Fyra gosedjur sitter på en brun filt och tittar mot en skrinda, ett digitalpiano och ett grönvitrandigt parasoll. I bakgrunden är S:t Matteus kyrka. Mjukisdjuren är en groda, en apa, en krokodil och en orm.
Foto: Sara Karlsson Löfgren

Barn och familj

Vad sägs om att som barn och familj uppleva livet i S:t Matteus kyrka i Malmö genom babykafé, Skapa, Legoklubben, Duploklubben, barnkörer, rytmik, barnkyrka, Upptäckarna och gudstjänster.

Babykafé varje tisdag

Varje tisdag kl. 9–13 är det babykafé i S:t Matteus församlingshem.
Det kostar ingenting.
Startar tisdag 1 september 2020 kl. 9.
Föranmälan krävs. Anmälan görs till Sara Karlsson Löfgren.

Rytmik 0–4 år

Rytmik är en musikpedagogisk metod att lära in musik. Tisdagar från kl. 15.30 i S:t Matteus församlingshem får du och ditt barn genom musik, rörelser och ramsor tidigt kontakt med musikens värld. Samtidigt stimuleras språkutvecklingen och motoriken genom att hela kroppen aktiveras. Det finns kaffe från kl. 15 för dig som vill.

• Babyrytmik 0 – 6 mån
  • Babyrytmik 7 – 12 mån
  • Småbarnsrytmik 1 – 2 år
  • Familjerytmik 2 – 4 år. Hela familjen har rytmik tillsammans. Även yngre syskon är välkomna att vara med.

Det kostar ingenting att delta, men antalet platser är begränsat så anmäl dig i förväg.

Startar onsdag 2 september 2020 kl. 15.30.

För mer information och anmälan, kontakta Anders Frostin.

Barnkyrkan och Upptäckarna

Varje söndag är det barnkyrka för barn från 3 år i S:t Matteus kyrka i samband med högmässan. Det börjar inne i kyrkan kl. 11 och sen när det kommer en signaturmelodi går barnen ut tillsammans med en pedagog.

För de äldre barnen från 9 år och uppåt är det varannan söndag Upptäckarna samma tid som Barnkyrkan.

Det kostar ingenting och det är bara att hänga med till Barnkyrkan och Upptäckarna.

Kontakta Sara Karlsson Löfgren om du har frågor eller om du vill engagera dig som frivillig.

Barnkörer

I S:t Matteus kyrka finns barnkörer för barn från 5–14 år.
Alla körer är kostnadsfria.
Föranmälan krävs och görs till Sofia Hernqvist.
Alla körer startar onsdag 9 september 2020.

Småsångarna för dig som är 5–6 år

På onsdagar kl. 16–16.30 börjar vi i Småsångarna varje träff i S:t Matteus församlingshem med en sång som vi redan kan. Det är fullt ös med rörelse och lek när vi lär oss nya sånger. Och vi avslutar med en favoritsång.

S:t Matteus barnkör för dig som är 6-9 år

På onsdagar kl. 16.30–17.30 i S:t Matteus församlingshem sjunger vi i S:t Matteus barnkör sånger med mycket rörelse och upplever lyckan tillsammans av att sjunga i kör. Halva tiden sjunger vi och andra halvan gör vi något roligt med papper, målning, lera och mycket annat. Hösten avslutas alltid med ett klassiskt luciatåg och våren avslutas ofta med en liten musikal.

Matteus Vocaler för dig som är 10-14 år

På onsdagar kl 17.45–18.30 i S:t Matteus församlingshem sjunger vi i Matteus Vocaler sånger på olika språk och även enklare stämsång. Vi avslutar alltid hösten med ett stämningsfullt luciatåg och vårens avslutas ofta med en mindre musikal.

Duploklubben 3-6 år

Gillar du duplo? Det gör vi med! Vi ses 1-2 gånger i månaden på söndagar kl. 13–15 i S:t Matteus församlingshem och bygger upp olika spännande historier ur Bibeln. Ibland gör vi serier eller film av våra legobyggen.
Det kostar ingenting.

För mer information, kontakta Sara Karlsson Löfgren.

Legoklubben 7 och uppåt

Gillar du lego? Det gör vi med! Vi ses 1-2 gånger i månaden på söndagar kl. 13–15 i S:t Matteus församlingshem och bygger upp olika spännande historier ur Bibeln. Ibland gör vi serier eller film av våra legobyggen.
Det kostar ingenting.

För mer information, kontakta Sara Karlsson Löfgren.

För förskola och skola

Vid jul och påsk erbjuder vi ett lekfullt möte med kyrkan och den kristna tron. Följ med på en spännande tidsresa och träffa de historiska personerna.

För mer infiormation kontakta Sara Karlsson Löfgren.

Anders Frostin

Organist, S:t Matteus kyrka