Bildkollage med fyra bilder:hand med ros på kista, bebis i dopklänning, hand i hand vid vigsel, en flicka med ett stavkors i handen och klädd i konfirmationskåpa.
Foto: Svenska kyrkan

En mötesplats genom hela livet. 23 kyrkor, sex församlingar, runt om i Malmö. Välkommen in i den kristna gemenskapen.

Tack till alla som röstat i kyrkovalet

Stort tack till alla er som röstade i kyrkovalet. Nu pågår rösträkningen.
Du kan följa räkningen via länken Valresultat nedan.

Kvinnlig polis.

Gränsland: Tunna blå linjen

I Gränsland 21 september kl. 19 i S:t Johannes kyrka får du bland andra möta Amanda Jansson som spelar Sara i SVT-serien Tunna blå linjen. Det blir ett samtal om Malmö, kärlek på jobbet, ont och gott. Kort sagt, ett samtal om tv-serien och vårt förhållande till polisen. Fri entré, men begränsat antal platser.

Äldre man med fårat ansikte och bister min.

Fading Stories

S:t Pauli kyrka visar fotograf Sanna Sjöswärds utställning Fading Stories i samband med konferensen Malmö internationella forum för hågkomst av Förintelsen och bekämpande av antisemitism. Utställningen pågår 12–15 oktober 2021.

Ensamhet i fokus under september

Kyrkornas diakonala verksamhet möter olika dimensioner av ensamhet i sitt uppdrag. Det uppmärksammas under benämningen Diakonifokus där temat i år är just ensamhet. I Malmös kyrkor lyfts ensamhet dels på Diakonins dag den 29 augusti, och dels med samtal och föreläsningar vid flera tillfällen under september.

Coronavirus i närbild.

Coronaviruset och covid-19

Svenska kyrkan Malmö fortsätter följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Här hittar du information om hur många som får vistas i Malmös kyrkor och kapell och vad som gäller för lokaluthyrning.

Människor fikar och samtalar kring ett bord

Umgås i kyrkan

Det finns många mötesplatser i Svenska kyrkans regi runt om i Malmö. Här finns något för alla, oavsett ålder, som vill träffa andra och umgås. Kyrkan har stickkafé, sopplunch, kafé med föredrag, babykafé och mycket mer. Välkommen in i gemenskapen.

Servering av soppa från ett mobilt soppkök

Engagera dig som volontär

Ge av din tid och ditt engagemang till arbetet i Svenska kyrkan Malmö. Just du och din erfarenhet kan göra skillnad för en annan människa. Tillsammans bygger vi kyrkan.

Digital arbetsplats

Lediga jobb

Just nu söker Svenska kyrkan Malmö komministrar till församlingarna S:t Johannes, S:t Petri och Husie.

Präst hälsar på mamma med barn på armen.

Bli medlem i Svenska kyrkan

Välkommen att bli medlem i Svenska kyrkan. Skicka din intresseanmälan via formuläret så tar Svenska kyrkan Malmö kontakt med dig.

AKTUELLT FRÅN SVENSKA KYRKAN MALMÖ