Svenska kyrkan Malmö

En mötesplats genom hela livet. 22 kyrkor, sex församlingar, runt om i Malmö. Välkommen in i den kristna gemenskapen.

Film: Vi tillsammans är kyrkan

Välkommen till Svenska kyrkan i Malmö. Vi är med dig genom livets alla skeden, från glädje till sorg, för vi tror på att tillsammans är vi mindre ensamma. Här är vi alla en del av ett enda bröd, en enda mänsklighet. Och här finns alltid en plats för dig, till gemenskapen tillsammans med oss - vi som är kyrkan.

Biskop Johan Tyrberg / Chefredaktör Jonas Kanje

Biskopen i samtal med chefredaktören för Sydsvenskan/HD

Som en del av biskopsvisitationen samtalar biskop Johan Tyrberg med chefredaktör för Sydsvenskan/HD Jonas Kanje i S:t Pauli kyrka torsdagen den 7 mars kl. 18:00.

Sjukhuskyrkan hjälper till att hitta hopp i mörka tider

Den 14 februari inleddes fastan, de 40 dagar som leder fram till påsken och som är en tid för att avstå och reflektera. – Fasteperioden är en tid då vi i Svenska kyrkan reflekterar över det som man kan kalla för tillvarons eller livets skuggsidor, säger sjukhusprästen Peter Englund.

Gränsland våren 2024

Varje onsdag klockan 18:00 är det Gränsland i S:t Johannes kyrka, en kulturscen för samtal och musik där aktuella ämnen lyfts i kyrkorummet. Kvällen inleds med en enkel kvällsmässa klockan 17:30.

Fastekalender 2024

På Askonsdagen börjar en 40 dagar lång fasta och förberedelsetid inför påsken. En möjlighet för eftertanke och att hitta fokus. Kanske vill du följa denna fastekalender?

En hög med knäckebröd. I bakgrunden anas en semla.

Fastan – tid för eftertanke och bön

Att fasta är att avstå från något för att vinna något annat. Fastan ger oss tid för eftertanke och bön, och tid att växa i tron. Den kristna fastan pågår i 40 dagar, från askonsdagen 14 februari till påskafton 30 mars. Här kan du läsa mer om fastan och ta del av allt som händer i Malmös kyrkor.

En bebis i dopklänning och hårband hålls i en mans armar.

Drop-in-dop

Ett drop-in-dop behöver du inte planera för eller boka i förväg. Det kan göras lika personligt som ett bokat dop och det passar för dop i alla åldrar. På denna sida hittar du datum för drop-in-dop i Malmös kyrkor och praktisk information om vad du ska tänka på.

Flygbild över vatten där solen speglar sig med moln ovanför. Ordet Tankestudion i vitt.

Tankestudion: Om demokratifrågor och mänskliga rättigheter med Amani Loubani

Amani Loubani är kommunalråd för demokrati och mänskliga rättigheter i Malmö. Hur ser vardagen ut för ett kommunalråd som har ett så stort och brett uppdrag på sitt bord? Amani Loubani berättar hur demokrati och mänskliga rättigheter hör samman och hur staden behöver arbeta både långsiktigt och processinriktat med frågorna.

Biskopen visiterar Malmö våren 2024

Under våren blir det biskopsvisitation i Malmö. Mellan februari och maj besöker biskop Johan Tyrberg samtliga församlingar för att träffa medarbetare, förtroendevalda och församlingsbor. Huvudfrågan för mötena är hur församlingarna möter människors längtan efter Gud.

Gospel Rose Choir och körledare Rebecka Dahlqvist.

Körsång bygger broar

Att sjunga i kör ger en gemenskap som sprider glädje även till dem som lyssnar, tycker Karin Oldgren och Rebecka Dahlqvist, båda körledare i Svenska kyrkan i Malmö. – Sång och musik är en brobyggare som förenar människor över hela vår värld, säger Rebecka Dahlqvist.

Logotyp

De tävlar om Svenska kyrkans pris för bästa ungdomsfilm 2024

9—15 mars 2024 är det åter dags för den internationella barn- och ungdomsfilmfestivalen BUFF i Malmö. Under festivalen delar Svenska kyrkan ut ett ungdomsfilmpris på 100 000 kronor till en film som berör både unga och vuxna och som synliggör aktuella, existentiella, rättvise- och sociala frågor. Åtta filmer är med och tävlar om priset.

Nattvardskärl i förgrunden och församling i bakgrunden.

Kalender med allt som händer i Svenska kyrkan Malmö

Här hittar du gudstjänster och andra aktiviteter som händer i kyrkor och församlingar i Svenska kyrkan Malmö.

Vi tror på alla människors lika värde. Vi gör skillnad.

Bli medlem

Fördjupande försoningsdagar för skadade relationer

Svenska kyrkan i Malmö erbjuder fördjupande försoningsdagar för dig som vill bearbeta kränkningar, lösa konflikter, har levt eller lever i skadade relationer och längtar efter att hitta vägar vidare. Gör en intresseanmälan till vårens tillfällen!

Esra med familj är faddrar på ett dop.

