Foto: Magnus Aronson

Mötesplatser

Genom att se och bekräfta varandra helas vi. I S:t Pauli kyrka finns det många möjligheter att mötas. För dig som är dagledig och pensionär: stickkafé, soppa, snickarverkstad och trädgårdsgrupp i församlingshuset på torsdagar i Pauli. För barn och familj: babykafé, barnkör och pysselverkstad.

Sommarkafé med fika och sommaraktiviteter för barn och vuxna i S:t Pauli trädgård

Måndagar och tisdagar kl. 10-12 den 3-4, 10-11 och 17-18 juni 2024.

Torsdagar i trädgården vid S:t Pauli kyrka

Fyra torsdagkvällar kl. 17-19 i sommar blir det en högtidsstund med lite grillat för 20 kr, underhållning och förhoppningsvis även sol i S:t Paulis trädgård vid S:t Pauli församlingshem på Kungsgatan 17.

Följ med S:t Pauli kyrka på sommarutflykter

Detta år erbjuder vi två turer, en som går till Helsingborg och den andra som går mot Österlen.

Torsdagar i Pauli

Varje torsdag är det full aktivitet för alla åldrar i Pauli församlingshus med start torsdagen den 18 januari 2024. Var med en stund eller hela dagen. Det är kostnadsfritt att vara med i aktiviteterna.

Filmklubben Vita hästen

3-4 gånger under terminerna på kvällstid ser vi på en film och samtalar om den efteråt. Kostnadsfritt, men fribiljett bokas inför filmvisning. 
Datum för dessa tillfällen är vanliga fall vissa tisdagar kl. 18-21.

Våren 2024 görs det dock uppehåll i Filmklubben Vita hästen.

Begränsat antal platser.
För information kontakta Alexander Kepp,
Fribiljetter via församlingsexpeditionen 040-27 91 00.

Paulis garderob

Paulis garderob Foto: Christin Sagnér

Har du kläder du inte vill ha, lämna in dem till Paulis garderob och låt någon annan få glädje av dem.
Du hittar Pauli garderob i källaren i S:t Pauli församlingshus på Kungsgatan 17. I Paulis garderob kan finns det kläder och skor i olika storlekar samt bijouerier och leksaker. 

Läs mer om öppettider och kontakt till Paulis garderob här.

Queerteologiskt Bibelstudium

I Queerteologiskt bibelstudium läser texter ur bibeln ur ett queerteologiskt perspektiv och försöker frigöra oss från tradition och fördomar.

Under våren 2024 är det uppehåll i Queerteologiskt Bibelstudium.

Läs mer om Queerteologiskt bibelstudium här.

Regnbågsscen

Regnbågsscen i S:t Pauli kyrka Foto: Shutterstock

Regnbågsscen i S:t Pauli kyrka är en mötesplats för alla livets färger. Under regnbågen möts musik, föredrag, poesi, konst och humor med bön, tankar från bibeln, psalmsång och ljuständning. Regnbågsscen är en mötesplats för HBTQIA+ och kristen tro. En mötesplats för dig som är nyfiken eller söker ett sammanhang. Regnbågsscen är ett samarbete mellan S:t Pauli kyrka, Universitetskyrkan och EKHO Skåne.

Läs med om Regnbågsscen här.

Snickarverkstad

Snickarverkstad i S:t Pauli Foto: Magnus Aronson

För alla som gillar att snickra finns det en grupp som håller till i S:t Pauli kyrkas källare. Antingen så har du redan en idé om vad du vill göra eller så kommer vi på det tillsammans. Ibland får vi beställningar från kyrkans verksamheter. Det har blivit både leksaker, bikupor och möbler. Nybörjare och mer avancerade jobbar sida vid sida. 
Det kostar ingenting att vara med i snickarverkstan.
Torsdagar kl. 13-16. Om du vill startar du passet med andakt och soppa (20 kr) kl. 12 i Paulisalen i församlingshuset. Kaffe finns i Paulisalen kl. 15-16. 
För information och anmälan, kontakta Alexander Kepp. 

Stickkafé

Vi stickar, samtalar, fikar och har roligt tillsammans varannan torsdag, jämn vecka kl. 13.00-16.00 i församlingshuset på Kungsgatan 17. Om du vill startar du passet med andakt och soppa (20 kr) kl. 12 i Paulisalen i församlingshuset. Kaffe finns i Paulisalen kl. 15-16. Sticka till förmån för Act Svenska kyrkan (internationellt arbete) eller ta med ett eget sticke.
Ingen anmälan
Vill du veta mer kontakta Yvonne Dahlström. 

Syverkstad

Syverkstad i S:t Pauli Foto: Magnus Aronson

För alla som gillar att sy. Nybörjare och mer avancerade syr sida vid sida. Torsdagar kl. 13-16. Om du vill startar du passet med andakt och soppa (20 kr) kl. 12 i Paulisalen i församlingshuset. Kaffe finns i Paulisalen kl. 15-16. 
Kostnadsfritt. Ingen föranmälan.  

Sällskap och samtal

Vi äter soppa (20 kr), har ett tema för dagen med exempelvis filmvisning, föreläsning, berättande, sång, musik eller pyssel och samtal.
Alla torsdagar i ojämna veckor kl. 13–16 i församlingshuset på Kungsgatan 17. Kaffe finns i Paulisalen kl. 15-16.
Ingen anmälan, men begränsat antal platser.
Vill du veta mer, kontakta Yvonne Dahlström, se nedan.

Trädgårdsgrupp

Så, plantera, rensa ogräs och skörda. Nybörjare eller avancerad jobbar sida vid sida. Var med och utveckla vår fantastiska trädgård vid S:t Pauli församlingshus.
Torsdagar kl. 13-16. Om du vill startar du passet med andakt och soppa (20 kr) kl. 12 i Paulisalen i församlingshuset. Kaffe finns i Paulisalen kl. 15-16. 
Vill du vara med kontakta Alexander Kepp.

Barn och familj

S:t Paulis kyrka jobbar för att alla barn ska känna sig värdefulla och älskade. Det genomsyrar all barnverksamhet; från babykafé för de yngre barnen till barnkörerna Vox Kids, Vox Nova och Alladola samt pysselverkstad för de något äldre barnen.

Ett antal skor i storlekarna 36-40 står lite huller om buller men i par utanför en öppen dörr till ungdomsrummet

Ung i Pauli

I S:t Pauli kyrka finns ungdomsgruppen Ung i Pauli för dig som är mellan 15–20 år.

Relaterad information

Människor fikar och samtalar kring ett bord

Umgås i kyrkan

Det finns många mötesplatser i Svenska kyrkans regi runt om i Malmö. Här finns något för alla, oavsett ålder, som vill träffa andra och umgås. Kyrkan har stickkafé, sopplunch, kafé med föredrag, babykafé och mycket mer. Välkommen in i gemenskapen.

Servering av soppa från ett mobilt soppkök

Engagera dig som ideell

Ge av din tid och ditt engagemang till arbetet i Svenska kyrkan Malmö. Just du och din erfarenhet kan göra skillnad för en annan människa. Tillsammans bygger vi kyrkan.