Fyra gosedjur sitter på en brun filt och tittar mot en skrinda, ett digitalpiano och ett grönvitrandigt parasoll. I bakgrunden är S:t Matteus kyrka. Mjukisdjuren är en groda, en apa, en krokodil och en orm.
Foto: Sara Karlsson Löfgren

Barn och familj

Vad sägs om att som barn och familj uppleva livet i S:t Matteus kyrka i Malmö genom babykafé, Legoklubben, barn- och ungdomskörer, babyrytmik, familjerytmik, barnkyrka, Upptäckarna och gudstjänster.

Babyrytmik och familjerytmik i S:t Matteus

Babyrytmik för föräldrar med barn 0-24 månader och familjerytmiken för föräldrar med barn 2-4 år i S:t Matteus. Vi dansar, sjunger och upplever musiken med hela kroppen.

Legoklubben i S:t Matteus

För dig från 8 år och uppåt finns det en legoklubb i S:t Matteus.

Barnkyrkan i S:t Matteus

Äventyr för alla små och stora barn i Barnkyrkan och i Upptäckarna.

Barnkyrkan Musik i S:t Matteus kyrka

Ny musik från Barnkyrkan i S:t Matteus

Ett barn som står bredvid ett annat sjunger glatt.

Barnkörer i S:t Matteus kyrka

I S:t Matteus kyrka finns barnkörer från 4 år och upp till årskurs 5, Småsångarna, S:t Matteus barnkör och Matteus Vocaler.

Ungdomskör i S:t Matteus kyrka

För dig som går i årskurs 6 och uppåt finns det S:t Matteus ungdomskör.

Man scrollar på mobiltelefon

Boka dop på nätet

Se alla lediga doptider i Malmös kyrkor och preliminärboka en tid när det passar dig.

Ett barn sitter och ritar.

Barnkonsekvensanalys

I kyrkans verksamheter gör vi barnkonsekvensanalyser när vi fattar beslut. För att bedöma om beslutets konsekvenser är positiva eller negativa för barnet används FN:s deklaration om barnets rättigheter – barnkonventionen.

Barn använder appen kyrkan på iPad.

Kyrkan – en app för barn

Kyrkan är Svenska kyrkans app för barn i förskoleåldern. I den får du besöka en kyrka för att bland annat spela på orgeln, hälla vatten i dopfunten och måla ett kyrkfönster. I appen finns också korta filmer om dop, begravning, vigsel, jul och påsk.