Fönsterglasmålning av en vit duva mot gul bakgrund.
Foto: Shutterstock

Svenska kyrkan Malmö

En mötesplats genom hela livet. 22 kyrkor, sex församlingar, runt om i Malmö. Välkommen in i den kristna gemenskapen.

två barn sitter på en filt och har picknick

Gratis sommaraktiviteter för barn

Sommarlovet är strax här och dagarna kan bli långa för de barn som inte reser bort, eller har aktiviteter inplanerade. Här har vi samlat allt som händer i Svenska kyrkan Malmö för barn och familj i sommar.

Hjälp ett barn i Malmö till nya sommarminnen

Alla familjer har inte möjlighet att lämna stan och bara en dagsutflykt kan göra stor skillnad. Nu har du möjlighet att swisha ett bidrag så att dessa familjer kan skapa nya upplevelser i ett somrigt Skåne.

Kördag för barn – Come on children

Är du 8–12 år och vill prova på att sjunga i kör? Lördag 17 juni arrangeras en kördag i S:t Andreas kyrka. Körledare under dagen är Karin Runow som tagit fram materialet Come on children, sånger för barnkör.

Närbild på blommor i olika varianter.

Fira midsommar i din kyrka

Var med och fira årets ljusaste helg! Kom med i gemenskapen och fira traditionsenlig midsommar med musik och dans kring stången och fika. Här hittar du alla kyrkor i Malmö som arrangerar midsommarfirande inför och på midsommarafton.

Anmäl dig till konfirmation 2023–2024

Vill du växa som människa? Träffa nya vänner? Utforska vem du är? Konfirmationstiden innebär spännande upplevelser och nya perspektiv på livet. Här finns utrymme för dig och dina tankar!

Två unga tjejer sitter och skrattar tillsammans.

"Gemenskapen som bildas i kyrkan är svår att slå"

Gemenskap, nya vänner, lugn och stöd. Här är vad tidigare konfirmander själva säger om sin konfirmationstid i Svenska kyrkan Malmö.

Några konfirmander i vita kåpor jämför sina gympaskor.

Vanliga frågor om konfirmation

Här hittar du svar på några vanliga frågor om konfirmation.

En ung glad tjej håller upp ett färggrant stenhjärta.

Vi söker trainee till Fosie församling

Är du mellan 18 och 25 år och är nyfiken på hur det är att arbeta i kyrkan? Just nu söker vi en trainee till Fosie församling och sista dag för ansökan är den 9 juni.

Orgelpipor och texten Skånes orgelveckor.

Skånes orgelveckor

26 juni till 17 juli går Skånes orgelveckor 2023 av stapeln. Under en månads tid har du möjligheten att gratis njuta av 50 olika orgelkonserter runt om i Skåne och Blekinge.

Boka dop

Alla är välkomna att döpas – barn, unga och vuxna. Dopet är en gåva och ett löfte om att Gud alltid har omsorg om dig. Det är en fest för att välkomna livet. Här kan du boka dop i Svenska kyrkan Malmö via webbokningen.

Präst hälsar på mamma med barn på armen.

Bli medlem i Svenska kyrkan

Välkommen att bli medlem i Svenska kyrkan. Skicka din intresseanmälan via formuläret så tar vi kontakt med dig.

Människor fikar och samtalar kring ett bord

Umgås i kyrkan

Det finns många mötesplatser i Svenska kyrkans regi runt om i Malmö. Här finns något för alla, oavsett ålder, som vill träffa andra och umgås. Kyrkan har stickkafé, sopplunch, kafé med föredrag, babykafé och mycket mer. Välkommen in i gemenskapen.

Servering av soppa från ett mobilt soppkök

Engagera dig som ideell

Ge av din tid och ditt engagemang till arbetet i Svenska kyrkan Malmö. Just du och din erfarenhet kan göra skillnad för en annan människa. Tillsammans bygger vi kyrkan.

Hela livet - en föreläsning om existentiell hälsa

11 oktober kl. 13-16 hålls en kostnadsfri föreläsning där Anders Rosengren, läkare och professor ger fördjupande tankar om hur kropp och själ hänger samman. Viktiga livsfrågor vävs ihop med konkreta redskap för att hantera sjukdom, stress, ensamhet, relationer, sorg med mera. Anmäl ditt deltagande senast 29 september.

