Svenska kyrkan Malmö

En mötesplats genom hela livet. 22 kyrkor, sex församlingar, runt om i Malmö. Välkommen in i den kristna gemenskapen.

Anmälan till konfirmation 2024/2025

Tänk dig att få fundera över livet och Gud tillsammans med andra. Att vara konfirmand i Svenska kyrkan är en sådan möjlighet. Du får spännande upplevelser och nya perspektiv på livet. Välj den konfirmandgrupp som passar dig. Valet är ditt och helt fritt.

Hopp och mening för ett hållbart liv

Välkommen till en inspirationskväll den 19 maj i S:t Pauli kyrka om existentiell hälsa och andlig hållbarhet. Gäster under kvällen är inga mindre än ärkebiskop emerita, Antje Jackelén, samt läkaren Anders Rosengren.

Ny ungdomsgrupp för unga med intellektuell funktionsnedsättning

Hösten -24 startar ungdomsgruppen för dig med IF och som är född 2010 eller tidigare. Välkommen precis som du är.

The Room

The Room

Mellan S:t Mikaels kyrka och Hyllie kyrka har en hel stad växt fram. Hyllievång, som sjuder av liv. Förr byggdes byn runt kyrkan. Nu har vi hamnat bredvid. Och vi vill vara där människor finns, därför tar vi nu plats ”mitt i byn”. Närmare bestämt på Hyllie Boulevard 11C. Här öppnar nu The Room, en gräsrotskyrka, som ingår i Hyllie församling.

Här kan du läsa tidningen Trovärdigt

Trovärdigts första utgåva som fysisk tidning är här! Temat är hopp och du kan bland annat läsa om en vacker kärlekshistoria, två nyblivna föräldrars tankar kring dopet, hur körsång kan bygga broar och mycket mer!

Öresundsbron fotad på håll.

Kyrkliga ledare i Malmö: ”Vi tar avstånd från Koranbränning”

Sverige är ett mångkulturellt och mångreligiöst land. Den enhetskultur som är en del av vår historia existerar inte längre. Därför måste vi lära oss att respektera olikheter både när det gäller kultur och religion. Att bränna någons heliga skrift är en provokation och inte ett uttryck för tro.

Hjälp ett barn i Malmö till nya sommarminnen

Alla familjer har inte möjlighet att lämna stan och bara en dagsutflykt kan göra stor skillnad. Nu har du möjlighet att swisha ett bidrag till ett sommarkort för buss och tåg så att dessa familjer kan skapa nya upplevelser i Skåne.

Dopet – livets första fest

Allt du behöver veta om dopet
En kvinnlig diakon sitter och pratar med ett gäng ungdomar.

Bli medlem i Svenska kyrkan

Välkommen att bli medlem i Svenska kyrkan. Skicka din intresseanmälan via formuläret så tar vi kontakt med dig.

En bebis i dopklänning och hårband hålls i en mans armar.

Drop-in-dop

Ett drop-in-dop behöver du inte planera för eller boka i förväg. Det kan göras lika personligt som ett bokat dop och det passar för dop i alla åldrar. På denna sida hittar du datum för drop-in-dop i Malmös kyrkor och praktisk information om vad du ska tänka på.

Svenska kyrkan på Malmö Pride

Mellan den 3 och 6 juli pågår Malmö Pride och Svenska kyrkan Malmö är i vanlig ordning med och arrangerar flera programpunkter under veckan.

Illustration av barn och pratbubbla med texten Här mår jag bra

Här mår jag bra

Ett projekt som har till syfte att öka kunskapen om barns rättigheter utifrån Barnkonventionen. Barn från olika delar av Malmö har svarat på frågan om var de mår bra, deras berättelser har animerats och ett material tagits fram för att arbeta med barnkonventionen i barngrupp.

Esra med familj är faddrar på ett dop.

Här får barnen lov att ta plats, låta och synas

Emma och Allen är aktiva församlingsmedlemmar i en av Malmös kyrkor. För de är det en självklarhet att deras son Esra också ska ha en plats i kyrkan. Esra har autism och passar inte in i många av de ramar som gudstjänster och verksamheter är uppbyggda runt.

Helena Berggren och Sara Karlsson Löfgren

Kyrkan möter NPF-familjer

Under hösten 2023 startade Svenska kyrkan Malmö projektet ”Kyrkan möter NPF-familjer”. Tanken är förbättra kyrkans bemötande av familjer i behov av särskilt stöd. Både barn med diagnos, föräldrar och andra familjemedlemmar.

Händer som sträcker sig mot jordklot och en duva.

