Några personer sitter i en ring i ett kyrkorum med dämpad belysning
Foto: Johan Strand/Ikon

Svenska kyrkan Malmö

En mötesplats genom hela livet. 22 kyrkor, sex församlingar, runt om i Malmö. Välkommen in i den kristna gemenskapen.

Ett luciatåg går sjungande in genom en dörr.

Luciafirande i Svenska kyrkan Malmö

I midvinterns mörka tid lyser luciafirandet upp med ljus och musik. Här hittar du information om årets luciafirande i Malmös alla kyrkor.

Julen 2023 i Svenska kyrkan Malmö

Snart är väntan över! I en orolig tid får vi fira julens mirakel tillsammans. Kyrkan är öppen och du är välkommen, precis som du är. I Svenska kyrkan Malmö firas gudstjänster, ges konserter och arrangeras julspel. Här hittar du allt som händer.

Händer som sträcker sig mot jordklot och en duva.

Bön för fred

Vi lever i en svår tid. Krig och konflikter rasar i världen och många människor dödas eller utsätts för urskillningslöst våld. Svenska kyrkan Malmö är bedrövade av denna utveckling. Vi fördömer krig, våld och terror och sörjer för de tusentals människor som mördas i krigens avskyvärda verklighet. Svenska kyrkan Malmö vill bidra till freden och till sammanhållningen.

En hand håller upp en fredsduva i papper.

Vi samlas för fred – gudstjänst öppen för alla

Ärkebiskop Martin Modéus bjuder in till en nationell gudstjänst om fred. Torsdagen den 23 november klockan 19 – i Uppsala domkyrka och här på webben. Varmt välkommen!

En gruppbild utomhus på Sveriges alla biskopar och ärkebiskop Martin Modéus.

Svenska kyrkans biskopar: ”Vi vädjar om fred”

Uttalande av Svenska kyrkans biskopar med anledning av kriget i Gaza och Israel.

En flicka iklädd tomteluva som sitter vid fönstret och tittar ut. Förväntan i blicken

Swisha en godare jul

Stöd Svenska kyrkan Malmös julkampanj och hjälp fler behövande barnfamiljer i Malmö att få en god jul. Ditt bidrag omvandlas till presentkort som gäller för inköp i en stormarknad där allt från julmat, julklappar och vinterstövlar kan inhandlas. Stödet förmedlas av diakonin, kyrkans sociala arbete. Hjälp oss att hjälpa fler.

Nattvardskärl i förgrunden och församling i bakgrunden.

Kalender med allt som händer i Svenska kyrkan Malmö

Här hittar du gudstjänster och andra aktiviteter som händer i kyrkor och församlingar i Svenska kyrkan Malmö.

Dansprojektet "Skapelse pågår"

Under hösten och vintern 2023-2024 genomför Malmö pastorat dansprojektet ”Skapelse pågår” i fyra av Malmös kyrkor. Välkommen in och ta del av dansduon Waileth & Bardons skapandeprocess i kyrkorummet.

Kultur i Svenska kyrkan Malmö

Här hittar du kalendern för kulturevent i Svenska kyrkan Malmö

Kvinna i ärmlös klänning med prästkrage i bakgrunden kyrkfönster

Jobba hos oss

Här hittar du information om lediga tjänster samt länkar till vidare läsning om utbildningsvägar och yrken inom Svenska kyrkan.

Lena och Martin hittade tillbaka till livet genom Svenska kyrkans sorgegrupper

När Lenas make sedan drygt 40 år gick bort för fem år sedan kände hon det som att även hennes liv var slut. Samma år förlorade Martin sin fru vid bara 36 års ålder. Genom Svenska kyrkan Malmös sorgegrupper i Limhamns församling fick de hjälp att finna glädje i livet igen. "När jag trodde att allt var slut så fick jag komma med i en sorgegrupp", berättar Lena Isaksson, idag 74 år. "För mig var det en räddning, mitt liv började igen."

Kvinna i prästkrage och man i diakonskjorta

Här får barnen prata om sin sorg - tillsammans med andra i samma situation

Hur pratar man med barn om sorg? I särskilda sorgegrupper möts barn som förlorat en förälder eller ett syskon. Här får de möjlighet att prata öppet om sina tankar och känslor med andra barn i samma situation.

Porträttbild på en tårögt leende kvinna i en kyrka.

