Påskliljor i skolskenet. I bakgrunden skymtas ett kors.
Foto: Magnus Aronson /Ikon

Svenska kyrkan Malmö

En mötesplats genom hela livet. 22 kyrkor, sex församlingar, runt om i Malmö. Välkommen in i den kristna gemenskapen.

The Room

The Room

Mellan S:t Mikaels kyrka och Hyllie kyrka har en hel stad växt fram. Hyllievång, som sjuder av liv. Förr byggdes byn runt kyrkan. Nu har vi hamnat bredvid. Och vi vill vara där människor finns, därför tar vi nu plats ”mitt i byn”. Närmare bestämt på Hyllie Boulevard 11C. Där öppnar nu The Room, en gräsrotskyrka, som ingår i Hyllie församling.

S:t Petri gamla församlingshem

Stort intresse för hyreslägenheter

S:t Petri gamla församlingshus i centrala Malmö kommer att göras om till hyreslägenheter. Intresset är stort, men de som önskar att ställa sig i kö kommer behöva ha lite tålamod.

"Kyrkan möter NPF-familjer" driver Svenska kyrkans Instakonto vecka 15

Surfa in på Svenska kyrkans nationella instagramkonto och följ. Hela vecka 15 sköts inläggen där av Svenska kyrkan Malmös projekt "Kyrkan möter NPF-familjer".

Filmvisning på Panora: “A Tree has Fallen - Remembering Archbishop Desmond Tutu"

Svenska kyrkan Malmö bjuder tillsammans med Lunds Missionssällskap in till visning av Marika Griehsels senaste dokumentär “A Tree has Fallen - Remembering Archbishop Desmond Tutu" den 21 april på Biograf Panora.

Svenska kyrkan Malmö under Eurovision

Som en aktiv kulturbärare i staden är Svenska kyrkan Malmö delaktig i folkfesten under Malmö stads budskap "United by Malmö". Upplev glädjen, musiken och gemenskapen i Malmös kyrkor under Eurovision.

Ung man vänd mot kamerian sittande i en kyrkbänk

-Min tid som trainee har varit otroligt trevlig och givande

Sedan i början av september förra året har Markus Sandstedt varit trainee i S:t Andreas kyrka. Traineeplatsen fick han efter att ha sökt sig till Svenska kyrkans traineeprogram, som är en form av praktik för unga som är nyfikna på att arbeta i Svenska kyrkan. Här berättar han om hur det är att vara trainee i kyrkan.

En vindpinad tall på ett fält vid vattnet.

Retreater i vardag eller avskildhet

Dra dig tillbaka och hitta en djupare nivå inom dig. Antingen som en del av vardagslivet eller i avskildhet på Äspögården, i närheten av Smygehamn, några dagar i pingst.

Film: Vi tillsammans är kyrkan

Välkommen till Svenska kyrkan i Malmö. Vi är med dig genom livets alla skeden, från glädje till sorg, för vi tror på att tillsammans är vi mindre ensamma. Här är vi alla en del av ett enda bröd, en enda mänsklighet. Och här finns alltid en plats för dig, till gemenskapen tillsammans med oss - vi som är kyrkan.

Dopet – livets första fest

Allt du behöver veta om dopet
En bebis i dopklänning och hårband hålls i en mans armar.

Drop-in-dop

Ett drop-in-dop behöver du inte planera för eller boka i förväg. Det kan göras lika personligt som ett bokat dop och det passar för dop i alla åldrar. På denna sida hittar du datum för drop-in-dop i Malmös kyrkor och praktisk information om vad du ska tänka på.

Gränsland våren 2024

Varje onsdag klockan 18:00 är det Gränsland i S:t Johannes kyrka, en kulturscen för samtal och musik där aktuella ämnen lyfts i kyrkorummet. Kvällen inleds med en enkel kvällsmässa klockan 17:30.

En kvinnlig diakon sitter och pratar med ett gäng ungdomar.

Bli medlem i Svenska kyrkan

Välkommen att bli medlem i Svenska kyrkan. Skicka din intresseanmälan via formuläret så tar vi kontakt med dig.

Illustration av barn och pratbubbla med texten Här mår jag bra

Här mår jag bra

Ett projekt som har till syfte att öka kunskapen om barns rättigheter utifrån Barnkonventionen. Barn från olika delar av Malmö har svarat på frågan om var de mår bra, deras berättelser har animerats och ett material tagits fram för att arbeta med barnkonventionen i barngrupp.

Esra med familj är faddrar på ett dop.

Här får barnen lov att ta plats, låta och synas

Emma och Allen är aktiva församlingsmedlemmar i en av Malmös kyrkor. För de är det en självklarhet att deras son Esra också ska ha en plats i kyrkan. Esra har autism och passar inte in i många av de ramar som gudstjänster och verksamheter är uppbyggda runt.

