Altare med ljus och handdockan Doreen
Foto: Svenska kyrkan Malmö

Barn och familj

I Västra Skrävlinge kyrka finns det mycket att göra för både liten och stor. Vad sägs om barnkyrka, familjemässa med dockan Doreen, grubbelklubb för barn eller kanske familjekväll med mat i församlingshemmet?

Barnkyrka med pyssel, lek och prat

En gång i månaden är det barnkyrka i samband med högmässan kl. 11 i Västra Skrävlinge kyrka. De barn som vill går tillsammans med församlingspedagogen över till församlingshemmet där det blir lek, pyssel och prat kring hur söndagens tema och bibeltext kan ha med ens eget liv att göra. Efter barnkyrkan går barnen tillbaka till kyrkan och är med den resterande tiden av gudstjänsten.

Familjekvällar i församlingshemmet

Varannan tisdag kl. 16.30–18.30 är det familjekväll i Västra Skrävlinge kyrkas församlingshem för familjer med barn mellan 0 och 14 år. Kyrkan bjuder på lagad kvällsmat. Barn och vuxna kan pyssla, leka och umgås och kvällen avrundas med en kort andakt. Du behöver inte föranmäla dig och din familj. Det är bara att komma förbi.

Grubbelklubben funderar över viktiga saker

I Grubbelklubben får barn mellan 8–12 år möjlighet att fundera och prata om sådant som känns viktigt tillsammans med andra barn. Varje träff har ett särskilt tema och utifrån temat väljs en bibelberättelse som gruppen får närma sig på ett lekfullt och kreativt sätt, till exempel genom pyssel eller dramaövningar. Dag och tid för träffarna bestäms i dialog med de medverkande.

Intresseanmälan görs till Annika Nilsson, församlingspedagog. För kontaktuppgifter, se längre ned på sidan.

Mässa med tjocka släkten - en mässa för barn

En gång i månaden får barnen stå i fokus i högmässan. Då firas MTS – Mässa med tjocka släkten. MTS är en enkel familjemässa utformad för barn med spring i benen, med deras stora och små frågor i fokus. Dockan Doreen är med i predikan och ställer frågor och funderar kring livets gåtor.

För mer information om verksamhet för barn och familj

Annika Nilsson

Församlingspedagog, Västra Skrävlinge kyrka