Helen Calner
Foto: Joakim Carlström /Ikon

Få stöd av kyrkan

Diakoni är den kristna tron omsatt i praktisk handling, att stå på de svagas sida, att stå upp för människans rätt, att förmedla hopp och vara med i såväl glädje som sorg. I S:t Andreas kyrka jobbar två diakoner som finns tillgängliga för samtal, stöd i kontakter med myndigheter eller när du vill söka ekonomiska bidrag ur fonder och stiftelser.

Diakonernas samtalslinje 040-27 92 48

När du akut behöver prata med någon är du välkommen att ringa till diakonernas samtalslinje. Telefonlinjen är öppen vardagar kl. 10–12 och kl. 13–15 samt helger kl. 13–15. När det inte är akut eller om du har frågor som rör ekonomiskt stöd ska du vända dig till diakonen i den församling du tillhör. Se vilken församling du tillhör.

Endast bokade besök till diakonimottagningen

Med anledning av den ökande smittspridningen av covid-19 tar diakonimottagningen endast emot bokade besök. Kontakta diakon Aina Hagström eller Susanna Ärlelid för att boka tid. Se längre ned på sidan för kontaktuppgifter.

Öppen diakonimottagning två gånger i veckan

Varje tisdag och fredag mellan kl. 10–12 har diakonerna öppen diakonimottagning i S:t Andreasgården på Rosenholms allé 10b. Hit kan du komma utan att boka tid för att prata om livet eller få råd, stöd och samhällsinformation.

Boka samtal eller hembesök

Det går även bra att kontakta någon av diakonerna för att boka ett samtal vid ett senare tillfälle. Samtalet kan ske både över telefon och vid ett fysiskt möte. Alla diakoner har tystnadsplikt.

Få besök av diakon eller präst

Är du ensam eller har frågor om livet och kristen tro, men svårt att komma till kyrkan kan en diakon eller en präst komma hem till dig istället.  Varje hembesök ser olika ut och formas enligt dina behov och önskemål.

Kontakta diakon i S:t Andreas kyrka

Aina Hagström