Svenska kyrkan Malmö

En mötesplats genom hela livet. 22 kyrkor, sex församlingar, runt om i Malmö. Välkommen in i den kristna gemenskapen.

Kultur i Svenska kyrkan Malmö

Här hittar du kalendern för kulturevent i Svenska kyrkan Malmö

Fyra vuxna och två barn sitter runt ett köksbord.

Dagligt böneliv som berikar - Lilla kommuniteten fyller fem år

Under flyktingkrisen 2015 växte en längtan fram efter en klostergemenskap inspirerad av den franska förebilden i Taizé. 23 september firar Lilla kommuniteten fem år i Malmö. Mitt i stadens brus finns rum för ett liv i enkelhet och bön.

Nattvardskärl i förgrunden och församling i bakgrunden.

Kalender

Här hittar du gudstjänster och andra aktiviteter som händer i kyrkor och församlingar i Svenska kyrkan Malmö.

Artikel i Sydsvenskan: Gud har alltid jour – hjälper diakonen att minska stressen

Nöden är oändlig och resurserna är ändliga. Ebba Älverbrandt, 45, tar Gud till hjälp mot stressen i sitt arbete som diakon i Fosie kyrka. Där möter hon människor från ett av Sveriges fattigaste områden.

Siluetten av två personer som sitter runt ett bord. En fruktkorg står på bordet.

Livsmod - fokus för det diakonala arbetet

Vad är livsmod, på vilket sätt är det relevant och hur kan man känna livsmod i vår tid? I två år framöver är livsmod temat för kyrkans diakonala arbete och på den här sidan kommer vi att samlat det arbete som pågår under perioden. Du kan bland annat ta del av berättelser från människor i Malmö som har gått från missmod till livsmod.

Fördjupande försoningsdagar för skadade relationer

Svenska kyrkan i Malmö erbjuder fördjupande försoningsdagar för dig som vill bearbeta kränkningar, lösa konflikter, har levt eller lever i skadade relationer och längtar efter att hitta vägar vidare. Gör en intresseanmälan till höstens tillfällen

Hela livet - en föreläsning om existentiell hälsa

11 oktober kl. 13-16 hålls en kostnadsfri föreläsning där Anders Rosengren, läkare och professor ger fördjupande tankar om hur kropp och själ hänger samman. Viktiga livsfrågor vävs ihop med konkreta redskap för att hantera sjukdom, stress, ensamhet, relationer, sorg med mera. Anmäl ditt deltagande senast 29 september.

Rundad byggnad i olika färger mot bakgrund blå himmel

Praktisk själavårdsutbildning

Under våren/försommaren 2024 erbjuder Sjukhuskyrkan på Skånes universitetssjukhus i Malmö, en praktisk utbildning i själavård enligt CPE-modellen. Utbildningen riktar sig till dig som i ditt arbete eller frivilligarbete möter människor i samtal och i krissituationer.

Kvinna i ärmlös klänning med prästkrage i bakgrunden kyrkfönster

Jobba hos oss

Här hittar du information om lediga tjänster samt länkar till vidare läsning om utbildningsvägar och yrken inom Svenska kyrkan.

Servering av soppa från ett mobilt soppkök

Engagera dig som ideell

Ge av din tid och ditt engagemang till arbetet i Svenska kyrkan Malmö. Just du och din erfarenhet kan göra skillnad för en annan människa. Tillsammans bygger vi kyrkan.

En kvinnlig diakon sitter och pratar med ett gäng ungdomar.

Bli medlem i Svenska kyrkan

Välkommen att bli medlem i Svenska kyrkan. Skicka din intresseanmälan via formuläret så tar vi kontakt med dig.

Människor fikar och samtalar kring ett bord

Umgås i kyrkan

Det finns många mötesplatser i Svenska kyrkans regi runt om i Malmö. Här finns något för alla, oavsett ålder, som vill träffa andra och umgås. Kyrkan har stickkafé, sopplunch, kafé med föredrag, babykafé och mycket mer. Välkommen in i gemenskapen.

Boka dop

Alla är välkomna att döpas – barn, unga och vuxna. Dopet är en gåva och ett löfte om att Gud alltid har omsorg om dig. Det är en fest för att välkomna livet. Här kan du boka dop i Svenska kyrkan Malmö via webbokningen.

Personer samtalar kring ett bord

Stöd i sorgen

Det finns en läkande kraft i att få dela sin sorg med andra som befinner sig i samma eller liknande situation. Svenska kyrkan Malmö anordnar regelbundet sorgegrupper för vuxna, barn och ungdomar.

Anmäl dig till digitalt nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrev

Flera lokala kyrkor har digitala nyhetsbrev som du kan prenumerera på och få information om vad som händer direkt till din e-post. Här hittar du information om hur du gör för att prenumerera.

En hand håller i en mobil med skärmbild om kyrkguiden som visar adressen för kyrkan.

Appen Kyrkguiden

Appen Kyrkguiden hjälper dig hitta till våra kyrkor. I kalendern finns gudstjänster, konserter och andra evenemang. Appen är gratis och finns för både iPhone och Android.

Någon knappar på sin mobiltelefon.

Kontakta Svenska kyrkan Malmö

Välkommen att kontakta Svenska kyrkan Malmö. För frågor om verksamheten eller för samtal med präst eller diakon, ring växeln på 040-27 90 00 vardagar kl. 9–15.30 eller direkt till en lokal kyrka. För frågor om dop, bröllop, begravning eller medlemskap, ring pastorsexpeditionen på 040-27 90 01 vardagar kl. 9–15, lunchstängt kl. 12–12.30.

Kontakta Kyrkogårdsförvaltningen

Kontakta Kyrkogårdförvaltningens kundtjänst när du har frågor om gravar, gravskötsel och kyrkogårdar i Malmö. Malmö Kyrkogårdsförvaltning når du på 040-27 92 00 vardagar kl. 10–12 och kl. 13–15 eller via kyrkogardsforvaltning.malmo@svenskakyrkan.se

Aktuellt från Svenska kyrkan Malmö

När livet tvärvänder- en samtalsgrupp för dig som mist någon till följd av våld

Publicerad:

Att förlora en anhörig eller en vän gör att inget blir som det var förut. Livet förändras i grunden, någon saknas. När det handlar om någon som förlorat sitt liv till följd av grovt våld blir det extra svårt. Därför bjuder Svenska kyrkan Malmö in till en samtalsgrupp för dig som mist någon genom mord.

Svenska kyrkan Malmö står bakom protestaktion mot angiverilagen

Publicerad:

På söndag 24 september kl 14 arrangeras en demonstration mot angiverilagen på Stortorget i Malmö. Demonstrationen är opolitisk och arrangeras av Ensamkommandes förbund och Amnesty International Malmö. Flera organisationer, fackförbund och civilsamhället sluter upp och protesterar.

Du är viktig – engagera dig ideellt

Publicerad:

Tillsammans vill vi forma kyrkans liv utifrån de gåvor och möjligheter som Gud utrustat oss var och en med. Därför behövs du. Som en av S:t Andreas kyrkas ideella får du göra en viktig insats för andra människor och vara en del av ett sammanhang.