Bildkollage med fyra bilder:hand med ros på kista, bebis i dopklänning, hand i hand vid vigsel, en flicka med ett stavkors i handen och klädd i konfirmationskåpa.
Foto: Svenska kyrkan

Svenska kyrkan Malmö

En mötesplats genom hela livet. 23 kyrkor, sex församlingar, runt om i Malmö. Välkommen in i den kristna gemenskapen.

Gemensamma steg mot ökad psykosocial hälsa i Malmö

Malmö stad, Svenska kyrkan, Malmö muslimska nätverk och ett flertal civila aktörer tar gemensamma steg för att öka den psykosociala hälsan i Malmö genom en interreligiös diakonal satsning.

Gränsland: Romska röster

Onsdag 1 februari i S:t Johannes kyrka: Många unga romer är stolta över sin romska identitet men rädda för att berätta om sitt ursprung. Fördomar är en del av vardagen. Ta del av unga romers levnadsöden, hur det är att leva i otrygghet och rädsla.

Taggtrådsstängsel med byggnad i bakgrunden

Förintelsens minnesdag uppmärksammas i kyrkan

27 januari infaller den internationella minnesdagen för Förintelsens offer. I Malmös kyrkor uppmärksammas dagen med ljusmanifestation, vandring, föreläsning och konsert.

Gospelkör som sjunger i glädje och hänryckning.

Glädjefylld gospel med 200 sångare

På Kyndelsmässodagen 5 februari blir det gospel hela dagen med 200 unga sångare som deltar. Höjdpunkten är den publika musikgudstjänsten kl. 17.00 i S:t Andreas kyrka tillsammans med Aaron Marcellus (New york) hit från New York, Fanny Gardarfve och Jonas Engström.

vigselringar på en silvrig glittrig bakgrund

Bröllopsmässan 11-12 februari

Svenska kyrkan Malmö finns i vanlig ordning på plats på Bröllopsmässan. Kom och prata vigsel med bland annat präst och musiker i monter C1:04 på inne på Malmömässan. Förköp din biljett på bröllopsfeber.se

Sjömansprästen som sprider ljus i Malmö hamn

När lastfartyget TR Prince lämnar Malmö har sjömännen sett både Malmö och Ales stenar, ätit svensk julmat och fyllt på sina telefonabonnemang. Sjömansprästen JP Heath ägnar dagarna åt att hjälpa och stötta sjöfarare.

Människor fikar och samtalar kring ett bord

Umgås i kyrkan

Det finns många mötesplatser i Svenska kyrkans regi runt om i Malmö. Här finns något för alla, oavsett ålder, som vill träffa andra och umgås. Kyrkan har stickkafé, sopplunch, kafé med föredrag, babykafé och mycket mer. Välkommen in i gemenskapen.

Dop, bröllop och begravning

Boka dop, vigsel och begravning

När du vill boka dop eller bröllop i en kyrka i Malmö kontaktar du pastorsexpeditionen i Svenska kyrkan Malmö. Har du frågor om olika begravningsskick kan Kyrkogårdsförvaltningen hjälpa dig. Begravning bokar du lättast genom att ta kontakt med en begravningsbyrå.

Ung kvinna blundar med ett nöjt ansiktsuttryck. Text Prata hjälper.

Boka samtal med en diakon

Svenska kyrkan Malmö erbjuder samtalsstöd för alla, oavsett ålder, sexualitet eller religion. Det är helt kostnadsfritt och utan journaler. Du väljer själv om samtalet ska ske digitalt, via telefon eller som fysiskt möte. Ingen fråga är för stor eller för liten.

Siluetten av två personer som sitter runt ett bord. En fruktkorg står på bordet.

Livsmod - fokus för det diakonala arbetet

Vad är livsmod, på vilket sätt är det relevant och hur kan man känna livsmod i vår tid? I två år framöver är livsmod temat för kyrkans diakonala arbete och på den här sidan kommer vi att samlat det arbete som pågår under perioden. Du kan bland annat ta del av berättelser från människor i Malmö som har gått från missmod till livsmod.

