Foto: Alex Giacomini /Ikon

Ungdom

Konfirmandgruppen i S:t Andreas kyrka träffas på tisdagar. Vi firar andakt, diskuterar och gör en massa kul aktiviteter. Då och då firas mässan Våga vara som riktar sig särskilt till dig som är tonåring.

Konfirmation i S:t Andreas kyrka 2023–2024

Vi träffas på tisdagar och funderar kring livet och tron, vi fikar och firar andakt. Dessutom blir det olika utmaningar och aktiviteter t.ex. ridning, femkamp, klättring och olika samarbetsövningar.

Bli Ung ledare och jobba med konfirmander

S:t Andreas kyrka söker ständigt Unga ledare som vill vara med och förbättra och göra  kyrkans arbete med konfirmander ännu roligare. Som Ung ledare är du en viktig länk mellan konfirmander och de vuxna ledarna (församlingspedagoger och präster).

Som Ung ledare får du en kostnadsfri grundläggande ledarutbildning, där du får lära dig om ledarskap, fördjupa dina kunskaper kring dig själv och din roll som ledare. Teori varvas med praktik i  ämnen som ledarskap, människosyn, grupputveckling, metodik, tro och tvivel och mycket mer.

Våga vara – en mässa för unga

Några söndagskvällar per termin firas en mässa som kallas Våga vara-mässa och som riktar sig till ungdomar och konfirmander. Mässan har modernare sånger, enkel predikan och en stund då man kan röra på sig och gå till olika bönestationer, till exempel skriva en bönelapp och lägga i en korg, tända ljus, be en bön, lägga en sten på altaret som en symbol för det som känns tungt i livet eller plantera hopp med hjälp av en ärta. Gudstjänsten varar cirka en timme och efteråt serveras kyrkfika. Ungdomskören La-Ti-Do medverkar ofta i Våga vara-mässan.

Kontakt

Paula Dubbink, präst, kontaktuppgifter nedan.

Ungdomsgruppen Kyrkans unga | Uppehåll våren 2024

Kyrkans unga, så heter ungdomsgruppen i S:t Andreas kyrka för dig som går i årskurs 8 och uppåt. Gruppen träffas på tisdagar kl. 18.30–20.30. Varje träff inleds med en andakt följt av någon aktivitet, till exempel lekar, samtal, musik, bio, bowling med mera. Kyrkans unga i S:t Andreas kyrka är ansluten till Svenska kyrkans unga , en öppen gemenskap av unga människor som vill upptäcka och dela kristen tro. 

Stor kör, orkester och dirigent.

Sjung i kör

I S:t Andreas kyrka finns det körer för barn, ungdomar och vuxna i alla åldrar. Körerna har olika svårighetsgrad, allt från körer för dig med mångårig körvana till en kör för dig som är ny körsångare.

Relaterad information

Konfirmander i vita kåpor som hoppar

Att vara konfirmand

Tänk dig att få fundera över livet och Gud tillsammans med andra. Att vara konfirmand i Svenska kyrkan är en sådan möjlighet. Du får spännande upplevelser och nya perspektiv på livet. Här finns utrymme för dig och dina tankar. Sugen på att vara med?Läs mer om vad det innebär att konfirmera sig.

Ungdomskörer

Närbild på en kvinna som står upp med knäppta händer i en kyrka. Fyllda kyrkbänkar syns suddigt i bakgrunden.
Foto: Magnus Aronson /Ikon

I Svenska kyrkan Malmö finns det flera ungdomskörer med olika inriktningar att välja på. Vissa körer riktar sig bara till tjejer, andra är blandade. Ofta tillämpas provsjungning.

Bunkeflo Strandkyrka
Heliga trefaldighetskyrkan
Hyllie kyrka
Kirsebergskyrkan
Limhamns kyrka
Oxie kyrka
S:t Andreas kyrka
S:t Johannes kyrka (Vegakören)
S:t Matteus kyrka (S:t Matteus ungdomskör)
S:t Petri kyrka (S:t Petri Ungdomskör/SPUK)
Tygelsjö kyrka

Illustration av tre tjejer där två står tillsammans och en utanför.

Nätvandrarchatten

Nätvandrarchatten är till för dig som är 12-25 år. Du är välkommen att prata om det som känns svårt och jobbigt för dig, eller bara småprata med en trygg vuxen. De som chattar är personer som jobbar i Svenska kyrkan. Alla har tystnadsplikt och du är helt anonym.

Svenska kyrkan ungas logotyp

Svenska kyrkans unga

Svenska Kyrkans Unga är en öppen gemenskap av barn och unga som vill upptäcka och dela kristen tro. Bli en del av gemenskapen du också!

En grupp ageravolontärer. En ung kvinna talar i en magafon.

Ageravolontär

Är du ung vuxen och vill engagera dig för internationella rättvisefrågor? Vill du vara med och påverka orättvisa strukturer? Då ska du bli Ageravolontär!

En grupp ungdomar med vänskapsarmband står i en klunga med händerna i mot mitten.

Ansök till utbytesprogrammet

Utbytesprogrammet är för dig mellan 18 och 30 år. Dela vardagslivet, och engagera dig i kyrkan och samhället under tre månader i Filippinerna eller Tanzania. Sista ansökningsdag är 15 mars.

Några glada ungdomar står utomhus.

Bli volontär i en församling

Du som är 18–25 år kan göra praktik i en församling under ett läsår. Du får göra en insats för medmänniskor inom Svenska kyrkan och dela en församlings liv, tro och verksamhet. Som praktikant ingår du i programmet Ung resurs.