Helena Berggren och Sara Karlsson Löfgren

Kyrkan möter NPF-familjer

Under hösten 2023 startade Svenska kyrkan Malmö projektet ”Kyrkan möter NPF-familjer”. Tanken är förbättra kyrkans bemötande av familjer i behov av särskilt stöd. Både barn med diagnos, föräldrar och andra familjemedlemmar.

Händer som sträcker sig mot jordklot och en duva.

Bön för fred

Vi lever i en svår tid. Krig och konflikter rasar i världen och många människor dödas eller utsätts för urskillningslöst våld. Svenska kyrkan Malmö är bedrövade av denna utveckling. Vi fördömer krig, våld och terror och sörjer för de tusentals människor som mördas i krigens avskyvärda verklighet. Svenska kyrkan Malmö vill bidra till freden och till sammanhållningen.

En gruppbild utomhus på Sveriges alla biskopar och ärkebiskop Martin Modéus.

Svenska kyrkans biskopar: ”Vi vädjar om fred”

Uttalande av Svenska kyrkans biskopar med anledning av kriget i Gaza och Israel.

Kvinna i ärmlös klänning med prästkrage i bakgrunden kyrkfönster

Jobba hos oss

Här hittar du information om lediga tjänster samt länkar till vidare läsning om utbildningsvägar och yrken inom Svenska kyrkan.

Tre flickor tittar busigt upp bakom en kyrkbänk.

Tack för att du är medlem i Svenska kyrkan Malmö

Du som medlem gör allt möjligt. Utan dig kan inte Svenska kyrkan Malmö bedriva verksamheter, erbjuda stöd och samtal eller ta hand om vårt gemensamma kulturarv. Här får du ta del av anledningar till medlemsskap.

Människor fikar och samtalar kring ett bord

Umgås i kyrkan

Det finns många mötesplatser i Svenska kyrkans regi runt om i Malmö. Här finns något för alla, oavsett ålder, som vill träffa andra och umgås. Kyrkan har stickkafé, sopplunch, kafé med föredrag, babykafé och mycket mer. Välkommen in i gemenskapen.

Boka dop

Alla är välkomna att döpas – barn, unga och vuxna. Dopet är en gåva och ett löfte om att Gud alltid har omsorg om dig. Det är en fest för att välkomna livet. Här kan du boka dop i Svenska kyrkan Malmö via webbokningen.

Anmäl dig till digitalt nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrev

Flera lokala kyrkor har digitala nyhetsbrev som du kan prenumerera på och få information om vad som händer direkt till din e-post. Här hittar du information om hur du gör för att prenumerera.

En hand håller i en mobil med skärmbild om kyrkguiden som visar adressen för kyrkan.

Appen Kyrkguiden

Appen Kyrkguiden hjälper dig hitta till våra kyrkor. I kalendern finns gudstjänster, konserter och andra evenemang. Appen är gratis och finns för både iPhone och Android.

Vi tror på alla människors lika värde. Vi gör skillnad.

Bli medlem
Någon knappar på sin mobiltelefon.

Kontakta Svenska kyrkan Malmö

Välkommen att kontakta Svenska kyrkan Malmö. För frågor om verksamheten eller för samtal med präst eller diakon, ring växeln på 040-27 90 00 vardagar kl. 9–15.30 eller direkt till en lokal kyrka. För frågor om dop, bröllop, begravning eller medlemskap, ring pastorsexpeditionen på 040-27 90 01 vardagar kl. 9–15, lunchstängt kl. 12–12.30.

Kontakta Kyrkogårdsförvaltningen

Kontakta Kyrkogårdförvaltningens kundtjänst när du har frågor om gravar, gravskötsel och kyrkogårdar i Malmö. Malmö Kyrkogårdsförvaltning når du på 040-27 92 00 vardagar kl. 10–12 och kl. 13–15 eller via kyrkogardsforvaltning.malmo@svenskakyrkan.se

Aktuellt från Svenska kyrkan Malmö

Det händer på The Room under eurovisionveckan

Publicerad:

Premiär för nya mötesplatsen The Room på Hyllie Boulevard 11 C. En mötesplats för alla. Det är här det händer! Start 7 maj med verksamheter under hela Eurovision. Nu kör vi!

The Room

Publicerad:

Mellan S:t Mikaels kyrka och Hyllie kyrka har en hel stad växt fram. Hyllievång, som sjuder av liv. Förr byggdes byn runt kyrkan. Nu har vi hamnat bredvid. Och vi vill vara där människor finns, därför tar vi nu plats ”mitt i byn”. Närmare bestämt på Hyllie Boulevard 11 C. Där öppnar nu The Room, en gräsrotskyrka, som ingår i Hyllie församling.

"Kyrkan möter NPF-familjer" driver Svenska kyrkans Instakonto vecka 15

Publicerad:

Surfa in på Svenska kyrkans nationella instagramkonto och följ. Hela vecka 15 sköts inläggen där av Svenska kyrkan Malmös projekt "Kyrkan möter NPF-familjer".