Foto: Magnus Aronsson/Ikon

Svenska kyrkan Malmö

En mötesplats genom hela livet. 22 kyrkor, sex församlingar, runt om i Malmö. Välkommen in i den kristna gemenskapen.

Några röda rosenblad ligger på ett träbord. På bordet syns skuggan av taggtråd.

Stilla veckan

Passionstiden kallas de två sista veckorna i fastan, varav den sista veckan kallas stilla veckan. I passionstiden finns det möjlighet att följa Jesu sista tid genom läsningar, bön och musik i våra passionsandakter. Här hittar du stilla veckans passionsandakter.

En påsklilja ligger i en uppslagen psalmbok.

Påskens musik- en snabbfil till kyrkans budskap

Att fira påskens budskap, att livet segrat över döden, genomsyrar musiken i Malmös 22 kyrkor. Arta Stepina, organist i S.t Mikaels kyrka och Per Grundberg, organist i Bunkeflo Strandkyrka berättar om vad påskens musik betyder för dem och svarar på frågan om varför just du ska lyssna till påskens musik i kyrkan.

Några nattvardskalkar står på ett bord. Människor i bakgrunden.

Vi söker dig som vill leda i förändring

Nu förstärker vi församlingsarbetet ytterligare och rekryterar två befattningar, biträdande församlingsherde och arbetsledande diakon. Tillsammans med församlingsherden, har du ett särskilt uppdrag att förankra församlingsinstruktionen i församlingen.

Kvinna i ärmlös klänning med prästkrage i bakgrunden kyrkfönster

Jobba hos oss

Just nu har vi följande lediga tjänster: arbetsledande diakon, biträdande församlingsherde, projektledare, diakon, församlingsherde och kyrkogårdsarbetare. Läs mer och välkommen med din ansökan!

Två personer sitter på en mur där bara underkroppen syns

Gymnasieteam - en resurs för hela Malmö

Gymnasieteamet finns till för alla Malmös gymnasieskolor och ungdomar i gymnasieåldern. Teamet, som består av präst och diakon är även en resurs för myndigheter och organisationer i Malmö.

Gemensamma steg mot ökad psykosocial hälsa i Malmö

Malmö stad, Svenska kyrkan, Malmö muslimska nätverk och ett flertal civila aktörer tar gemensamma steg för att öka den psykosociala hälsan i Malmö genom en interreligiös diakonal satsning.

Mission som uppdraget att laga världen

Vad innebär det som kyrka att stå i försoningens tjänst när skjutningar äger rum i våra församlingar, människor dör och ett helt grannskap skadas? I senaste utgåvan av Svensk kyrkotidning ger diakon Ebba Älverbrandt exempel på hur kyrkan kan sändas ut och vara med och laga världen i sin lokala kontext.

Dela lika under samma himmel

* 110 kronor räcker till exempel till en matkasse för en familj på Filippinerna i en vecka.

Läs mer och ge en gåva
Dop, bröllop och begravning

Boka dop, vigsel och begravning

När du vill boka dop eller bröllop i en kyrka i Malmö kontaktar du pastorsexpeditionen i Svenska kyrkan Malmö. Har du frågor om olika begravningsskick kan Kyrkogårdsförvaltningen hjälpa dig. Begravning bokar du lättast genom att ta kontakt med en begravningsbyrå.

Ung kvinna blundar med ett nöjt ansiktsuttryck. Text Prata hjälper.

Boka samtal med en diakon

Svenska kyrkan Malmö erbjuder samtalsstöd för alla, oavsett ålder, sexualitet eller religion. Det är helt kostnadsfritt och utan journaler. Du väljer själv om samtalet ska ske digitalt, via telefon eller som fysiskt möte. Ingen fråga är för stor eller för liten.

Siluetten av två personer som sitter runt ett bord. En fruktkorg står på bordet.

