Foto: Alex Giacomini /Ikon

Ungdom

I S:t Andreas kyrka finns ungdomsgruppen Kyrkans unga för dig som är tonåring. Kyrkan erbjuder också dig som går i årskurs 8 konfirmation och du som redan är konfirmerad är välkommen att bli ung ledare. Några gånger per termin firas mässan Våga vara som riktar sig särskilt till dig som är tonåring.

En liten kille med hjälm och sele klättrar i en äventyrsbana.

Konfirmation i S:t Andreas kyrka 2022-2023

Vi träffas på tisdagar och funderar kring livet och tron, vi fikar och firar andakt. Dessutom blir det olika utmaningar och aktiviteter t.ex. ridning, femkamp, klättring och olika samarbetsövningar.

Ungdomsgruppen Kyrkans unga i S:t Andreas kyrka

Kyrkans unga, så heter ungdomsgruppen i S:t Andreas kyrka för dig som går i årskurs 8 och uppåt. Gruppen träffas på tisdagar kl. 18.30–20.30. Varje träff inleds med en andakt följt av någon aktivitet, till exempel lekar, samtal, musik, bio, bowling med mera.

Kyrkans unga i S:t Andreas kyrka är ansluten till Svenska kyrkans unga , en öppen gemenskap av unga människor som vill upptäcka och dela kristen tro. Läs mer om kyrkans unga nedan.

Bli ung ledare och jobba med konfirmander

S:t Andreas kyrka söker ständigt unga ledare som vill vara med och förbättra och göra  kyrkans arbete med konfirmander ännu roligare .

Som ung ledare får du en kostnadsfri grundläggande ledarutbildning där du får lära dig om ledarskap, fördjupa dina kunskaper kring dig själv och din roll som ledare. Teori varvas med praktik i  ämnen som ledarskap, människosyn, grupputveckling, metodik, tro och tvivel och mycket mer.

Våga vara – en mässa för unga

Några söndagskvällar per termin firas en mässa som kallas Våga vara-mässa och som riktar sig till ungdomar och konfirmander. Mässan har modernare sånger, enkel predikan och en stund då man kan röra på sig och gå till olika bönestationer, till exempel skriva en bönelapp och lägga i en korg, tända ljus, be en bön, lägga en sten på altaret som en symbol för det som känns tungt i livet eller plantera hopp med hjälp av en ärta. Gudstjänsten varar cirka en timme och efteråt serveras kyrkfika. Ungdomskören medverkar ofta i Våga-vara-mässan.

För mer information om konfirmation och ungdomsverksamhet

Stor kör, orkester och dirigent.

Sjung i kör

I S:t Andreas kyrka finns det körer för barn, ungdomar och vuxna i alla åldrar. Körerna har olika svårighetsgrad, allt från körer för dig med mångårig körvana till en kör för dig som är ny körsångare.

Ungdomskörer

Närbild på en kvinna som står upp med knäppta händer i en kyrka. Fyllda kyrkbänkar syns suddigt i bakgrunden.
Foto: Magnus Aronson /Ikon

I Svenska kyrkan Malmö finns det flera ungdomskörer med olika inriktningar att välja på. Vissa körer riktar sig bara till tjejer, andra är blandade. Ofta tillämpas provsjungning.

Bunkeflo Strandkyrka
Heliga trefaldighetskyrkan
Hyllie kyrka
Kirsebergskyrkan
Limhamns kyrka
Oxie kyrka
S:t Andreas kyrka
S:t Johannes kyrka (Vegakören)
S:t Matteus kyrka (S:t Matteus ungdomskör)
S:t Petri kyrka (S:t Petri Ungdomskör/SPUK)
Tygelsjö kyrka

Illustration av tre tjejer där två står tillsammans och en utanför.

Nätvandrarchatten

Nätvandrarchatten är till för dig som är 12-25 år. Du är välkommen att prata om det som känns svårt och jobbigt för dig, eller bara småprata med en trygg vuxen. De som chattar är personer som jobbar i Svenska kyrkan. Alla har tystnadsplikt och du är helt anonym.

Svenska kyrkan ungas logotyp

Svenska kyrkans unga

Svenska Kyrkans Unga är en öppen gemenskap av barn och unga som vill upptäcka och dela kristen tro. Bli en del av gemenskapen du också!

Grupp ageravolontärer som sopar ut sitt budskap i en magafon.

Bli Ageravolontär

Är du ung vuxen och vill engagera dig för internationella rättvisefrågor? Vill du vara med och påverka orättvisa strukturer? Då ska du bli Ageravolontär!

En grupp ungdomar med vänskapsarmband står i en klunga med händerna i mot mitten.

Utbytesprogrammet

Välkommen att söka till Act Svenska kyrkans utbytesprogram för unga vuxna 18–30 år. Du får dela vardagslivet, och engagera dig i kyrkan och samhället under tre månader i Costa Rica, Filippinerna eller Tanzania.

Några glada ungdomar står utomhus.

Bli volontär i en församling

Du som är 18–25 år kan göra praktik i en församling under tio månader. Du får ta del av en församlings liv och verksamhet och upptäcka mer om kristen tro.