Foto: Therese Riandebäck

Mötesplatser

I S:t Johannes kyrka finns det många möjligheter till gemenskap, samtal och fika. Varje tisdag under terminen är Café Johannes öppet för fikasugna, men även för de som bara vill ta det lugnt en stund. Caféet ligger i församlingshemmet på Kapellgatan 6.

Café Johannes - ett vardagsrum hemifrån

Är du sugen på en fika eller bara en lugn stund - då är du välkommen till Café Johannes i S:t Johannes kyrkas församlingshem på Kapellgatan 6 (bakom kyrkan). Här hittar du färdigbreda mackor, kakor och dryck till självkostnadspris. Betala gör du helst med swish. Vill du inte fika finns det möjlighet att bara sitta ner, läsa en bok (går bra att låna hem), pussla eller prata med någon - det är alltid någon här. 

Caféets öppettider våren 2024

Under vårterminen har caféet öppet varje tisdag (6 februari - 4 juni) kl. 12.15 - 14. Caféet ligger på entréplan i församlingshemmet som ligger bakom S:t Johannes kyrka. Ingång via vita porten under trappan.

Vill du hjälpa till i caféet?

Skulle du vilja hjälpa till med att förbereda fikat, servera alla besökare, plocka undan, diska och möta alla som kommer till Café Johannes? Kontakta då diakon Petra Persson för mer information.

Relaterad information

Människor fikar och samtalar kring ett bord

Umgås i kyrkan

Det finns många mötesplatser i Svenska kyrkans regi runt om i Malmö. Här finns något för alla, oavsett ålder, som vill träffa andra och umgås. Kyrkan har stickkafé, sopplunch, kafé med föredrag, babykafé och mycket mer. Välkommen in i gemenskapen.

Servering av soppa från ett mobilt soppkök

Engagera dig som ideell

Ge av din tid och ditt engagemang till arbetet i Svenska kyrkan Malmö. Just du och din erfarenhet kan göra skillnad för en annan människa. Tillsammans bygger vi kyrkan.