Livsmod - fokus för det diakonala arbetet

Vad är livsmod, på vilket sätt är det relevant och hur kan man känna livsmod i vår tid? I två år framöver är livsmod temat för kyrkans diakonala arbete och på den här sidan kommer vi att samlat det arbete som pågår under perioden. Du kan bland annat ta del av berättelser från människor i Malmö som har gått från missmod till livsmod.

Personer samtalar kring ett bord

Stöd i sorgen

Det finns en läkande kraft i att få dela sin sorg med andra som befinner sig i samma eller liknande situation. Svenska kyrkan Malmö anordnar regelbundet sorgegrupper för vuxna, barn och ungdomar.

Präst hälsar på mamma med barn på armen.

Bli medlem i Svenska kyrkan

Välkommen att bli medlem i Svenska kyrkan. Skicka din intresseanmälan via formuläret så tar vi kontakt med dig.

Människor fikar och samtalar kring ett bord

Umgås i kyrkan

Det finns många mötesplatser i Svenska kyrkans regi runt om i Malmö. Här finns något för alla, oavsett ålder, som vill träffa andra och umgås. Kyrkan har stickkafé, sopplunch, kafé med föredrag, babykafé och mycket mer. Välkommen in i gemenskapen.

Anmäl dig till digitalt nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrev

Flera lokala kyrkor har digitala nyhetsbrev som du kan prenumerera på och få information om vad som händer direkt till din e-post. Här hittar du information om hur du gör för att prenumerera.

Servering av soppa från ett mobilt soppkök

Engagera dig som volontär

Ge av din tid och ditt engagemang till arbetet i Svenska kyrkan Malmö. Just du och din erfarenhet kan göra skillnad för en annan människa. Tillsammans bygger vi kyrkan.

En hand håller i en mobil med skärmbild om kyrkguiden som visar adressen för kyrkan.

Appen Kyrkguiden

Appen Kyrkguiden hjälper dig hitta till våra kyrkor. I kalendern finns gudstjänster, konserter och andra evenemang. Appen är gratis och finns för både iPhone och Android.

Någon knappar på sin mobiltelefon.

Kontakta Svenska kyrkan Malmö

Välkommen att kontakta Svenska kyrkan Malmö. För frågor om verksamheten eller för samtal med präst eller diakon, ring växeln på 040-27 90 00 vardagar kl. 9–15.30 eller direkt till en lokal kyrka. För frågor om dop, bröllop, begravning eller medlemskap, ring pastorsexpeditionen på 040-27 90 01 vardagar kl. 9–15, lunchstängt kl. 12–12.30.

Kontakta Kyrkogårdsförvaltningen

Kontakta Kyrkogårdförvaltningens kundtjänst när du har frågor om gravar, gravskötsel och kyrkogårdar i Malmö. Malmö Kyrkogårdsförvaltning når du på 040-27 92 00 vardagar kl. 10–12 och kl. 13–15 eller via kyrkogardsforvaltning.malmo@svenskakyrkan.se

Aktuellt från Svenska kyrkan Malmö

Vill du hjälpa till som frivillig i S:ta Maria kyrka?

Publicerad:

Vill du vara med som volontär och få snurr på café Maria eller i träffverksamheten för äldre? Vi behöver nu hjälp av 4 eller 5 stycken nya volontärer. Vi vill gärna komma i kontakt med dig som är stabil, tålmodig, social och inlyssnande och som vill ingå i ett sammanhang med avslappnad attityd och hjärtligt engagemang.

Påskens musik- en snabbfil till kyrkans budskap

Publicerad:

Att fira påskens budskap, att livet segrat över döden, genomsyrar musiken i Malmös 22 kyrkor. Arta Stepina, organist i S.t Mikaels kyrka och Per Grundberg, organist i Bunkeflo Strandkyrka berättar om vad påskens musik betyder för dem och svarar på frågan om varför just du ska lyssna till påskens musik i kyrkan.

Regissören: "jag är superglad över priset"

Publicerad:

Det blev filmen Bullets i regi av Peter Pontikis som tog emot Svenska kyrkans ungdomspris på BUFF, barn- och ungdomsfilmfestivalen.