Bildkollage med fyra bilder:hand med ros på kista, bebis i dopklänning, hand i hand vid vigsel, en flicka med ett stavkors i handen och klädd i konfirmationskåpa.
Foto: Svenska kyrkan

Svenska kyrkan Malmö

En mötesplats genom hela livet. 23 kyrkor, sex församlingar, runt om i Malmö. Välkommen in i den kristna gemenskapen.

Fira advent och jul i Malmös kyrkor

Advent och jul är högtiden då vi i väntan på Jesu ankomst och med hopp kan tänka på att ljuset alltid lyser i mörkret. I Malmös kyrkor firas advent och jul på många olika sätt.

Inspelat samtal: Konsten och Paradiset

Nu kan du se den tredje delen av samtalsserien om konstverket Paradiset av Elisabeth Olson från den 19 november i S:t Petri kyrka. Samtalet gick under rubriken ”Konsten och Paradiset" och panelens fokus denna gång var konstens symbolkraft, tolkningsmöjligheter och konstsyn i allmänhet och konsten i kyrkorummet i synnerhet.

Gränsland julspecial: Krubban i ditt hjärta

Onsdag 14 december i S:t Johannes kyrka.

Dop, bröllop och begravning

Boka dop, vigsel och begravning

När du vill boka dop eller bröllop i en kyrka i Malmö kontaktar du pastorsexpeditionen i Svenska kyrkan Malmö. Har du frågor om olika begravningsskick kan Kyrkogårdsförvaltningen hjälpa dig. Begravning bokar du lättast genom att ta kontakt med en begravningsbyrå.

Ung kvinna blundar med ett nöjt ansiktsuttryck. Text Prata hjälper.

Boka samtal med en diakon

Svenska kyrkan Malmö erbjuder samtalsstöd för alla, oavsett ålder, sexualitet eller religion. Det är helt kostnadsfritt och utan journaler. Du väljer själv om samtalet ska ske digitalt, via telefon eller som fysiskt möte. Ingen fråga är för stor eller för liten.

Bilden visar en kaffekopp och en kaka

Frivilliga till caféverksamhet i S:ta Maria kyrka

Vill du vara med som volontär och få snurr på vårt café Maria eller i vår träffverksamhet för äldre? Vi behöver nu hjälp av 4 eller 5 stycken nya volontärer. 

Siluetten av två personer som sitter runt ett bord. En fruktkorg står på bordet.

Livsmod - fokus för det diakonala arbetet

Vad är livsmod, på vilket sätt är det relevant och hur kan man känna livsmod i vår tid? Att tro att man klarar de problem som kommer i ens väg, och att man är värd att göra det. I två år framöver är livsmod temat för kyrkans diakonala arbete och på den här sidan kommer vi att samlat det arbete som pågår under perioden. Du kan bland annat ta del av berättelser från människor i Malmö som har gått från missmod till livsmod.

Händer sträcks mot varandra, gräs i bakgrunden.

Få hjälp att laga brustna relationer

Med Kristus som medvandrare bjuder Svenska kyrkan Malmö och Lund samt Försoningsgruppen in till fördjupande försoningsdagar under våren 2023. Dagarna vänder sig till dig som vill bearbeta kränkningar och konflikter, har levt eller lever i skadade relationer och längtar efter att hitta vägar vidare.

Personer samtalar kring ett bord

Stöd i sorgen

Det finns en läkande kraft i att få dela sin sorg med andra som befinner sig i samma eller liknande situation. Svenska kyrkan Malmö anordnar regelbundet sorgegrupper för vuxna, barn och ungdomar.

Präst hälsar på mamma med barn på armen.

Bli medlem i Svenska kyrkan

Välkommen att bli medlem i Svenska kyrkan. Skicka din intresseanmälan via formuläret så tar Svenska kyrkan Malmö kontakt med dig.

Kvinna i ärmlös klänning med prästkrage i bakgrunden kyrkfönster

Jobba hos oss

Här hittar du alla lediga tjänster i Svenska kyrkan Malmö och inom kyrkogårdsförvaltningen i Malmö. Just nu söker vi bland annat en församlingsherde till Limhamns församling. Hela pastoratet består av sex församlingar, 22 kyrkor. Tillsammans är vi ca 500 anställda som arbetar för vår vision: Ett enda bröd – en enda mänsklighet.

Människor fikar och samtalar kring ett bord

Umgås i kyrkan

Det finns många mötesplatser i Svenska kyrkans regi runt om i Malmö. Här finns något för alla, oavsett ålder, som vill träffa andra och umgås. Kyrkan har stickkafé, sopplunch, kafé med föredrag, babykafé och mycket mer. Välkommen in i gemenskapen.

Anmäl dig till digitalt nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrev

Flera lokala kyrkor har digitala nyhetsbrev som du kan prenumerera på och få information om vad som händer direkt till din e-post. Här hittar du information om hur du gör för att prenumerera.

Servering av soppa från ett mobilt soppkök

Engagera dig som volontär

Ge av din tid och ditt engagemang till arbetet i Svenska kyrkan Malmö. Just du och din erfarenhet kan göra skillnad för en annan människa. Tillsammans bygger vi kyrkan.

Någon knappar på sin mobiltelefon.

Kontakta Svenska kyrkan Malmö

Välkommen att kontakta Svenska kyrkan Malmö. För frågor om verksamheten eller för samtal med präst eller diakon, ring växeln på 040-27 90 00 vardagar kl. 9–15.30 eller direkt till en lokal kyrka. För frågor om dop, bröllop, begravning eller medlemskap, ring pastorsexpeditionen på 040-27 90 01 vardagar kl. 9–15, lunchstängt kl. 12–12.30.

Kontakta Kyrkogårdsförvaltningen

Kontakta Kyrkogårdförvaltningens kundtjänst när du har frågor om gravar, gravskötsel och kyrkogårdar i Malmö. Malmö Kyrkogårdsförvaltning når du på 040-27 92 00 vardagar kl. 10–12 och kl. 13–15 eller via kyrkogardsforvaltning.malmo@svenskakyrkan.se

Aktuellt från Svenska kyrkan Malmö

Frivilliga till caféverksamhet i S:ta Maria kyrka

Publicerad:

Vill du vara med som volontär och få snurr på vårt café Maria eller i vår träffverksamhet för äldre? Vi behöver nu hjälp av 4 eller 5 stycken nya volontärer. 

Sorgegrupp - förlust av barn i samband med förlossning

Publicerad:

I höst arrangerar Sjukhuskyrkan en sorgegrupp för föräldrar som har förlorat ett barn före, under eller efter förlossningen. Sorgegruppen passar pappor och mammor vars förlust ligger flera månader eller år tillbaka. Gruppen kommer att vara liten och startar 28 september 2022.

Samtal om konstverket Paradiset del 2: Ormen i Paradiset

Publicerad:

Den andra delen av samtalsserien kring det omdebatterade konstverket Paradiset av Elisabeth Ohlson, går under namnet ”Ormen i Paradiset”. Här lägger samtalspanelen bland annat fokus på hur man kan förstå människan bättre genom fördjupning i begreppen ont och gott.

Bryt en tradition

Fler än 30 000 flickor gifts bort varje dag! Vi lever alla under samma himmel och tillsammans kan vi göra skillnad.

Läs mer och ge en gåva

Bryt en tradition

Fler än 30 000 flickor gifts bort varje dag! Vi lever alla under samma himmel och tillsammans kan vi göra skillnad.

Läs mer och ge en gåva