Här får barnen lov att ta plats, låta och synas

Emma och Allen är aktiva församlingsmedlemmar i en av Malmös kyrkor. För de är det en självklarhet att deras son Esra också ska ha en plats i kyrkan. Esra har autism och passar inte in i många av de ramar som gudstjänster och verksamheter är uppbyggda runt.

Helena Berggren och Sara Karlsson Löfgren

Kyrkan möter NPF-familjer

Under hösten 2023 startade Svenska kyrkan Malmö projektet ”Kyrkan möter NPF-familjer”. Tanken är förbättra kyrkans bemötande av familjer i behov av särskilt stöd. Både barn med diagnos, föräldrar och andra familjemedlemmar.

Händer som sträcker sig mot jordklot och en duva.

Bön för fred

Vi lever i en svår tid. Krig och konflikter rasar i världen och många människor dödas eller utsätts för urskillningslöst våld. Svenska kyrkan Malmö är bedrövade av denna utveckling. Vi fördömer krig, våld och terror och sörjer för de tusentals människor som mördas i krigens avskyvärda verklighet. Svenska kyrkan Malmö vill bidra till freden och till sammanhållningen.

En gruppbild utomhus på Sveriges alla biskopar och ärkebiskop Martin Modéus.

Svenska kyrkans biskopar: ”Vi vädjar om fred”

Uttalande av Svenska kyrkans biskopar med anledning av kriget i Gaza och Israel.

Kvinna i ärmlös klänning med prästkrage i bakgrunden kyrkfönster

Jobba hos oss

Här hittar du information om lediga tjänster samt länkar till vidare läsning om utbildningsvägar och yrken inom Svenska kyrkan.

Tre flickor tittar busigt upp bakom en kyrkbänk.

Tack för att du är medlem i Svenska kyrkan Malmö

Du som medlem gör allt möjligt. Utan dig kan inte Svenska kyrkan Malmö bedriva verksamheter, erbjuda stöd och samtal eller ta hand om vårt gemensamma kulturarv. Här får du ta del av anledningar till medlemsskap.

Människor fikar och samtalar kring ett bord

Umgås i kyrkan

Det finns många mötesplatser i Svenska kyrkans regi runt om i Malmö. Här finns något för alla, oavsett ålder, som vill träffa andra och umgås. Kyrkan har stickkafé, sopplunch, kafé med föredrag, babykafé och mycket mer. Välkommen in i gemenskapen.

Boka dop

Alla är välkomna att döpas – barn, unga och vuxna. Dopet är en gåva och ett löfte om att Gud alltid har omsorg om dig. Det är en fest för att välkomna livet. Här kan du boka dop i Svenska kyrkan Malmö via webbokningen.

Anmäl dig till digitalt nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrev

Flera lokala kyrkor har digitala nyhetsbrev som du kan prenumerera på och få information om vad som händer direkt till din e-post. Här hittar du information om hur du gör för att prenumerera.

En hand håller i en mobil med skärmbild om kyrkguiden som visar adressen för kyrkan.

Appen Kyrkguiden

Appen Kyrkguiden hjälper dig hitta till våra kyrkor. I kalendern finns gudstjänster, konserter och andra evenemang. Appen är gratis och finns för både iPhone och Android.

Dela lika och rädda liv

Var tionde människa i världen saknar sitt dagliga bröd trots att det finns tillräckligt med resurser för att alla ska kunna äta sig mätta. Du kan vara med och förändra det.

Läs mer och ge en gåva
Någon knappar på sin mobiltelefon.

Kontakta Svenska kyrkan Malmö

Välkommen att kontakta Svenska kyrkan Malmö. För frågor om verksamheten eller för samtal med präst eller diakon, ring växeln på 040-27 90 00 vardagar kl. 9–15.30 eller direkt till en lokal kyrka. För frågor om dop, bröllop, begravning eller medlemskap, ring pastorsexpeditionen på 040-27 90 01 vardagar kl. 9–15, lunchstängt kl. 12–12.30.

Kontakta Kyrkogårdsförvaltningen

Kontakta Kyrkogårdförvaltningens kundtjänst när du har frågor om gravar, gravskötsel och kyrkogårdar i Malmö. Malmö Kyrkogårdsförvaltning når du på 040-27 92 00 vardagar kl. 10–12 och kl. 13–15 eller via kyrkogardsforvaltning.malmo@svenskakyrkan.se

Aktuellt från Svenska kyrkan Malmö

Retreater i vardag eller avskildhet

Publicerad:

Dra dig tillbaka och hitta en djupare nivå inom dig. Antingen som en del av vardagslivet eller i avskildhet på Äspögården, i närheten av Smygehamn, några dagar i pingst.

Fastekalender 2024

Publicerad:

På Askonsdagen börjar en 40 dagar lång fasta och förberedelsetid inför påsken. En möjlighet för eftertanke och att hitta fokus. Kanske vill du följa denna fastekalender?

Bibelsamtal och Alphakurs på persiska

Publicerad:

Nu erbjuds möjligheten till andlig fördjupning och till att utforska vad kristen tro är och vad det innebär att leva som kristen, på persiska i S:t Mikaels kyrka.