Bildkollage med fyra bilder:hand med ros på kista, bebis i dopklänning, hand i hand vid vigsel, en flicka med ett stavkors i handen och klädd i konfirmationskåpa.
Foto: Svenska kyrkan

En mötesplats genom hela livet. 23 kyrkor, sex församlingar, runt om i Malmö. Välkommen in i den kristna gemenskapen.

Anmäl dig till konfirmation 2022/2023

Tänk dig att få fundera över livet och Gud tillsammans med andra. Att vara konfirmand i Svenska kyrkan är en sådan möjlighet. Du får spännande upplevelser och nya perspektiv på livet. Välj den konfirmandgrupp som passar dig. Valet är ditt och helt fritt.

Kvinna i ärmlös klänning med prästkrage i bakgrunden kyrkfönster

Jobba hos oss

Här hittar du alla lediga tjänster i Svenska kyrkan Malmö och inom kyrkogårdsförvaltningen i Malmö. Just nu söker vi bland annat en församlingsherde till Limhamns församling. Hela pastoratet består av sex församlingar, 22 kyrkor. Tillsammans är vi ca 500 anställda som arbetar för vår vision: Ett enda bröd – en enda mänsklighet.

Hand håller blad med noter på. Sommargrönska i bakgrunden.

Lyssna på musik i sommar

Under hela sommaren har du möjlighet att lyssna på musik i Malmös kyrkor. I S:t Johannes kyrka kan du till exempel lyssna på lunchkonsert varje torsdag hela sommaren. I S:t Matteus kyrka bjuds det på Sommarmusik med grillkväll tre torsdagar i augusti. Alla konserter och musikevenemang hittar du i kalendariet.

Fotsulor som är målade som ansikte med präskrageblommor mellan tårna.

Sommarlovskul för barn och unga

Under sommarlovet finns det många aktiviteter i kyrkan för barn och unga i olika åldrar. Var med i gemenskapen där du bland annat kan pyssla, baka, leka, gå på skattjakt, fika, hänga och bada!

Pilgrimsvandring under Malmöfestivalen den 16 augusti

Följ med på en vandring i centrala Malmö tisdag 16 augusti kl. 15.00 – 18.00 där vi stannar vid konstverk, byggnader, gravar som illustrerar en rad moraliska känslor som solidaritet, rättvisa, respekt, lydnad, empati – och deras motsatser.

Ung kvinna blundar med ett nöjt ansiktsuttryck. Text Prata hjälper.

Boka samtal med en diakon

Svenska kyrkan Malmö erbjuder samtalsstöd för alla, oavsett ålder, sexualitet eller religion. Det är helt kostnadsfritt och utan journaler. Du väljer själv om samtalet ska ske digitalt, via telefon eller som fysiskt möte. Ingen fråga är för stor eller för liten.

Här finns Svenska kyrkan i utlandet

Vill du fira gudstjänst på svenska, hitta gemenskap eller prata med en präst? Här hittar du Svenska kyrkans församlingsverksamhet utomlands.

Människor fikar och samtalar kring ett bord

Umgås i kyrkan

Det finns många mötesplatser i Svenska kyrkans regi runt om i Malmö. Här finns något för alla, oavsett ålder, som vill träffa andra och umgås. Kyrkan har stickkafé, sopplunch, kafé med föredrag, babykafé och mycket mer. Välkommen in i gemenskapen.

Kvinna i ärmlös klänning med prästkrage i bakgrunden kyrkfönster

Jobba hos oss

Präst hälsar på mamma med barn på armen.

Bli medlem i Svenska kyrkan

Välkommen att bli medlem i Svenska kyrkan. Skicka din intresseanmälan via formuläret så tar Svenska kyrkan Malmö kontakt med dig.

Anmäl dig till digitalt nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrev

Flera lokala kyrkor har digitala nyhetsbrev som du kan prenumerera på och få information om vad som händer direkt till din e-post. Här hittar du information om hur du gör för att prenumerera.

Servering av soppa från ett mobilt soppkök

Engagera dig som volontär

Ge av din tid och ditt engagemang till arbetet i Svenska kyrkan Malmö. Just du och din erfarenhet kan göra skillnad för en annan människa. Tillsammans bygger vi kyrkan.

Någon knappar på sin mobiltelefon.

Kontakta Svenska kyrkan Malmö

Välkommen att kontakta Svenska kyrkan Malmö. För frågor om verksamheten eller för samtal med präst eller diakon, ring växeln på 040-27 90 00 vardagar kl. 9–15.30 eller direkt till en lokal kyrka. För frågor om dop, bröllop, begravning eller medlemskap, ring pastorsexpeditionen på 040-27 90 01 vardagar kl. 9–15, lunchstängt kl. 12–12.30.

Kontakta Kyrkogårdsförvaltningen

Kontakta Kyrkogårdförvaltningens kundtjänst när du har frågor om gravar, gravskötsel och kyrkogårdar i Malmö. Malmö Kyrkogårdsförvaltning når du på 040-27 92 00 vardagar kl. 10–12 och kl. 13–15 eller via kyrkogardsforvaltning.malmo@svenskakyrkan.se

Aktuellt från Svenska kyrkan Malmö

Pilgrimsvandring under Malmöfestivalen den 16 augusti

Nyfiken på Befriande bibelläsning

Publicerad:

Var med om en inspirationsdag med Befriande bibelläsning. Den 24 september i Syster Astrids kyrka i Husie församlingshem. Med hjälp av övningar och samtal tolkar vi tillsammans bibelns texter. Dagen leds av Soave Buscemi, katolsk teolog och utbildare i befriande bibelläsning. Anmäl dig senast 16 september.

Sommarlovskul för barn och unga

Nödrop för Ukraina

Stöd de som drabbats av kriget.

Ge en gåva

Vi tror på alla människors lika värde. Vi gör skillnad.