S:t Matteus kyrka från ovan. Takets form påminner om en fjäril.

Besök S:t Matteus kyrka

Här hittar du besöksinformation och möjlighet att ta en virtuell rundtur i S:t Matteus kyrka.

S:t Matteus kyrka

S:t Matteus kyrka ritades av arkitekterna Sten Samuelson och Åke Martinsson och stod klar 1983.

Se hur S:t Matteus kyrka ser ut inuti med Google View 360.

Öppettider

Kyrkan är öppen måndag- fredag kl. 9.30-15.00, lördag kl. 10.00-14.00, söndag kl. 12.00-14.00. (avvikelser kan förekomma)

Under sommarperioden 28/6 – 29/8 2021 är kyrkan öppen:
On 9-16, to 13-19, fre 9-15, lö och sö 10-14

OBS! Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer under coronapandemin, vilket är avgörande för hur många personer som max får vistas i kyrkan samtidigt. Fr.o.m. 1 juli 2021 får det vara max 85 personer med anvisad plats i kyrkorummet.

Antal platser

Under pandemin får det vara max 50 personer i kyrkan med anvisad plats. Är det utan anvisad plats så gäller det max 8 personer i kyrkan.
I vanliga fall har kyrkan 225 platser. (uppdaterad 28 juni 2021)

Altargångens längd

Från vapenhuset till främre delen vid koret - cirka 16 meter.

Antal bänkvaser/bänkljus

15 vas- och ljushållare

Barnhörna

Tillgänglighet

Huvudingången är i markplan. Handikapparkering finns på närliggande gator. HWC. Hörslinga.

Wifi

Anslut till "Svenska kyrkan Gäst". Starta din webbläsare. Logga in. Anslut med dina inloggningsuppgifter. Har du inte något konto väljer du "Skapa konto" och följer instruktionerna. OBS! Du måste verifiera din e-post inom 10 minuter första gången du ansluter.

Lantmannagatan 8, Malmö (länk till Google Maps)