Bön för fred

Vi lever i en svår tid. Krig och konflikter rasar i världen och många människor dödas eller utsätts för urskillningslöst våld. Svenska kyrkan Malmö är bedrövade av denna utveckling. Vi fördömer krig, våld och terror och sörjer för de tusentals människor som mördas i krigens avskyvärda verklighet. Svenska kyrkan Malmö vill bidra till freden och till sammanhållningen.

En gruppbild utomhus på Sveriges alla biskopar och ärkebiskop Martin Modéus.

Svenska kyrkans biskopar: ”Vi vädjar om fred”

Uttalande av Svenska kyrkans biskopar med anledning av kriget i Gaza och Israel.

Kvinna i ärmlös klänning med prästkrage i bakgrunden kyrkfönster

Jobba hos oss

Här hittar du information om lediga tjänster samt länkar till vidare läsning om utbildningsvägar och yrken inom Svenska kyrkan.

Tre flickor tittar busigt upp bakom en kyrkbänk.

Tack för att du är medlem i Svenska kyrkan Malmö

Du som medlem gör allt möjligt. Utan dig kan inte Svenska kyrkan Malmö bedriva verksamheter, erbjuda stöd och samtal eller ta hand om vårt gemensamma kulturarv. Här får du ta del av anledningar till medlemsskap.

Människor fikar och samtalar kring ett bord

Umgås i kyrkan

Det finns många mötesplatser i Svenska kyrkans regi runt om i Malmö. Här finns något för alla, oavsett ålder, som vill träffa andra och umgås. Kyrkan har stickkafé, sopplunch, kafé med föredrag, babykafé och mycket mer. Välkommen in i gemenskapen.

Boka dop

Alla är välkomna att döpas – barn, unga och vuxna. Dopet är en gåva och ett löfte om att Gud alltid har omsorg om dig. Det är en fest för att välkomna livet. Här kan du boka dop i Svenska kyrkan Malmö via webbokningen.

Anmäl dig till digitalt nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrev

Flera lokala kyrkor har digitala nyhetsbrev som du kan prenumerera på och få information om vad som händer direkt till din e-post. Här hittar du information om hur du gör för att prenumerera.

En hand håller i en mobil med skärmbild om kyrkguiden som visar adressen för kyrkan.

Appen Kyrkguiden

Appen Kyrkguiden hjälper dig hitta till våra kyrkor. I kalendern finns gudstjänster, konserter och andra evenemang. Appen är gratis och finns för både iPhone och Android.

Vi tror på alla människors lika värde. Vi gör skillnad.

Bli medlem
Någon knappar på sin mobiltelefon.

Kontakta Svenska kyrkan Malmö

Välkommen att kontakta Svenska kyrkan Malmö. För frågor om verksamheten eller för samtal med präst eller diakon, ring växeln på 040-27 90 00 vardagar kl. 9–15.30 eller direkt till en lokal kyrka. För frågor om dop, bröllop, begravning eller medlemskap, ring pastorsexpeditionen på 040-27 90 01 vardagar kl. 9–15, lunchstängt kl. 12–12.30.

Kontakta Kyrkogårdsförvaltningen

Kontakta Kyrkogårdförvaltningens kundtjänst när du har frågor om gravar, gravskötsel och kyrkogårdar i Malmö. Malmö Kyrkogårdsförvaltning når du på 040-27 92 00 vardagar kl. 10–12 och kl. 13–15 eller via kyrkogardsforvaltning.malmo@svenskakyrkan.se

Aktuellt från Svenska kyrkan Malmö

Ny ungdomsgrupp för unga med intellektuell funktionsnedsättning

Publicerad:

Hösten -24 startar ungdomsgruppen för dig med IF och som är född 2010 eller tidigare. Välkommen precis som du är.

Inbjudan till en föreläsning med tema: när ett dödsfall drabbar arbetsplatsen

Publicerad:

9 oktober är du välkommen att delta i föreläsningen När död och sorg drabbar arbetsplatsen. Fokus ligger både på en arbetskollegas död och när en närstående till en arbetskollega dör. Föreläsare är Katarina Tingström, legitimerad psykoterapeut och författare. Det är kostnadsfritt att delta men anmälan krävs senast 30 september.

Hjälp ett barn i Malmö till nya sommarminnen

Publicerad:

Alla familjer har inte möjlighet att lämna stan och bara en dagsutflykt kan göra stor skillnad. Nu har du möjlighet att swisha ett bidrag till ett sommarkort för buss och tåg så att dessa familjer kan skapa nya upplevelser i Skåne.