Café Paletten i Västerås drivs av Svenska kyrkan. Här serveras bland annat fika och frukostbuffe. I anslutning till cafeet finns ett kapell.

Mötesplatser

I S:t Andreas kyrka finns många öppna mötesplatser där du kan umgås och prata med andra, fika, ta del av underhållning, fynda secondhandkläder, äta sopplunch eller helt enkelt bara vara.

ÖPPNA MÖTESPLATSER UNDER PANDEMI och renovering av kyrkan

Under pågående pandemi och renovering av S:t Andreas kyrka är alla mötesplatser stängda.

Öppet hus i S:t Andreasgården

Varje torsdag mellan kl. 13–15 är det öppet hus i S:t Andreasgården. Varje träff inleds med en andakt. Därefter serveras fika till självkostnadspris och varannan vecka bjuds det på underhållning till kaffet. Du kan betala kontant eller med Swish till nr 123 412 31 70.

Skapa med nål och tråd i S:t Andreas syateljé

Varannan tisdag håller syateljén i i S:t Andreasgården öppet. Här kan du inspireras av andra och skapa nya saker med tyg, nål och tråd. Det kostar inget att vara med.

För mer information, kontakta Aina Hagström. Se nedan för kontaktuppgifter.

Fika och underhållning i Slottsstadens sykrets

Varannan tisdag kl. 14 träffas Slottsstadens sykrets, S:t Andreaskretsen i S:t Andreasgården på Rosenholms allé 10b. Varje träff inleds med en andakt. Därefter följer underhållning och kaffe med dopp till självkostnadspris. Du kan betala kontant eller med Swish till nr 123 412 31 70. Den som önskar kan kostnadsfritt bli medlem i sykretsen och får då regelbundet informationsutskick och erbjudanden från sykretsen. För aktuellt program, se kalendern. Vid frågor, kontakt Aina Hagström.

Sopplunch i församlingssalen

Varje måndag under terminstid kl. 12.30–13.30 arrangerar S:t Andreas kyrka  sopplunch i församlingssalen. Lunchen som kostar 40 kr består av soppa med bröd och kaffe och kaka efter maten. Du kan betala kontant eller med Swish till nr 123 412 31 70.

Fika och fynda secondhand-kläder i Klädskåpet

I S:t Andreasgårdens källare ligger Klädskåpet, ett kombinerat kafé och seconhandbutik som har öppet tisdag förmiddag och torsdag eftermiddag. Här kan du både ta en kopp kaffe och  kaka och fynda secondhand-kläder. Kläderna kostar ingenting, men den som vill får gärna ge en gåva till diakonin i S:t Andreas kyrka.

För aktuella öppettider, se kalendern på S:t Andreas kyrkas förstasida

Skänk kläder till Klädskåpet

S:t Andreas kyrka tar tacksamt emot hela och rena begagnade kläder. Du är välkommen att lämna in ditt bidrag i samband med att Klädskåpet är öppet.

Aina Hagström

Diakon, S:t Andreas kyrka