Altare med ljus och handdockan Doreen
Foto: Svenska kyrkan Malmö

Barn och familj

I Västra Skrävlinge kyrka finns det mycket att göra för både liten och stor. Vad sägs om barnkyrka, familjemässa med dockan Doreen, grubbelklubb för barn eller kanske familjekväll med mat i församlingshemmet?

Barnkyrka med pyssel, lek och prat

En gång i månaden är det barnkyrka i samband med högmässan kl. 11.00 i Västra Skrävlinge kyrka. De barn som vill går tillsammans med församlingspe­dagogen över till församlingshemmet där det blir lek, pyssel och prat kring hur söndagens tema och bibeltext kan ha med ens eget liv att göra.

Efter barnkyrkan går barnen tillbaka till kyrkan och är med den resterande tiden av gudstjänsten.

• 9 oktober
  • 11 december (tredje advent)

Familjekvällar i församlingshemmet

Varannan tisdag kl. 16.30–18.30 är det familjekväll i Västra Skrävlinge kyrkas församlingshem för familjer med barn. Kyrkan bjuder på lagad kvällsmat. Barn och vuxna kan pyssla, leka och umgås och kvällen avrundas med en kort andakt. Du behöver inte föranmäla dig och din familj. Det är bara att komma förbi.

• 13 september
  • 27 september
  • 11 oktober
  • 25 oktober
  • 8 november
  • 22 november

Viktiga tankar med Grubbelklubben

Grubbelklubben är för dig mellan 8–12 år som vill fundera tillsammans med andra och prata om det som känns viktigt.

Varje träff har ett tema och vi gör något kreativt. Träffarna är på höstlov, februarilov och påsklov. Du kan redan nu höra av dig om ditt barn vill vara med. Dag och tid på loven bestäms i dialog med dem som vill vara med.

Mässa med tjocka släkten - en mässa för barn

En gång i månaden får barnen stå i fokus i högmässan. Då firas MTS – Mässa med tjocka släkten. MTS är en enkel familjemässa utformad för barn med spring i benen, med deras stora och små frågor i fokus. Dockan Doreen är med i predikan.

• 18 september
  • 2 oktober (med utdelning av dopänglar till barn som döpts under året)
  • 30 oktober (med dopuppföljning för 2–3 åringar)
  • 27 november (första advent)

Ung i Västra Skrävlinge kyrka

För dig 15-25 år. Här finns plats för dig! Kanske vill du vara ledare med konfirmander, hjälpa till på gudstjänster, komma på filmkvällar eller något annat. Hör av dig så hittar vi vad som passar för dig.

Man scrollar på mobiltelefon

Boka dop på nätet

Se alla lediga doptider i Malmös kyrkor och preliminärboka en tid när det passar dig.

Ett barn sitter och ritar.

Barnkonsekvensanalys

I kyrkans verksamheter gör vi barnkonsekvensanalyser när vi fattar beslut. För att bedöma om beslutets konsekvenser är positiva eller negativa för barnet används FN:s deklaration om barnets rättigheter – barnkonventionen.

Två smartphones ligger på varandra.

Kyrkan – en app för barn

Kyrkan är Svenska kyrkans app för barn i förskoleåldern. I den får du besöka en kyrka för att bland annat spela på orgeln, hälla vatten i dopfunten och måla ett kyrkfönster. I appen finns också korta filmer om dop, begravning, vigsel, jul och påsk.