Händer sträcks mot varandra, gräs i bakgrunden.

Få hjälp att laga brustna relationer

Med Kristus som medvandrare bjuder Svenska kyrkan Malmö och Lund samt Försoningsgruppen in till fördjupande försoningsdagar under våren 2023. Dagarna vänder sig till dig som vill bearbeta kränkningar och konflikter, har levt eller lever i skadade relationer och längtar efter att hitta vägar vidare.

Personer samtalar kring ett bord

Stöd i sorgen

Det finns en läkande kraft i att få dela sin sorg med andra som befinner sig i samma eller liknande situation. Svenska kyrkan Malmö anordnar regelbundet sorgegrupper för vuxna, barn och ungdomar.

Präst hälsar på mamma med barn på armen.

Bli medlem i Svenska kyrkan

Välkommen att bli medlem i Svenska kyrkan. Skicka din intresseanmälan via formuläret så tar Svenska kyrkan Malmö kontakt med dig.

Kvinna i ärmlös klänning med prästkrage i bakgrunden kyrkfönster

Jobba hos oss

Här hittar du alla lediga tjänster i Svenska kyrkan Malmö.

Människor fikar och samtalar kring ett bord

Umgås i kyrkan

Det finns många mötesplatser i Svenska kyrkans regi runt om i Malmö. Här finns något för alla, oavsett ålder, som vill träffa andra och umgås. Kyrkan har stickkafé, sopplunch, kafé med föredrag, babykafé och mycket mer. Välkommen in i gemenskapen.

Anmäl dig till digitalt nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrev

Flera lokala kyrkor har digitala nyhetsbrev som du kan prenumerera på och få information om vad som händer direkt till din e-post. Här hittar du information om hur du gör för att prenumerera.

Servering av soppa från ett mobilt soppkök

Engagera dig som volontär

Ge av din tid och ditt engagemang till arbetet i Svenska kyrkan Malmö. Just du och din erfarenhet kan göra skillnad för en annan människa. Tillsammans bygger vi kyrkan.

Någon knappar på sin mobiltelefon.

Kontakta Svenska kyrkan Malmö

Välkommen att kontakta Svenska kyrkan Malmö. För frågor om verksamheten eller för samtal med präst eller diakon, ring växeln på 040-27 90 00 vardagar kl. 9–15.30 eller direkt till en lokal kyrka. För frågor om dop, bröllop, begravning eller medlemskap, ring pastorsexpeditionen på 040-27 90 01 vardagar kl. 9–15, lunchstängt kl. 12–12.30.

Kontakta Kyrkogårdsförvaltningen

Kontakta Kyrkogårdförvaltningens kundtjänst när du har frågor om gravar, gravskötsel och kyrkogårdar i Malmö. Malmö Kyrkogårdsförvaltning når du på 040-27 92 00 vardagar kl. 10–12 och kl. 13–15 eller via kyrkogardsforvaltning.malmo@svenskakyrkan.se

Aktuellt från Svenska kyrkan Malmö

Bröllopsmässan 11-12 februari

Publicerad:

Svenska kyrkan Malmö finns på Bröllopsmässan. Kom och prata vigsel med präst och musiker. Vi ses i monter C1:04 på Malmömässan i Hyllie. Biljetter hittar du på bröllopsfeber.se.

Förintelsens minnesdag uppmärksammas i kyrkan

Publicerad:

27 januari infaller den internationella minnesdagen för Förintelsens offer. Det är en dag då vi hedrar minnet av alla som mördades under Förintelsen och de som stod emot. En dag för alla som vill uttrycka sitt stöd för alla människors lika värde. I Malmös kyrkor uppmärksammas dagen med ljusmanifestation, vandring, föreläsning och konsert.

Så tänker barnen om julevangeliet

Publicerad:

I S:t Matteus kyrka har barnen byggt en krubba i Lego och med hjälp av den pratar de om julevangeliet. Hur gick Jesu födelse egentligen till? Jacopo, Miriam, Fredrik och Mirjam berättar.