Foto: Magnus Aronson /Ikon

Ungdom

I Husie församlingshem träffas Ungdomsgruppen, vi hittar på aktiviteter, hänger och snackar om stort och smått. Första torsdagen i månaden är det pizza och prat för dig som går i gymnasiet. Du kan komma när det passar dig och ta gärna med en kompis.

Ungdomsgruppen- ett ställe att hänga på utan krav 

Varje torsdag kl. 18.30–20 i Husie församlingshem. Första torsdagen i månaden är det ”pizza och prat” för dig som går i gymnasiet. Andra torsdagar är ungdomsgruppen för dig mellan 14–17 år.

Snack, häng, spel, lek, mat, aktiviteter.Här träffas vi för att ha kul tillsammans och du är med och bestämmer vad gruppen gör. Glädje, sorg, besvikelse och lycka – alla känslor och tankar ryms här. Ett ställe där man får komma precis som man är utan krav. Kom när det passar dig och ta gärna med en kompis. Och du, det är gratis, hoppas vi ses. 

Kontakta Erica Lang för mer information. Se kontaktuppgifter nedan. 

Någon att prata med

Precis som man kan knacka på hos kuratorn på skolan kan man också boka samtal hos någon av oss.  Du kan antingen sms:a eller ringa till oss för att bestämma en tid för samtal, eller säg bara till nästa gång vi ses.  Se kontaktuppgifter nedan. 

Konfirmation i Husie 2024-2025

Konfirmation är en resa om livets upp och nedgångar. Häng med på Berg- och dalbanekonfa där vi förutom att prata om livets stora frågor åker till Tivoli och Liseberg. Eller häng med på sommarläger i gruppen Sol-och badkonfa.

Relaterad information

Konfirmander i vita kåpor som hoppar

Att vara konfirmand

Tänk dig att få fundera över livet och Gud tillsammans med andra. Att vara konfirmand i Svenska kyrkan är en sådan möjlighet. Du får spännande upplevelser och nya perspektiv på livet. Här finns utrymme för dig och dina tankar. Sugen på att vara med?Läs mer om vad det innebär att konfirmera sig.

Ungdomskörer

Närbild på en kvinna som står upp med knäppta händer i en kyrka. Fyllda kyrkbänkar syns suddigt i bakgrunden.
Foto: Magnus Aronson /Ikon

I Svenska kyrkan Malmö finns det flera ungdomskörer med olika inriktningar att välja på. Vissa körer riktar sig bara till tjejer, andra är blandade. Ofta tillämpas provsjungning.

Bunkeflo Strandkyrka
Heliga trefaldighetskyrkan
Hyllie kyrka
Kirsebergskyrkan
Limhamns kyrka
Oxie kyrka
S:t Andreas kyrka
S:t Johannes kyrka (Vegakören)
S:t Matteus kyrka (S:t Matteus ungdomskör)
S:t Petri kyrka (S:t Petri Ungdomskör/SPUK)
Tygelsjö kyrka

Illustration av tre tjejer där två står tillsammans och en utanför.

Nätvandrarchatten

Nätvandrarchatten är till för dig som är 12-25 år. Du är välkommen att prata om det som känns svårt och jobbigt för dig, eller bara småprata med en trygg vuxen. De som chattar är personer som jobbar i Svenska kyrkan. Alla har tystnadsplikt och du är helt anonym.

Svenska kyrkan ungas logotyp

Svenska kyrkans unga

Svenska Kyrkans Unga är en öppen gemenskap av barn och unga som vill upptäcka och dela kristen tro. Bli en del av gemenskapen du också!

En grupp glada personer går tätt ihop och pratar med personen bredvid.

Ageravolontär

Är du ung vuxen och vill engagera dig för internationella rättvisefrågor? Vill du vara med och påverka orättvisa strukturer? Då ska du bli Ageravolontär!

En grupp ungdomar med vänskapsarmband står i en klunga med händerna i mot mitten.

Utbytesprogram: Ung i den världsvida kyrkan

Utbytesprogrammet är för dig mellan 18 och 30 år. Dela vardagslivet, och engagera dig i kyrkan och samhället under tre månader i Filippinerna eller Tanzania.

Några glada ungdomar står utomhus.

Praktisera i en församling

Du som är 18–25 år kan göra praktik i en församling under ett läsår. Du får göra en insats för medmänniskor inom Svenska kyrkan och dela en församlings liv, tro och verksamhet. Som praktikant ingår du i programmet Ung resurs.