Daglediga, äldre och pensionärer träffas varje måndag i församlingshemmet för att äta och umgås. Den här veckan var Seniorshoppen på besök och de äldre fick gå en catwalk.

Få stöd av kyrkan

Vi kan alla hamna i lägen då livet känns tufft och man är ledsen, orolig eller rädd. Genom diakonin i kyrkan kan du få stöd. S:t Johannes kyrka samarbetar med S:ta Maria kyrka där du hittar Citydiakonalen, Maria klädförråd och juridisk rådgivning. Där finns det också möjlighet att duscha. När det gäller samtal kan du även kontakta präster och diakoner i S:t Johannes kyrka.

Diakonernas samtalslinje 040-27 92 48

När du akut behöver prata med någon är du välkommen att ringa till diakonernas samtalslinje. Telefonlinjen är öppen vardagar kl. 10–12 och kl. 13–15 samt helger kl. 13–15. När det inte är akut eller om du har frågor som rör ekonomiskt stöd ska du vända dig till diakonen i den församling du tillhör. Se vilken församling du tillhör.

S:t Johannes kyrka och S:ta Maria kyrka samarbetar

S:t Johannes kyrka och S:ta Maria kyrka arbetar tillsammans med det diakonala arbetet. I S:ta Maria kyrka hittar du Citydiakonalen och Maria klädförråd. Här finns också möjlighet att duscha och få en hårklippning.