Bildkollage med fyra bilder:hand med ros på kista, bebis i dopklänning, hand i hand vid vigsel, en flicka med ett stavkors i handen och klädd i konfirmationskåpa.
Foto: Svenska kyrkan

En mötesplats genom hela livet. 23 kyrkor, sex församlingar, runt om i Malmö. Välkommen in i den kristna gemenskapen.

Bildkollage med ljus, gravar och ängel

Gå på gudstjänst och andakt i Allhelgona

Malmös kyrkor och kapell har öppet för dig hela helgen och du kan delta i minnesgudstjänster och andakter. Det går också bra att komma in i kyrkan för att tända ljus och sitta ner för en stunds stillhet och eftertanke. Behöver du prata med någon finns personal på plats.

Två kvinnor kramar om varandra.

Du är inte ensam i din sorg

Kyrkan har lång erfarenhet av att stötta människor i sorg. Den här sidan vänder sig till både till dig som har drabbats av sorg och till dig som vill finnas där för någon som sörjer.

Man på huk framför blommor i en minneslund

Besök en kyrkogård och tänd ljus i allhelgona

På Malmös kyrkogårdar finns personal på plats på alla helgons dag, 6 november för att svara på frågor och visa tillrätta. Allt du behöver veta inför ditt besök på någon av Malmös kyrkogårdar hittar du på Malmö kyrkogårdsförvaltnings webbplats.

Illustration av händer som lyfts mot en Davidsstjärna mot taggtråd.

Se samtalskvällen Fading stories - remember, react

Torsdag 14 oktober hölls en samtalskväll i S:t Pauli kyrka mellan kyrkoherde Gunilla Hallonsten, Hania Rosenberg och Björn Wiman om vikten av att minnas Förintelsen. Samtalet spelades in och kan ses här tillsammans med ett bildspel från kvällen.

Någon står utomhus i gräset med en kompass i handen.

Nominera kandidater till församlingsrådet 17-26 oktober

Nu kan du vara med och påverka vem som ska sitta som förtroendevald i församlingsrådet mandatperioden 2022-2025.

Kvinna med kort rött hår poserar framför en graffittivägg.

Gränsland: Är mörkret alltid mörkt?

26 oktober kl 19 i S:t Johannes kyrka bjuder Gränsland på en höstspecial. Vad väcker hösten i oss, är hösten ett mellanrum, ett mer tillåtande tillstånd undan det exponerande ljuset? Eller är det bara mörkt och allmänt surt?

Premiär för reportageserien Framtiden bor hos oss

Under ett års tid har filmaren Tobias Olingdahl från Södertälje församling följt vardagen i nätverket Framtiden bor hos oss. Det har resulterat i en reportageserie om fem avsnitt som visas på Youtube under hösten med start 29 oktober. Onsdagen den 6 oktober visades en filmversion av reportageserien med glimtar från de olika avsnitten på biograf Panora i Malmö.

Människor fikar och samtalar kring ett bord

Umgås i kyrkan

Det finns många mötesplatser i Svenska kyrkans regi runt om i Malmö. Här finns något för alla, oavsett ålder, som vill träffa andra och umgås. Kyrkan har stickkafé, sopplunch, kafé med föredrag, babykafé och mycket mer. Välkommen in i gemenskapen.

Anmäl dig till digitalt nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrev

Flera lokala kyrkor har digitala nyhetsbrev som du kan prenumerera på och få information om vad som händer direkt till din e-post. Här hittar du information om hur du gör för att prenumerera.

Lediga jobb

Just nu söker Svenska kyrkan Malmö en administrativ chef till stödfunktionerna.

Präst hälsar på mamma med barn på armen.

Bli medlem i Svenska kyrkan

Välkommen att bli medlem i Svenska kyrkan. Skicka din intresseanmälan via formuläret så tar Svenska kyrkan Malmö kontakt med dig.

Servering av soppa från ett mobilt soppkök

Engagera dig som volontär

Ge av din tid och ditt engagemang till arbetet i Svenska kyrkan Malmö. Just du och din erfarenhet kan göra skillnad för en annan människa. Tillsammans bygger vi kyrkan.

AKTUELLT FRÅN SVENSKA KYRKAN MALMÖ