En äldre kvinna i kortklippt mellanblont hår och röd stickad tröja och svart stickad väst ler mot någon till höger om kameran. Hon sitter vid ett bord tillsammans med andra i hennes ålder och dricker kaffe och äter en bakelse.
Foto: Kristin Lidell/IKON

Mötesplatser

Genom att se och bekräfta varandra helas vi. I S:t Pauli kyrka finns det många möjligheter att mötas. För dig som är dagledig och pensionär: stickkafé, soppa, snickarverkstad och trädgårdsgrupp. För dig som är ungdom finns Ung i Pauli. För barn och familj: Stjärntid, babykafé, barnkör och pysselverkstad.

Torsdagar i Pauli

Varje torsdag är det full aktivitet för alla åldrar i Pauli församlingshus med start torsdagen den 8 september. Var med en stund eller hela dagen. Dagen avslutas i kyrkan med inklusiva mässan och Inför helgen. Det är kostnadsfritt att vara med i aktiviteterna.

Filmklubben Vita hästen

3-4 gånger under terminerna på kvällstid ser vi på en film och samtalar om den efteråt. Kostnadsfritt, men fribiljett bokas inför filmvisning. 
Datum för dessa tillfällen är tisdagar kl. 18-21:
6 september, 4 oktober, 1 november och 6 december 2022
Begränsat antal platser.
För information kontakta Alexander Kepp,
Fribiljetter via församlingsexpeditionen 040-27 91 00.

Paulis garderob

Har du kläder du inte vill ha, lämna in dem till Paulis garderob och låt någon annan få glädje av dem.
Du hittar Pauli garderob i källaren i S:t Pauli församlingshus på Kungsgatan 17. I Paulis garderob kan finns det kläder och skor i olika storlekar samt bijouerier och leksaker. 

Läs mer om öppettider och kontakt till Paulis garderob här.

Queerteologiskt Bibelstudium

Under hösten Queerteologiskt bibelstudium då vi vid tre tillfällen läser texter ur bibeln ur ett queerteologiskt perspektiv och försöker frigöra oss från tradition och fördomar.

Läs mer om Queerteologiskt bibelstudium här.

Regnbågsscen

Regnbågsscen i S:t Pauli kyrka är en mötesplats för alla livets färger. Under regnbågen möts musik, föredrag, poesi, konst och humor med bön, tankar från bibeln, psalmsång och ljuständning. Regnbågsscen är en mötesplats för HBTQIA+ och kristen tro. En mötesplats för dig som är nyfiken eller söker ett sammanhang.

Regnbågsscen är ett samarbete mellan S:t Pauli kyrka, Universitetskyrkan och EKHO Skåne.

Läs med om Regnbågsscen här.

Snickarverkstad

För alla som gillar att snickra finns det en grupp som håller till i S:t Pauli kyrkas källare. Antingen så har du redan en idé om vad du vill göra eller så kommer vi på det tillsammans. Ibland får vi beställningar från kyrkans verksamheter. Det har blivit både leksaker, bikupor och möbler. Nybörjare och mer avancerade jobbar sida vid sida. 
Det kostar ingenting att vara med i snickarverkstan.
Torsdagar kl. 12-17. Om du vill startar du passet med att äta soppa kl. 12 i Paulisalen i församlingshuset. Kaffe finns i Paulisalen kl. 15-17. Soppa: 20 kr.
Startar 8 september 2022
För information och anmälan, kontakta Alexander Kepp. 

Stickkafé

Vi äter soppa, stickar, samtalar, fikar och har roligt tillsammans varannan torsdag, jämn vecka kl. 12.00-15.00 (kan hålla på till kl. 17) i församlingshuset på Kungsgatan 17. Kaffe finns i Paulisalen kl. 15-17. Sticka till förmån för Act Svenska kyrkan (internationellt arbete) eller ta med ett eget sticke.
Fika: 20 kr
Ingen anmälan
Startar 8 september 2022
Vill du veta mer kontakta Yvonne Dahlström. 

Syverkstad

För den som vill börjar syverkstan med soppa. För alla som gillar att sy. Nybörjare och mer avancerade syr sida vid sida. Torsdagar kl. 12-17. Om du vill startar du passet med att äta soppa kl. 12 i Paulisalen i församlingshuset. Kaffe finns i Paulisalen kl. 15-17. Soppa: 20 kr.
Kostnadsfritt. Ingen föranmälan.  
Startar 8 september 2022

Sällskap och samtal

Vi äter soppa, har ett tema för dagen med exempelvis filmvisning, föreläsning, berättande, sång, musik eller pyssel och samtal.
Alla torsdagar i ojämna veckor kl. 12–15 i församlingshuset på Kungsgatan 17. Kaffe finns i Paulisalen kl. 15-17.
Soppa: 20 kr

Höstens program ser ut såhär:
15/9  Vi spelar bingo.
29/9  Gunnar Svebring vispoet kommer till oss och framför ett personligt, finstämt och andligt visprogram: Vackra melodier - ord som berör
13/10  Filmvisning Svenskarnas egen historia. Upplevelser från Skåne    och Blekinge.
27/10  Pyssel. Vi gör kransar.
10/11  Filmvisning ”Mitt hjärtas Malmö”
24/11  Pyssel. Vi gör julkort.
8/12  Allsång med Paulis egen musiker Per Myrstener.

Ingen anmälan, men begränsat antal platser.
Startar 15 september 2022
Vill du veta mer, kontakta Yvonne Dahlström.

Trädgårdsgrupp

Så, plantera, rensa ogräs och skörda. Nybörjare eller avancerad jobbar sida vid sida. Var med och utveckla vår fantastiska trädgård vid S:t Pauli församlingshus.
Torsdagar kl. 12-17. Om du vill startar du passet med att äta soppa kl. 12 i Paulisalen i församlingshuset. Kaffe finns i Paulisalen kl. 15-17. Soppa: 20 kr.
Startar 8 september 2022
Vill du vara med kontakta Alexander Kepp.

Barn och familj

S:t Paulis kyrka jobbar för att alla barn ska känna sig värdefulla och älskade. Det genomsyrar all barnverksamhet; från babykafé för de yngre barnen till barnkörerna Vox Kids och Vox Nova samt pysselverkstad för de något äldre barnen.

Ett antal skor i storlekarna 36-40 står lite huller om buller men i par utanför en öppen dörr till ungdomsrummet

Ung i Pauli

I S:t Pauli kyrka finns ungdomsgruppen Ung i Pauli för dig som är mellan 15–20 år.

Relaterad information

Människor fikar och samtalar kring ett bord

Umgås i kyrkan

Det finns många mötesplatser i Svenska kyrkans regi runt om i Malmö. Här finns något för alla, oavsett ålder, som vill träffa andra och umgås. Kyrkan har stickkafé, sopplunch, kafé med föredrag, babykafé och mycket mer. Välkommen in i gemenskapen.

Servering av soppa från ett mobilt soppkök

Engagera dig som volontär

Ge av din tid och ditt engagemang till arbetet i Svenska kyrkan Malmö. Just du och din erfarenhet kan göra skillnad för en annan människa. Tillsammans bygger vi kyrkan.