizza och prat för dig som går i gymnasiet. Du kan komma när det passar dig och ta gärna med en kompis.

Ungdomsgruppen- ett ställe att hänga på utan krav

Varje torsdag kl. 18.30–20 i Husie församlingshem. Första torsdagen i månaden är det ”pizza och prat” för dig som går i gymnasiet. Andra torsdagar är ungdomsgruppen för dig mellan 14–17 år.

Snack, häng, spel, lek, mat, aktiviteter.Här träffas vi för att ha kul tillsammans och du är med och bestämmer vad gruppen gör. Glädje, sorg, besvikelse och lycka – alla känslor och tankar ryms här. Ett ställe där man får komma precis som man är utan krav. Kom när det passar dig och ta gärna med en kompis. Och du, det är gratis, hoppas vi ses.

Kontakta Erica Lang för mer information. Se kontaktuppgifter nedan.

Någon att prata med

Precis som man kan knacka på hos kuratorn på skolan kan man också boka samtal hos någon av oss.  Du kan antingen sms:a eller ringa till oss för att bestämma en tid för samtal, eller säg bara till nästa gång vi ses.  Se kontaktuppgifter nedan.

Konfirmation i Husie 2022-2023

I Husie kan du välja mellan en torsdagsgrupp under terminstid och en sommargrupp med en veckas lägervistelse sommaren 2023.

Ungdomskörer

Närbild på en kvinna som står upp med knäppta händer i en kyrka. Fyllda kyrkbänkar syns suddigt i bakgrunden.
Foto: Magnus Aronson /Ikon

I Svenska kyrkan Malmö finns det flera ungdomskörer med olika inriktningar att välja på. Vissa körer riktar sig bara till tjejer, andra är blandade. Ofta tillämpas provsjungning.

Bunkeflo Strandkyrka
Heliga trefaldighetskyrkan
Hyllie kyrka
Kirsebergskyrkan
Limhamns kyrka
Oxie kyrka
S:t Andreas kyrka
S:t Johannes kyrka (Vegakören)
S:t Matteus kyrka (S:t Matteus ungdomskör)
S:t Petri kyrka (S:t Petri Ungdomskör/SPUK)
Tygelsjö kyrka

Illustration av tre tjejer där två står tillsammans och en utanför.

Nätvandrarchatten

Nätvandrarchatten är till för dig som är 12-25 år. Du är välkommen att prata om det som känns svårt och jobbigt för dig, eller bara småprata med en trygg vuxen. De som chattar är personer som jobbar i Svenska kyrkan. Alla har tystnadsplikt och du är helt anonym.

Svenska kyrkan ungas logotyp

Svenska kyrkans unga

Svenska Kyrkans Unga är en öppen gemenskap av barn och unga som vill upptäcka och dela kristen tro. Bli en del av gemenskapen du också!

Grupp ageravolontärer som sopar ut sitt budskap i en magafon.

Bli Ageravolontär

Är du ung vuxen och vill engagera dig för internationella rättvisefrågor? Vill du vara med och påverka orättvisa strukturer? Då ska du bli Ageravolontär!

En grupp ungdomar med vänskapsarmband står i en klunga med händerna i mot mitten.

Utbytesprogrammet

Välkommen att söka till Act Svenska kyrkans utbytesprogram för unga vuxna 18–30 år. Du får dela vardagslivet, och engagera dig i kyrkan och samhället under tre månader i Costa Rica, Filippinerna eller Tanzania.

Glada unga vuxna rider på varandras rygg utomhus

Bli volontär i en församling

Du som är 18–25 år kan göra praktik i en församling under tio månader. Du får ta del av en församlings liv och verksamhet och upptäcka mer om kristen tro.