En barnhand sträcks mot ett par såpbubblor. Vi är i ett kyrkorum.
Foto: Johannes Frandsen/IKON

Barn och familj

S:t Paulis kyrka jobbar för att alla barn ska känna sig värdefulla och älskade. Det genomsyrar all barnverksamhet, från Stjärntid och Himlaliv, babyrytmik, barnkör och experimentverkstad till skolbesök.

Stjärntid – en plats och tid med och för barn och föräldrar

Tisdagar från kl 14 och fram till kl 18 är det Stjärntid i S:t Pauli kyrka.

Eftermiddagen börjar med småbarnsgudstjänsten Himlaliv kl. 15 då vi sjunger, lyssnar till musik, hör på en bibelberättelse och tänder ljus. Detta är en andakt som passar för barn som vill röra sig i rummet, till exempel krypa, springa och röra sig fritt i kyrkan. Andakten håller på ungefär 15-20 minuter.

Häng kvar i kyrkan efteråt i Kyrkhäng då du kan ta en kaffe, leka i barnhörnan…

Tre gånger i månaden avslutar vi Stjärntid med en kvällsbön kl. 17.30. En gång i månaden är det Bön för klimatet.

Var med hela Stjärntiden i kyrkan eller kom och gå som du vill.
Den som vill får väldigt gärna räkna antalet stjärnor i Stjärnornas kyrka – ser man fler om man går upp i predikstolen?

Det kostar ingenting att vara med.

Start: 1 september 2020

Vill du veta mer kontakta Sara Svensson.

Babyrytmik (0-9 månader)

Baby 0-9 månader med vuxen sjunger och spelar tillsammans på en sångstund.

I S:t Pauli församlingshem träffas två fasta grupper med vardera max tio personer:
Måndagsgruppen kl. 14-15 startar 19 oktober 2020
Onsdagsgruppen kl. 14-15 startat 21 oktober 2020

Det kostar ingenting att vara med, men anmäl dig till Annsofie Ingesson.

Barnkören (6-10 år)

Barnkören för dig som är 6-10 år träffas varannan onsdag kl. 16.30-17 i S:t Pauli kyrka.
Det kostar ingenting att vara med i barnkören.
För mer information och anmälan kontakta Annsofie Ingesson.

En flicka  och en pojke i runt tioårsåldern sitter vid ett fullbelamrat bord med mikroskop, provrör, glasflaskor och pipetter. De ser förvånade ut och har sotiga kläder och ansikten. Något har tydligen smällt ganska rejält.
Det händer en hel del på experimentverkstan Foto: Kiselev Andrey Valerevich/Shutterstock

Experimentverkstad (7-10 år)

För dig som är 7-10 år och som är nyfiken, uppfinningsrik och tycker om att utforska och förstå hur saker och ting fungerar. Här får du chansen att experimentera både med saker som smäller, luktar illa och låter nåt förskräckligt. Självklart är allt säkerhetsanpassat!
Vi ses på måndagar kl. 16.30-17.30. Nu i coronatider är experimentverkstan utomhus i S:t Pauli trädgård vid församlingshuset. (i tält vid dåligt väder)
Start: 14 september 2020
Det kostar ingenting att vara med, men föranmäl dig till Cilene Nyman

Annsofie Ingesson