Bildkollage med fyra bilder:hand med ros på kista, bebis i dopklänning, hand i hand vid vigsel, en flicka med ett stavkors i handen och klädd i konfirmationskåpa.
Foto: Svenska kyrkan

En mötesplats genom hela livet. 23 kyrkor, sex församlingar, runt om i Malmö. Välkommen in i den kristna gemenskapen.

Illustration av händer som lyfts mot en Davidsstjärna mot taggtråd.

Se samtalskvällen Fading stories - remember, react

Torsdag 14 oktober hölls en samtalskväll i S:t Pauli kyrka mellan kyrkoherde Gunilla Hallonsten, Hania Rosenberg och Björn Wiman om vikten av att minnas Förintelsen. Samtalet spelades in och kan ses här tillsammans med ett bildspel från kvällen.

Någon står utomhus i gräset med en kompass i handen.

Nominera kandidater till församlingsrådet 17-26 oktober

Nu kan du vara med och påverka vem som ska sitta som förtroendevald i församlingsrådet mandatperioden 2022-2025.

Kvinna med kort rött hår poserar framför en graffittivägg.

Gränsland: Är mörkret alltid mörkt?

26 oktober kl 19 i S:t Johannes kyrka bjuder Gränsland på en höstspecial. Vad väcker hösten i oss, är hösten ett mellanrum, ett mer tillåtande tillstånd undan det exponerande ljuset? Eller är det bara mörkt och allmänt surt?

Skylt med texten öppet. I bakgrunden trädgrenar mot himmel.

Nu kan kyrkorummen öppna upp

29 september avvecklar regeringen deltagartaket för allmänna sammankomster och offentliga tillställningar. Det innebär att kyrkorna kan ta emot besökare utan några restriktioner.

Premiär för reportageserien Framtiden bor hos oss

Under ett års tid har filmaren Tobias Olingdahl från Södertälje församling följt vardagen i nätverket Framtiden bor hos oss. Det har resulterat i en reportageserie om fem avsnitt som visas på Youtube under hösten med start 29 oktober. Onsdagen den 6 oktober visades en filmversion av reportageserien med glimtar från de olika avsnitten på biograf Panora i Malmö.

Man med gitarr och kvinna vid piano.

Nykomponerad musik lyfter Psaltarens texter

I höst är det premiär för albumet Allt är NÅD, som består av nykomponerad musik till ett urval av psaltarens texter. Musiken är skriven av David Ivarsson, präst i S:t Matteus kyrka i Malmö, och arrangerad för kör och instrument av Jenny Bergner, organist i Lackalänga-Stävie församling. Musiken premiärspelas den 17 oktober i S:t Matteus kyrka.

Anmäl dig till digitalt nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrev

Flera lokala kyrkor har digitala nyhetsbrev som du kan prenumerera på och få information om vad som händer direkt till din e-post. Här hittar du information om hur du gör för att prenumerera.

Dopklänningar som hänger på galgar.

Drop-in-dop under hösten

Ett drop-in-dop behöver du inte planera för eller boka i förväg. Det kan göras lika personligt som ett bokat dop och det passar för dop i alla åldrar. På denna sida hittar du datum för drop-in-dop i Malmös kyrkor och praktisk information om vad du ska tänka på.

Människor fikar och samtalar kring ett bord

Umgås i kyrkan

Det finns många mötesplatser i Svenska kyrkans regi runt om i Malmö. Här finns något för alla, oavsett ålder, som vill träffa andra och umgås. Kyrkan har stickkafé, sopplunch, kafé med föredrag, babykafé och mycket mer. Välkommen in i gemenskapen.

Digital arbetsplats

Lediga jobb

Just nu söker Svenska kyrkan Malmö en administrativ chef till stödfunktionerna och komministrar till församlingarna S:t Johannes och S:t Petri.

Präst hälsar på mamma med barn på armen.

Bli medlem i Svenska kyrkan

Välkommen att bli medlem i Svenska kyrkan. Skicka din intresseanmälan via formuläret så tar Svenska kyrkan Malmö kontakt med dig.

Servering av soppa från ett mobilt soppkök

Engagera dig som volontär

Ge av din tid och ditt engagemang till arbetet i Svenska kyrkan Malmö. Just du och din erfarenhet kan göra skillnad för en annan människa. Tillsammans bygger vi kyrkan.

AKTUELLT FRÅN SVENSKA KYRKAN MALMÖ