Två personer sitter på en mur där bara underkroppen syns

Gymnasieteam - en resurs för hela Malmö

Gymnasieteamet finns till för alla Malmös gymnasieskolor och ungdomar i gymnasieåldern. Teamet, som består av präst och diakon är även en resurs för myndigheter och organisationer i Malmö.

Gemensamma steg mot ökad psykosocial hälsa i Malmö

Malmö stad, Svenska kyrkan, Malmö muslimska nätverk och ett flertal civila aktörer tar gemensamma steg för att öka den psykosociala hälsan i Malmö genom en interreligiös diakonal satsning.

Mission som uppdraget att laga världen

Vad innebär det som kyrka att stå i försoningens tjänst när skjutningar äger rum i våra församlingar, människor dör och ett helt grannskap skadas? I senaste utgåvan av Svensk kyrkotidning ger diakon Ebba Älverbrandt exempel på hur kyrkan kan sändas ut och vara med och laga världen i sin lokala kontext.

Man som blundar  med grått hår, ljusblå skjorta.

Boka samtal med en diakon

Svenska kyrkan Malmö erbjuder samtalsstöd för alla, oavsett ålder, sexualitet eller religion. Det är helt kostnadsfritt och utan journaler. Du väljer själv om samtalet ska ske digitalt, via telefon eller som fysiskt möte. Ingen fråga är för stor eller för liten.

Siluetten av två personer som sitter runt ett bord. En fruktkorg står på bordet.

Livsmod - fokus för det diakonala arbetet

Vad är livsmod, på vilket sätt är det relevant och hur kan man känna livsmod i vår tid? I två år framöver är livsmod temat för kyrkans diakonala arbete och på den här sidan kommer vi att samlat det arbete som pågår under perioden. Du kan bland annat ta del av berättelser från människor i Malmö som har gått från missmod till livsmod.

Personer samtalar kring ett bord

Stöd i sorgen

Det finns en läkande kraft i att få dela sin sorg med andra som befinner sig i samma eller liknande situation. Svenska kyrkan Malmö anordnar regelbundet sorgegrupper för vuxna, barn och ungdomar.

Anmäl dig till digitalt nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrev

Flera lokala kyrkor har digitala nyhetsbrev som du kan prenumerera på och få information om vad som händer direkt till din e-post. Här hittar du information om hur du gör för att prenumerera.

En hand håller i en mobil med skärmbild om kyrkguiden som visar adressen för kyrkan.

Appen Kyrkguiden

Appen Kyrkguiden hjälper dig hitta till våra kyrkor. I kalendern finns gudstjänster, konserter och andra evenemang. Appen är gratis och finns för både iPhone och Android.

Någon knappar på sin mobiltelefon.

Kontakta Svenska kyrkan Malmö

Välkommen att kontakta Svenska kyrkan Malmö. För frågor om verksamheten eller för samtal med präst eller diakon, ring växeln på 040-27 90 00 vardagar kl. 9–15.30 eller direkt till en lokal kyrka. För frågor om dop, bröllop, begravning eller medlemskap, ring pastorsexpeditionen på 040-27 90 01 vardagar kl. 9–15, lunchstängt kl. 12–12.30.

Kontakta Kyrkogårdsförvaltningen

Kontakta Kyrkogårdförvaltningens kundtjänst när du har frågor om gravar, gravskötsel och kyrkogårdar i Malmö. Malmö Kyrkogårdsförvaltning når du på 040-27 92 00 vardagar kl. 10–12 och kl. 13–15 eller via kyrkogardsforvaltning.malmo@svenskakyrkan.se

Aktuellt från Svenska kyrkan Malmö

Fira midsommar i din kyrka

Publicerad:

Var med och fira årets ljusaste helg! Kom med i gemenskapen och fira traditionsenlig midsommar med musik och dans kring stången och fika. Här hittar du alla kyrkor i Malmö som arrangerar midsommarfirande inför och på midsommarafton.

Gratislunch och svalkande vattenlekar ett vinnande koncept

Publicerad:

De populära sommaraktiviteterna i Matteusparken som arrangeras av S:t Matteus kyrka kommer att pågå under hela sommaren. Församlingspedagog Sara Karlsson Löfgren ser fram emot årets program. – Alla är välkomna, vi har något för både stora som små barn!

Vi söker trainee till Fosie församling

Publicerad:

Är du mellan 18 och 25 år och är nyfiken på hur det är att arbeta i kyrkan? Just nu söker vi en trainee till Fosie församling och sista dag för ansökan är den 9 juni.