Stöd när livet måste fortsätta

Det finns en läkande kraft i att få dela sin sorg med andra som befinner sig i samma eller liknande situation. Svenska kyrkan Malmö anordnar regelbundet sorgegrupper för barn, ungdomar och vuxna. Du är inte ensam i sorgen.

Nödrop för Gaza och Israel

Act Svenska kyrkans partner är på plats i Gaza och står redo med förnödenheter. Vi bidrar också med psykosocialt stöd till drabbade i både Israel och Palestina. Din gåva behövs!

Ge en gåva
Tre flickor tittar busigt upp bakom en kyrkbänk.

Tack för att du är medlem i Svenska kyrkan Malmö

Du som medlem gör allt möjligt. Utan dig kan inte Svenska kyrkan Malmö bedriva verksamheter, erbjuda stöd och samtal eller ta hand om vårt gemensamma kulturarv. Här får du ta del av anledningar till medlemsskap.

Människor fikar och samtalar kring ett bord

Umgås i kyrkan

Det finns många mötesplatser i Svenska kyrkans regi runt om i Malmö. Här finns något för alla, oavsett ålder, som vill träffa andra och umgås. Kyrkan har stickkafé, sopplunch, kafé med föredrag, babykafé och mycket mer. Välkommen in i gemenskapen.

Boka dop

Alla är välkomna att döpas – barn, unga och vuxna. Dopet är en gåva och ett löfte om att Gud alltid har omsorg om dig. Det är en fest för att välkomna livet. Här kan du boka dop i Svenska kyrkan Malmö via webbokningen.

Anmäl dig till digitalt nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrev

Flera lokala kyrkor har digitala nyhetsbrev som du kan prenumerera på och få information om vad som händer direkt till din e-post. Här hittar du information om hur du gör för att prenumerera.

En hand håller i en mobil med skärmbild om kyrkguiden som visar adressen för kyrkan.

Appen Kyrkguiden

Appen Kyrkguiden hjälper dig hitta till våra kyrkor. I kalendern finns gudstjänster, konserter och andra evenemang. Appen är gratis och finns för både iPhone och Android.

En kvinnlig diakon sitter och pratar med ett gäng ungdomar.

Bli medlem i Svenska kyrkan

Välkommen att bli medlem i Svenska kyrkan. Skicka din intresseanmälan via formuläret så tar vi kontakt med dig.

Någon knappar på sin mobiltelefon.

Kontakta Svenska kyrkan Malmö

Välkommen att kontakta Svenska kyrkan Malmö. För frågor om verksamheten eller för samtal med präst eller diakon, ring växeln på 040-27 90 00 vardagar kl. 9–15.30 eller direkt till en lokal kyrka. För frågor om dop, bröllop, begravning eller medlemskap, ring pastorsexpeditionen på 040-27 90 01 vardagar kl. 9–15, lunchstängt kl. 12–12.30.

Kontakta Kyrkogårdsförvaltningen

Kontakta Kyrkogårdförvaltningens kundtjänst när du har frågor om gravar, gravskötsel och kyrkogårdar i Malmö. Malmö Kyrkogårdsförvaltning når du på 040-27 92 00 vardagar kl. 10–12 och kl. 13–15 eller via kyrkogardsforvaltning.malmo@svenskakyrkan.se

Aktuellt från Svenska kyrkan Malmö

Ein deutsches Requiem

Publicerad:

November är tiden då vi tänder ljus och minns dem som har lämnat det här livet. Brahms Requiem med texter som fokuserar på tröst för de nu levande, jordisk sorg och andlig tröst framförs av Petri Sångare 26 november.

Musik i allhelgona

Publicerad:

I Allhelgona kan du lyssna på Requiem, både Mozarts, Rutters och Faurés Requiem framförs i kyrkorna. Requiem betyder vila, och är i huvudsak en bön för de avlidna, så det knyter an till allhelgonahelgen på det sättet. Här hittar du alla rekvier som framförs under och efter allhelgonahelgen.

Swisha en godare jul

Publicerad:

Stöd Svenska kyrkan Malmös julkampanj och hjälp fler behövande barnfamiljer i Malmö att få en god jul. Ditt bidrag omvandlas till presentkort som gäller för inköp i en stormarknad där allt från julmat, julklappar och vinterstövlar kan inhandlas. Stödet förmedlas av diakonin, kyrkans sociala arbete. Hjälp oss att hjälpa fler.