Bildkollage med fyra bilder:hand med ros på kista, bebis i dopklänning, hand i hand vid vigsel, en flicka med ett stavkors i handen och klädd i konfirmationskåpa.
Foto: Svenska kyrkan

En mötesplats genom hela livet. 23 kyrkor, sex församlingar, runt om i Malmö. Välkommen in i den kristna gemenskapen.

Anmäl dig till konfirmation 2022/2023

Tänk dig att få fundera över livet och Gud tillsammans med andra. Att vara konfirmand i Svenska kyrkan är en sådan möjlighet. Du får spännande upplevelser och nya perspektiv på livet. Här finns utrymme för dig och dina tankar. Här hittar du alla konfirmandgrupper i Malmö. Valet är ditt och helt fritt. Välj den grupp som passar dig.

Ung kvinna blundar med ett nöjt ansiktsuttryck. Text Prata hjälper.

Boka samtal med en diakon eller kurator

Ring 040–27 92 48 eller fyll i kontaktformuläret för att boka samtal med en professionell medmänniska – diakon eller kurator med tystnadsplikt. Svenska kyrkan Malmö erbjuder samtalsstöd för alla, oavsett ålder, sexualitet eller religion. Det är helt kostnadsfritt och utan journaler. Du väljer själv om samtalet ska ske digitalt, via telefon eller som fysiskt möte. Ingen fråga är för stor eller för liten.

Medlemmar i en barnkör står och sjunger i en kyrka.

Prova på att sjunga i barnkör

Tycker du om att sjunga? Då kan det här vara något för dig! 15 juni kan du som är mellan 7 och 10 år prova på att sjunga i barnkör i S:t Johannes församlingshem.

Närbild på knäppta händer vid en ljusbärare.

Så stödjer Svenska kyrkan Malmö krigsdrabbade från Ukraina

Vi är många som tänker på och starkt berörs av allt som händer i Ukraina. Kyrkorna i Malmö är öppna för den som vill tända ett ljus, be en bön eller prata med någon. Det finns möjlighet att bidra till Act Svenska kyrkans humanitära insatser och insamling "Nödrop för Ukraina" genom att swisha till 900 1223. Skriv AKUT i meddelandefältet. På bönewebben kan du även be en bön och tända ett digitalt ljus.

Bilder på fyra ansikten i profil som tittar åt vänster.

Profilerna - podd som går bakom kulisserna på kyrka, tro och omvärld

Varannan vecka träffas kyrkomusikern Maja Malmström, diakonen Jonas Wollin, församlingspedagogen Kristofer Burman och prästen Fredrik Beverhjelm för att spana tillsammans i podden Profilerna.

Någon knappar på sin mobiltelefon.

Kontakta Svenska kyrkan Malmö

Välkommen att kontakta Svenska kyrkan Malmö. För frågor om verksamheten eller för samtal med präst eller diakon, ring växeln på 040-27 90 00 vardagar kl. 9–15.30 eller direkt till en lokal kyrka. För frågor om dop, bröllop, begravning eller medlemskap, ring pastorsexpeditionen på 040-27 90 01 vardagar kl. 9–15, lunchstängt kl. 12–12.30.

Kontakta Kyrkogårdsförvaltningen

Kontakta Kyrkogårdförvaltningens kundtjänst när du har frågor om gravar, gravskötsel och kyrkogårdar i Malmö. Malmö Kyrkogårdsförvaltning når du på 040-27 92 00 vardagar kl. 10–12 och kl. 13–15 eller via kyrkogardsforvaltning.malmo@svenskakyrkan.se

Anmäl dig till digitalt nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrev

Flera lokala kyrkor har digitala nyhetsbrev som du kan prenumerera på och få information om vad som händer direkt till din e-post. Här hittar du information om hur du gör för att prenumerera.

Människor fikar och samtalar kring ett bord

Umgås i kyrkan

Det finns många mötesplatser i Svenska kyrkans regi runt om i Malmö. Här finns något för alla, oavsett ålder, som vill träffa andra och umgås. Kyrkan har stickkafé, sopplunch, kafé med föredrag, babykafé och mycket mer. Välkommen in i gemenskapen.

Präst hälsar på mamma med barn på armen.

Bli medlem i Svenska kyrkan

Välkommen att bli medlem i Svenska kyrkan. Skicka din intresseanmälan via formuläret så tar Svenska kyrkan Malmö kontakt med dig.

Lediga jobb

Här hittar du lediga tjänster i Svenska kyrkan Malmö.

Servering av soppa från ett mobilt soppkök

Engagera dig som volontär

Ge av din tid och ditt engagemang till arbetet i Svenska kyrkan Malmö. Just du och din erfarenhet kan göra skillnad för en annan människa. Tillsammans bygger vi kyrkan.

Aktuellt från Svenska kyrkan Malmö

Strejken avblåst - all verksamhet igång igen i Svenska kyrkan Malmö

Publicerad:

Svenska kyrkans arbetsgivarorganisation och de fackliga organisationerna är överens om ett nytt avtal för kyrkans medarbetare, därmed är strejken avblåst. All verksamhet pågår som vanligt igen.

Kyrkofullmäktige sammanträder 12 maj 2022

Publicerad:

Malmö kyrkofullmäktige har möte torsdag 12 maj 2022 kl 18.00 i Stora salen på Kyrkans hus, Fiskehamnsgatan 3. Här hittar du ärendelistan för mötet.

Strejk påverkar gravskötsel och grönytearbete på Östra kyrkogården

Publicerad:

På morgonen, fredag 29 april, utlöste fackförbundet Kommunal de varslade konfliktåtgärderna mot Svenska kyrkan. Stridsåtgärderna omfattar nyanställnings-, övertids- och mertidsblockad samt strejk. En av de strejkuttagna enheterna är Östra kyrkogården i Malmö. Arbetet med gravskötsel och annat grönytearbete påverkas.

Profilerna - podd som går bakom kulisserna på kyrka, tro och omvärld

Publicerad:

Konvent med fokus på interreligiös dialog

Publicerad:

Hur kan vi bevara vår mänsklighet och skydda människovärdet när så många påverkas av migration och flykt från krig och katastrofer? 20-21 april samlas präster, diakoner, pedagoger och kyrkomusiker i Svenska kyrkan i Malmö för att rustas som kyrka, som medmänniskor och som goda grannar i Malmö.