Konfirmationsläger på stiftsgården i Undersvik sommaren 2019
Foto: Alex Giacomini /Ikon

Ungdom

I S:t Andreas kyrka finns ungdomsgruppen Kyrkans unga för dig som är tonåring. Kyrkan erbjuder också dig som går i årskurs 8 konfirmation och du som redan är konfirmerad är välkommen att bli ung ledare. Några gånger per termin firas mässan Våga vara som riktar sig särskilt till dig som är tonåring.

Inställda verksamheter med anledning av covid-19

Kyrkans Unga samt ledarutbildningen är tillsvidare inställda.

Ungdomsgruppen Kyrkans unga i S:t Andreas kyrka

Kyrkans unga, så heter ungdomsgruppen i S:t Andreas kyrka för dig som går i årskurs 8 och uppåt. Gruppen träffas varje tisdag kl. 18.30–20.30. Varje träff inleds med en andakt följt av någon aktivitet, till exempel lekar, samtal, musik, bio, bowling med mera.

Kyrkans unga i S:t Andreas kyrka är ansluten till Svenska kyrkans unga , en öppen gemenskap av unga människor som vill upptäcka och dela kristen tro. Läs mer om kyrkans unga nedan.

Bli ung ledare och jobba med konfirmander

S:t Andreas kyrka söker ständigt unga ledare som vill vara med och förbättra och göra  kyrkans arbete med konfirmander ännu roligare .

Som ung ledare får du en kostnadsfri grundläggande ledarutbildning där du får lära dig om ledarskap, fördjupa dina kunskaper kring dig själv och din roll som ledare. Teori varvas med praktik i  ämnen som ledarskap, människosyn, grupputveckling, metodik, tro och tvivel och mycket mer.

Våga vara – en mässa för unga

Några söndagskvällar per termin firas en mässa som kallas Våga vara-mässa och som riktar sig till ungdomar och konfirmander. Mässan har modernare sånger, enkel predikan och en stund då man kan röra på sig och gå till olika bönestationer, till exempel skriva en bönelapp och lägga i en korg, tända ljus, be en bön, lägga en sten på altaret som en symbol för det som känns tungt i livet eller plantera hopp med hjälp av en ärta. Gudstjänsten varar cirka en timme och efteråt serveras kyrkfika. Ungdomskören medverkar ofta i Våga-vara-mässan.

För mer information om konfirmation och ungdomsverksamhet

Kristina Markström

Församlingspedagog, S:t Andreas kyrka

Ungdomskörer

Kyrkomusiksymposium 2018 Uppsala. Konsert Nationella ungdomskören, Helga Trefaldighets kyrka
Foto: Magnus Aronson /Ikon

I Svenska kyrkan Malmö finns det flera ungdomskörer med olika inriktningar att välja på. Vissa körer riktar sig bara till tjejer, andra är blandade. Ofta tillämpas provsjungning.

Bunkeflo Strandkyrka
Heliga trefaldighetskyrkan
Hyllie kyrka
Kirsebergskyrkan