Någon pumpar kaffe ur en termos i en mugg från Svenska kyrkan.

Mötesplatser

I S:t Andreas kyrka finns många öppna mötesplatser där du kan umgås och prata med andra, fika, ta del av underhållning, fynda secondhandkläder eller helt enkelt bara vara.

Öppet hus i S:t Andreas kyrka

På torsdagar kl. 13–15 är det öppet hus i S:t Andreas. Vi börjar med en andakt i kyrkan, därefter kaffeservering i församlingssalen.

22 september startar Öppet hus upp igen.

Höstens program 2022

22 SEPTEMBER

”Minnen från andra världskriget” – Maria Rosensköld berättar

29 SEPTEMBER
”Namibia - vattenhål i öknen” – bildspel med Ingmar Skogar

6 OKTOBER

”Sång till tröst och glädje” – ett varierat sångprogram med Malin Carlberg på sång och piano

13 OKTOBER

Ensemble Mare Balticum –följ med på en spännande musikalisk tidsresa

20 OKTOBER

”Ett glatt humör” – kören underhåller med välkända melodier

27 OKTOBER

”Sydfrankrike - resor i natur och kultur” – bildspel med Jarl von Schéele

3 NOVEMBER

”Hoppet är en blå vårkappa” – berättelser från sjukhuskyrkan med sjukhuspräst Jonas Persson

10 NOVEMBER

Musikunderhållning med Paul Bocciolone Strandberg och Kicki Desplat

17 NOVEMBER

”Malmös biografer under 100 år” – Roland Öhrstrand berättar

24 NOVEMBER

”Jordens lunga” – bildspel med Ingmar Skogar

1 DECEMBER

Julinspirerat, glatt och finstämt program – Ingela Wahlgren, sång och Rune Lindqvist, piano

Skapa med nål och tråd i S:t Andreas syateljé

Syateljén träffas på tisdagsförmiddagarna varannan vecka på nedre plan i kyrkans lokaler vid S:t Andreas kyrka. Tillsammans skapar vi med nål och tråd, garn och tyger - allt i en kreativ miljö och trevlig samvaro. Ingång via kyrkans parkering vid Henrik Wranérsgatan 2.

För mer information, kontakta Anna Brade. Se nedan för kontaktuppgifter.

Sopplunch i församlingssalen

Soppluncher sätter igång på måndagar med start 26 sept

• Tid: kl 12-13.
  • Plats: Församlingssalen i Sankt Andreas kyrka.

Det serveras soppa, smörgås, kaffe och kaka, till en kostnad av 50 kr.

Fika och fynda secondhand-kläder i Klädskåpet

På nedre plan i kyrkans lokaler vid S:t Andreas kyrka ligger Klädskåpet, ett kombinerat kafé och secondhand-butik som har öppet tisdagar och onsdagar. Här finns det möjlighet att både ta en kopp kaffe och kaka, känna en stunds gemenskap och fynda secondhand-kläder för en gåva till diakonin.

Tisdagar kl. 14–17
Onsdagar 11-13

Klädskåpet håller till på nedre plan

Klädskået ligger på nedre plan i S:t Andreas kyrkas lokaler. Ingång sker från parkeringen vid Henrik Wranérsgatan (baksidan av själva kyrkan).

Där kan man lämna och, mot en gåva till diakonin, handla secondhand kläder. Man är också välkommen att sitta ner och ta en enkel fika.

Har du frågor kring Klädskåpet, kontakta Anna Brade eller Susanna Ärlelid. Se nedan för kontaktuppgifter

Skänk kläder till Klädskåpet

S:t Andreas kyrka tar tacksamt emot hela och rena begagnade kläder. Du är välkommen att lämna in ditt bidrag i samband med att Klädskåpet är öppet. Har du frågor, kontakta Anna Brade eller Susanna Ärlelid. Se nedan för kontaktuppgifter.

Pedagog läser för barn som sitter på golvet.

Öppet hus för dig som är hemma med barn

På tisdagar under terminstid är församlingssalen öppen för dig som är hemma med barn. På Öppet hus kan du och ditt barn leka, pyssla, fika och umgås med andra föräldrar och barn. Varje gång är det också sångstund i kyrkan.

Människor fikar och samtalar kring ett bord

Umgås i kyrkan

Det finns många mötesplatser i Svenska kyrkans regi runt om i Malmö. Här finns något för alla, oavsett ålder, som vill träffa andra och umgås. Kyrkan har stickkafé, sopplunch, kafé med föredrag, babykafé och mycket mer. Välkommen in i gemenskapen.

Servering av soppa från ett mobilt soppkök

Engagera dig som volontär

Ge av din tid och ditt engagemang till arbetet i Svenska kyrkan Malmö. Just du och din erfarenhet kan göra skillnad för en annan människa. Tillsammans bygger vi kyrkan.