Om S:t Pauli kyrka

Här hittar du information om S:t Pauli kyrkas byggnadshistoria och sevärdheter. Du hittar också information om S:t Pauli kyrkas styre, lediga jobb i Svenska kyrkan Malmö samt information om hur du engagerar dig ideellt och hur du blir medlem i Svenska kyrkan.

Fotografiet är taget snett från ovan där S:t Pauli kyrka med tolv små och ett stort torn i silverglänsande aluminium blänker. Kungsgatan med grönskande trädallé löper vågrätt och lodrätt hitom ligger Hjalmar Gullbergsgatan och bortom ligger Sankt Paulli kyrkogata.

S:t Pauli kyrkas historia

På en torrlagd gammal sjöbotten i Rörsjöstaden byggdes 1882 S:t Pauli kyrka, en rundkyrka med tinnar och torn som påminner om medeltida italienska tegelkyrkor. Arkitekt Erik Langlet ritade in demokrati, jämlikhet och modern teknik i kyrkans arkitektur.

Telefonikon, kartikon och e-postikon

Kontakta S:t Pauli kyrka

Du når expeditionen på 040-27 91 00. Bokning av dop, bröllop och begravning görs på 040-27 90 01 vardagar kl. 9-15, lunchstängt kl. 12-12.30. Kyrkogårdsförvaltningen når du på 040-27 92 00.

Ett järnvägsspår som vid en växel blir två.

Kontakta förtroendevalda i S:t Pauli kyrka

Här hittar du kontaktuppgifter till förtroendevalda i S:t Pauli kyrkas verksamhetsråd samt ordförande i S:t Johannes församlingsråd där S:t Pauli kyrka ingår.

Kvinna i ärmlös klänning med prästkrage i bakgrunden kyrkfönster

Jobba hos oss

Här hittar du alla lediga tjänster i Svenska kyrkan Malmö och inom kyrkogårdsförvaltningen i Malmö. Just nu söker vi bland annat en församlingsherde till Limhamns församling. Hela pastoratet består av sex församlingar, 22 kyrkor. Tillsammans är vi ca 500 anställda som arbetar för vår vision: Ett enda bröd – en enda mänsklighet.

Servering av soppa från ett mobilt soppkök

Engagera dig som volontär

Ge av din tid och ditt engagemang till arbetet i Svenska kyrkan Malmö. Just du och din erfarenhet kan göra skillnad för en annan människa. Tillsammans bygger vi kyrkan.

Gravsten med två änglar i sten ovanpå. I bakgrunden en grön gräsmatta och en blomsterplantering.

Årsredovisning 2019

Årsredovisningen ger en bild av hur Svenska kyrkan Malmös ekonomi och verksamhet har utvecklats under året. Den visar hur det ekonomiska resultatet blev i förhållande till det som förväntades i årets budget, beskriver vad pengarna har använts till samt hur organisationen som helhet har lyckats med det som var planerat. Verksamhetsåret 2019 redovisar ett positivt resultat om 64,1 miljoner kronor.

Präst hälsar på mamma med barn på armen.

Bli medlem i Svenska kyrkan

Välkommen att bli medlem i Svenska kyrkan. Skicka din intresseanmälan via formuläret så tar Svenska kyrkan Malmö kontakt med dig.

Kvinna på huk framför flicka i en kyrka.

Utträde ur Svenska kyrkan

Som medlem är du viktig och du bidrar på olika sätt till kyrkans liv och verksamhet. Här får du veta hur du lämnar oss, men också vad kyrkoavgiften och begravningsavgiften som du ser på din deklarationsblankett egentligen är för något. Att gå ur kyrkan kostar ingenting.

Fakta om kyrkan

Låt statistik, ekonomi och historia berätta mer om Svenska kyrkan.